Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Fobie. Strona: 5

Wysłany: 2006-12-13 14:24

J asię boję lasu nocą, a zwłaszcza, że u nas w lesie kręcą sie naromani i jacyś żule. Brr...

"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."

Wysłany: 2006-12-13 14:35

a ja sie biedy boje jak jasna cholera bo bez kasy ani rusz i tego, że kiedyś moge być głuchy i nie usłysze jak minęło mi życie gdy do ucha będzi mi to szeptać śmierć hehehehehe

poniosło mnie znowu

Wysłany: 2006-12-13 17:18

O właśnie ja się jeszcze boje morderców ^^. Że przyjdzie jakiś i mnie zadźga nożem :D.

"Kuka voi itsensa voitaa, ei koskaan havia..."

Wysłany: 2006-12-13 19:15

smith666 (Bicz)
smith666
ogród_śmierci

wszystko związane z żywym ptactwem ! to moja fobia ! :evil:

Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.

Wysłany: 2006-12-14 15:48

Sprobujmy wspolnie pokonac nasze fobie ! :twisted:

Wysłany: 2006-12-14 16:40

Wlasnie cos takiego mialam na mysli Ev :twisted:
Dokladnie tak mialo to wygladac 8)

Wysłany: 2006-12-14 18:08

[quote:1cd61a166b="Ev"][quote:1cd61a166b="Endra"]Wlasnie cos takiego mialam na mysli Ev :twisted:
Dokladnie tak mialo to wygladac 8)[/quote:1cd61a166b]
To może od razu się umówmy na zbiorowe samobójstwo :P :wink:

Tak sobie myślę, że jakbym przestała się bać mrówek i innych owadów to bym pozbawiła znajomych niewątpliwej rozrywki :twisted: Bo ja np. odprawiam taniec pijanego indianina, wydaję dziwne odgłosy i w ogóle zawsze płaczą ze śmiechu, nie wiem dlaczego 8)[/quote:1cd61a166b]

Też nie mam pojęcia. Ale chyba rozumiesz dlaczego ja nie zdradzam się z moją fobią (jedyną jaką mam), w sumie bezsensowną, nie wynikająca tyle ze strachu, co obrzydzenia... W każdym razie... uueee, nie powiem. Niech sobie istnieją, ja bym w życiu nie skrzywdziła, nawet nie dała na moich oczach skrzywdzić (celowo), ale... byle zdala ode mnie. :roll:

Za to arachnofobia jest dla mnie czymś dziwnym - akurat pajączki bardzo lubię i unikam tylko jadowitych. :D

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-14 18:39

NIe muszę sobie tego wyobrażać, bo doskonale sobie z tego zdaję sprawę i nie widzę w tym nic złego. :D Ale i tak... w sumie ta sympatia do pająków i niezrozumienie, jak to jest (nie że może być) mieć arachnofobie jest niezrozumiała, bo za owadopodobnymi nie przepadam... :roll:

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-14 19:09

Bez zadnych samobojstw, prosze. Aczkolwiek paru osob bym sie pozbyla z mojego zycia pomagajac im przezwyciezyc leki :twisted: rozumiecie.... taka pila czy hostel :twisted:

Morgano no powiedz cos o swoim leku z chcecia poczytamy o tym :D
W sumie to ja tez mam dziwne fobie bo np. lek przed ciemnym pomieszczeniem czy dziwczynka z ringu raczej nie jest normalny :D :wink: Twoja nie moze juz byc dziwniejsza 8)

Wysłany: 2006-12-14 19:26

Bardziej niż lęk jest ro skrajna odraza i wstręt na myśl o zetknięciu z pewnymi małymi, nieszkodliwymi stworzonkami. Nie boję się ich bynajmniej, ale jeśli pojawia się możliwość bezpośredniego kontaktu - bieeeeeh! <ucieka>

Wysłany: 2006-12-14 20:22

A ja mam taką dziwną fobie-samoloty.Jak widzę, jak leci samolot to się boje, że zaraz ,,na mnie spadnie'' :P Kiedy leci samolot nie mogę się skupić i musze czekać, aż przeleci..

[wiem, że to dziwne]
inne fobie :
pająki i inne robactwa
Głęboka woda
Kiedyś, dawno temu często nie mogłam zasnąć bo się bałam, że obudze się w trumnie...

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno gdu umrzesz"

Wysłany: 2006-12-14 21:31

gothic_girl (Bicz)
gothic_girl
Skierniewice/Warszawa

Jak widze pająka to wydobywa się ze mnie niepohamowany krzyk... :|

...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...

Wysłany: 2006-12-14 21:59

Ja najbardziej boje sie He Mana. W koncu mnie dopadnie...

Meine Ehre heißt Treue

Wysłany: 2006-12-15 13:02

[quote:8678440da2="Ev"][quote:8678440da2="Endra"]dziwczynka z ringu[/quote:8678440da2]
A to moja kumpela miała taki paniczny strach przed tą dziewczynką, że aż się zdziwiłam :P
Poza tym raz ją załatwiłam bo wysłałam jej linka do strony i mówię tak: "Efekt jest jak oglądasz sama, po ciemku, maksymalnie skupiona, a cała strona kończy się jak dojdziesz do korytarza". Ja oczywiście do tego korytarza nie dotarłam, ale stwierdziłam, że takie to fajne (jak gdzieś tego linka znajdę to Wam podeślę 8) ) i niech też sobie obejrzy. Z tym, że na końcu była właśnie dziewczynka z Ringu i kumpela, biedna tydzień spała z mamą :roll: A mi tak strasznie głupio było...

EDIT:
Znalazłam, ale chyba nie działa :? Bo niby przeniesiona na inną stronę a nie mogę się połączyć :cry:[/quote:8678440da2]

Mnie tez tak kiedys wystraszyli :P Wiem nawet o jaka strone Ci chodzi , bo kiedys tez mi ja przeslali ;> Tyle, ze ja nie spalam z mama, a przy wlaczonym swietle i z zakrytym telewizorem Te japonskie dziewczynki jakos tak dziwnie dzialaja na moja psychike. Nie wspomne juz o klatwie i scenie gdy ta kobieta czworakuje po schodach 8O Absolutnie przerazajace.

[quote:8678440da2="Miguel04"]Ja najbardziej boje sie He Mana. W koncu mnie dopadnie... [/quote:8678440da2]

A kto to\co to ?Bo nigdy nie slyszalam tey nazwy.

Wysłany: 2006-12-16 22:25

Boje sie tylko 3 zeczy.
Pająków - ot tak jakos... jak widze to wykonuje szeroki manewr wymijający bądz najlepszą obrone czyli atak z glana
Rodziców - ^^
Rozmawiać z kobietami - boje sie ze wyjde na głupka

"Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego nie jestem w stanie zmienić. Daj mi siłę, bym zmienił to, co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Wysłany: 2006-12-17 13:33

[quote:63c8007ba2="Narea"]SCHODY!!!!! są wszędzie, prześladują mnie.... wysokie, strome i wąskie.... ja juz tak nie mogę....!!!! [/quote:63c8007ba2]

To pomyśl, że mam znajomych, którzy miezkają na piątym piętrze w blokach bez wind. A w blokach po 20 pięter to aż strach się było bać co będzie, jak się dźwig osobowy popsuje - a i tak się zdarzało.

Wysłany: 2006-12-17 13:52

U mnie w szkole czasem wywołuje prejście z jenej sali do drugiej - np cztery piętra (wysokie) w górę po zatłoczonej klatce, gdzie trudno się przecisnąć, by odkryć, ze jednak mamy na dole.

Wysłany: 2006-12-17 17:42

Boję się piłek lecących na mnie z dużą prędkoscią - co oznacza, że gdy zostaję zmuszona do gry w siatkówkę ktoś stale musi mnie kryć, bo ja, bez względu na dobre chęci i starania, w końcu i tak stosuję strategię uników.

Wysłany: 2006-12-18 15:47

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

zdecydowanie na pierwszym miejscu to
Wódka z meliny - strach jak pieron jasny niewiadomo czy po kielichu niezacznie człowiek świecić :P
Budyń & kisiel - niemam pojecia czemu
Wszelkiego rodzaju ptactwo a zwłaszcza kuraki & koguty madafaki

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2006-12-18 19:47

-wody, to z dziecinstwa zostalo.
-tlumow
to takie pierwsze co mi na mysl przychodza;]

To nie moje są słowa, to legenda ludowa.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło