. Wysłany: 2010-04-03 17:41
[quote:2b497c214d="sphinxia"]No to ja napiszę od siebie - za gwałt, powinno się kastrować.[/quote:2b497c214d]
Za wszelkie przestępstwa seksualne fizyczne i psychiczne powinna być kastracja. Normalnie na pienek i ciach! siekierą. Tak wiem - kobiety też CZASAMI się dopuszczają tego czynu. Hiperbolizuję.
Obozy pracy dla każdego przestępcy - i już.
Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.
Wysłany: 2010-04-03 17:43
thistle > Obozy pracy dla każdego przestępcy - i już. < no oki ,ale nie z moich podatków :)
[img:408401a490]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:408401a490]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2010-04-03 18:17
[quote:bbbd9217f0="HardKill"]thistle > Obozy pracy dla każdego przestępcy - i już. < no oki ,ale nie z moich podatków :)[/quote:bbbd9217f0]
Obóz pracy -> żeby sami na siebie zarabiali właśnie. Nie dostawali by wypłat tylko zwyczajnie utrzymywaliby się z pracy w wiezieniu.
Wysłany: 2010-04-03 18:27
no fajnie by tak było,ale sama dobrze wiesz że żadne więzienie jak i obozy pracy bez wsparcia finansowego od Państwa nie utrzyma się.Kto zapłaci za prąd > ogrzewanie > żarcie > wodę itp....to co piszesz, to czysta fantastyka :)
[img:efb156ac8e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:efb156ac8e]
Wysłany: 2010-04-03 18:45
sphinxia...to zaraz by rabanu narobili obrońcy praw człowieka :) a ten chleb ze smalcem też trzeba za coś kupić...?
[img:d59883c13a]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:d59883c13a]
Wysłany: 2010-04-03 19:31 Zmieniony: 2010-04-03 19:32
[quote:8092de3e7b="HardKill"]Kto zapłaci za prąd > ogrzewanie > żarcie > wodę itp....to co piszesz, to czysta fantastyka :)[/quote:8092de3e7b]
[quote:8092de3e7b="HardKill"]ten chleb ze smalcem też trzeba za coś kupić...?[/quote:8092de3e7b]
Kto u Ciebie płaci za prąd, ogrzewanie, jedzenie, wodę? Ty.
Na tej samej zasadzie by to mogło działać we więzieniu - taki skazany pracuje sobie we więzieniu - "dostaje" wypłatę, z której płaci za te wszystkie rzeczy jak każdy inny człowiek - tyle, że jego praca należałaby do tych najgorszych, najsmrodniejszych, najcięższych itp.
HardKill - rozumiesz o co mi chodzi??
Wiem, że to utopia - ale jeśli miałabym władzę coś zmienić w tym systemie to bym to zmieniała. Kara śmierci nie jest karą - jest wybawieniem.
Pan - myślisz, że byłoby to podobne do obozów zagłady? Bo wg mnie nie - bez powodów by się tam nie dostawali - a bez powodu (bycie Żydem czy Polakiem to nie powód) to byli ludzie w obozach za czasów II wojny.
[quote:8092de3e7b="sphinxia"]Thistle - sztama
Kastrować dręczycieli molestujących słabszych i bezbronnych( zwłaszcza dzieci )! No mercy [/quote:8092de3e7b]
:D
Wysłany: 2010-04-03 19:35
a kto da kasę na tą wypłatę dla tego skazańca...? no chyba nie będą sobie sami ją drukowali :D :)
[img:00bd6ba2b3]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:00bd6ba2b3]
Wysłany: 2010-04-03 19:38
[quote:48ecc518b4="HardKill"]a kto da kasę na tą wypłatę dla tego skazańca...? no chyba nie będą sobie sami ją drukowali :D :)[/quote:48ecc518b4]
A kto Tobie daje wypłatę?! PAŃSTWO?!
Każdy zarabia na swoją pensję pracą - no chyba, że to budżetówka, ale to co innego.
Qrwa - nawet jakby państwo im płaciło za PRACĘ to by płaciła za coś, a nie za siedzenie na dupie, siłownie czy tv!!!
Wysłany: 2010-04-03 19:48
ale nie za moje podatki :) qwa....!!!! ^_^ a jak się tym tak bardzo martwisz to załóż na ten cel fundacje :) to teraz modne :P
[img:c5af2d340e]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:c5af2d340e]
Wysłany: 2010-04-03 21:17
Ze tez coniektorym swiecone w dniu dzisiejszym jadlo kolkiem w gardle nie stanie podczas wypisywania tych faszystowskich frazesow...wstydzcie sie!!!
All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”
Wysłany: 2010-04-03 21:55
Gotthorm całe stulecia poszły na marne, gdy 15 latek morduje koleżankę bo ma lepszy telefon, MP3, komputer a może 40 zł więcej od niego
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy
Wysłany: 2010-04-04 20:48
A dlaczego tak się wypieracie zemsty ?
Zemsta jest naturalnym prawem pokrzywdzonego.
Może Ci Panie religia zabrania zabijania, ale innym katolikom nie, więc należy wyeliminować te chwasty .
Dlaczego wymagasz moralności od ofiary a nie od sprawcy zła.
Wysłany: 2010-04-05 13:11
[quote:71b6c358bc="Thot69"]
[quote:71b6c358bc="black_gothic"]
Zemsta jest naturalnym prawem pokrzywdzonego.
Dlaczego wymagasz moralności od ofiary a nie od sprawcy zła.[/quote:71b6c358bc]
Zgadzam sie w 100%. A na dzień dzisiejszy nie dość, że przestępca ma większe prawa niż jego ofiara, to jeszcze ta właśnie ofiara musi z własnych podatków utrzymywać swojego oprawcę w więzieniu. Przecież to jest paranoja.[/quote:71b6c358bc]
W życiu można obyć się bez zemsty. Nie nazwałbym prymitywnego odegrania się na kimś za coś "naturalnym prawem", to raczej jest porażką. W całym tym bałaganie chodzi o zachowanie człowieczeństwa, silną wolę a nie poddanie się instynktowi. Przestrzeganie zasad moralnych wymagane jest od każdego człowieka, dlatego ferowanie barbarzyńskich wyroków sądów tak bardzo kole w oczy.
Dum Deus calculat, mundus fit.
Wysłany: 2010-04-05 13:55
Kara śmierci ? Nikt nie ma prawa zabijać człowieka .Czym się różni zabójstwo z niskich pobudek od zabójstwa w majestacie prawa ? Niczym . Może tylko przy tym drugim jest sporo różnego pieprzenia o sprawiedliwości ,karze adekwatnej do popełnionego czynu zabronionego ,itp. Trzeba raczej znależć odpowiedz na pytanie dlaczego ludzie się zabijają ? Czy można temu zapobiec ? Co zrobić aby do tego nie doszło? Nie ma szacunku dla ludzkiego życia ...są tylko jałowe dyskusje : za czy przeciw karze śmierci.
..kamień leży aż go kiedyś będę siłę wtoczyć mial, moze wtedy uda sie, a teraz tchu mi brak...
Wysłany: 2010-04-05 17:49
[quote:0cf3219518="Thot69"]
Wolandzie jeżeli kodeks karny za najcięższe przestępstwa będzie przewidywał jak to nazwałeś "barbarzyńskie" kary, to bandzior będzie miał świadomość, że za popełnienie danego przestępstwa taka właśnie kara zostanie mu wymierzona. Więc nie wiem co miałoby tu kluć w oczy? Łagodne kary są pogardą dla ofiar przestępców.
[i:0cf3219518]"Każdy system, w którym jedyną karę za mord stanowi cela więzienna, to system, w którym ofiara ma mniejsze prawo do życia niż mordercy."[/i:0cf3219518] – Waldemar Łysiak.
[/quote:0cf3219518]
W XVII wieku był stosowany na częściach ziem polskich niemiecki system karny, przewidujący brutalne kary za nawet trywialne przestępstwa. Kara była wymierzana publicznie (np. łamanie kołem). Nie spowodowało to jednak zmniejszenia liczby przestępstw, lecz przeciwnie ich liczba się zwiększyła. Ludzie przywykli do mordu, traktując zabijanie jako chleb codzienny. Życie jako wartość przestało być istotne. Więc mi nie gadaj, że "odpowiednia" wg ciebie kara zatrzyma falę przestępstw bo się mylisz. Kara za zbrodnie ma tylko wtedy sens, gdy zbrodniarz zrozumie co zrobił, będzie żałował tego co zrobił i będzie chciał w jakiś sposób to naprawić. Najprościej mówiąc ktoś kto zbłądził musi mieć szanse na naprawienie swoich błędów. Czy będzie ją miał jak umrze?? Druga kwestia kim staną się ludzie, którzy przyzwolą na zabijanie w majestacie prawa?? Odczłowieczą się, a nie o to chodzi. Łatwiej oszukać siebie wywierając akt zemsty, który nic tak na prawdę nie daje, niż w jakiś sposób dążyć do poszanowania czyjegoś życia.
Dum Deus calculat, mundus fit.
Wysłany: 2010-04-05 20:04
Ja proponuję, żeby morderca wskrzesił ofiarę i wtedy byłoby mu wybaczone ! niemożliwe, to jak mu przebaczyć ? dla mnie jest to niemozliwe
O wyższości Świąt Wielkiej Nocy nad Bożego Narodzenia Wysłany: 2010-04-05 21:46
70% Polaków jest za karą śmierci i nic: obowiązuje i będzie obowiązywać(ze względu na unijne zalecenia) obecny stan tj. brak tejże.
Kościół katolicki wypowiada się kategorycznie przeciwko niej no i, mimo, że 90% Polaków deklaruje się jako katolicy,... nie zachodzi "posłuszna" relacja proporcjonalności.
Suma powyższych informacji sprowadza całą tę dyskusję do dość jałowego bicia piany, w ramach którego obie, przeciwne frakcje skaczą sobie do oczu(wirtualnie, na szczęście), z zerowym skutkiem - sytuacja NIE ULEGNIE zmianie.Szkoda czasu i atłasu, Czarne Panie i tacyż Panowie :)
Do not quote - think for yourself
Wysłany: 2010-04-07 16:24
[quote:be54760857="Pan"]
...Rozmowa służy zrozumieniu. Niezrozumienie sprawia, że mało się zmienia, trudno się zmienia na lepsze, łatwiej na gorsze...
Jeśli proponujesz mniej emocji, jest to może dobre, choć pewności nie mam. Jeśli uważasz, że niezrozumienie dzisiejsze nie będzie mieć negatywnych skutków w przyszłości, to albo zapomniałeś historię gatunku ludzkiego, albo uważasz, że się gatunek zmienił w ostatnim tygodniu zupełnie. :)
[/quote:be54760857]
Co do gatunku ludzkiego: moja postawa to głęboki pesymizm z nutą melancholii.Istotnie, w ostatnim tygodniu rodzaj nasz zmienił się ... na gorsze :)
Re emocje: Zawsze lepiej dyskutować bez nich, opierając się wyłącznie na argumentach i logice. Ten temat, jak mało który tutaj(może kwestia Polańskiego) je wywołał i, w wielu momentach, uniemożliwił zrozumienie.
W tym kontekście, niestety niewielki widzę pożytek z jego poruszenia...
Do not quote - think for yourself
Wysłany: 2010-04-07 16:37
Jak sugeruje Lupp jedyne sluszne rozwiazanie to przemilczec problem..."przysypac gowno piaskiem"...nie bedzie smierdziec i kolec w oczy...
Poruszanie kontrowersyjnych i "niewygodnych" tematow zawsze bedzie zwiazane z emocjami...nie idzie ich uniknac...
Ale tylko dlatego, ze pewne aspekty budza emocje nie oznacza, ze nie warto ich poruszac...
Zastanawiam sie tylko jakie to argumenty mial na mysli Lupp?
Czy sa argumenty, usprawiedliwiajace pozbawienie zycia czlowieka przez czlowieka?
All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”
Wysłany: 2010-04-07 16:42
:>
Chwytac chwile ?