Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Sny. Strona: 19

Wysłany: 2007-12-15 08:00

[quote:98636035f4="Wild_Child"]
...w moich snach często ujawniają się wspomnienia dawnych, beztroskich lat... Lubię je, pozwalają na nowo przeżyć tamte chwile. Może to pragnienie powrotu...[/quote:98636035f4]

A takie sny są lepsze niż przeglądanie zwykłych zdjęć, czy pamiątek...

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-12-15 10:43

[quote:be2ef032bb="Rubi"]Jeeej, z Enigmą wiążą się me najgłębsze wspomnienia... Uwielbiam ten kawałek... :roll:[/quote:be2ef032bb]

To mamy tak samo... :roll:

[quote:be2ef032bb="Aria_de_Bloodvarie"]A takie sny są lepsze niż przeglądanie zwykłych zdjęć, czy pamiątek...[/quote:be2ef032bb]

W rzeczy samej :wink:

Wysłany: 2007-12-16 22:31

[quote:dd845f407a="Wild_Child"][quote:dd845f407a="Aria_de_Bloodvarie"]Rację przyznaję tym, co uznali, że sny przedstawiają ukryte pragnienia. :lol:
Sam fakt jak ludzie zadowoleni się budzą. hehe[/quote:dd845f407a]

...w moich snach często ujawniają się wspomnienia dawnych, beztroskich lat... Lubię je, pozwalają na nowo przeżyć tamte chwile. Może to pragnienie powrotu...[/quote:dd845f407a]
Mam podobnie... :wink:

czasem lepiej odejść od zmysłów, by nie zwariować

Wysłany: 2007-12-17 17:29

Kamienny sen. Dziś nie usłyszałem budzika i przespałem ćwiczenia. Jako, że nie przypominam sobie żadnego sensownego snu to nie potrafię określić czy mógł być on obrazem jakiś ukrytych pragnień.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-12-17 19:32

[quote:a30e58ebc3="KostucH"]Kamienny sen. Dziś nie usłyszałem budzika i przespałem ćwiczenia. Jako, że nie przypominam sobie żadnego sensownego snu to nie potrafię określić czy mógł być on obrazem jakiś ukrytych pragnień.[/quote:a30e58ebc3]
Cóż... z poniedziałkami jest chyba najgorzej...
też omal nie zaspałam... dzień był trochę senny...:)

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-12-19 20:47

Miałem sen, w którym stanąłem oko w oko z... KostucHem :twisted: Chyba przedawkowałem ssiółka... :roll:

Wysłany: 2007-12-19 20:57

Zgaduje, że wygrałem bo jakże mogłoby być inaczej :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-12-19 21:01

Pojęcia nie mam, nie pamiętam :lol:

Wysłany: 2007-12-19 21:08

[quote:882755d2be="KostucH"]Zgaduje, że wygrałem bo jakże mogłoby być inaczej :twisted:[/quote:882755d2be]

:lol: kiedyś miałam głupi sen, który był podobny, ale w wersji bardzo śmiesznej, do "dance macabre". Cóż...
lepiej nie wchodzić w szczegóły...
Ciekawe jednak, czy KostucH wygrał... hehe
(moja opcja to: nie [bez obrazy hehe])

Wysłany: 2007-12-22 17:13

Wpierw wizja starego domku, w którym czaiło się "coś" <brrr...>, błądzenie po pokojach, szukanie sam nie wiem czego. Potem wyjście na zewnątrz, w cichy wieczór, ucieczka przed tym, co czaiło się w domu. Próbowałem wzlecieć, pognać przed siebie niczym wicher. Wzniosłem się i wylądowałem na ulicy. Gdy dotknąłem ziemi zorientowałem się, że to tylko sen. Wszystko dookoła zdawało się być takie realne. Ponownie wzniosłem się i pognałem ponad miastem w siną dal. :roll:

Wysłany: 2007-12-22 17:59

to ja chyba dziwna jestem... 2/3 snów mi się sprawdza.. mówie poważnie..

"Życie jest zbyt krótkie aby postępować według zasad. Wolę mieć zmarszki ze śmiechu niż z płaczu. Jeść ile wlezie, obijać ile się da, być sobą mimo wszystko, robić to na co ma się ochotę a wszystkich co się śmieją ze mnie mieć w dupie".

Wysłany: 2007-12-22 18:42

[quote:958ce4774f="gothka"]to ja chyba dziwna jestem... 2/3 snów mi się sprawdza.. mówie poważnie..[/quote:958ce4774f]
Mojej mamie sprawdzają się sny. Głównie te złe...
Osobiście wolę nie wnikać pod tym względem do moich snów.
Heh to masz dobrą intuicję.

Wysłany: 2007-12-22 19:04

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie

Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Wysłany: 2007-12-22 19:16

[quote:8e40759542="Andrzej"]Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie[/quote:8e40759542]
mm... takie sny nie należą do przyjemnych... coś o tym wiem... może ktoś potrzebuje Twojej pomocy w realnym świecie? cóż... jak dla mnie to się wiąże z jakimś lękiem o kogoś...

Wysłany: 2007-12-23 15:31

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Po serii tragicznych snów, w których umarła połowa mojej najbliższej rodziny - cieszę się, że nic mi się nie śni.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Tłumaczenie snu ( mniej więcej) Wysłany: 2007-12-23 17:22

AngelOfDeath (Bicz)
AngelOfDeath
gdzieś w Gnieznie

[quote:fb0491542f="Andrzej"]Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie[/quote:fb0491542f]

Krew
Śnić, iż się jest się okrwawionym oznacza nagłą śmierć w rodzinie, stratę realności lub rozczarowanie. Gdy śni się to osobom zaręczonym- zajdzie jakaś przeszkoda. Jeśli śnią się ręce okrwawione- należy uważać by kogoś nie zranić. widzieć krew czerwoną, oznacza wesołość, zabawę a nawet wesele. Widzieć krew skrzepłą- choroba.

Wzrok , oczy

Sen o oczach, oznacza że ktoś ciebie śledzi i obserwuje. Oczy piękne- radość. Oczy zezowate - niewierność. Zamykać oczy - stracisz zaufanie.

Wyciągnij wnioski. Mogę ci tylko powiedzieć co mniej więcej znaczy to co ci sie śni a co dotyczy ciebie już sam wiesz.

Odważni nie żyją długo, ale tchórzliwi nie żyją wcale..

Ucieczka Wysłany: 2007-12-23 17:41

AngelOfDeath (Bicz)
AngelOfDeath
gdzieś w Gnieznie

[quote:b4c98bba4f="Rubi"]Ehhh... ostatnio to już zupełnie mam odjechane sny, takie niewyraźne, niczym z jakiegoś filmu psychodelicznego 8O Wszystko w tych snach jest rozmazane. Ktoś próbuje mnie złapać, a ja nie mogę uciekać mam miękkie nogi, wszystko wiruje. Jakieś zdeformowane istoty mnie atakują... Najgorsze że jak się budzę to obraz przed mymi oczami nie przestaje się kręcić...
I co może zrobić wysoka gorączka z mózgownicą? 8O[/quote:b4c98bba4f]

Ucieczka

Śnić ,że się ucieka od jakiegoś niebezpieczeństwa i nie może uciec oznacza przewlekłe kłopoty ( 73, 10, 46)

Czy dany sen sie sprawdzi wszystko zależy od czasu w jakim ci sie on śnił, od godziny ( tzn. sny od godz. -od 20-23 w nocy sny mogą się spełnić w ciągu kilku lat,
-od 23-3 w nocy sny mogą się spełnic w nieodległej przyszłości
-od 4- rano sny spełnić się mogą w ciągu najbliższych kilku dni, ale takie rzadko się zapamiętuje) i jakiego dnia ( tzn. czy w dniu w którym miałaś ten sen występowała jakaś liczba z twojej daty urodzenia lub sumy daty urodzenia i dnia snu)

Wysłany: 2007-12-24 13:11

AngelOfDeath (Bicz)
AngelOfDeath
gdzieś w Gnieznie

Wiedza? Nie wiem czy to można nazwać wiedzą po prostu kiedyś sie tym interesowałam i troszkę na ten temat wiem. Ale przestałam dlatego że interpretacji niektórych moich snów nie znalazłam w żadnym senniku. Ale kto by się tym przejmował, nigdy nie brałam tego na poważnie bo to tylko przysparza zmartwień. Czasem lepiej nie wiedzieć co się zdarzy.

:D

Re: Tłumaczenie snu ( mniej więcej) Wysłany: 2007-12-24 14:44

Andrzej (Bicz)
Andrzej
Transylwania

[quote:8dbc88272c="AngelOfDeath"][quote:8dbc88272c="Andrzej"]Moje sny od dluzszego czasu sa bardzo straszne zwiazane z tym co mi sie przydarza za dnia. Sni mi sie ze chce kogos ochronic ale nie moge a potem widze krew, duzo krwi a nastepnie ta osoba sie do mnie odwraca i ten wzrok...piekny i zdajacy sie mowic uratuj mnie[/quote:8dbc88272c]

Krew
Śnić, iż się jest się okrwawionym oznacza nagłą śmierć w rodzinie, stratę realności lub rozczarowanie. Gdy śni się to osobom zaręczonym- zajdzie jakaś przeszkoda. Jeśli śnią się ręce okrwawione- należy uważać by kogoś nie zranić. widzieć krew czerwoną, oznacza wesołość, zabawę a nawet wesele. Widzieć krew skrzepłą- choroba.

Wzrok , oczy

Sen o oczach, oznacza że ktoś ciebie śledzi i obserwuje. Oczy piękne- radość. Oczy zezowate - niewierność. Zamykać oczy - stracisz zaufanie.

Wyciągnij wnioski. Mogę ci tylko powiedzieć co mniej więcej znaczy to co ci sie śni a co dotyczy ciebie już sam wiesz.[/quote:8dbc88272c]

Dziekuje AngelOfDeath
Ja wierzę w sny przecież są one odzwierciedleniem terazniejszości a nierzadko moga także przepowiadać przyszłość. Na pewno dotyczą życia prywatnego po prostu człowiek przeżywa tyle za dnia, że kiedy w końcu sen przyjdzie to nadal dusza myśli. Jeszcze raz dziekuję za interpretację

Drink And Join Me In Eternal Life Desire You Turn Me On Your Blood My Ecstasy

Wysłany: 2007-12-25 13:17

[quote:c4ed4eb9fd="nimdraug"]A co do tych przewlekłych kłopotów, to ODPUKAĆ!! Wystarczy już, że schorowana, ta moja biedna siostrzyczka... :cry:[/quote:c4ed4eb9fd]

Esh, wstrętne choróbsko, nie miało się kogo czepić... Oby Rubi jak najszybciej do zdrowia wróciła, czego Jej z całego Serca życzę. :roll:

A co do moich ostatnich snów... miasto, miasto, miasto <lekko zmienione w stosunku do tego, co znam z rzeczywistości>... i loty nad nim. Jakieś monotematyczne się zrobiły. :evil:

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło