Koty.... Strona: 22

Dodano: 2010-11-26 21:28

No to życzę mu powodzenia w tym psim sposobie ustawiania kota :) hehehe

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2010-11-26 23:23

Naoglądał się "Zaklinacza psów", bo to generalnie psiarz jest, no a ja kociara, to później tak się dogadujemy, ale iskry od tarcia muszą być

A propos, ten "Zaklinacz psów", to koleś naprawdę gadający z sensem. Nigdy nie spotkałam się z takim podejściem do psów, serio. A sama miałam wcześniej pieski, tyle, że ich nie rozumiałam. A Cezar to prawdziwy psi psycholog.
No tak, tyle, że psi a nie koci.
Przynajmniej wiem teraz, jak bardzo różnią się psy od kotów. Oj, bardzo

Dodano: 2010-11-28 19:13

To raczej koty tresują ludzi !!

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2010-11-29 17:07

Dokładnie,nie inaczej :)

Dodano: 2010-11-29 19:36 Zmieniono: 2010-11-29 19:37

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Od czasu kiedy zamówiłam dla koleżanki karmę dla kotów 'Royal Canin' teraz przychodzą mi jakieś książeczki - są tam przeróżne ciekawostki, o pielęgnacji itd. Dostaje się saszetki suchej i mokrej karmy za darmo + gazetka.Jeżeli ktoś z was kolekcjonuje lub bawi się w takie bzdetki w zamawianiu coś dla pupili to polecam.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2010-12-01 09:30

Mój kot niestety suchego nie chce jeść, próbowałam wszystkiego, weterynaryjne miałam ze 4 kończyło się na tym, że wydawałam dla psa mojego ojca całe paczki. Z mokrych też jest wybredny niestety, i o dziwo bardzoej wchodzą mu te popularne typu Whiskas, weterynaryjnych nie rusza nawet jak mu żołądek do kręgosłupka przyrośnie... A jeśli chodzi o książeczki z Royala to pełno ich u weterynarzy, można wejść i brać do oporu, ciekawe rzeczy tam bywają:)

Dodano: 2010-12-06 21:56

Shadow też się "obraża" na chrupki i zjada tylko jak naprawdę jest głodna. A za whiskasem to by się posrała, ale może to dlatego, że nie dostaje go codziennie

Heh, ostatnio coś ją wzięło i jak postawię wodę na herbatę, to kiedy zacznie się gotować, tzn gwizdek słychać, mała franca biegiem leci do kuchni. Szkoda, że jeszcze wyłączyć nie umie <lol>

Dodano: 2010-12-07 09:56

generalnie on wszystko je z łaską :D chyba że to wątróbka, wtedy jakby mógł, to by go garnka wszedł:) najbardziej mnie rozwala, kiedy stawiam mu miskę z jedzeniem, a on podchodzi na pół metra, patrzy na jedzenie, zastanawia się czy jest sens iść dalej, po czym zawraca i strzela focha "ja tego żarł nie będę"

Dodano: 2010-12-07 20:57

Zauważyłam, że Shadow nie ruszy nieświeżego mięsa.
Idealny tester. Dać jej małą próbkę do powąchania i jak nie zje to znaczy, że zepsute, a jak zje, to świeże.
W każdym razie sprawdza się z mięsem mielonym i z kurczakiem też się sprawdziło.
Zdarzyło się właśnie, że obie z moim pieskiem miały na kolacje gotowanego kurczaka.
Kotka nie chciała nawet ruszyć mięsa. Piesek zjadł ze smakiem, ale na drugi dzień miała rewoltę.
Mówcie co chcecie, ale małemu noskowi Shadow można ufać

Dodano: 2010-12-07 21:18

bo ponoć właśnie koty czują co można zjeść a co nie, mają wyczulony węch na zepsute rzeczy, niestety mój kot się nie nadaje na testera, ponieważ on jest po prostu wybredny i jak nie chce zjeść mięsa to znaczy że ma focha, a nie że jest zepsute, no chyba że mam zepsute co drugi dzień:D

Dodano: 2010-12-07 22:51

Dodano: 2010-12-08 23:30

kapitalny słodziak :) hehehe

Dodano: 2010-12-20 22:44 Zmieniono: 2010-12-20 22:46

Moja kotka Victoria, chyba ostatnio oszalała, chyba :) hehehe nic ją ostatnio nie interesuje, po za cieniami,gdzie ja tam i ona za moim cieniem leci,a jak siedzę to wręcz natarczywie domaga się bym palcem puszczał jej cień na podłogę.Biega za nim jak szalona,wszystko było by oki, gdyby nie to że nie zna umiaru, szalała by tak od rana do wieczora <szok>

Czy moja kotka zbzikowała...? <bezradny>

Dodano: 2010-12-21 18:39

http://www.pustamiska.pl

Dodano: 2010-12-22 13:13

He, he, a Shadow ma manie na punkcie wełny. Wystarczyło, że zrobiło się zimno i zaczęłam chodzić w sweterkach, to przypomniała sobie, że fajnie się ciamka rękawy. Autentycznie, jak tylko siada mi na kolanach, zaczyna lizać wełniane rękawy :-)
Śmieszne to trochę, ale też rozczulające, bo głośno przy tym mruczy i ugniata łapkami. Czytałam, że niektórym kotom takie zachowanie zostaje z dzieciństwa tzn kocięństwa. Choroba sieroca? <lol>

Dodano: 2010-12-22 14:11

ja w sumie nie znam kota który by nie ugniatał, to normalna pozostałośc z dzieciństwa:) mój ma to samo, tylko że nie ciamka

Dodano: 2010-12-22 22:42

Dodano: 2010-12-22 22:48

a tak wyglądam ostatnio w pracy

Dodano: 2010-12-25 19:58

Wszystkim Kotom z okazji Świąt wszystkiego najlepszego .
Moje koty zimę postanowiły przespać, budzą się na żarcie i raz dziennie na dwór.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2010-12-25 20:13

black_gothic napisał(a):
Wszystkim Kotom z okazji Świąt wszystkiego najlepszego .
Moje koty zimę postanowiły przespać, budzą się na żarcie i raz dziennie na dwór.

Jeśli mogę :) To dołączam się serdecznie do życzeń :D
Mój Stefan teraz siedzi samotnie w łazience zamknięty, ciocia jest, a ona uczulona, więc jedno z nich musiało być zamknięte w łazience Niestety xD Padło na Stefana

Oczywiście żartuje, ale musieliśmy zabrać gdzieś Stefana, żeby ciocia nie kichała, oczywistą rzeczą jest, że jej nie zamkniemy xD

Dodano: 2010-12-25 21:12 Zmieniono: 2010-12-25 21:14

Ja także dołączam się do życzeń, w końcu to także członkowie naszych rodzin :) Victoria wcześniej jak zwykle ostatnio szalała za cieniami, a teraz po smacznej świątecznej kolacji śpi sobie na swoim ulubionym fotelu :)

Niestety w tym roku nie przemówiła do mnie ludzkim głosem <bezradny>

Dodano: 2010-12-25 23:13

Dodano: 2010-12-25 23:18

Żeby koty rosły Wam pulchne i zdrowe, by były pełne wartości odżywczych oraz zdatne do spożycia. :]

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Dodano: 2010-12-26 20:32 Zmieniono: 2011-01-19 11:50

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

CatGirl napisał(a):

...i kot odleciał !

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2010-12-27 20:43

Mówcie co chcecie,ale tego filmiku nic nie jest w stanie przebić :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło