Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

metal, a szerzeniwe nienawiści. Strona: 2

Wysłany: 2007-06-12 17:39

Ależ oczywiście, że nie na wszystkie koncerty!! :!: W Niemczech była (a może wciąż jest) lista pewnych zespołów (m.in. był tam Samael) na koncerty, których mogli wejść wyłącznie dorośli. Jak by to u nas wprowadzili, to myślę, że nic wielkiego by się nie stało. A zwłaszcza przy okazji większych imprez, bo kto miałby czas na sprawdzanie dowodów.

Keep Talking...

Wysłany: 2007-06-12 21:56

Dark_Viper (Primogen)
Dark_Viper
Bydgoszcz/Poznań

po tym, co się ostatnio dzieje w naszym kraju jestem zdolny pomysleć, że "Malleus Maleficarum" Jacoba Sprengera i Heinricha Kramera stanie się lekturą szkolną, a już niedługo na rynkach miast zapłoną pierwsze stosy... żenada...

In Nomine Noctis

Nasz kraj... Wysłany: 2007-06-13 10:05

Drac-Moongroow (Matuzalem)
Drac-Moongroow
Zielona Góra (okolice)

Jeszcze w Polsce maja wprowadzic religie obowiazkowa! :x Jeszcze bedziemy ja mieli na maturze :evil: co kretynstwo! :? Wszystkie religie prowadza spor o wiare... Dark Funeral, Dimmu uswiadamiaja nam po przez teksty black, ze co tu jest grane :!:

"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"

Wysłany: 2007-06-13 12:04

pamietajcie ze nasz kraj jest cholernie nie tolerancyjny
pozatym :D Koncert MARDUKA
Marduk; Koldbrann; Massemord (więcej)
(Wherwolf Tour 2007) - Warszawa, Progresja, 7.09
- Poznań, Eskulap, 8.09
- Wrocław, Madness, 9.09
- Kraków, Loch Ness, 10.09
:D trzeba tam byc xD

Wysłany: 2007-06-13 12:31

[quote:9d7bb7f391="manthus"]jeśli chcecie walczyć z z taką a nie inną religia poznajcie najpierw własną.wychowałem sie w rodzinie katolickiej , tak jak zapewne wielu z was...wpierano mi to od dziecka... (...)[/quote:9d7bb7f391]
[color=yellow:9d7bb7f391]Jako moderator chciałem zakończyć te niepoprawne politycznie kłótnie, ale nie mogę się powstrzymać:[/color:9d7bb7f391]

Owszem również się wychowywałem w takim domu, ale chciałbym nadmienić, że nie można mylić katolicyzmu z chrześcijaństwem, bo to (przynajmniej wg mnie) dwa różne "sporty".
Chrześcijanizm jest religią a katolicyzm i kościół - instytucją. Dlatego ja nie negując istnienia boga chrześcijańskiego i trójcy świętej jestem całkowitym przeciwnikiem katolicyzmu. To tyle z mojej strony.

[color=yellow:9d7bb7f391]Ale upominam, zarówno Was jak i siebie, odejdźmy od tematu najeżdżania na religie i zajmijmy się sprawą odwoływania koncertów z pominięciem [b:9d7bb7f391]zgryźliwych[/b:9d7bb7f391] uwag odnośnie przyczyn. [/color:9d7bb7f391]

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-06-13 14:38

[quote:e94e0ee1e2="zet"][color=yellow:e94e0ee1e2]Ale upominam, zarówno Was jak i siebie, odejdźmy od tematu najeżdżania na religie i zajmijmy się sprawą odwoływania koncertów z pominięciem [b:e94e0ee1e2]zgryźliwych[/b:e94e0ee1e2] uwag odnośnie przyczyn. [/color:e94e0ee1e2][/quote:e94e0ee1e2]Ależ Przyajcielu właśnie to o czym teraz piszemy jest tym powodem, a przyczyną przez, którą coraz częściej odwołuje sie koncerty :wink:

Nienawisc z muzyce? To kwestia indywidualna nie sposób wypowiedziec sie ogólnikowo, każdy w tej kwest winien mówić sam za siebie.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-06-16 13:47

mnie dziwi tylko jedno... co jest złego w tych tekstach? bo ja naprawdę nie kumam...
sądziłam, że państwo to już bardziej mogłoby się przyczepiać do wszechogarniającego hasła ChWDP (osobiście uważam, że powinno być chuj w dupe posłom, a nie policjantom ;P), czy tekstami, które wołają do kobiet: suczki. ale co tam... najwidoczniej się mylę...

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2007-06-16 19:22

a moze to nowa krucjata tylko tym razem katole na bezbożników na

każdy moze dązyć ale nie każdy do celu............

Wysłany: 2007-06-18 10:56

wszelkiego typu "ZAKAZY" zawsze dzialaja stymulujaco i im wiecej ich bedzie , tym wieksze bedzie wzbudzalo zainteresowanie...

to jak reklama dla metalu. Mysle, ze nie ma czym sie przejmowac, jak nie beda mogli grac legalnie to zrobia to nielegalnie i tym wiekszy bedzie "dreszczyk emocji" :wink: Ja sobie zartuje, ale przypomnijcie sobie film o ksiedzu, ktory wzbudzil tyle kontrowersji i ile bylo protestow srodowiska katolickiego, a jak dobrze sprzedawaly sie bilety :lol:

a poza tym, jak pewne grupy spoleczne nie wiedza na co zwalic za bajzel i utrate moralnosci w kraju to najlatwiej jest zrzucic to na zespoly metalowe szerzace kult szatana i etc.
Niektorym to wciaz malo wladzy i jeszcze by chcieli dyktowac ludziom czego maja sluchac i w co wierzyc...

"Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj" A.C. Swinburne

Wysłany: 2007-06-18 10:59

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Źródłem wszelakiej, nieuzasadnionej nienawiści jest [size=24:f6bbc6006e]niewiedza[/size:f6bbc6006e]

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2007-06-18 12:02

Zgadzam sie w 100% i to zalatwia ten temat i dalsze rozprawy :lol:

buziol Kasiu :wink:

"Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj" A.C. Swinburne

Wysłany: 2007-06-18 14:07

[quote:8a06e236c8="Paskievicz"]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2412[/quote:8a06e236c8]......jak dla mnie to juz sie chyba wyjaśniło...pozdro dla pana Nowaka

każdy moze dązyć ale nie każdy do celu............

Re: metal, a szerzeniwe nienawiści Wysłany: 2007-06-19 09:57

[quote:008632d16c="Dark_Viper"]http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=96&ShowArticleId=48181

po przeczytaniu tego załamałem ręce...[/quote:008632d16c]

Ufff, trudno zakończyć ten temat...
Oskarżając muzykę blackmetalową o szerzenie nienawiści, daje się dowód totalnej ignorancji wobec innych gatunków muzycznych jawnie propagujących treści, na które są paragrafy w Kodeksie Karnym (art. 256), o Konstytucji już nie wspominając.

Nie znam się na hip-hopie, rapie i na innych tego typu wariacjach. Myślę jednak, że ładunek nienawiści można wyrazić w każdej muzyce, bez względu na jej gatunek.

A nawiązując do samego pomysłu wylistowania zespołów heavymetalowych, to mamy kolejny dowód na to, jak mierny jest poziom polskiej klasy politycznej. Przyczyną tego nie jest religia - jak wiele osób tutaj już stwierdziło - ale bardzo zła jakość polityczna w naszym kraju.

Przykładów ,,świetnych pomysłów" naszych polityków jest wiele: jak chociażby Tinky-Winky, albo pomysł na listę ,,pederastów". I można by tak wymieniać w nieskończoność.... Politycy po prostu zajmują się bzdurami, zamiast rzeczami naprawdę istotnymi dla społeczeństwa.

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Wysłany: 2007-06-20 22:04

Swoją drogą ciekawa jestem, czy którykolwiek z genialnych pomysłodawców tej 'krucjaty' odróżnia satanizm od pseudosatanizmu... Bo zdaje mi się, że oni nawet nie wiedzą, z czym walczą (pomijając to, w jaki sposób).

[url=http://www.lastfm.pl/user/trzynastadama/?chartstyle=HagStyle] [img:67280634bd]http://imagegen.last.fm/HagStyle/recenttracks/trzynastadama.gif[/img:67280634bd] [/url]

Wysłany: 2007-06-26 22:31

10 tys. zł grzywny za zorganizowanie koncertu, na którym obrażono uczucia religijne, ma zapłacić producent Tomasz Dz. Sprawa dotyczy koncertu norweskiego zespołu black-metalowego Gorgoroth, nagrywanego w lutym 2004 r. w krakowskim ośrodku telewizyjnym na zlecenie firmy Metal Mind.

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4254274.html?skad=rss

Life is complex: it has both real and imaginary components

Wysłany: 2007-07-05 22:23

Devilish... weź to skróć, bo mi się czytać nie chce

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2007-07-05 22:27

[quote:83237ed672="frija"]Devilish... weź to skróć, bo mi się czytać nie chce [/quote:83237ed672]

Święta racja... Każda przeczytana strona to większa wada wzroku na starość Miej troche litości .

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-08-24 09:21

Temat znów - dzięki pomysłom naszych polityków - wraca jak bumerang.

Tym razem ostrze inwigilacji kieruje się nie tylko przeciwko zespołom muzycznym, ale i nam samym.

Przed przeczytaniem tego materiału radzę usiąść na wygodnym i stabilnym podłozu, aby upadek z wrażenia nie był zbyt bolesny.

[Opętani siecią szatana]
http://serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,4429811.html

I kto by pomyślał ...... 5 tys. użytkowników internetu :D
To akurat mniej więcej tyle, ile liczy już DP.

[i:26dfb0bdbe] (...) prawdopodobnie na liście znajdzie się wielu z ponad 5 tysięcy internautów, którzy podpisali petycję przeciwko powstaniu listy zespołów muzycznych (http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2412) (...).
[/i:26dfb0bdbe]

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Wysłany: 2007-08-24 11:32

Ja to się pewnie znajdę na liście za samą ksywkę... Księga Objawienia i Apokalipsy nie wyraża się zbyt pozytywnie o smokach

Fuck you dude!

Wysłany: 2007-08-24 14:31

Drodzy heretycy opętani siecia szatana :twisted: juz niedługo policja zapuka do naszych drzwi !! :lol:
Jak widac inkwizycja powraca. Była lista ksiąg zakazanych, była lista zespołów zakazanych, a niedługo pojawia sie pierwsze ofiary palenia na stosach w [b:7e05541588]XXI w...[/b:7e05541588]
To woła o pomstę do nieba lub gdziekolwiek indziej.

[url=http://www.lastfm.pl/user/slashy_dp]Chasing the sun[/url] [img:446aba9c11]http://img209.imageshack.us/img209/1863/sig02aslashylo4.jpg[/img:446aba9c11]

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło