Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

metal, a szerzeniwe nienawiści. Strona: 9

Wysłany: 2009-02-27 07:41

Faktycznie, każdy bedzie zainteresowany czym innym, ale nie kazdy bedzie patrzeć na literki przed gatunkiem bo i tak czesto ludzie nie są w stanie zrozumiec growlu no chyba ze sie wsłuchają.

Właśnie przez te podziały i zepchnięcie NSBM do podziemia wiele zespołów nie ma jak koncertować a znane są tylko małej garstce zapaleńców. A szkoda bo czasami niezłe potencjały się marnują.

Ja moge słuchać piosenek o mordowaniu satanistów, żydów, pogan, chrześcijan i o wszystkim bo do tekstów podchodze na tyle z dystansem że albo się zgadzam z tekstem albo i nie. A nie będę zespołu odrzucał tylko dlatego że mi sie ich poglądy nie podobają.

pierdol studia, zostań ninja

Wysłany: 2009-02-27 12:54

[quote:c6d01f855d="Kapitan_Mineta"]To jedyne słuszne podejście. Idiotyzmem jest nie słuchanie jakiegoś bandu tylko dlatego, że komuś teksty nie pasują albo gra w nim ktoś "nieczysty rasowo", jak np w przypadku Blasphemy...
O NSBM się już wypowiadałem na tym forum, więc nie będe sie powtarzał. Jest mi to obce ideologicznie, a duża część twórców tego gatunku, to kompletne głąby i nieuki, ale muzycznie sporo kapel niczym nie ustępuje tym, które NS nie są. Dlatego lubie posłuchać.
Z jednej strony polityka w black metalu jest zupełnie niepotrzebna, bo inne były założenia tej idei, ale z drugiej strony tylko do BM pasuje to pełne nienawiści podejście i prowokacja...[/quote:c6d01f855d]
kiedyś nienawiśc i prowokacja to był pankrok, ale teraz panki to inteligencki ruch dla studentów. smutne.

Wysłany: 2009-02-28 16:23

a metal zarezerwowany jest dla ministrantów

Wysłany: 2009-03-01 14:38

[quote:db79c3fe61="leprosy"]a metal zarezerwowany jest dla ministrantów[/quote:db79c3fe61]
mam na myśli to że w latach 80 i 90 za studiowanie punk albo skin dostawał w morde.
A teraz? Przewaznie ludzie w klimacie to studenciaki w powyciąganych swetrach co wpierdalają kanapke przez papierek albo kolesie co spierdalają przed dresami an osiedlach bo ich męcza za długie włosy.

A co do NSBM to powinno sie rozdzielać ideologię w muzyce od poglądów własnych.

Wysłany: 2009-03-01 15:52

[quote:d2bf7464f5="Drzewo754"]
mam na myśli to że w latach 80 i 90 za studiowanie punk albo skin dostawał w morde.
A teraz? Przewaznie ludzie w klimacie to studenciaki w powyciąganych swetrach co wpierdalają kanapke przez papierek albo kolesie co spierdalają przed dresami an osiedlach bo ich męcza za długie włosy.
.[/quote:d2bf7464f5]
czy ja wiem? swego czasu nosilem długie piora ,czerwone spodnie słucham od prawie 20 lat metalu ,mam za soba studia a punka też czasem sobie zapodam czyli dziwny mix 8O ,grunt to zdrowe podejscie dla mnie najważniejsza pozostanie muzyka,a image,ideologia jest gdzies obok zupełnie nieistotna

Wysłany: 2009-03-03 22:10

A czy punk nie mówi "no future"?
I czy ruch ten nie buntował sie własnie przeciwko studentom z kasą?

Wysłany: 2009-03-03 22:27

[quote:f7e05a809c="Drzewo754"]A czy punk nie mówi "no future"?
I czy ruch ten nie buntował sie własnie przeciwko studentom z kasą?[/quote:f7e05a809c]

Ostatnie słowo wiele wyjaśnia

Wysłany: 2009-09-07 17:57

Nienawidzę punków i ich bezsensownej filozofii, za pracę by się wzięli a szczają pod siebie i ćpają.
Więcej nic nie powiem bo znów kogoś urażę 8)

W dupie mam motto ;p

Wysłany: 2009-09-07 18:53

[quote:d56cbfe950="Drzewo754"]
kiedyś nienawiśc i prowokacja to był pankrok, ale teraz panki to inteligencki ruch dla studentów. smutne.[/quote:d56cbfe950]
Mówisz o tych żebrakach z poznańskiej starówki? To dopiero jest smutne. Ja zawsze myślałem, żę jak anarchia to każdy dba o siebie, a nie że ja mam jeszcze dbać o niego dając mu kasę cholera wie na co i z jakiej swiatecznej okazji. "Dalej jazda do roboty, jebane nieroby" i kropka.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2009-09-09 12:21

[quote:9ffa7de221="fx"]Moim zdaniem coś jest na rzeczy, jesli chodzi o metali i nienawiść. Obserwują w internecie wypowiedzi fanów tej muzyki mam wrażenie, że są baaaardzo nietolerancyjni i z zasady mają ochotę zj#$%ć kżdego, kto słucha czegoś innego, zwłaszcza nu metalu i emo (szczególnie tego fałszywego). Dlatego na koncerty metalowe nie chodzę właściwie wcale.[/quote:9ffa7de221]

A co jesteś użalającym się nad sobą emo i boisz się, że ci wpierdolą na koncercie metalowym za pomalowane paznokcie i pasemka na włosach ??? 8)

W dupie mam motto ;p

Wysłany: 2009-09-09 13:03

Kurde, ja słucham nu-metalu i chodze na blackowe koncerty (m.in. MasseMord, Witchmaster, Infernal War), kilka razy zdarzyło mi się mieć na owych koszulkę KoRna i jakoś nikt z tego problemu nie robił... :P

Wysłany: 2009-09-16 07:06

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Raper-Peja-kazal-pobic-na-koncercie-mezczyzne---film,wid,11499729,wiadomosc.html
No i po temacie :)

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Wysłany: 2009-09-16 08:45

[quote:aa15c98b4b="KostucH"][quote:aa15c98b4b="Paskievicz"]weźmy na przykład tą niegrzeczną rasistowską wersję skinów, oni wleją np takiemu czarnoskóremu niekoniecznie dlatego, że "tacy są" ale np dlatego, że przyjęli taką ideologię 8) bo światopoglądy potrafią często się zmieniać wyobraźcie sobie moi drodzy hehe[/quote:aa15c98b4b]A co to ma do rzeczy z muzyką? To kwestia ideologi, nie muzyki. Są rasistami i zatłukliby każdego kto nie jest biały. Nie odkryłeś Ameryki :wink:

[color=darkred:aa15c98b4b]Do rzeczy i na temat Kochani proszę :wink:

M.K.K.[/color:aa15c98b4b][/quote:aa15c98b4b]

To jest na temat,o ile ja dobrze pamiętam to skini nigdy nie mieli swojej muzyki. Oni słuchają każdej muzyki,byle by tam było CZYSTOŚĆ RASYYYYYYYYY!!!!! Itp. Kiedy byłam nastolatką,to skini słuchali tak naprawdę punka,tylko teksty się różniły.Zamiast ANARCHIAAAAAA...,było POLSKA,POLSKA OJ OJ OJ...
Teraz rzucili się na black metal,co dla mnie jest to po prostu śmieszne,bo muzyka metalowa to coś pięknego nie mającego i nie powinno mieć nic wspólnego z ideologią.

Wysłany: 2009-09-16 09:22

Można znaleźć metalowe zespoły śpiewając coś dla skinów - NSBM.

Wysłany: 2009-09-16 13:29

Metal nie szerzy nienawiści (stawiam tu "szerzyć" obok słowa "wywoływać", jeśli o to chodzi). Nie można zacząć czegoś nienawidzić tylko dlatego, że się słucha muzyki, która przedstwia wobec tego negatywne przesłania. Metal może jedynie pokazywać nienawiść danych jego twórców, ale nie wydaje mi się, żeby szło tak łatwo ją przenieść na odbiorców.

Wysłany: 2009-09-16 15:57 Zmieniony: 2009-09-17 10:56

Wysłany: 2009-09-16 16:20

Wyczytałam tu coś o satanistycznej nienawiści. Ale, Gabrielo, z tego co się orientuje, to satanizm właściwy nie zakłada nienawiści. Skupia się między innymi na tzw. "zimnym myśleniu". Ogólnie ciekawa sprawa, ale skutki, jakie takie podejście powoduje (no i masa błędów, jaki można popełnić) już ciekawe nie są. Byłoby wspaniale, gdyby można było tu mówić o prostej, klasycznej nienawiści.
Teoretyzowanie... :wink:

Wysłany: 2009-09-16 16:24 Zmieniony: 2009-09-17 10:56

Wysłany: 2009-09-16 16:30

[quote:4a0848060a="Gabriela"][quote:4a0848060a="Carmen"]Wyczytałam tu coś o satanistycznej nienawiści. Ale, Gabrielo, z tego co się orientuje, to satanizm właściwy nie zakłada nienawiści. Skupia się między innymi na tzw. "zimnym myśleniu". Ogólnie ciekawa sprawa, ale skutki, jakie takie podejście powoduje (no i masa błędów, jaki można popełnić) już ciekawe nie są. Byłoby wspaniale, gdyby można było tu mówić o prostej, klasycznej nienawiści.
Teoretyzowanie... :wink:[/quote:4a0848060a]

Carmen ,widzę żeś nie w temacie.[/quote:4a0848060a]

Wiem, żem nie w temacie :) I nie chcę być. Wolę komentować wyrwane z kontekstu rzeczy :P

Wysłany: 2009-09-16 16:34 Zmieniony: 2009-09-17 10:57

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło