Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Brak tolerancji??. Strona: 8

Wysłany: 2007-10-13 13:46

Każdy goth? Z tym się nie zgodzę.
Nie oceniajmy całości po kilku osobach...
Uznaję, że każdy ma prawo mieć własny styl, ulubiony zespół itp.
Ja akceptuję znajomych, a oni mnie. Jeśli ktoś nie chce to się z nim nie trzeba zadawać, świat jest pełen ludzi...

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-10-13 13:56

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Hmmmm myslę, że to była raczej ironia 8)

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2007-10-13 14:00

To już się inaczej patrzy... :wink:

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-10-13 15:33

:lol: no tak... różnie się na to patrzy... zależy co rozumiesz pod pojęciem "goth". hehe

Wysłany: 2007-10-13 16:41

[quote:5d6d4e4bcd="melidien"]jesteśmy tacy mroczni, świat jest zły, nikt nas nie chce zrozumieć..

ojejujejujeju[/quote:5d6d4e4bcd]

załamać się idzie... chyba się pochlastam :twisted: :wink:

Wysłany: 2007-10-13 16:48

To się nie załamuj i nie chlastaj... niektórzy mają takie spojrzenie na "świat"... :roll:

Wysłany: 2007-10-13 19:09

Chyba? hehe... nie oceniaj wszystkich gothów z łaski swojej, bo sama jestem w połowie... i raczej nie należę do emo...

Wysłany: 2007-10-13 19:28

[quote:27de046c2b="Aria_de_Bloodvarie"]Chyba? hehe... nie oceniaj wszystkich gothów z łaski swojej, bo sama jestem w połowie... i raczej nie należę do emo...[/quote:27de046c2b]

W połowie jestes gothem a w 1/4 emo. Pozostaje tylko pytanie kim jestes w tej pozostałej części. Miejsmy nadzieje, że w końcu sobą...

:twisted: :twisted:

A Pasek to jest typ "ukrywającego się gotha". To pewnie przez brak tolerancji.

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-10-13 19:42

Zawsze jestem sobą... a część mnie można porównać do gotha... chociaż sama siebie do końca nie znam... hehe ale tak mówią... ja mam trochę inne zdanie...

Wysłany: 2007-10-13 19:54

Death_Dealer (Bicz)
Death_Dealer
Gdańsk/ Włocławek

Chyba zaczne odpytywac swoich znajomych z Histori gotyku :twisted: buhahaha
No bez przesady jedna osoba to nie reguła

Schuld und Sühne

Wysłany: 2007-10-13 20:46

[quote:93127a770e="Paskievicz poeta"]
mą duszę mrok spowija
a myśli...
nieustannie dryfują ku ciemności
spowijającej dębowe bory,

w których to wąpierze
i duchy pogańskich przodków
błądzą między paprociami
lecz świat nie chce mnie
takiego...
jakim jestem

także na codzień w dresy
się przyodziewam,
a wyraz twarzy swój
złowieszczy i skwaszony
skrywam za maską
sztucznego uśmiechu[/quote:93127a770e]

Tylko bloga na wiersze Ci brakuje...
Prawdziwe pół emo z Ciebie :twisted: :twisted: :twisted:

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-10-14 06:47

Ten kto gada na gothów zwykle ma coś z nimi wspólnego. hehe.
Świetny wiersz... iście gotycki... choć zależy co uważamy za gotyckie...

Wysłany: 2007-10-14 09:53

[quote:871a5d673b="Paskievicz"][quote:871a5d673b="th"]A Pasek to jest typ "ukrywającego się gotha". To pewnie przez brak tolerancji. [/quote:871a5d673b]

Dokładnie! :idea: mą duszę mrok spowija a myśli... nieustannie dryfują ku ciemności spowijającej dębowe bory, w których to wąpierze i duchy pogańskich przodków błądzą między paprociami lecz świat nie chce mnie takiego jakim jestem... także na codzień w dresy się przyodziewam, a wyraz twarzy swój złowieszczy i skwaszony skrywam za maską sztucznego uśmiechu [/quote:871a5d673b]

za mało wielokropków, nie jesteś tru

Certa amittimus, cum incerta petimus.

Wysłany: 2007-10-14 09:58

Za mało Szatana i HIM-a w tym wszystkim. Ale i tak jest cud miód i orzeszki :)

:)

Wysłany: 2007-10-14 18:00

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

[quote:77444b3e18="Aria_de_Bloodvarie"]Chyba? hehe... nie oceniaj wszystkich gothów z łaski swojej, bo sama jestem w połowie... i raczej nie należę do emo...[/quote:77444b3e18]
jesteś ćwierć EMO !

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2007-10-14 18:17

Hehe... no nie byłabym tego taka pewna... :lol:
ale ze mną to nic nigdy nie wiadomo...

Wysłany: 2007-10-23 09:58

to raczej proza poetycka a nie wiersz .Bycie gotem dzisiaj to bycie na marginesie,zwlaszcza ze ludzie niektorzy uważają ze sluchają gotyku obcując z muzyką np.Depeche Mode czy Nightwish hehe.Gotyk wyrósl z punka, punk umarł a gotyk sie zdegenerowal i dokonuje fuzji z innymi gatunkami,gitary stopniowo przegrywają na rzecz elektroniki i klawiszy co nie jest złe, tylko ze niewielu artystow potrafi to dobrze połączyć.Pozostalo tylko wracac do starych płyt,przypomnialem sobie niedawno plyte XIII Stoleti "Metropolis",nagranie o tytule "Absynt"-moze tak powinien wyglądac dzisiejszy gotyk...

[color=red:1ef75c6093]Ciekawe spostrzeżenia.Zapraszam do rozwinięcia swych myśli Tu: Kierunek gotyku th[/color:1ef75c6093]

Wysłany: 2007-11-05 19:50

[quote:3e9cfdf4bc="Paskievicz"]
właśnie - jutro możesz być już np blacharą 8)[/quote:3e9cfdf4bc]

Aż tak źle to chyba nie jest... hehe człowiek się zmienia... :)

Re: Brak tolerancji?? Wysłany: 2007-12-18 21:51

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

[quote:f89932f5ae="Gotika"]z tym problemem napewno zetkną sie każdy z Was. mozecie tu pisać tu co was najbardziej denerwuje :) Ja mieszkam w małej mieścinie niedaleko Krakowa :? i mam mała klase gdzie w szkole(!!!) jestem jedyną osobą słuchającą metalu i spodkałam sie z całowitym brakiem tolerancji ze strony społecznośći skolnej. uczniów i nauczycieli. W mojej czkole nie dostrzegają oni gołych pleców ,odkrytych biustów Tylko mój ciemny makijaz . Z mojej strony to jawna niesprawiedliwoiść[/quote:f89932f5ae]

Ja raczej słyszę komentarze, że ubieram się jak na pogrzeb ( ale przecież nie zawsze!) i że tyle jest ładnych kolorowych dziewczęcych ciuszków, a ja muszę chodzić w jakihś czarnych szmatach, z czego każda jest jednakowa. Nie maluję się z reguły, tym bardziej nie zarzucam ciemnego make-upu. Nie umiem, nie lubię, szkoda mi czasu i kasy. Co do takich miejsc jak szkoła - nie obnoszę się ze słuchaną muzyką, więc nie spotykam się z jakimiś " prześladowaniami" na tym tle, co najwyżej słyszę, że nic mi się nie podoba jak psioczę na cholerne kolędy puszczane wszędzie z racji "okresu przedświątecznego".

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2007-12-19 09:41

Eeetam, ja już przywykłam, co ma tu boleć? Że ktoś powie, że tyle jest ładnych kolorowych ciuszków? Mnie babcia od lat powtarza, że powinnam nosić krótkie włosy, bo tak ładnie by mi było. A i tak ją kocham :twisted:

Chociaz ubieram się na czarno od lat i właściwie to jestem dość stara jak standardy subkulturowe (26 )wciąż zdarza mi sie słyszeć komentarze. Ostatni mnie rozbawił: spytano mnie, czy idę na pogrzeb,bo założyłam białą bluzkę :mrgreen: Ale ostatnio nabyłam nawet parę bardziej kolorowych rzeczy to ludzie zaczynają się przyzwyczajać... :)

A może po prostu jestem za stara, by się pierdółkami przejmować :wink:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło