Co będzie po śmierci ?? W co wierzycie jakie są wasze pogląd. Strona: 6

Dodano: 2006-11-22 20:18

Mnie ostatnio zastanawia jedno- jeśli założyć że po śmierći człowiek dalej "żyje" jednak w innej nieznanej nam jeszcze formie to czy poznaje tym samym świat? To znaczy czy zaraz po śmierci jego dusza doznaje olśnienia i zna każdy szczegół naszego świata, nie potrzebując na to badań, czasu i nerwów. Zastanawia mnie czy to nad czym główkują ludzie za życia i co za wszelką cenę chcą zgłębić staje się po śmierci jasne i oczywiste. Dziwna to myśl wiem ale jeśli po śmierci mamy stać się kimś lepszym to czy świat staje się wraz z tym dal nas jasny...?

Dodano: 2006-11-22 20:36

Jak umrę, to i tak będę z Wami siedzieć na DP :twisted:

Dodano: 2006-11-22 20:59

noone81 napisał(a):
Jak umrę, to i tak będę z Wami siedzieć na DP :twisted:

To ma być forma 'piekła' czy 'nieba"?

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2006-11-22 21:11

SoulHunter napisał(a):
Mnie ostatnio zastanawia jedno- jeśli założyć że po śmierći człowiek dalej "żyje" jednak w innej nieznanej nam jeszcze formie to czy poznaje tym samym świat? To znaczy czy zaraz po śmierci jego dusza doznaje olśnienia i zna każdy szczegół naszego świata, nie potrzebując na to badań, czasu i nerwów. Zastanawia mnie czy to nad czym główkują ludzie za życia i co za wszelką cenę chcą zgłębić staje się po śmierci jasne i oczywiste. Dziwna to myśl wiem ale jeśli po śmierci mamy stać się kimś lepszym to czy świat staje się wraz z tym dal nas jasny...?

Hmm... jeśli założyć, ze faktycznie człowiek po śmeirci staje się kimś lepszym, może i doskonałym, to całkiem możliwe, ze wszystko staje się jasne. To by nawet nie było takie złe :wink:

( Now drink the cyanide! )

Dodano: 2006-11-22 21:34

th napisał(a):
[quote:edebc9afa1="noone81"]Jak umrę, to i tak będę z Wami siedzieć na DP :twisted:

To ma być forma 'piekła' czy 'nieba"?[/quote:edebc9afa1]

Mój drogi th :) Dla mnie forma 'nieba', dla Was 'piekła' :twisted:

Dodano: 2006-11-22 21:37

heh.. ja jak umre to mysle ze będe duchem, a tych ktorych za zycia nie lubilam pojde wystrachać :wink:

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Dodano: 2006-11-22 22:16

A jeśli oni wtedy też umrą? I też będą duchami to co wtedy? Strachanie wówczas nic nie pomoze

Dodano: 2006-11-22 22:24

A ja będę zapomnianą rozkładającą się kupą mięsa która nikogo nie będize obchodzić i ona też będzie mogła wszytsko zlać. Pełen luz... :twisted:

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

żaba Dodano: 2006-11-23 03:50

jak w następnym wcieleniu będę żabą to się załamię ! : )

Dodano: 2006-11-23 09:15

a moim bogiem jest pieniądz. O jego sile i wizerunku nikogo nie trzeba przekonywać. Nic nikomu nie trzeba udowadniać. Może niejeden z was powie, że głupoty plote ale w głębi wie, że mam racje.

wierze w niego mimo tego, że nigdy ich nie miałem i nigdy ich miał nie będę, ale widzę co robi z ludzi i ile może im dać ;-D

POZDRAWIAM $$$$$$$$$$$

Dodano: 2006-11-23 09:19

elray napisał(a):
a moim bogiem jest pieniądz. O jego sile i wizerunku nikogo nie trzeba przekonywać. Nic nikomu nie trzeba udowadniać. Może niejeden z was powie, że głupoty plote ale w głębi wie, że mam racje.

wierze w niego mimo tego, że nigdy ich nie miałem i nigdy ich miał nie będę, ale widzę co robi z ludzi i ile może im dać ;-D

POZDRAWIAM $$$$$$$$$$$

Ciekawe, czy na miejscu górników w Halembie też byś tak twierdził?

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Dodano: 2006-11-23 09:26

bez urazy ciągle o tym wkoło gadają, ale nawet na ich miejscu tak bym twierdził. Życie jest tak kruche i słabe. Zresztą sama widzisz. W jej obliczu nawet kasa nic nie zdziała, bóg także nic nie zdziałą. Nie da sie zatrzymać maszyny, która cały czasd działa i nie ma na dodatek ani hamulców ani wyłącznika...

A na świecie cały czas dzieją sie targedie i co nad każdą mam sie rozlepiać, jeśli mnie nie dotykają to odczuwam je mniej.

Dodano: 2006-11-23 09:43

Nie czuję się urażona, z faktami się nie dyskutuje.
To było proste pytanie i chyba zazdroszczę Ci (w tym przypadku) pewności przekonań wyrażonej w odpowiedzi. Dziś, po prostu, moje myśli krążą wokół tego miejsca.

Nie oceniam, wierz sobie w co chcesz, jeśli ułatwia ci to życie to ok, Twoja sprawa.

Dzięki za podzielenie się spostrzeżeniami, doceniam
pozdrawiam,
H.

Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!

Dodano: 2006-11-23 10:01

a jeśli bym podszedł do życia od strony reinkarnacji to po śmierci chce zostać stu dolarówką hehehehehehehehehe

Dodano: 2006-11-23 10:10

Ja nie miałabym nic przeciwko byciu konikiem morskim, unoszeniu się wśród fal i żywieniu krewetkami :lol: :lol: :lol:
Pod warunkiem, że by mnie nie: odłowiono, wysuszono, sproszkowano i potraktowano jako afrodyzjak...
:twisted: :twisted: :twisted:

Dodano: 2006-11-23 10:50

Po śmierci czekają niekończące sie polany Nawi, gdzie przy biesiadnym stole niekończącej sie uczty, gdzie jadła miodu i wina nie brak zasiądą wojowie, nasi dziadowie i MY

We must...

Dodano: 2006-11-23 16:41

Arkadia dla wszystkich, no moze nie do końca... Gothlandia

Dodano: 2006-11-23 16:47

Frozen, nie powtarzaj po mnie już o tym gdzieś na początku forum pisałam
bo naśle krasnoludki, by znowu cię porwały

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2006-11-23 17:09

frija napisał(a):
Frozen, nie powtarzaj po mnie już o tym gdzieś na początku forum pisałam
bo naśle krasnoludki, by znowu cię porwały

Sorkx ale nie widziałem początka forum. Zachowałem sie jak gównież i bardoz przepraszam :)

We must...

Dodano: 2006-11-25 14:37

Frozen14 napisał(a):
zasiądą wojowie, nasi dziadowie i MY

Coś jak Valhalia. Tylko ze tam idą sami wojowie a ja wolałbym tez jakieś dziewczyny by były. ;>

Dodano: 2006-11-25 17:34

Więc zapraszamy do naszej wiecznej kraimy Nawii, tam po śmierci trafiają również dziewczyny :D

We must...

Dodano: 2006-11-26 12:17

Kusząca propozycja. ;] Trzeba będzie sie powaznie zastanowić nad przyszłością po smierci.

Dodano: 2006-11-27 17:13

trzeba w końcu przejrzeć te wszystkie ulotki i broszury, nie?
ostatnio byli u mnie znowu jehowi i dopadli mnie przy robieniu obiadu... ale jak zobaczyłam ulotkę z napisem "kres fałszywej religi jest już bliski" mało im nie parsknęłam prosto w twarze ziemniaczkami....takie to ulotki roznoszą teraz...już nie o kredytach... :?

Dodano: 2006-12-01 18:45

Poprosze o cos w rodzaju Valhalii po smierci, i zebym byla tam jedna kobitka :twisted:

Dodano: 2006-12-13 18:09

Narea napisał(a):
trzeba w końcu przejrzeć te wszystkie ulotki i broszury, nie?
ostatnio byli u mnie znowu jehowi i dopadli mnie przy robieniu obiadu... ale jak zobaczyłam ulotkę z napisem "kres fałszywej religi jest już bliski" mało im nie parsknęłam prosto w twarze ziemniaczkami....takie to ulotki roznoszą teraz...już nie o kredytach... :?

No mi też takie coś przynieśli ^^. Myślałam, ze padnę. Ja osobiście uważam, ze człowiek idzie tam gdzie chce. Tzn. nie od końca, ale idzie tam gdzie sobie wyobraża i bardzo, bardzo ale to bardzo tego chce. Dlatego też, człowiek który chce bardzo tu wrócić wraca. Ja bym chciała za jakieś dwa miliardy lat tu wrócić i zobaczyć oraz przeżyć jak będzie wtedy. :D Osobiście mam straszliwie kontrowersyjne poglądy [ gorsze niż Dan Brown , of course do niego nic nie mam :wink: ]. Zupełnie nie zgadzam się w niektorych momentach z Kościołem. A zwłaszcza na temat Boga i Lucyfera [ nie jestem satanistką (!!!) proszę to zauwazyć ]. Co do życia pośmiertnego tez mam inne poglądy niż Kościół :D.
Zdarza się :twisted:

"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło