Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Metal wywołuje depresję?. Strona: 9

Pozytywnie =) Wysłany: 2010-05-03 08:03

Bardzo relaksująca muzyka, właściwie wpływa zdrowotnie na wszelkie znane mi dolegliwości, pozwala na zdrowy i niczym nieskrępowany sen

a Jack of all trades is master of none

Wysłany: 2010-05-03 23:54

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Muzyka - dobry lek na wszystko.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2010-05-04 08:49

[quote:05b95b02c7="Ceiphied"]Muzyka - dobry lek na wszystko.[/quote:05b95b02c7]

Jeszcze muzyka sraczki mi nie zastopowała ...

.

Wysłany: 2010-05-04 09:01

[quote:e95ae5937c="Harlequin"][quote:e95ae5937c="Ceiphied"]Muzyka - dobry lek na wszystko.[/quote:e95ae5937c]

Jeszcze muzyka sraczki mi nie zastopowała ... [/quote:e95ae5937c]

Bo źle próbowałeś :D
Musisz wziąć zwykłą kasetę magnetofonową, wyciągnąć taśmę i "zaczopować się" :D :P

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Wysłany: 2010-05-04 11:21

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Być może nie ta nuta ... ;]

Wysłany: 2010-05-04 15:52

No pewnie że wywołuje :) jestem tego najlpeszym dowodem

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Wysłany: 2010-05-04 17:11

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Aż tak źle :> ?

Wysłany: 2010-05-05 22:36

trochę dziwne,bo np.mi często daje energetycznego kopa w dupę na 'dzień dobry' :D
ale nie powiem,że nie skłania do refleksji,bo tu jak najbardziej-sens bytu ludzkiego,wartości życia itp.daje dużo do myślenia.

a jak mam ochotę się zamulić z deka,oderwać od rzeczywistości to zapuszczam sobie muzykę gotycką,o!

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-05-05 22:55 Zmieniony: 2010-05-05 23:05

No przecież żartowałem depresję to ja mam z poważniejszych powodów :)

Chociaż przyznam że sporo mojej ulubionej muzyki brzmi smutnie

metall głównie jest w gamach molowych a więc również smutnuch...

a Czy daje powera ? no czasem daje ^_^

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Wysłany: 2010-05-06 12:15

wiadomo,każdy chyba ma z poważniejszych powodów depresję,niżeli z powodu słuchanej przez nas muzyki.
ja odpowiedziałam tak półżartem,półserio na twój post,więc luzik

tak nieco poważniej,nie każde dżwięki są wesołe.tu masz rację,molowe bardziej melancholijnie brzmią,ale tu chyba w nich tkwi urok ;]

Wysłany: 2010-05-06 18:45

W moim przypadku ten gatunek muzyczny pomaga mi nie zwariować. Może to się wydać dziwne ale jak mam już totalnie wszystkiego dosyć to wrzucam do odtwarzacza tylko płyty z metalem bo przy tym można sobie pokrzyczeć i rozładować napięcie emocjonalne. I po 30 minutach boli mnie gardło :P ale jeste już odstresowana.

Patrz prosto w oczy i czytaj z nich jak z otwartej księgi ...

Wysłany: 2010-05-06 18:52

[quote:9620eb11d2="Nuta"] bardziej melancholijnie brzmią,ale tu chyba w nich tkwi urok ;][/quote:9620eb11d2]
u mnie melancholijna muzyka pogłębia smutny bastrój gdy jestem smutny... i pozwala mi się mocniej cieszyć gdy jestem wesoły... to druugie zdarza się rzadziej, ale cóż takie życie

Wysłany: 2010-05-06 21:22

Hm,czyli można tu mówić o emocjonalnej skrajnii?
Cóż,metal jest specyficznym gatunkiem muzycznym-można dwojako go odbierać,nigdy nie jest prostolinijny.

Jeśli chodzi o nastroje,czasem trzeba się cieszyć z weselszych momentów,chociażby życie miało cię w dupę walić i kopać ci doły pod nogami.Lajf is brutal...

Wysłany: 2010-05-09 15:24

Metal bywa dołujacy, ale może być uszczęśliwiający i mobilizujący do działania. Jednym słowem metal dobry na wszystko ; p.
Po prostu słuchając czegoś mocnego mam wrażenie, że po prostu mogę. Dostaję kopa. W sumie też zależy od gatunku, bo przy death to mi lepiej się położyć i popłakać w chwilach załamania, a heavy czy trash trzyma mnie przy życiu ; D
Ale ogólnie bardziej dołujący jest hip hop. Gdy słyszę gdzieś w telewizji czy na ulicy od razu jestem załamana, że można czegoś takiego słuchać :)

Nie załamuj się. Załam innych.

Wysłany: 2010-05-09 19:37

Tak, często tak mam.
Że bym biegała naokoło i wszystkich z glana brała.
Ale tak ze szczęścia.
Bo to mi sprawia przyjemność.
; p

Wysłany: 2010-05-09 19:51

Ale skoro Ty też gdy popadasz w euforie lubisz kogoś pobić, to czerpalibyśmy razem przyjemność z ostrej solówki.
Chyba bym pier.dolnęła z radości.
; DD
Hahah.

Wysłany: 2010-05-09 20:07

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

W przyszłą sobotę idę na koncert rockowo - metalowy czy jak woli. Chyba nie wpadnę w depresje ;]

Wysłany: 2010-05-09 20:14

A u mnie są kozienalia i był na masę hardcore'owy, metalowy zespół. Ostrzejszego w życiu nie słyszałam. Ta podwójna stopa i wyje.bany growl.. The Rasmus się nazywa

Wysłany: 2010-05-09 20:21 Zmieniony: 2010-05-12 16:53

Ja przewidziałam u siebie takie zakończenie, więc jak najszybciej zwiałam z tego koncertu.
Chociaż i tak poszłam na niego wyłącznie w celach towarzyskich ; p A ponadto zacytujmy moje motto: Nie załamuj się, załam innych!

hahah, okej. Usunęło mi się wcześniej i wygląda jakbyś czytał w moich myślach ; p

Wysłany: 2010-05-09 21:01 Zmieniony: 2010-05-12 16:56

Taak, bardzo chetnie. To sobie porozmawiamy bez słów. ; p

[color=RED:f5e8114502]Wszystko fajnie dopóki nie robimy off-topów :) Myślę, że ostatnie posty nie były tutaj potrzebne, a można już było milutko rozmawiać na gg. Zachowajcie tego typu rozmowy dla siebie, miejcie to proszę na uwadze :)

MOD[/color:f5e8114502]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło