Wysłany: 2008-05-12 15:05
Tylko,że dla wielu to jest za trudne...i potem tracą siebie
Człowiek powołuje do życia iluzję aby oderwać się od rzeczywistości
Wysłany: 2008-05-12 17:44
bo jak ktos sie boi wyjsc do ludzi to potem tak wychodzi ze go nie zauwazaja. trzeba z jakas inicjatywa wychodzic a nie czekac az sie cuda same "zadzieją" :P jak ja sie leczylam z niesmialosci to nie bylo powszechnie dostepnego netu i musialam sie odniesmielac "na zywo" a teraz latwiej, wystarczy komus wyslac wiadomosc i juz :)
poza tym wg mnie: lepiej zalowac ze sie cos zrobilo (a czasem nie zalowac) niz zalowac ze sie nie zrobilo 8)
a zeby nei bylo ze madry Polak po szkodzie, to w sumie to dalej jestem niesmiala, predzej jednak zagadam faceta przy barze niz panią w sklepie :wink: zreszta, niesmialosc to nei jedyny powod samotnosci. wiec moze sie do tego nie ograniczajcie(-czajmy).
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Wysłany: 2008-05-13 07:16
[quote:6b506b61b7="nimdraug"]Otóż to :!: Nasze błędy polegają na tym, że boimy się je popełniać :roll:[/quote:6b506b61b7]
Boimy sie uczyc na wlasnych bledech, a nie powinnismy sie bac.
Czasami warto uciec od zycia...
Wysłany: 2008-05-13 08:28
[quote:a7fc758967]
poza tym wg mnie: lepiej zalowac ze sie cos zrobilo (a czasem nie zalowac) niz zalowac ze sie nie zrobilo [/quote:a7fc758967]
W jaki sposób się odważyć, kiedy człowiek lęka się porażki i ośmieszenia się?
Okręt mój płynie dalej Gdzieś tam... Serce choć popękane, chce bić.
Wysłany: 2008-05-13 09:20
[quote:0c33812e1b="Maggus"][quote:0c33812e1b]
poza tym wg mnie: lepiej zalowac ze sie cos zrobilo (a czasem nie zalowac) niz zalowac ze sie nie zrobilo [/quote:0c33812e1b]
W jaki sposób się odważyć, kiedy człowiek lęka się porażki i ośmieszenia się?[/quote:0c33812e1b]
z takim podejściem to można w ogóle nie wychodzić z domu, bo przecież możemy się potknąć na ulicy i już staniemy się obiektem drwin nie popadajmy w przesadę!
Wysłany: 2008-05-13 16:52
[quote:3fa65390ff="Allanon23"]
I najważniejsze - tańcząc na parkiecie, nie zamykajmy na długo oczu [/list][/quote:3fa65390ff]
popieram! można zaliczyć glebę 8)
Wysłany: 2008-05-13 22:52
[quote:63e38df44b="Allanon23"]Człowiekowi, który ciągle miał obniżane poczucie atrakcyjności, tak łatwo nie jest obudzić w nim odwagi[/quote:63e38df44b]
Mądrze gada, wódki mu polać :D
[quote:63e38df44b] Myślę, że takim osobom, ktoś(znajomy/przyjaciel) trochę powinien pomóc. Przedstawić tej osobie, albo wręcz zareklamować go przyjaciółce/przyjacielowi, czy znajomemu/znajomej. Wydaje się to śmieszne, ale przecież można ciut pomóc tak, aby ta osoba myślała, że sama zrobiła pierwszy krok.[/quote:63e38df44b]
Tu już trochę mniej Porada jest dobra, ale nie dla osób nieśmiałych, gdyż takie osoby zwykle nie mają na tyle bliskich osób, które mogli by prosić o tego typu pomóc[size=18:63e38df44b]/[/size:63e38df44b]które same dostrzegły by problemy tej osoby i same zdecydowały by się pomóc. A proszenie innych jest trochę dziwne, w końcu o swoich problemach i słabościach nie rozmawia się z ludźmi których słabo się zna (wyjątkiem jest internet)
Edit:
Mój setny post :D
Okręt mój płynie dalej Gdzieś tam... Serce choć popękane, chce bić.
:> Wysłany: 2008-05-17 15:54
SAmotność? hmmz zależy co kto przez to rozumie. Ja do braku drugiej połówki już się przyzwyczaiłem, czasem jest cięzko,ale zawsze staram się liczyć sam na siebie.
Zresztą jeśli odczuwa się duży indywidualizm i nie ulega się naciskom grupy, to czasem trzeba liczyć tylko na samego siebie. Poniekąd w dziesiejszych czasach znalezienie wartościowej osoby nie jest proste. Występują czesto różne stopnie skrajności, często osoby takie jak ja ,które nie identyfikują się z żadną grupą itp. mają problemy żeby kogokolwiek poznać.
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Wysłany: 2008-05-18 17:00
długo byłam sama, dużo cierpiałam. owszem, były znajomości, bo nie jestem odpadem atomowym, który ma problemy z nawiązywaniem kontaktów. tylko zawsze było to krótkotrwałe. aż w końcu stało się! musieli w to interweniować Bogowie, bo takie sytuacje nie zdarzają się przypadkowo. więc wszyscy samotni nie martwcie się: miłość przychodzi nagle i sama wie kiedy :D
Carpe jugulum
:/ Wysłany: 2008-05-18 20:57
"DarkTom Cytat:
. Poniekąd w dziesiejszych czasach znalezienie wartościowej osoby nie jest proste. Występują czesto różne stopnie skrajności, często osoby takie jak ja ,które nie identyfikują się z żadną grupą itp. mają problemy żeby kogokolwiek poznać.
Ano dokładnie. Nie jest łatwo kogoś znaleźć, aby być z nim zawsze. Łatwo jest znaleźć osobę, która potem i tak staje się przeszłością. Ale w kwestii, aby kogoś znaleźć na stałe(i wcale nie musisz się nie identyfikować) - to już kwestia czasu. Wystarczy czekać na peronie, a wnet nadjedzie pociąg. Wcale nie pusty
Hmm a propo DarkTom, jesteś fotografem podobno, cykasz sesje, i mówisz, że ciężko kogoś poznać kogokolwiek?"
Tak studiuje Fotografię, w bólach wchodzę w zawodowstwo,nie ma żadnych problemów w nawiązywaniu kontaktów z ludźmi, stuiuję też dziennikarstwo...
Jednakże to nie to samo-sprawy zawodowo-uczelniane a prywatne. Mam dużo znajomych osób, z różnych środowisk. Niestety kobiety sie boją facetów którzy wychodzą poza schemat. Tzn. Studiują nietypowe kierunki, nie uznają religii ani tradycji(ja kompletnie na to zlewam), łażą po bunkrach,eksplorują stare podziemia, łaża po starych cmentarzach. generalnie nietypowo spędzają czas. Ja taki jestem, juz mialem przypadki kiedy poznana osoba szybko uciekała ode mniepod byle wymówką... Jestem taki jaki jestem. Nie jestem ideałem ale też i Kwasimodo;P Będe robił co robie dalej, jak ktoś się boi tego że druga połówka wychodzi poza schemat to problem tej kobitki.
Nie chce się dowartościowywać ani wywyższać,nie lubię tego, jednakże wielu oryginolnym ludziom,niezależnie od płci, jest ciężko kogoś znaleźć.
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Re: :/ Wysłany: 2008-05-18 21:07
[quote:662ac12756="DarkTom82"]
Niestety kobiety sie boją facetów którzy wychodzą poza schemat. Tzn. Studiują nietypowe kierunki, nie uznają religii ani tradycji(ja kompletnie na to zlewam), łażą po bunkrach,eksplorują stare podziemia, łaża po starych cmentarzach. generalnie nietypowo spędzają czas.[/quote:662ac12756]
I tu się mylisz, kobiety uwielbiają mężczyzn wychodzących poza schematy.
Wysłany: 2008-05-18 21:53
Tak tylko gdzie te kobiety można znaleźć ;-P ??
Wysłany: 2008-05-18 22:09
no wiesz... jak szukasz po dyskotekach to nic dziwnego, że na takie nie trafiasz :lol:
Niech stracę, mogę się zaoferować :wink:
Wysłany: 2008-05-18 22:16
Na dyskoteki nie chodzę......odrzuca mnie od tego i nie grozi mi szukanie tam kogoliwek i czegokolwiek;P
Re: :/ Wysłany: 2008-05-19 07:24
[quote:8c3e9ad9c4="DarkTom82"]"DarkTom Cytat:
. Poniekąd w dziesiejszych czasach znalezienie wartościowej osoby nie jest proste. Występują czesto różne stopnie skrajności, często osoby takie jak ja ,które nie identyfikują się z żadną grupą itp. mają problemy żeby kogokolwiek poznać.[/quote:8c3e9ad9c4]
Muszę się z toba zgodzić mało na świecie jest wartościowych osób a znalezienie drógiej połówki która by akceptowała cię takim jakim jesteś i graniczy z cudem. A ci którym to się udało to mają niezłego farta
[quote:8c3e9ad9c4="DarkTom82"]"DarkTom Cytat:Niestety kobiety sie boją facetów którzy wychodzą poza schemat. Tzn. Studiują nietypowe kierunki, nie uznają religii ani tradycji(ja kompletnie na to zlewam), łażą po bunkrach,eksplorują stare podziemia, łaża po starych cmentarzach. generalnie nietypowo spędzają czas. Ja taki jestem, juz mialem przypadki kiedy poznana osoba szybko uciekała ode mniepod byle wymówką... Jestem taki jaki jestem. Nie jestem ideałem ale też i Kwasimodo;P Będe robił co robie dalej, jak ktoś się boi tego że druga połówka wychodzi poza schemat to problem tej kobitki.
Nie chce się dowartościowywać ani wywyższać,nie lubię tego, jednakże wielu oryginolnym ludziom,niezależnie od płci, jest ciężko kogoś znaleźć.[/quote:8c3e9ad9c4]