Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Brak tolerancji??. Strona: 5

Wysłany: 2007-05-11 08:00

Wysłany: 2007-05-11 08:38

też jestem w takiej sytuacji - -
taki rodzynek w szkole pełnej dresów xD

Wysłany: 2007-05-11 10:04

taaaaa....nie ma jak tolerancja :lol: to takie cool 8) i jej brak to jeszcze większe cool :lol:

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Wysłany: 2007-05-11 13:47

[color=red:45c9ebb3e3]Temat niebezpiecznie zbliża się do pewnej granicy, gdzie czestotliwość offtopów i prywatnych wojen wpłynie na zablokowanie go.

Proponuje się uspokoić lub skorzystać z priva - to nie boli.[/color:45c9ebb3e3]

Nie przeszkadza mi róż, choć osobiście nie przepadam za tym kolorem - oczywiście zalezy to od osoby, która ten róż nosi.

Ostry make-up w szkole jest dla mnie żenadą...

A że ktoś już o tym wszystkim powiedział, nie bede sie wiecej powtarzac.

Pozdrawiam

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-05-13 09:23

ograniczającego prawa homoseksualistów? czyli? odbierzesz prawa wyborcze, prawa do pracy, czy może prawa do zamieszkania na danym terytorium? :?

sądzę, że dwa główne prawa, którymi można było ograniczyć ich ze względu na orientację: małżeństwo i adopcja, są zakazane, a inne prawa nie dotyczą orientacji seksualnej, więc nie powinny być z nią łączone. :?

mnie tam osobiście nie rajcuje widok dwóch całujących się mężczyzn, ale co sobie robią w domu, to jest ich sprawa... nie mam nic do gadania na temat ich orientacji... kogoś może nie rajcować widok mnie całującej się z facetem i też nikt nie może mi nic z tego powodu zrobić...

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2007-05-13 10:08

no tak...jesteśmy krajem chrześcijańskim, prorodzinnym, więc odbierzmy prawa wszystkim, którzy mają inną orientację, czy wierzą nie w tego jednego boga... nowoczesny malleus maleficarum... :?

Wysłany: 2007-05-13 10:52

A potem wyciągnijmy stare żelazo z piwnic i zróbmy nową Inkwizycję!
Będzie fajnie! A jak juz uporamy się z homo, to znajdziemy sobie kogoś innego, co to niby wbrew naturze występuje! Juz to widzę i już zaczynam się bać, bo a nuż mój profil czy kolor włosów nie pasuje do wzorca? Albo wzrost?
Ratunku!

"Pesymista to tylko dobrze poinformowany optymista"

Wysłany: 2007-05-13 11:11

no co ty, nie bój się... ci "normalni" będą w końcu mieli święty spokój i zaczną wybijać siebie nawzajem :twisted:

ciekawe czy za całowanie z kumpelami grozi mi stos 0_o otoczą wszelkie imprezy goth-electro... bo przecież tam to się tyle tego panoszy... cholera, dobrze, że CP zbliża się już dużymi krokami, bo za rok to nie wiadomo... przecież tam panoszy się homogenizowane zuo na każdym kroku :wink:

Wysłany: 2007-05-13 11:58

skoro ci nie odpowiada, to po prostu omijaj CP szerokim łukiem...

Wysłany: 2007-05-13 12:18

z racji tego, że jak nam coś nie pasuje, to by nie psuć sobie i innym nastroju, to tego unikami :twisted:

rozumiem cię Wysłany: 2007-05-16 21:53

Ja też mam tem problem, mieszkam w brusach niedaleko chojnic, na kaszubach, mnie też nikt nie akceptował dostszegali we mnie tylko czarny ubiór i mroczną muzykę, tak naprawde nie ma czym się przejmować moje motto życiowe brzmi "jeśli nie jestes szczesliwa(y) w świecie który cię otacza to żyj własnym" ja tak postępuje i jest mi dobrze, mam kilku przyjaciół i to się dla mnie liczy :wink:
RamzeS

Wysłany: 2007-05-23 22:51

Niezbyt miłe doświadczenia z brakiem tolerancji spotkały mnie jedynie w gimnazjum.Wszyscy jak jeden mąż słuchali tylko disco , przez co inne rodzeje muzyki były traktowane jak przekleństwo.To samo tyczyło się też ubioru.Na szczęście te czasy już pare lat temu minęły.Teraz nie spotykam się z takimi sytuacjami.Ubieram się jak chcę i jeszcze nie słyszałam nagatywnych komentarzy na temat mojego stylu.Nie licząc rzecz jasna starszego pokolenia , gdyż tym praktycznie wszystko przeszkadza.

Wysłany: 2007-06-29 11:15

eh. a mnie nabardziej irytuje ten szum który rodzi sie gdy ktos wyskoczy w jakiejs całkeim niezłej szmatce.jesli troszke zainwestował to odrazu jest fe bo ma takie szmaty a skoro je ma to pewnie sie uwaza za niewiadomo kogo jest zły.ludzie on patrzy na wszystkich z góry i sie wywyzsza ma sie za niewiadomo kogo - ot co pewnie taki fifarafa.
gówno za przeproszeniem prawda.

Phillya B.Vain

Wysłany: 2007-06-29 12:26

o! własnie kolejna wstrętna rzecz to nachalni uwaleni smierdzący winiakami faceci ;P

Phillya B.Vain

Wysłany: 2007-06-29 13:05

o jej :P więc.. czy to "brudasy" czy to-Moi mili panstwo inne pomioty - nie ma cni gorszego niż uwaleni smierdzący i nachalni ludzie :P weźcie sobie to do serca CP przed wami :P

Phillya B.Vain

Wysłany: 2007-06-29 13:40

az sie wtrace

po pierwsze...

[quote:578dc5a9d6="Paskievicz"]
ewentualnie na zamek nie wchodzą jeszcze sami TRVE metale bo to byłaby dla nich hańba 8) szczególnie ultrakonserwatywni w stosunku do muzyki i ultraliberalni jeśli chodzi o chlanie i je..nie przedstawiciele kręgów death/black/pagan, oni słuchają tylko "żżżżżżżżżżżżżż", a jak jest już "żżżż żżżż żżżżżżżżż" albo jak o nie daj Swarogu pojawi się damski wokal albo jakieś beaty to dostają automatycznie sraczki
[/quote:578dc5a9d6]

genialny tekst ;]

a po drugie to skupianie sie na wygladzie zewnetrznym i eksponowaniu sie - to jest dla mnie, z calym szacunkiem do wielu majacych inne poglady, jakis wielki shit.

no i raz na jakis czas lubie wygrzdylić winiacza :D

I'm rolling like a stone... never creep.

Racja to racja Wysłany: 2007-06-29 14:03

LadySavage (Anciliae)
LadySavage
Bytom / Poznan / Saasenheim ( Francja...

Nie tolerancja jest wszedzie , ale mozna spotkac tez ludzi tolerancyjnych :) to zaley na co sie trafi :) ja w Polsce mam sama nietolerancyjnosc :/ w Bytomiu panuje moda na stringi i rozowe barbi a gdy jestes " inna " jak to mowia chociaz sie uwazam za normalna to cie kopia bija itp: Moj kolega ktory tez jest gotem po tym jak odprowadzil mnie do domu i wracal potem sam zostal mocno pobity i lezy w szpitalu !!!! to jest brak tolerancji !!!!!!!!! ja sie pytam kto tu jest " inny "
MY czy Oni ?
Nie wiem tez jak moj stroj jest podobny do zakonicy ? :/ gdyz w Bytomiu wszystkie lalunie na mnie zakonica wolaja :/ okropne ja mam tylko jedna radoche z tego :) ze na tyle osob na ulicy , ludzie zauwazaja mnie a nie te lale :) zawsze mozesz znalesc jakis plus :)

Niebianska Krolowo wszystko mi jedno, Zabierz mnie stad. Jestem umarla dla swiata [ ... ] Tutaj troszcze sie jedynie o martwe ogrody [ ... ] To cena jaka place za dar posiadania marzen [ ... ] Nightwish

Wysłany: 2007-06-29 14:49

[quote:cc0e148c87="Paskievicz"]przypuszczam, że kapitanowi chodzi o metali - brudasów, punów - brudasów i inną hołotę - brudasów, co nie zonacza od razu, że każdy metal czy pun (a może i hołota :-) )musi być od razu brudasem

sumując: owe nazwujmy ich "brudasy" na zamek w 95% przypadków nie wchodzą bo wjazd kosztuje koło 165 zylka, a wolą się zarżnąć tanimi winami, wódą, piwem na rynku albo polu namiotowym - w takim przypadku korzystają z CP jak z brudaskiego Woodstocku

ewentualnie na zamek nie wchodzą jeszcze sami TRVE metale bo to byłaby dla nich hańba 8) szczególnie ultrakonserwatywni w stosunku do muzyki i ultraliberalni jeśli chodzi o chlanie i je..nie przedstawiciele kręgów death/black/pagan, oni słuchają tylko "żżżżżżżżżżżżżż", a jak jest już "żżżż żżżż żżżżżżżżż" albo jak o nie daj Swarogu pojawi się damski wokal albo jakieś beaty to dostają automatycznie sraczki

In My Fuckin' Humble Opinion of course - bo samych takich jak na razie spotykałem[/quote:cc0e148c87]

Co do opisanych ludków i ich obecności na CP to masz rację. Bywają cholernie wnerwiający. Miewałem w poprzednich latach nieprzyjemność poznać takich. I zawsze zastanawiało mnie po jakiego grzyba przyjeżdzają do Bolkowa. Ale cóż zrobić - zawsze pod jakiekolwiek wydażenie muszą się podczepić tacy, którzy "bawią się inaczej". Ale to ich "zabawa" i będę tak długo ich tam tolerował póki ktoś nie przekroczy pewnych granic.

Keep Talking...

Wysłany: 2007-08-02 08:02

to chyba dobrze ze siedzę w domu i nie jeżdze na koncerty -wolę kontemplować gotyk w samotności, może tak powinien robić prawdziwy got- izolować sie bo z tego co czytam to impreza masowa zabija ducha tej muzyki :?

Wysłany: 2007-08-02 08:20

no ale wedle mnie ducha imprezy zawsze tworza ludzie...
no oczywiscie jak sa ludzie ktorzy nie potrafia sie odpowiednio zachowywac to juz inna sprawa ale takich nigdy nie brakuje grunt azeby patrzec na siebie :!:

http://imperiummetalu.pl/

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło