Koty.... Strona: 24

Dodano: 2011-02-25 15:23

Ta, moja kotka tak samo
A najlepsza zabawa dla niej to gonienie za sznurkiem. W ogóle ma obsesje na punkcie sznurków, jak taki mały psycho się zachowuje, jakieś dziwne dźwięki wydaje. A inne zabawki mogłyby nie istnieć, nawet kulanie piłeczki z szeleszczącego materiału nie jest zbyt ekscytujące. Musi być sznurek i chu

Dodano: 2011-02-25 21:31

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

sphinxia napisał(a):
Ta, moja kotka tak samo
A najlepsza zabawa dla niej to gonienie za sznurkiem. W ogóle ma obsesje na punkcie sznurków, jak taki mały psycho się zachowuje, jakieś dziwne dźwięki wydaje. A inne zabawki mogłyby nie istnieć, nawet kulanie piłeczki z szeleszczącego materiału nie jest zbyt ekscytujące. Musi być sznurek i chu

Z tego co zauważyłam..każdy kot uwielbia sznurki.... ;-]

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2011-02-26 00:30

I kominki...zna ktos sposob zeby jakos zablokowac kominek przed kotem??
Moj Majki(8latek) nie mial takich zapedow ale przygarniete przez mame kotka (obecnie 4 miesieczna) wlazi tam jaby ja ciagnela niewidzialna sila..z tego co slyszalam sa jakies kraty zabezpieczajace ale ponoc drogie a u mnie ostatnio z kasa lipaaaa
Jest jakis domowy sposob?

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2011-02-26 12:54

W sklepach zoolo są środki odstraszające koty.Tańsze od osłony, spryskasz i po kłopocie.
Mozna tez spróbować mokrą szmatę, mokrego koty nie lubia - przeważnie.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2011-02-26 13:51

black_gothic napisał(a):
W sklepach zoolo są środki odstraszające koty.Tańsze od osłony, spryskasz i po kłopocie.
Mozna tez spróbować mokrą szmatę, mokrego koty nie lubia - przeważnie.

nie, to raczej nie przejdzie, znam koty które uwielbiają siedzieć tam gdzie jest mokro, a jeszcze jak jest tam brudno i śmierdzi to wogóle pełnia szczęścia xD środki zapachowe też wg mnie słabo działają(z doświadczenia)

trzeba to jakoś zakryć, żeby nie były w stanie się dostać, skoro nie ma pieniędzy na kratę(a napewno nie są one tanie) to może na jakiś czas zrobić zasłonę z siatki takiej jak na płoty, naciągniętej na metalową ramę? tylko z tym trzeba się troszkę pobawić:) żeby wyglądało w miarę ładnie

Dodano: 2011-02-26 14:59

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Mojej znajomej kot zaczął mnie lubić, nawet mi zabawkę przynosił ostatnio do zabawy, szok na łapach !

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2011-02-26 17:04

mój uwielbia zapach męskiego potu... im mniej ktoś się myje, tym bardziej on go kocha:D

Dodano: 2011-02-26 18:50

CatGirl napisał(a):
mój uwielbia zapach męskiego potu... im mniej ktoś się myje, tym bardziej on go kocha:D

Haha niczym jeden z moich dawnych kotow..nie wlazil na rece nie chcial drapania po brzuszku,tylko od razu ryjek w pache i az mruczal

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2011-02-28 11:21

bastet666 napisał(a):
I kominki...zna ktos sposob zeby jakos zablokowac kominek przed kotem??
Moj Majki(8latek) nie mial takich zapedow ale przygarniete przez mame kotka (obecnie 4 miesieczna) wlazi tam jaby ja ciagnela niewidzialna sila..z tego co slyszalam sa jakies kraty zabezpieczajace ale ponoc drogie a u mnie ostatnio z kasa lipaaaa
Jest jakis domowy sposob?

sposób banalnie prosty i sprawdzony przeze mnie. Co futrzaka tam ciągnie? Przede wszystkim zapach. I ja go doskonale rozumiem bo też uwielbiam zapach spalonego drewna, ogniska itp... Więc trzeba zrobić coś, żeby kominek przestał pachnieć tak pociągająco. Wyperfumować. Tylko nie sprajem bo to się zaraz ulotni. Jakąś perfumką w płynie. Wystarczy tylko na dole. Powinno działać na długo... koty mają czuły węch i wyłapią nawet marne strzępki niegdysiejszych wspaniałych zapachów. Albo możesz postawić jakieś pokojowe śmierdzidełko aromatyzujące. Wtedy masz 2 w 1: ładny zapach w mieszkaniu i zero kota w kominku.

Dodano: 2011-02-28 16:41

Widzę że nie tylko mojego Ramzesa ciągnie do ognia.

Czasami warto uciec od zycia...

Dodano: 2011-03-02 23:15

Jak ktoś ma czas i ochotę, to niech sobie obejrzy filmiki, nie wszystkie są faktycznie fajne, ale większość, owszem

http://www.smog.pl/wideo/42706/14_filmikow_dla_kochajacych_koty/

A najbardziej, to lałam z tego, po prostu rozłożyło mnie na łopatki:

http://www.smog.pl/wideo/42614/dobry_ochroniarz_zawsze_pomoze/

Dodano: 2011-03-08 10:35 Zmieniono: 2011-03-08 10:37

Dziś mój kotuś ma czwarte urodzinki, z tej okazji wszyscy śpiewamy Misiowi "Happy Birthday"

Dodano: 2011-03-08 14:46

CatGirl napisał(a):
Dziś mój kotuś ma czwarte urodzinki, z tej okazji wszyscy śpiewamy Misiowi "Happy Birthday"

To wszystkiego najlepszego dla koteczka!!! :-)

A u mnie:
Kupiłam pęczek pietruszki i postawiłam w szklance z wodą na stole w kuchni. Oczywiście Shadow nie mogła tego przegapić. Teraz zamiast swojej wody z pojemnika, woli tą od pietruszki wypić. No i listki też skubnie

A poza tym, to Shadow chyba już gubi zimową sierść, bo wszędzie pełno jej włosów <szok>

Dodano: 2011-03-08 16:53 Zmieniono: 2011-03-08 16:54

"Happy Birthday" Misiu :) "Happy Birthday" <okok>

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-03-09 20:23

Widzę, ze nie tylko ja tęsknię do wiosny. Dziś przyłapałam małego czorta, jak podskubuje sałatę. Brakuje jej "zielonego", może jakiś witamin?

Dodano: 2011-03-09 20:59

kup jej trawkę dla kotów:)

Dodano: 2011-03-12 21:51

A no właśnie wiosenka za pasem, zasiałem dzisiaj trawkę dla Victorii, a niech sobie poje zielonego :)

Dodano: 2011-03-25 21:59 Zmieniono: 2011-03-25 22:21

[URL=http://]http://www.joemonster.org/filmy/27628/Koci_poranek[/URL]

<serduszka>

Dodano: 2011-04-09 19:25

Pazurki skrócone <kot> czas ku temu był :)

Dodano: 2011-04-09 20:41

a moje miziątko zdrowieje po zastrzykach w dupkę <lol>

Dodano: 2011-04-09 21:02

Mój kotek ostatnio zmarł, miał 14 lat :<

Dodano: 2011-04-09 22:30

Dodano: 2011-04-09 22:32

to nieprawda, kotki nie umierają <bezradny>

Dodano: 2011-04-10 03:54

Dodano: 2011-04-25 19:53

Victoria kończy dzisiaj dwa latka :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło