Wysłany: 2010-12-03 14:01
minawi, mówimy o związkach dwojga ludzi, a nie o relacjach towarzyskich :P
.
Wysłany: 2010-12-03 14:13
odnoszę się do ostatniego postu Tom1977 - bo wydaje się być oburzony faktem, że laski mogą mieć tyko i wyłącznie kumpli
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-12-03 16:46
[quote:a7256a0767="minawi"]a co jest złego w tym, że laska ma tylko i wyłącznie kumpli?
[/quote:a7256a0767]
Jesli to seks-kumple to ja popieram jak najbardziej...
Niepuszczone baki cofaja sie do mozgu i stad sie biora posrane pomysly... :P
Wysłany: 2010-12-03 18:58
[quote:dc3a572ccc="corpsex"][quote:dc3a572ccc="minawi"]a co jest złego w tym, że laska ma tylko i wyłącznie kumpli?
[/quote:dc3a572ccc]
Jesli to seks-kumple to ja popieram jak najbardziej... [/quote:dc3a572ccc]
są ludzie i ludzie, więc są kumple i kumple :P
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2010-12-03 20:22
O Ty cwaniaro :P
Niepuszczone baki cofaja sie do mozgu i stad sie biora posrane pomysly... :P
Wysłany: 2010-12-03 23:25 Zmieniony: 2010-12-03 23:33
Hydroksyzynę popijam piwem.
Dzisiaj śniło mi się że umarłem w samotności.
W takich warunkach rodzi się black metal.
Od kilku dni nic nie budzi we mnie pozytywnych emocji i mam wrażenie że nie ma wśród mnie żywych ludzi. Wszystko jest sztuczne. Z wyjątkiem zimna.
Nie ma rzeczy niemozliwych
Wysłany: 2010-12-04 00:10
[quote:7c838d2853="Rubezahl"]
Od kilku dni nic nie budzi we mnie pozytywnych emocji i mam wrażenie że nie ma wśród mnie żywych ludzi. Wszystko jest sztuczne. Z wyjątkiem zimna.[/quote:7c838d2853]
Mam to samo, dobrze że to co jem nie jest plastikowe !
''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander
Wysłany: 2010-12-05 16:59
Tego ja na pewno nie wiem. Wiem natomiast że samotność bywa inspirująca. Aczkolwiek na dłuższą metę jest rzeczą destrukcyjną. (jakie to oczywiste i trywialne)... Uwielbiam słuchać takich rad i skrzydlatych słów od ludzi, którzy nigdy nie mieli z samotnością problemu, z reguły mam ochotę ich zabić. Gołymi rękoma. Powoli.
Wysłany: 2010-12-05 17:05
Dla mnie samotność to część mego życia ale zawsze kiedyś się skończy bo jak wiadomo nic nie trwa wiecznie
Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!
Wysłany: 2010-12-06 09:42
Nie ulega jednak wątpliwości fakt, że samotność jest sprawdzianem siły charakteru, wartości i mocy człowieka.
To moment, w którym dowiadujesz się, czy jesteś w stanie poradzić sobie sam ze sobą.
Wysłany: 2010-12-06 17:20
Ja wole żyć w samotności. Ludzie zawsze mnie irytują, ciągle czegoś chcą. Wśród innych nie mam czasu na myślenie, na rozmyślanie. Wole siedzieć sama w pokoju i słuchać muzyki niż wyjść gdzieś ze znajomymi. Może to dziwne, ale ja tak mam. Jedynie na koncertach mogę przebywać wśród innych nie odczuwając przez to żadnych niedogodności. Mama kilka razy mówiła mi, że odsuwam się od rodziny, ale mi to nie przeszkadza. Ja po prostu taka jestem. Nie czuje potrzeby przytulenia się do kogoś, czy porozmawiania z kimś. Wystarcza mi moja własna osoba.
Mówią że jesteś chodzącym złem...? Pokaż im że mają racje!
Wysłany: 2010-12-06 22:05 Zmieniony: 2010-12-06 22:05
[quote:17dcf05f14="mocniej"]A co dalej? Wracam do rzeczywistości w tym przypadku "samotności" i pustoty jaka mnie otacza. [/quote:17dcf05f14]
A dobrze Ci z tą pustotą? Bo gorzej gdy wracasz do pustoty i po 10 minutach nie masz siły podnieść się z łóżka, bo samotność zrzuciła na Ciebie 691496235 tonowe brzemię bólu.
Ja tak się czuje gdy przebywam za długo w odosobnieniu.
Wysłany: 2010-12-07 02:11 Zmieniony: 2010-12-07 02:27
Rany, ale się rozpisaliście w tym temacie. Samotność jest bardziej problemem kobiet niż mężczyzn z uwagi na uwarunkowania biologiczne takie jak potrzeba posiadania partnera, związku i macierzyństwa. Zazwyczaj to nie samotność jest też przyczyną depresji czy też podobnych głupich myśli a niewłaściwa dieta powodująca zakwaszenie organizmu. Przy prawidłowej diecie - gdzie 80 procent żywności tworzy odczyn zasadowy a 20 kwaśny podobne myśli oraz przygnębienie nie mają prawa wystąpić. Też tak miałem dopóki nie zmieniłem diety.
Natomiast każdemu normalnemu facetowi, a przynajmniej mnie do szczęścia wystarczą trzy rzeczy tj. burdel, strzelnica oraz siłownia [ ja ćwiczę w domu] i to niekoniecznie w podanej kolejności. W Polsce zawsze największe problemy są z dostępem do strzelnicy niestety. I żeby nie było mój mózg jest zdolny do rozumowania wyższego rzędu chociaż co niektórym taki tryb życia wyda się godny troglodyty lub nieczułego osobnika. Naprawdę nie warto tracić młodości na takie dywagacje.
Zacznijcie brać przykład z trybu życia Picassa oraz francuskich impresjonistów XIX/XX stulecia.
Osobiście mógłbym się związać wyłącznie z dziewczyną w typie Tarji Turunen z równie silną indywidualnością, charakterem oraz potencjałem twórczym. A jak na taką nie trafię i tak nie będę rozpaczał bo nie ma nad czym. Niemniej jednak libertynizm choć tak wygodny pochłania spore fundusze.
Wysłany: 2010-12-07 08:11
[quote:a670f30d37="lukaszart"] Zazwyczaj to nie samotność jest też przyczyną depresji czy też podobnych głupich myśli a niewłaściwa dieta powodująca zakwaszenie organizmu. Przy prawidłowej diecie - gdzie 80 procent żywności tworzy odczyn zasadowy a 20 kwaśny podobne myśli oraz przygnębienie nie mają prawa wystąpić.[/quote:a670f30d37]
Otóz to, mądrze prawisz :) dieta dieta dieta - złe odżywianie = zła gospodarka hormonalna = huśtawki nastrojów, drastyczne zmiany masy ciała itp.
[quote:a670f30d37="lukaszart"]Natomiast każdemu normalnemu facetowi, a przynajmniej mnie do szczęścia wystarczą trzy rzeczy tj. burdel, strzelnica oraz siłownia [ ja ćwiczę w domu] i to niekoniecznie w podanej kolejności.[/quote:a670f30d37]
Ja wole cycki, flaki i szatana :) i do tego placka po węgiersku i dowcipy i murzynach :)
.
Wysłany: 2010-12-07 09:12 Zmieniony: 2010-12-07 09:15
[quote:e81a88c4f0="lukaszart"] Zazwyczaj to nie samotność jest też przyczyną depresji czy też podobnych głupich myśli a niewłaściwa dieta powodująca zakwaszenie organizmu. Przy prawidłowej diecie - gdzie 80 procent żywności tworzy odczyn zasadowy a 20 kwaśny podobne myśli oraz przygnębienie nie mają prawa wystąpić. Też tak miałem dopóki nie zmieniłem diety.[/quote:e81a88c4f0]
No proszę, proszę, bardziej "hamierykanskiej" teorii pseudonaukowej w życiu nie słyszałem.
Depresja, owszem, też w swoim zestawie zaburzeń zawiera psychozę natręctw, ale głupimi myślami bym jej nie nazwał. Bo myśl jest zależna od myśliciela. W przypadku depresji nie.
Oprócz tego dodam że depresja kobiety i mężczyzn dotyka w równym stopniu. I nie ma to podstaw w biologicznych rolach płci ani w diecie, tylko w psychice człowieka. Jego doświadczeniach, przejściach, sytuacjach sprzed lat albo najbardziej aktualnych czy tez dopiero co zaszłych.
Jeśli nastrój poprawił Ci się po zmianie diety, to z depresją miało to bardzo niewiele wspólnego, w przypadku depresji nastrój poprawia się po 3 miesiącach farmakoterapii ;]
Wysłany: 2010-12-07 09:16
To poobserwuj troche osoby, które się źle odżywiają, to zobaczysz o co chodzi. Moze słowo "depresja" nie jest na miejscu, ale apatia, hustawki nastrójów, zmeczenie, brak checi do działania, pesymizm juz jak najbardziej
.
Wysłany: 2010-12-07 09:23
To tak, ale żeby aż tak bardzo chemicznie rozstroić organizm potrzeba trochę czasu ;]
Grunt to mięso, czekolada, alkohol i papierosy ;]
Wysłany: 2010-12-07 09:39 Zmieniony: 2010-12-07 11:57
wystarczy odżywiać sie nieregularnie, lub po prostu jeść rzadko, np. jeszcze sniadanie o 6.00, zasuwasz 12h w pracy, po drodze pijesz 2-3 kawy, spalasz kilka papierosów i jesz potem dopiero wieczorem - w zupełnosci wystarczy, zeby efekty były szybko widoczne
.
Wysłany: 2010-12-07 12:04
[quote:20bdcbf814="soundasleep"]
Jedźcie moi drodzy, co lubicie. Na zdrowie.
[/quote:20bdcbf814]
Chyba [ jedzcie ] ;]
Wysłany: 2010-12-07 19:31 Zmieniony: 2010-12-07 19:33
Z tym burdelem to żartowałem ale samo zagadnienie wpływu diety na psychikę i zdrowie człowieka wymagałoby osobnego wątku by nie robić tutaj offtopu.
Nie jest to też "hamerykańska" teoria tylko fakty poparte szeroko zakrojonymi badaniami.
Ktoś tu wspominał o głodzeniu się, dieta zasadowa nie wymaga niczego oprócz rezygnacji z wysokoprzetworzonych śmieci oraz używek które noszą miano jedzenia.