Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

metal, a szerzeniwe nienawiści. Strona: 5

Wysłany: 2007-10-13 10:22

Bo przez większość oceniamy całość... Dlaczego łatwiej nam zapamiętać złe rzeczy niż dobre?
Jest wiele stereotypów np. "Polak pijak i złodziej", a czy to oznacza, że wszyscy Polacy piją i kradną?

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-10-13 10:48

i jeszcze nie dopisałaś, że Polak to wielka zrzęda, która zawsze tylko narzeka, zamiast działać.

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2007-10-13 12:56

No tak... ale to kolejny stereotyp...
Lepiej samemu poznać i ocenić człowieka niż słuchać plotek...

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Wysłany: 2007-10-13 15:35

Zero patriotyzmu... a za kogo się uważasz? :lol:

Wysłany: 2007-10-13 16:35

[quote:9deaad6e9a="Aria_de_Bloodvarie"]No tak... ale to kolejny stereotyp...
Lepiej samemu poznać i ocenić człowieka niż słuchać plotek...[/quote:9deaad6e9a]

666% poparcia :twisted:
Tylko ciemnota zawierza stereotypom i plotom.

Wysłany: 2007-10-13 16:51

[quote:b7599d799b="Wild_Child"]
666% poparcia :twisted:
Tylko ciemnota zawierza stereotypom i plotom.[/quote:b7599d799b]

Hehe nieźle to brzmi...

"ciemność nas ogarnia i ogranicza spojrzenie na życie"

człowiek nigdy nie oduczy się plotkować... i to nie tylko kobiety "plotkują", ale i mężczyźni... brak wyjątków...

Wysłany: 2007-10-13 17:31

[quote:e4402048cf="Aria_de_Bloodvarie"]

"ciemność nas ogarnia(...)"[/quote:e4402048cf]

znowu powiało gothykiem :D

Certa amittimus, cum incerta petimus.

Wysłany: 2007-10-13 17:44

[quote:4795f33c7a="melidien"]
znowu powiało gothykiem :D[/quote:4795f33c7a]

Wybacz... mówię co myślę...
Można powiedzieć, że w połowie jestem gothem i czasem to się ukazuje. :)

Wysłany: 2007-10-13 19:15

Widać pewne podobieństwo... hehe
ale Żydzi ani masoni nie są święci... :lol:
A może odrobinę patriotyzmu?

Wysłany: 2007-10-13 19:55

Bez offtopów proszę.

Związek muzyki z religią? - Tu taj

Ludzie nie stają się agresywni z powodu muzyki czy rozwoju cywilizacji. Mamy to w swej naturze i nie warto temu zaprzeczać. Dzięki tej agresywności i dzięki tej przemocy świat wciąz szedł do przodu bo to ona dominuje tu od zarania dziejów.
Nienawiść i strach to podstawowe uczucia, które kierują zwierzętami i nami.
Mnie osobiście muzyka disco polo bardziej pasuje jako ta która szerzy nienawiść. Bo jak ją słyszę dłużej to mam ochote zabić połowę ludzkości... a czy ktoś kiedyś rozwazał by stworzyć odpowiednią listę co do disco polo? Raczej nie...

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-10-14 07:10

[quote:20f8a6c691="th"]
Mnie osobiście muzyka disco polo bardziej pasuje jako ta która szerzy nienawiść. Bo jak ją słyszę dłużej to mam ochote zabić połowę ludzkości... a czy ktoś kiedyś rozwazał by stworzyć odpowiednią listę co do disco polo? Raczej nie...[/quote:20f8a6c691]

Nie znoszę disco polo... zabijać to raczej nie mam ochoty, ale komuś przyłożyć to tak...

Wysłany: 2007-10-14 08:12

hehe :lol:
Dlatego nie mam jednego określonego stylu... ciężko mnie opisać...

Wysłany: 2007-10-14 17:22

[quote:cf14f6758e="Aria_de_Bloodvarie"]hehe :lol:
Dlatego nie mam jednego określonego stylu... ciężko mnie opisać...[/quote:cf14f6758e]

to się amorphizm nazywa... :twisted:

Wysłany: 2007-10-14 18:14

[color=yellow:096c8af0cb]Nie istotnym jest co jak się nazywa, nie rozmawiamy tu o semantyce, tylko o metalu i związanych z nim objawach agresji i nienawiści, więc ładnie Was proszę, powróćcie do tematu.[/color:096c8af0cb]

Not everyone likes metal... FUCK THEM!!!

Wysłany: 2007-10-14 18:20

Nie jestem marionetką mediów. Mam własny styl...
Mam trochę cech takich czy takich... nie jestem typowym gothem czy metalem... to miałam na myśli.
Jestem po prostu sobą...
wracając do tematu...
agresja jest wszędzie, a że ludzie zwalają to na osoby, których nie rozumieją to już ich sprawa. Oczywiście to nie oznacza, że wszyscy metalowcy są święci... ale to już zależy od osoby...

Wysłany: 2007-10-14 19:38

Oczywiście, wszystko zależy od osoby, od tego, co uważa ona za normalne i będące w porządku. To, czy ktoś jest agresywnym psycholem, czy też nie, wcale nie zależy od tego, jakiej muzyki słucha. :roll: NIe można dawać się zwodzić stereotypom i tyle, bo nie dość, że można na tym źle wyjść, to jeszcze nieopatrznie skrzywdzić Bogu ducha winną osobę :twisted:

Wysłany: 2007-10-14 19:56

Wolni dopóki nie krzywdzi się drugiej osoby...
Część społeczeństwa traktuje np. metalowców jak zbrodniarzy, którzy nic dobrego nie "wróżą". Nie sądzę aby takie traktowanie komukolwiek się podobało.
Za dużo ulegamy stereotypom... (małe szczęście w tym, że jednak nie wszyscy)

Wysłany: 2007-10-26 16:55

stereotypy zawsze coś w sobie mają, tak bym zauważyła.

off-topowo: paskievicz, dziękuję ci za twoje posty, powaliłeś mnie na kolana tutaj ;D

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2007-10-26 17:18

Beta666 (Bicz)
Beta666
raczej Łódź

[quote:d421cb854d="frija"]stereotypy zawsze coś w sobie mają, tak bym zauważyła. [/quote:d421cb854d]

Metale to tak liczna grupa,ze zwasze znajdzie sie ktos kto odpowiada streotypowi,tak jak i inni ludze,ktorzy nie naleza do tej grupy,a jednak ich zachowanie tez by pasowalo do steorotypu,a jednak ich sie juz nie bierze pod uwage!!Wazne ze znalazl sie jakis metal i reszta juz ma przypieta opinie o sobie...dobrze,ze nie wszyscy mysla w ten sposob:)

Nie po to umiem mówić,żeby siedzieć cicho :P

Wysłany: 2007-10-26 17:50

[quote:bd71f07234="Beta666"]
Metale to tak liczna grupa,ze zwasze znajdzie sie ktos kto odpowiada streotypowi,tak jak i inni ludze,ktorzy nie naleza do tej grupy,a jednak ich zachowanie tez by pasowalo do steorotypu,a jednak ich sie juz nie bierze pod uwage!!Wazne ze znalazl sie jakis metal i reszta juz ma przypieta opinie o sobie...dobrze,ze nie wszyscy mysla w ten sposob:)[/quote:bd71f07234]

Zgadzam się:) ale niestety coraz częściej spotykam się z nieprzyjemnym traktowaniem. I to nie tylko ja... cóż... ocenianie ludzi przez stereotypy jest co najmniej nieodpowiednie...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło