Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Przemyślenia na temat studiów ;-). Strona: 11

Wysłany: 2008-09-19 14:24

mara (Anciliae)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

[quote:bd615d1e25="rozbit"]Poprawiam prace magisterską. Jest prawie czwarta rano końca nie widać a o 9.00 praca w wersji finałowej ma się znaleźć na biurku promotora. :roll: :twisted:[/quote:bd615d1e25]
Zdazyles...? 8)

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2008-09-19 15:11

Polibuda polibuda. Zajmuje się techniką, tworem myśli ludzkiej nie boskiej. Jakże mało naturalną i intuicyjną, choć logiczną i zimną.

Sam walczę z Telekomunikacją od 5 lat, udało mi się skończyć 3(tzn uda się jak zdam poprawki).

Jeśli chodzi o wykładowców to jest różnie. Albo jest przejebane, bo facet sam nie wie o czym mówi, albo wie doskonale i wtedy dopiero jest bagno, by Ty też musisz wiedzieć o co chodzi

Wysłany: 2008-09-19 16:02

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

No ja dopiero teraz zaczne moja przygodę Studenta
Chcialam wczesniej isc na filologie norweska ale za bardzo obawialam sie ze matura rozsz z niemc to juz nie ta bajka
Moze kiedyś....... ?

Schuld und Sühne

Wysłany: 2008-09-19 16:02

A są tu językoznawcy?

Ja zaczynam piąty rok, i jak to dobrze, że już ostatni. Za długo już studiowałam :P i w ogóle trochę się minęłam z powołaniem :roll:

Ja nie wiem, co to ze mnie będzie (jest) za anglistka :lol:

I'm a sect of mine so my mind is my church.

Wysłany: 2008-09-19 16:13

mara (Anciliae)
mara

[quote:a203a44be3="Lisa"]A są tu językoznawcy? [/quote:a203a44be3]
Przypuszczam, że niejeden :wink:
Dla mnie filologia to też była pomyłka, ale ciągnę. Za tydzień obrona a potem, jak zdążę, to złożę papiery na zaoczną germańską i, poza tym, zaczynam to, co powinnam była zacząć trzy lata temu :lol: Powiadają, że lepiej późno niż wcale :D

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2008-09-19 16:52

mara (Anciliae)
mara

[quote:3ea0f368d4="Envy"][quote:3ea0f368d4="mara"] jak zdążę, to złożę papiery na zaoczną germańską i, poza tym, zaczynam to, co powinnam była zacząć trzy lata temu :lol: Powiadają, że lepiej późno niż wcale :D[/quote:3ea0f368d4]

Dlatego też zaczynam normalny kierunek na normalne uczelni od początku :) I przy okazji mam juz licencjat :P[/quote:3ea0f368d4]

To się rozumiemy :D

Wysłany: 2008-09-19 17:49

gothic_girl (Bicz)
gothic_girl
Skierniewice/Warszawa

Ja właśnie skończyłam walke z sesja poprawkowa aczkolwiek chyba to nie będzie definitywny koniec :roll:

...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...

Wysłany: 2008-09-19 21:29

Dakota (Bicz)
Dakota
Elbląg / Zabrze

[quote:789cee4727="Death_Dealer"]No ja dopiero teraz zaczne moja przygodę Studenta[/quote:789cee4727]

No to mamy podobnie. Tyle tylko, ze u mnie troche nie wyszlo tak jak sobie wymarzylam... No i wyladowalam na konwersji energii... Troche sie boje ale mam nadzieje, ze wytrwam te 5 lat :)

Wysłany: 2008-09-20 08:39

ja obecnie czekam na raport z ostatniej bitwy tegorocznej kampanii wrześniowej :D jeśli będzie wygrana, to już luz. Jeśli nie... hmmm... to warunek chyba :P

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Wysłany: 2008-09-20 11:11

Studia to fajna rzecz... Chyba najprzyjemniejszy okres w moim życiu :) Jedyne, co mnie denerwuje, to że nadal nie znam swojego planu zajęć ale w sumie na moim wydziale to normalka... Tylko jakoś nie do końca umiem to zaakceptować Życzę powodzenia tym, którzy niestety mają jeszcze jakieś zaległości - dacie radę!!! :D

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2008-09-20 14:19

Ja tez nie znam swojego planu. Pewnikiem poznam na dzień przed zajęciami ^^

Studia to faktycznie jeden z lepszych okresów w zyciu, mimo okresowych zapierdoli ^^.

Wydział Historii mi sie bardzo podoba i zamierzam tam zostać!

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2008-09-20 14:29

mara (Anciliae)
mara

To ja się przyłączam do grona nie znających jeszcze swojego planu :wink:

Wysłany: 2008-09-21 23:02

[quote:520581be52="mara"][quote:520581be52="rozbit"]Poprawiam prace magisterską. Jest prawie czwarta rano końca nie widać a o 9.00 praca w wersji finałowej ma się znaleźć na biurku promotora. :roll: :twisted:[/quote:520581be52]
Zdazyles...? 8)[/quote:520581be52]
Niby zdążyłem praca u recenzenta już leży. Teraz jeszcze tylko zaległy egzamin z czwartego roku w poniedziałek napisze i już będzie bliżej do końca niż dalej (ach ta politechnika 8) )

forever alone immortal

Wysłany: 2008-09-22 19:05

Znam już swój plan! Znam już swój plan! Całkiem niezły refleks mieli w moim instytucie, spodziewałam się go najwcześniej w okolicach środy :) A tu proszę - na tydzień przed 1 października już jest! I póki co - nienajgorszy nawet :)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2008-09-22 20:47

[quote:eb0e4240d2="Kirie"]Znam już swój plan! Znam już swój plan! Całkiem niezły refleks mieli w moim instytucie, spodziewałam się go najwcześniej w okolicach środy :) A tu proszę - na tydzień przed 1 października już jest! I póki co - nienajgorszy nawet :)[/quote:eb0e4240d2]

Zazdroszczę.... ja murze czekać do środy ;/
Do tego krążą dziwne plotki ze możemy go dostać nawet do dnia przed rozpoczęciem zajęć ;/

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2008-09-26 11:54

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Czy jest tutaj ktoś, kto studiuje socjologię lub pedagogikę społeczno-opiekuńczą?

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-09-26 12:14

mara (Anciliae)
mara

Tyz sie pakuje :D Co wlasnie widac 8) A ja do Wroca wybywam dzisiaj wieczorem. I pierwszy rok po raz kolejny... eeeech... biedna moja watroba :roll: :D

Wysłany: 2008-09-26 13:19

mara (Anciliae)
mara

Ano. Za pozno sie zorientowalam, ze stary nie dla mnie:D

Wysłany: 2008-09-26 13:24

mara (Anciliae)
mara

...a mozna wiedziec, co zaczynasz? :)

Wysłany: 2008-09-26 13:45

mara (Anciliae)
mara

na UP??? :D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło