Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

kara śmierci. Strona: 10

Wysłany: 2010-08-31 21:32

o ja!

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Wysłany: 2010-08-31 22:24

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

[quote:d531317b0d="Benjamin_Breeg"]o ja! [/quote:d531317b0d]

:D Podobnie - o jaaaa! :D

Aetas dulcissima adulescentia est

Wysłany: 2010-08-31 22:29

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

I z dyskusji wyszły ja ja.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Wysłany: 2010-09-01 13:24 Zmieniony: 2010-09-01 13:25

[quote:685f533ec7="Rudson"]Więkrzość kobiet sama się oddaje gwałcicielom...a za pedofilstwo to troche bym potorturował takiego, potem zabił...[/quote:685f533ec7]
Ekhem,nie powiedziałabym tego...
Niektóre fakt,swym ubiorem czy zachowaniem mogą sprowokować atak takiego delikwenta.Ale pomyśl też m.in. o tych,które się 'w oczy nie rzucają' a takie też są atakowane...
Poza tym mam wrażenie,że sporą większość kobiet określasz jako dziwki... -.-

Sorry za off,ale te stwierdzenie mnie wpieniło...

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-09-01 15:40 Zmieniony: 2010-09-01 15:43

[quote:e9660424f0="Nuta"][quote:e9660424f0="Rudson"]Więkrzość kobiet sama się oddaje gwałcicielom...a za pedofilstwo to troche bym potorturował takiego, potem zabił...[/quote:e9660424f0]
Niektóre fakt,swym ubiorem czy zachowaniem mogą sprowokować atak takiego delikwenta.Ale pomyśl też m.in. o tych,które się 'w oczy nie rzucają' a takie też są atakowane...

Sorry za off,ale te stwierdzenie mnie wpieniło...[/quote:e9660424f0]
Dokładnie, masz racje, zgadłaś bo tak je własnie określam...

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Wysłany: 2010-09-01 18:25

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

[quote:627a73e878="Vika"]@Gorg666: psychicznie chorzy zrobią porządek? ej no! Miałeś kiedykolwiek do czynienia np. ze schizofrenikiem? Nie zawsze, ale w extremalnych przypadkach takie osoby terroryzują, a nie "porządkują". Gadasz, jakbyś znał choroby psychiczne i psychopatów jedynie z filmów.
@Cthulu: to wolisz z własnej kieszeni zapłacić za zastrzyk z trucizną dla delikwenta? I tak więzienia w USA są przepełnione a nieraz człowiek w więzieniu nie doczeka nawet tej kary śmierci, bo umiera wcześniej, ze starości lub na chorobę.
[/quote:627a73e878]

Ojoj nie tak, to nie: mój dziadek miał schizofrenię :) Ktoś z mojej rodziny ma nerwicę natręctw (dwie osoby). Ciotka odebrała sobie życie - wcześniej dwa lata deprechy. Koleżanka była psychicznie uzależniona i pomogłem jej z tego wyjść, choroby, schorzenia i problemy psychiczne znam :) W mojej wypowiedzi jest żartobliwa nuta. Po za tym wiesz mówimy też o innych odchyleniach psychicznych, nie tylko schizole mordują ludzi, właściwie to raczej oni tego nie robią, ja tutaj mówię o ludziach w stylu Leonarda Lake'a który miał obsesyjne pragnienie posiadania nieskończonej ilości niewolnic itp. to są naprawdę ciekawi ludzie! Przynajmniej ciekawią mnie.

Wysłany: 2010-09-01 19:49

[quote:5b73d0a5d6="Rudson"]
Dokładnie, masz racje, zgadłaś bo tak je własnie określam...[/quote:5b73d0a5d6]
Ale to nie znaczy,że wszystkie dają dupy.I mnie w tym miejscu urażasz.

Be hard and fucking heavy-ludzie nie lubią,gdy odnosisz sukces.

Wysłany: 2010-09-01 20:05

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

[quote:481a3473b5="Nuta"][quote:481a3473b5="Rudson"]
Dokładnie, masz racje, zgadłaś bo tak je własnie określam...[/quote:481a3473b5]
Ale to nie znaczy,że wszystkie dają dupy.I mnie w tym miejscu urażasz.[/quote:481a3473b5]

Przepraszam, że się wtrącę, ale kolega Rudson użył słowa "większość" to chyba jasne, że nie wszystkie. Pewnie jako młoda kobieta, często starasz się podkreślić, że jesteś inna niż wszystkie, więc z zasady należysz do mniejszości, nikt nikogo nie miał czym urazić, bo przecież ty nie jesteś większością, a Rudson właśnie większość dziwkami nazywa :)

Wysłany: 2010-09-01 21:06

black_gothic (Bicz)
black_gothic
Lublin w pobliżu

To tak jak większość morderców to mężczyżni, to akurat prawda.
Jakby większość kobiet " dawała d...y" to by Ciebie nie było.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Wysłany: 2010-09-01 21:53

Gorg666 (Bicz)
Gorg666
Wakefield (UK)

[quote:74fffece3c="black_gothic"]To tak jak większość morderców to mężczyżni, to akurat prawda.
Jakby większość kobiet " dawała d...y" to by Ciebie nie było.[/quote:74fffece3c]

Albo właśnie dzięki temu jestem :)

Wysłany: 2010-09-01 23:45

Chcę i nie chcę i tak w tym moim niezdecydowania stanie pozostanę dopóki jaki argument logiczny nie przechyli na, którą ze stron.

Przejdę zatem do prezentacji.

Chcę: jeśli ktoś dopuszcza się mordu na drugim człowieku i dopuszcza się go świadomie i celowo. Nie zauważam sensu by taki człowek/istota/bydle dalej istniało skoro za nic poraktowało byt drugiego człowieka. Do piachu i anonimowo pogrzebać.

Nie mam pomysłu kary pijanych kierowców ale gdy coś wymyślę, zgłosze się.

Nie chcę: skazanie człowieka niewinnego omyłkowo. (Czyż nie jest to przerażające?) Historia wymiaru sprawiedliwości zna takie przypadki.

* * *

Wszystkich innych psychopatów, sadystów, gwałcicieli, pedofilów, męczycieli, dręczycieli i za przeproszeniem wyzbytych wszelkich uczuć skurwieli: najchetniej potraktowałbym tym samym czym oni traktowali swe ofiary.

Oko za oko, ząb za ząb?

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2010-09-02 16:10

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:78520732c7="Rudson"][quote:78520732c7="Nuta"][quote:78520732c7="Rudson"]Więkrzość kobiet sama się oddaje gwałcicielom...a za pedofilstwo to troche bym potorturował takiego, potem zabił...[/quote:78520732c7]

Sorry za off,ale te stwierdzenie mnie wpieniło...[/quote:78520732c7]
Dokładnie, masz racje, zgadłaś bo tak je własnie określam...[/quote:78520732c7]

Większość kobiet sama się oddaje gwałcicielom?? Ciekawa jestem skąd masz takie informacje? Choćby dana kobieta nie wiem jak
się ubierała, czy byłaby prostytutką czy po prostu przeciętną kobietą, żadna nie zasługuje na coś tak obrzydliwego jak gwałt. Teraz powiedz mi, czy gdyby zgwałcono Twoją siostrę, matkę, dziewczynę, też stwierdziłbyś że jest w tej większości, która się gwałcicielom oddaje?

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2010-09-17 17:14 Zmieniony: 2010-09-17 17:33

lukaszart (Primogen)
lukaszart
Bydgoszcz - prawie...

Kara śmierci jest skuteczna jeśli jest konsekwentnie i w miarę szybko egzekwowana a poza tym po co państwo ma poddawać resocjalizacji czy karze dożywotniego więzienia kogoś kto i tak się nie zmieni? Co do ludzi do wykonywania egzekucji to znajdziemy ich bez problemu, rozmawiałem z kolegą który służy obecnie w wojsku w jednostce liniowej i ani on ani nikt z jego jednostki nie miałby nic przeciwko temu. Rozmowy z nim o tym ilu to sposobów na skręcenie komuś karku nauczono ich do tej pory w systemie MMA mają swój urok. Serio, powinniście być dumni, że mamy takich ludzi w jednostkach liniowych chociaż do pełnej poprawy sytuacji w wojsku muszą zreorganizować jego struktury i pozbyć się wszystkich "leśnych dziadków" [którym zawdzięczamy jedynie upadek projektu sztrurmowca "Skorpion" i wielomiliardowe straty dla przemysłu zbrojeniowego z tego tytułu] i "komandosów zza biurka" którzy idą do armii tylko w celu szybkiego przejścia na wczesną emeryturkę budżetową.
Pewnie zaraz zarzucicie mi, że granie w airosft po poligonach mnie zdeprawowało i znieczulilo ale tak jest moje zdanie. Krótka seria po wojskowemu i po problemie - oczywiście wtedy gdy wina została udowodniona ponad wszelką wątpliwość. Czasem tryb wojskowy jest najlepszy.

http://www.youtube.com/watch?v=kmJasJlODcM

Wysłany: 2010-09-17 22:53

[quote:a088f87996="ravenheart99"][quote:a088f87996="Rudson"][quote:a088f87996="Nuta"][quote:a088f87996="Rudson"]Więkrzość kobiet sama się oddaje gwałcicielom...a za pedofilstwo to troche bym potorturował takiego, potem zabił...[/quote:a088f87996]

Sorry za off,ale te stwierdzenie mnie wpieniło...[/quote:a088f87996]
Dokładnie, masz racje, zgadłaś bo tak je własnie określam...[/quote:a088f87996]

Większość kobiet sama się oddaje gwałcicielom?? Ciekawa jestem skąd masz takie informacje? Choćby dana kobieta nie wiem jak
się ubierała, czy byłaby prostytutką czy po prostu przeciętną kobietą, żadna nie zasługuje na coś tak obrzydliwego jak gwałt. Teraz powiedz mi, czy gdyby zgwałcono Twoją siostrę, matkę, dziewczynę, też stwierdziłbyś że jest w tej większości, która się gwałcicielom oddaje?[/quote:a088f87996]
Nikt z mojej rodziny nie został zgwałcony :)
Piszę o terazniejszości, a ogólnie chodziło mi o to że gwałciciele w terazniejszych czasach nie muszą gwałcic(chodzic na łowy)...wystarczy ze wyjdą na balety czy jakies pub-y i kobiety same się oddadzą...widziałem na własne oczy w niektórych knajpach...nawet zrobiła tak moja znajoma idąc z nieznajomych a zostawiając mnie samego.......

Jestem inny bo myślę,wierzę w siebie i słucham siebie, inni ludzię nie myślą i wolą słuchac innych

Wysłany: 2010-09-17 23:01 Zmieniony: 2010-09-17 23:04

lukaszart (Primogen)
lukaszart
Bydgoszcz - prawie...

Pomyliłeś gwałt z tzw. "puszczaniem się." Zdarzało mi się być w towarzystwie ładnych dziewczyn będących czasem pod wpływem alkoholu i prowokacyjne ubranych ale nigdy nie wykorzystałem takiej sytuacji nawet wiedząc, że nie będzie tego pamiętać. Ma się swój honor i zasady.
Mężczyzna musi umieć się opanować, wina zawsze lezy po stronie sprawcy.
I tak wogóle to zeszliście z teamtu prawa karnego na przyczyny niektórych przestępstw seksualnych. Moze załóżcie o tym osobny wątek.

Wysłany: 2010-09-17 23:12

lukaszart (Primogen)
lukaszart
Bydgoszcz - prawie...

Wiem jak zagadać do przytomnych, dzięki, trudno jest gadać z nieprzytomnymi w trupa w tym temacie. Za to często słyszę od niektórych, że jestem głupi bo nie wykorzystałem takiej okazji. Romantycy nie ma co.

Wysłany: 2010-09-17 23:14

Niby "metalówy" się nie puszczają...
Niby "metalówy" nienawidzą dresów(skórogłowych)...
To wcale nie prawda, znam metalówy które pierdola ze nigdy by nie poszły z dresem czy innym technozjebem do łózka...a robią to nawet ich nie znając...byłem swiadkiem takich przypadków...Ja sam ich nienawidzę, więc jestem wsciekły...a najbardziej ne te dziewki robiące nawet z mordy dupe...

Wysłany: 2010-09-17 23:19

lukaszart (Primogen)
lukaszart
Bydgoszcz - prawie...

Nic nie mówię fajnie się gada ale zrobiliśmy wielkiego offtopa w temacie kuli w łeb i krzesła elektrycznego. Może o tym puszczaniu się i obyczajach założymy lepiej osobny wątek?

Wysłany: 2010-09-17 23:21

Spoko...bo lubię krytykować dziwki

Wysłany: 2010-09-17 23:44

Kara śmierci prze krzesło elektryczne czy inną metodę jakoś mi nie za bardzo pasuje, ponieważ jest stosowana w wypadku brutalnego zabójstwa czy wielokrotnego. Popieram za to zasadę "oko za oko, ząb za ząb".

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło