Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

metal, a szerzeniwe nienawiści. Strona: 6

Wysłany: 2007-10-26 17:55

...nie tylko Ty :) mnie co niektórzy biorą za satanistę tylko dlatego, ze słucham metalu (rrrraaannnyyy, nawet na metala się nie noszę xD)

Wysłany: 2007-10-26 18:09

Haha... dziś miałam świetną historię na lekcji... oglądałam z klasą film o satanistach. I tam były objawy, które świadczą o tym, że jest się satanistą m.in. ubieranie się na czarno i słuchanie metalu. Od razu padło do mnie pytanie czy jestem satanistką...
"ładne" te stereotypy... i ogarnęły one większością ludzi...

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-10-26 19:55

Beta666 (Bicz)
Beta666
raczej Łódź

Niestety czasami mam wrazenie,ze to juz nie sa tylko stereotypy lecz jakas choroba i to niestety zarazliwa:/ Panuje jakas ciemnota i to wraz z postepem technicznym coraz gorsza!!Ludzie zamiast isc do przodu to sie uwsteczniaja!Gorzej niz male dzieci!I tak slepo wierza sobie na wzajem,bez zadego dystansu podchodza do tego co mowia inni...

Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P

Wysłany: 2007-10-26 20:23

[quote:8ef0c982d7="Beta666"]Niestety czasami mam wrazenie,ze to juz nie sa tylko stereotypy lecz jakas choroba i to niestety zarazliwa:/ Panuje jakas ciemnota i to wraz z postepem technicznym coraz gorsza!!Ludzie zamiast isc do przodu to sie uwsteczniaja!Gorzej niz male dzieci!I tak slepo wierza sobie na wzajem,bez zadego dystansu podchodza do tego co mowia inni...[/quote:8ef0c982d7]

Hehe jak już kiedyś mówiłam "technika do przodu, człowiek do tyłu" :lol:
Wierzą większości, nie chcą sami się przekonać. Łatwiej jest usłyszeć od kogoś opinię zamiast samemu poznać i ocenić.
To bywa przykre, ale nie przejmuję się tym. Bo po co? Mam się zamartwiać tym, co oni sobie ubzdurali? Szkoda mi życia... :)

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-10-26 20:29

Beta666 (Bicz)
Beta666
raczej Łódź

[quote:df6c1023c9="Aria_de_Bloodvarie"]To bywa przykre, ale nie przejmuję się tym. Bo po co? Mam się zamartwiać tym, co oni sobie ubzdurali? Szkoda mi życia... :)[/quote:df6c1023c9]

I baaaaardzo dobre podejscie!!Zgadzam sie w 100% :) Jestem soba i wisi mi co mysli o mnie ktos kto mnie nie zna :P

Wysłany: 2007-10-26 20:39

O to w życiu chodzi, aby być sobą... a nie marionetką mediów czy ludzi... choć mimowolnie trochę oni nas kształtują, ale głównie od nas zależy kim się stajemy :)
Wolna wola człowieka... często nie rozumiem ludzi, którzy chcą się do większości dopasować... o wiele łatwiej i lepiej jest bycie sobą niż udawać kogoś...

Wysłany: 2007-10-27 11:05

popieram Rubi, polać jej :)

Wysłany: 2007-10-27 15:30

ależ tu banały lecą.

Certa amittimus, cum incerta petimus.

Wysłany: 2007-10-27 17:57

[quote:44ef61936c="Paskievicz"]
nie jeden już za pozostawanie sobą i głoszenie prawdy dostał - że tak delikatnie powiem - w pierdol (oczywiście w najlepszym możliwym wypadku hehehe) 8)[/quote:44ef61936c]

To co? Mamy kłamać? Jeśli większość będzie mówić prawdę to nie powinno być problemów...

Wysłany: 2007-12-16 23:07

Teksty poszczególnych kapel to ich osobiste wizje, i nie trzeba się wysilać by je zrozumieć. Szerzenie nienawiści, hmm ciekawe, bardziej bym powiedział, że uzewnętrznianie swoich poglądów w niekoniecznie często spokojny sposób ale dla tych co maja zrozumieć jest do zrozumienia, są one pełne metafor i każdy jak to mówił Nattefrost odnosi je do samego siebie.

Wysłany: 2007-12-17 16:10

[quote:7f173c130a="Paskievicz"]wy chyba cierpicie na jakąś manię prześladowczą 8)[/quote:7f173c130a]

dokładnie. ta gadka o stereotypach. tak samo mógłby powiedzieć dres, skate, czy laska z sunrise. tylko, że oni bawią się tym, jacy są i mają na innych wyjebane. za to wszyscy metale, goci i inni chodzą i biadolą, że ludzie ich nie lubią. i się szczerze nie dziwię, że w telewizji wolą puścić zadowoloną z siebie dodę, niż promować zespoły metalowe, które są tak biedne, bo nikt ich nie lubi 0_o

taaa. metal szerzy nienawiść i agresję. ludzie nienawidzą i są agresywni dla tych, co się nad sobą użalają.

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2007-12-17 18:28

Beta666 (Bicz)
Beta666
raczej Łódź

Sprawa wyglada tak,ze jak metal idzie chodnikiem to od razu widac ze jest metalem wiec z tego powodu jest w gorszej sytuacji niz np panna z Sunrisa....Ale fakt,ze niektorzy sa zbyt przewrazliwieni.Ale ogolnie to nie mozna niczego generalizowac,bo wszystko zalezy od otoczenia w ktorym sie mieszka i sie przebywa

Wysłany: 2007-12-17 18:59

Mscigniew (Bicz)
Mscigniew
Lacus Solitudinis

Ja uważam ze metal jest w pewnym sensie rownowaznią i alternatywą w stosumku do tego co dzieje sie w okół ...
Przecietny metalowiec jest bardziej tolerancyjny od takiego zel-boya czy babci mocherowej. Szkoda ze chrzescijanskie spoleczenswo widzac dlugowlosego typa ubranego na czarno i takie tam, widzi od razu porzeracza kotów i małych dzieci i nic poza tym - a to takie ograniczone jest. 8O

Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

Wysłany: 2007-12-17 19:42

Heh... niestety tak się dzieje. Ale nie całe chrześcijańskie społeczeństwo jest przeciw metalowcom.
Są i tolerancyjni ludzie, czasem boją się powiedzieć własne zdanie na forum, gdzie większość jest przeciw, ale niemniej oni są...

Wysłany: 2007-12-17 19:49 Zmieniony: 2007-12-17 20:04

Mscigniew (Bicz)
Mscigniew
Lacus Solitudinis

Dlatego wszyscy powinnismy szerzyć nienawisc i jechac na najbardziej satanistyczny koncert w przyszłym roku . 28 maja METALLICA w Polsce...

Jest nikim ten, co nie ulepsza świata.

Wysłany: 2007-12-17 19:59

szerzyć nienawiść? Hehe... a koncert Metallicy w Polsce to ciekawa sprawa...
Moim zdaniem nie należy się przejmować tymi, którzy nie potrafią zaakceptować człowieka różniącego się od niego samego.
A nienawiści szerzyc nie zamierzam, tylko byc sobą, a reszta niech sobie żyje. Bynajmniej zamierzam byc tolerancyjna..

"Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczyna ludzka krzywda."

Wysłany: 2007-12-18 10:34

[quote:d8ded5c651="Aria_de_Bloodvarie"]
A nienawiści szerzyc nie zamierzam, tylko byc sobą, a reszta niech sobie żyje.

"Tolerancja kończy się tam, gdzie zaczyna ludzka krzywda."[/quote:d8ded5c651]

...zgadzam się w 100% <kłania się nisko i znika we mgle>

Wysłany: 2007-12-18 11:39

[quote:43a1bf7c3b="Mscigniew"]widzac dlugowlosego typa ubranego na czarno i takie tam, widzi od razu porzeracza kotów i małych dzieci[/quote:43a1bf7c3b]Najlepsza bania, że Jezus i jego ekipa też mieli długie włosy, a nawet brody i chcieli sie tylko bratać z innymi ale cóż...chyba sie interesy wymknęły spod kontroli :lol: :twisted:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-12-18 19:45

Hehe... zależy co kto woli...
Pozory mylą i to bardzo często... :lol:

Wysłany: 2007-12-18 20:23

dobra, już bez tej całoportalowej metalowej tolerancji 0_o
tak serio, to o czym śpiewają kapele metalowe? o [color=red:047e3f2774]kochaniu[/color:047e3f2774] dziewic, zjadaniu kotów i smakowaniu krwi. no chyba, że wspomnicie o czym pokroju illusion, którzy sieją tolerancję wszem i wobec.
sorry, ale metal jest i będzie siać nienawiść, po to jest ta muzyka. by po posłuchaniu marduka, czy burzuma pójść i zapier*** szarą egzystencję.
a jak komuś się to nie podoba, to niech słucha gotyku i zatapia się w smutku, albo punka i zatapia w tanim winie.

[color=red:047e3f2774]K.[/color:047e3f2774] :wink:

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło