Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

męskość. Strona: 4

Wysłany: 2006-07-10 02:33

[quote:cf8e87aeb1="Gwynbleidd"]Dreven, czyżbyś chciał, żeby wszystkie nasze Panie opisały opisały jakiego faceta by chciały spotkać i "niespodziewanie" stanąć na drodze tej, której opis najbardziej pasuje do Ciebie?
(...)[/quote:cf8e87aeb1]
Ty, to by wcale takie głupie nie było (ja tam jestem za) W końcu to dobrze przecież wiedzieć u kogo ma się jakieś szanse a u kogo nie bardzo hehe
[quote:cf8e87aeb1="Nekrolog"](...) A jeśli chodzi o owłosienie na klacie to ja uważam, że jak ktoś ma to niech ma, jak komuś nie rosną to niech nie ma, ale depilowanie sobie klaty przez facetów to szczyt.. no.. metroseksualności[/quote:cf8e87aeb1]
Ha ha ciekawe szczytem czego jest w takim razie np. depilowanie sobie przez kobiety nóg i... różnych innych miejsc dla mnie co najwyżej higieny i estetyki ;P

Hexe napisał:
[quote:cf8e87aeb1]co do owłosienia na klacie to również jestem przeciwna goleniu go...
jak dla mnie to mało meskie... jeśli jest to juz niech zostanie...[/quote:cf8e87aeb1]

Też tak myślę - jak jest niech zostanie (albo jak kto woli) ale żeby od razu "niemęskie"? analogicznie "niekobiece" może się wydawać niektórym paniom golenie (twarzy) i też można czasem spotkać takie panie z całkiem okazałymi wąsami, co nie powiem żeby wzbudzało we mnie jakieś szczególnie pozytywne doznania estetyczne (ale może ktoś lubi więc nie mówię że to złe)
Hihi mam nadzieję że Hexe się na mnie nie obrazi, ten - tak jak i poprzedni - post proszę traktować raczej jako prowokację (do dyskusji) niż próby zaczepek ;P Pozdrawiam przy okazji wszystkich (to moje pierwsze posty tutaj)

[color=violet:cf8e87aeb1]Proszę nie pisać postó jednego po drugim...
Gwyn[/color:cf8e87aeb1]

Wysłany: 2006-07-10 07:43

Tylko wtrącę swoje 3grosze :D Uważam, że facet męski to ktoś, kto ma własne zdanie, ale nie upiera się przy nim w głupi sposób (dla zasady)... jest bardzo inteligentny... liczy się dla niego znacznie bardziej osobowość niż wygląd... jest kulturalny... jest romantyczny, ale opanuje się z brazylijskim wyciskaniem łez... ma rozległe zainteresowania... nie kłamie i jest honorowy (dba także o honor kobiety i nie będzie się obawiał o nią "walczyć" (słownie czy siłą) gdy stanie się ona ofiarą zaczepek - bez względu na skutek :>... nie potrafi się nudzić... umie panować nad używkami... nie zginie gdy mamusia nie wypierze mu skarpetek czy nie ugotuje obiadku... kontynuować czy zakończyć tę utopię? :D Haha :D Zakończę :-) To moje pojęcie męskości... współczesny rycerz na nie powiem czym hahaha :D A dla kogoś innego może się ono wyrażać zupełnie inaczej, co zresztą oczywiste. Dziwna dyskusja ogólnie hahahaha :D O! :-)

ps. Treść niniejszego komentarza nie stanowi oferty matrymonialnej w rozumieniu kodeksu....... cywilnego (czy jakiegokolwiek innego) :D :D :D

Mity Wysłany: 2006-07-10 07:56

[quote:e0cd45c955="Fausthie"]liczy się dla niego znacznie bardziej osobowość niż wygląd[/quote:e0cd45c955] Tak to znany mit industrialny. Wiadomo przecierz, ze mężczyźni są wzrokowcami

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2006-07-10 07:59

Faceci Z REGUŁY są wzrokowcami Tak samo jak kobiety nimi nie są... to też równie interesujący mit

Wysłany: 2006-07-10 08:09

Arcadius ja sie tak szybko nie obrażam

jeśli chodzi o Twoja prowokację to:
1. zgadzam się że czasami milo byloby wiedziec u kogo ma sie szanse ale z drugiej strony wiedzialoby sie wtedy u kogo sie nie ma... a ciezko byloby sie dowiedziec ze ktos na kim nam akurat zalezy ma nas ze tak powiem w glebokim powazaniu...

2. jesli chodzi o depilacje to z kobietami wiadomo lepiej jak jednak "pewne miejsca" ogolą bo to po prostu faktycznie lepiej wyglada, niz np owlosione nogi przy krotkiej spodniiczce... co do mezczyzn to moim zdaniem nie wymaga sie od nich przeciez gladkich nog i klaty itd... wrecz przeciwnie... czasami nawet lekki zarost na twarzy jest lepszy niz twarz glaciutka jak jedwab...

3. stwierdzenie "niemęskie" w przypadku golenia owlosienia na klacie jest po prostu moim prywatnym zdaniem... nikt nie musi sie w tym przypadku ze mna zgadzac... kwestia gustu...

Arcadius skoro to Twój pierwszy post to witam na Naszym forum

Hexe ist ein Beruf mit Zukunft. ;)

Wysłany: 2006-07-10 16:54

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Alphar, no gdzieżby!! Ale po co kazać takiemu się depilować - czy nie lepiej znaleźć jakieś młode męskie ciałko, co to jeszcze klatę ma jak pupcia niemowlaka? Paru by się takich znalazło :wink: :wink: :wink:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2006-07-11 00:25

-> Hexe
1. niby tak ale z drugiej strony po co się oszukiwać czy tam karmić płonnymi nadziejami - ja wolę wiedzieć
2. co do twarzy mogę się zgodzić - i zgodzę się - co do np. pleców już nie tak bardzo, ale może dlatego że nie mam (i mam z tego powodu kompleksy hehe) :P
3. oczywiście
Dziękuję za powitanie, witam również :)

[quote:3c184c34e3="alphar"]ja np. uwielbiam wydepilowanych facetów:P ale to mój pociag do spedalenia jest:P[/quote:3c184c34e3]
aż takie wrażenie robią? :O ...może kupię sobie depilator :P

-> minawi
Kasiu czyżbyś lubiła być nauczycielką młodych chłopców? hihi

Wysłany: 2006-07-11 00:51

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Arkadiuszu, do czego Ty dążysz :P hehe, no czasem fajnie kogoś pouczyć, byleby uczeń był pojętny :D Teraz młodzież zresztą szybciej dojrzewa, hihi, czyż nie? 8)

Wysłany: 2006-07-11 01:44

Ja? ja do niczego nie dążę :) w końcu nie jestem już młodym chłopcem i nauczycielką moją raczej byś być nie mogła :)
Rzeczywiście - młodzież teraz szybciej dojrzewa :)

Wysłany: 2006-07-11 08:09

bo ja wiem czy ta młodzież tak szybko teraz dojrzewa... fizycznie może i owszem ale do dorosłości to oni wcale szybko nie dojrzewają...

a wracając do punktu 2 to Arcadius masz kompleksy z pwodu braku włosów na plecach?? czy jak ja mam to rozumieć??

Trzymajcie mnie... Wysłany: 2006-07-11 08:16

[quote:7eed066b37="minawi"],do czego Ty dążysz :P hehe, no czasem fajnie kogoś pouczyć, byleby uczeń był pojętny [/quote:7eed066b37]

Jakbym sie dziś nie pojawił na portalu to znaczy, że skonałem ze śmiechu...

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2006-07-11 11:08

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

bo Ojciec Dyrektor nie rozumie mojej specyficznej ironii - trochę dystansu toć trza mieć :P :roll: Ale skoro widzę, że dalej na stronie siedzi, to chyba ze śmiechu nie umarł :twisted:

Wysłany: 2006-07-11 13:39

[quote:879d9bb316="alphar"]to całe szczęscie, bo kto by sie zajął tym całym burdelem? :)[/quote:879d9bb316]

hehe nie martw się tak... Ojcowie (nawet Dyrektorzy) nie są niezastąpieni... pamiętaj też, że Ojciec zawsze jest domniemany, tylko Matki są prawdziwe :twisted: :twisted: :twisted:

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2006-07-11 22:57

szczególnie Matki Polki, takie jak Angaria ihihihi ;P

-> alphar
jutro ide po depilator. polecasz jakies szczegolne??

-> Hexe
no raczej tak... co do pkt.2 to tak wlasnie nalezalo rozumiec moja przewrotna wypowiedz ale tak z innej beczki... bo gdzies przeczytalem... jak mozesz byc feministka i szukac meza i to na dodatek mocno owlosionego, jakos tak mi to nie pasuje...

Wysłany: 2006-07-11 23:08

[quote:976d007ae9="Arcadius"]szczególnie Matki Polki, takie jak Angaria ihihihi ;P [/quote:976d007ae9]

..no wiesz... Arkadiuszu...
cóżże to miało znaczyć.. masz coś do mojego instynktu macierzyńskiego :wink: - oczywiście tego nad DP ??
Ty masz w ogóle jakąś dziwną opinię o mnie...

Meraviglisa creatura Sono sola al mondo

Wysłany: 2006-07-12 00:38

[quote:7bf7f272b7="Angaria"] cóżże to miało znaczyć.. masz coś do mojego instynktu macierzyńskiego :wink: - oczywiście tego nad DP ??[/quote:7bf7f272b7]
ależ skąd! Matki Polki są obecnie bardzo cenne ponieważ, jak wynika z moich obserwacji, są tak jakby na wymarciu :)
[quote:7bf7f272b7="Angaria"] Ty masz w ogóle jakąś dziwną opinię o mnie...[/quote:7bf7f272b7]
myślałem że trafną :/ no ale nikt nie jest nieomylny...
Pozdro!

Wysłany: 2006-07-12 07:55

[quote:1747678a03="Arcadius"]jak mozesz byc feministka i szukac meza i to na dodatek mocno owlosionego, jakos tak mi to nie pasuje...[/quote:1747678a03]
a według Ciebie to feministka już nie może mieć męża?? co to za przeświadczenie...

odsyłam do poczytania: http://zyciejakiechcemy.blox.pl/html

Wysłany: 2006-07-12 13:53

to Arcadius zaczął :wink:

Wysłany: 2006-07-12 23:49

miałem już napisany całkiem długi post ale... powiedzmy że skończyłem :)

Wysłany: 2006-07-13 08:19

Arcaius w sprawie feminizmu wypowiedz sie w kobiecaości zatem...

a wracając do męskości... weźmy pod lupę sprawę wieku... lepszy młodszy czy starszy i dlaczego??

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło