Wysłany: 2007-12-19 22:01
Jeśli się coś lubi i czuje, to nie ma ograniczeń wiekowych
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2007-12-19 23:42
[quote:6dc392dd84="Paskievicz"][/quote:6dc392dd84]
jesteś tr00 8)
Ja na co dzień raczej nie bywam, ale mi to nie przeszkadza. Zaczynając udzielać się na tematycznym forum byłam młodziutka ( do tego stopnia, że raczej nie afiszowałam się z wiekiem, bo nie chciałam być traktowana niepoważnie ).
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2007-12-20 14:12
najbardziej nie lubie gdy ktoś nie szanuje innych osob jako ludzi...
"Życie jest zbyt krótkie aby postępować według zasad. Wolę mieć zmarszki ze śmiechu niż z płaczu. Jeść ile wlezie, obijać ile się da, być sobą mimo wszystko, robić to na co ma się ochotę a wszystkich co się śmieją ze mnie mieć w dupie".
Wysłany: 2007-12-20 20:25
Co jak co, ale niektórzy sami sobie zarabiaja na brak szacunku innych ... podchodzisz do takiego spokojnie, rozmawiasz z nim, a on zaczyna się rzucac o byle co -.- ...
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Wysłany: 2007-12-20 21:10
Np. zagaduje do mnie dupa z klasy na gg:
- Jest sprawdzian z geografii?
Ja:- Nie, nie ma.
- Czemu? Dlaczego? Why? Dlaczego?
Ja: - Nie wiem. Skąd mam wiedzieć czemu nie ma?
-jak nie chcesz mi odpowiadać na pyt
nie musisz
nie wiem o co Ci chodzi
,,skad ja mam wiedziec czemu nie ma?"
Boze dobrze wiesz o co mi chodzi
Potem na gg żali się połowie klasy ... żal.pl nie podzielę się z nią waflem jutro na wigilijce klasowej ... Poza tym to typowy przykład tępej blondynki rodem z bravo girl
Wysłany: 2007-12-20 22:03
[quote:e30d1abfc8="Paskievicz"][quote:e30d1abfc8="Wampgirl"] Zaczynając udzielać się na tematycznym forum byłam młodziutka ( do tego stopnia, że raczej nie afiszowałam się z wiekiem, bo nie chciałam być traktowana niepoważnie ).[/quote:e30d1abfc8]
patrząc w Twój profil powiedziałbym, że wciąż się z nim nie afiszujesz 8)[/quote:e30d1abfc8]
Bo nie widzę sensu obwieszczać tego całemu światu. Jeśli ktoś będzie ciekawy, to zapyta na PW, czy gg
Wysłany: 2007-12-20 22:05
[quote:c1e7efd7bd="Wampgirl"][quote:c1e7efd7bd="Paskievicz"][quote:c1e7efd7bd="Wampgirl"] Zaczynając udzielać się na tematycznym forum byłam młodziutka ( do tego stopnia, że raczej nie afiszowałam się z wiekiem, bo nie chciałam być traktowana niepoważnie ).[/quote:c1e7efd7bd]
patrząc w Twój profil powiedziałbym, że wciąż się z nim nie afiszujesz 8)[/quote:c1e7efd7bd]
Bo nie widzę sensu obwieszczać tego całemu światu. Jeśli ktoś będzie ciekawy, to zapyta na PW, czy gg [/quote:c1e7efd7bd]
A cóż ma jedno do drugiego?
Jeśli ktoś jest młody i się zachowuje jak młodzik to wyjdzie na jaw, niezależnie czy się to obwieści wszem i wobec, czy też nie...
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Wysłany: 2007-12-20 22:35
[quote:0534a92831="Aria_de_Bloodvarie"]
A cóż ma jedno do drugiego?
Jeśli ktoś jest młody i się zachowuje jak młodzik to wyjdzie na jaw, niezależnie czy się to obwieści wszem i wobec, czy też nie...[/quote:0534a92831]
Nie zawsze.
Takiej muzyce jak gotyk nie ulega się tylko i wyłącznie pod wpływem np. (teoretycznej) mody. Kocha się ją, albo nie. Nie jest łatwa w odbiorze jak komercjalne gatunki, które są w stanie w krótkim czasie stać się hymnem mas.
Re: Brak tolerancji?? Wysłany: 2007-12-21 14:27 Zmieniony: 2007-12-21 18:02
[quote:3f955adee8="Gotika"]jestem jedyną osobą słuchającą metalu i spodkałam sie z całowitym brakiem tolerancji ze strony społecznośći skolnej. uczniów i nauczycieli. W mojej czkole nie dostrzegają oni gołych pleców ,odkrytych biustów Tylko mój ciemny makijaz . Z mojej strony to jawna niesprawiedliwoiść[/quote:3f955adee8]
Słuchaj. U mnie w mieście jest wiele osób słuchających metalu i gotyku. Ale to chyba najbardziej ja się wyróżniam. Żebyś tylko widziała jaka to jest nietolerancja. Ba nienawiść! Nawet osoby słuchające metalu patrzą na mnie z przerażeniem. Nie wiem czy tylko ja jedyna na tym świecie ubieram się na czarno, maluje usta czerwoną szminką i noszę duży dekolt? No nie wydaje mi się. Gryźć nie gryzę, zabijać nie zabijam, nawet nie zawadzam bo i po jaką cholerę? A jednak.
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Wysłany: 2007-12-21 14:52
Łatwiejszy w odbiorze jest cukierkowy róż niż ostre połączenia czerni z czerwienią. Dziwi mnie, że metale z Twojego otoczenia Cię nienawidzą patrząc na Ciebie przez pryzmat ciuchów. Przecież z reguły afiszując się ze słuchanym metalem powinni uierać się podobnie. Może źródło konfliktu jest inne?
Wysłany: 2007-12-21 18:06
[quote:5bed3f00e9="Wampgirl"]Łatwiejszy w odbiorze jest cukierkowy róż niż ostre połączenia czerni z czerwienią. Dziwi mnie, że metale z Twojego otoczenia Cię nienawidzą patrząc na Ciebie przez pryzmat ciuchów. Przecież z reguły afiszując się ze słuchanym metalem powinni uierać się podobnie. Może źródło konfliktu jest inne?[/quote:5bed3f00e9]
Właśnie nie. Niektórzy to sie afiszują racja. Ale tak ogólnie taki najzwyklejszy to patrzy jakby nie wiem co zobaczył. A pan panie Paskievicz niech się nie czepia przejęzyczenia
"I'm not crazy. My reality is just different than yours" Alice in Wonderland "Amor ex oculis oriens in pectus cadit" Szkarłatny Kwiat
Wysłany: 2007-12-22 09:26
Tylko krowa zdania nie zmienia :P
Wysłany: 2007-12-22 11:49
[quote:d2140f30ff="Nenar"]Tylko krowa zdania nie zmienia :P[/quote:d2140f30ff]
Świnia tak samo. Mnie osobiscie też nie obchodzi co ludzie mówią. Spotykam się z kumplami i jest very good. jak ktoś ma jakiś problem to chętnie z nim na ten temat pomówię:D:D
Wysłany: 2007-12-22 19:35
A kogo określasz terminem "normalny"?
Dla mnie każdy człowiek jest inny i określenie "normalny" nie bardzo mi tutaj pasuje.
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw
Wysłany: 2007-12-22 19:44
Aha to osoba, która ma długie włosy nie jest normalna? ekhm...? to może jest jakiś niepisany kodeks, co się mieści w normach, a co wychodzi poza? uff... dobrze, że na niego nie trafiłam. Z pewnością spotkałby się z prawdziwym gorącym entuzjazmem, czyli spaleniem...
Wysłany: 2008-02-20 20:06
[quote:f789570fd7="Kapitan_Mineta"]
[quote:f789570fd7="BarTolmai"]widać to nie był twój styl, raczej sezonowa moda.[/quote:f789570fd7]
niezupełnie tak. Wtedy dobrze się czułem wyglądając w taki sposób, uważałem to za wyrażanie własnego ja, wyrażanie siebie. Stąd wniosek że skoro teraz wyglądam inaczej to znaczy że sie nieco zmieniłem od tamtej pory.[/quote:f789570fd7]
Ewolucja to dobra rzecz Nie rozumiem czepiania się o "sezonową modę".
Just because I don't care doesn't mean I don't understand
Wysłany: 2008-02-21 09:08
Zaden czlowiek nie jest "normalny"
Smierc jest czasem najlepszym rozwiazaniem, a czasami przeklenstwem. Czasem lepiej uciec i miec wszystko z glowy, miec swiety spokuj.
Wysłany: 2008-02-21 14:02
Dziwna mi się wydaje dyskusja o normalności. Niech każdy sobie będzie taki normalny, za jakiego się uważa. A z kolei twierdzenie, że "nikt nie jest normalny" kojarzy mi się od razu ze "zwariowanymi" nastolatkami, które są dla mnie właśnie do bólu normalne, jeśli "normalny" rozumieć jako "przeciętny". Jakby w związku z tym słowem wszystko było na odwrót.
Wysłany: 2008-02-21 14:12
[quote:248de2082a="Gothabella"] A z kolei twierdzenie, że "nikt nie jest normalny" kojarzy mi się od razu ze "zwariowanymi" nastolatkami, które są dla mnie właśnie do bólu normalne, jeśli "normalny" rozumieć jako "przeciętny".[/quote:248de2082a]
jak dla mnie przy takim stwierdzeniu, że nikt nie jest normalny można by postawic nikt nie jest ładny, piękny, przystojny i tak dalej, bo dla każdego znaczy co innego
Wysłany: 2008-02-21 22:09
Każdy jest inny i ma lekkie odchyły, czy skrzywienia w różnych materiach. Nie istnieje jeden idealny wzorzec.