Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Metal wywołuje depresję?. Strona: 10

Wysłany: 2010-05-18 00:19

[quote:58662897b1="SalixFragilis"]Ostrzejszego w życiu nie słyszałam. Ta podwójna stopa i wyje.bany growl.. The Rasmus się nazywa [/quote:58662897b1] E tam słyszałem bardziej wy** growl jak Bob Dylan miał chrypkę :)

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Wysłany: 2010-06-02 16:10

Metal w każdej formie może wywołać depresje a nawet próbę samobójczą. Jednym z rodzajów takie muzyki jest Depressive Black metal lub też dark ambient. Polecam tutaj Diagnose: Lebensgefahr. Tyle na temat.

Biorę z życia to co jest najlepsze, pije wino i laski pieprze. Żyj szybko umieraj młodo.

Wysłany: 2010-06-02 17:53

[quote:fdd73cbbc8="InsanteVampire"]The Rasmus grał u Ciebie w mieście? Ten Rasmus? Z tym śmiesznym faciem z piórami we włosach? :P Kiedyś ich nawet lubiłam za młodych lat.
[/quote:fdd73cbbc8]
Zdaje mi się że to Ci

Co masz zrobić dzisiaj zrób jutro !! ------------------------------------------------- Ps. Jako, że koleżanka z oburzeniem stwierdziła że mój światopogląd jest odrażający i rodem ze średniowiecza myślę że będę tu pasował :P

Wysłany: 2010-06-08 11:21

[quote:7f2c44d0d0="ryniu666"]Jednym z rodzajów takie muzyki jest Depressive Black metal lub też dark ambient. Polecam tutaj Diagnose: Lebensgefahr. Tyle na temat.[/quote:7f2c44d0d0]
Czy ja wiem? Ja tam wieczorem lubię posłuchać dark ambient. Jest też świetny jako podkład do gier. W ogóle robi świetny klimat. A jak ktoś jest podatny na tego typu dźwięki to cóż... To kwestia indywidualna.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2010-06-08 22:16

Krótko, zwięźle i na temat :D

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Wysłany: 2010-06-10 03:24

AbrimaaL (Primogen)
AbrimaaL
Atro City Veschova

[quote:e5997893cb="Luk"]To zanim zamkniecie temat to cos napisze.

Nie wiem czy Metal wywołuje depresje, ale za to wiem co ja na pewno wywołuje...
Mała wypłata :/
Właśnie sprawdzam to na sobie...
Byle do piątku.[/quote:e5997893cb]

Dokładnie, moja ostatnia wystarczyła na dwie 2 płytowe reedycje Candlemass, ale jestem happppy!!!

Chosen by death don't disagree.

Wysłany: 2010-06-10 18:30

Jestem zdania, że człowiek sam wywołuje swoje depresje.

‎"...gdy powrót do życia nie wywołuje entuzjazmu, sen niewiele może pomóc." - Maciej Przepiera

:) Wysłany: 2010-06-10 18:54

Czy to chodzi o zardzewiały samochód albo motocykl? :)

A robię co chcę ! No, prawie co chce :)

Wysłany: 2010-06-10 21:59

Heh.
Dzisiaj byłam na mase zdołowana.
Siedziałam sobie gdzieś w za szkołą i ryczałam.
Bo mi źle było.
Podchodzi do mnie znajoma. Zaczynamy rozmawiać. I nagle mówi że to, co ja mam, to przez to, czego słucham, że mam koniecznie przestać, bo robię sobie krzywdę. W takiej sytuacji nic innego jak wykrzyczeć wypier*alaj i jeszcze bardziej się załamać jacy ludzie są dziwni.

Nie załamuj się. Załam innych.

Wysłany: 2010-06-11 01:55

[quote:78decd3f6b="SalixFragilis"]Heh.
W takiej sytuacji nic innego jak wykrzyczeć wypier*alaj i jeszcze bardziej się załamać jacy ludzie są dziwni.
[/quote:78decd3f6b]ładnie tak do koleżanki na wypier... mówić ech

Przyznaję jest sporo muzyki pogłębiającej nastrój w jakim się znajdujesz... dlatego staram się nie słuchać melancholijnych rzeczy kiedy jestem smutny, ale nie zawsze mi się udaje bo jestem smutny cały czas...

gdybyś powiedziała koleżance wypier... utwierdziłabyś ją tylko w przekonaniu że Twoja muzyka to zła muzyka i ona tak dołuje

gdyby koleżanka słuchała gansta rapu zawsze można było powiedzieć że jej muzyka demoralizuje nawołując do użycia przemocy

Wysłany: 2010-06-11 09:40

[quote:e5a0c9bf65="SalixFragilis"]Heh.
Bo mi źle było.
Podchodzi do mnie znajoma. Zaczynamy rozmawiać. I nagle mówi że to, co ja mam, to przez to, czego słucham, że mam koniecznie przestać, bo robię sobie krzywdę. W takiej sytuacji nic innego jak wykrzyczeć wypier*alaj i jeszcze bardziej się załamać jacy ludzie są dziwni.
[/quote:e5a0c9bf65]

Spoko, ja tez łapie doła jak słucham Dimu Borgir. Nie lubie słuchać czegoś co jest słabe xD

.

Wysłany: 2010-06-11 09:58

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Depresje to u mnie upał wywołuje ! ;-]

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Wysłany: 2010-06-12 23:13

AbrimaaL (Primogen)
AbrimaaL
Atro City Veschova

[quote:d6918be073="SalixFragilis"]Heh.
Bo mi źle było.
[/quote:d6918be073]
W takim razie jak ona może zrozumieć to, czego słuchasz jeśli nie ma o tym pojęcia. Nie przejmuj się nią, prawdopodobnie jest pusta i nietolerancyjna.

Chosen by death don't disagree.

Wysłany: 2010-06-13 14:16

[quote:61051c7f38="Ceiphied"]Depresje to u mnie upał wywołuje ! ;-][/quote:61051c7f38]Fakt mogłoby być trochę chłodniej...

Wysłany: 2010-06-13 14:36 Zmieniony: 2010-06-13 14:42

[quote:94bf752cd7="Nozdormu"]Ostatnio jedna chłopka z mojej klasy powiedziała, że każda piosenka metalowa, czy rockowa brzmi tak samo, i że nie da się tego słuchać... To u mnie wywołało może nie depresję, ale chęć mordu [/quote:94bf752cd7]
Fakt,też u mnie w życiu są takie ciężko kumate istoty.Rozumiem,żeby nie odróżniać heavy,black od death metalu,ale żeby rocka od metalu? :DD

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-06-13 22:25

Faktycznie ludzie nie zbyt często rozumieją zamiłowanie do metalu.

Wielu moich znajomych, co jakiś czas mi powtarza, że to muzyka mnie dołuję i że jak zmienię muzykę, to od razu będzie lepiej.

Nie twierdzę, że jak mam doła to zawsze doom metal podnosi mnie na duchu...

Ale jak wytłumaczą fakt, że gdy słyszę Forest Of Shadows zaczynam się uśmiechać ? ;]

"Music is my power, Music is my life"

Wysłany: 2010-07-16 18:32

Shagi ma rację, a ten, który wymyślił, że metal dołue to pewnie jakis emo myslący, że 30 second to mars to metal

Strach przed śmiercia jest gorszy od niej samej

Wysłany: 2010-07-17 00:28

metal wywołuje czcze dyskusje

sXe piją Inkę /www.peta.org/whoseskin/index.asp

Wysłany: 2010-07-20 15:36

Ta...a mnie wyzywają niektórzy od szatanów i co ja mam powiedziec???
U mnie to najwięcej tych pieprzonych disco polowców więc mam jechane, bardzo często.
A co do depresji szczerzę często ją miewam...ale nie przez muzykę...a kto tak sądzi jest w wielkim błędzie

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Wysłany: 2010-07-20 19:06

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

A gdzie jest skup metali ?

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło