Wysłany: 2007-12-14 23:21
jj Napisał: |
Niestety to prawda. Nawet znajomość z bratnią duszą kończy się prędzej, czy później. Dlatego niezależność jest tak cenna. Dopuszczasz do siebie myśl, że ktoś cię opuszcza i godzisz się z tym bez żalu.quote]
Niezależność jest bardzo cenna i w samotni i w związku z drugą osobą, a związek/znajomość z bratnią duszą nie zawsze się kończy , poza tym jak można pozwolić odejść bratniej duszy bez żalu???
Samotność Wysłany: 2007-12-14 23:33 tylko kamienie serca i uczuć nie mają , niezależność od uczuć , a czy coś takiego istnieje .Bycie niezależnym od uczuć czegoś takiego nie ma :roll: samotność najgorszemu wrogowi tego nie życzę Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą... Wysłany: 2007-12-15 00:20 ja życzę każdemu samotności zżerającej każdy milimetr, bo tylko w taki sposób można dokopać się do siebie, niezależności od uczuć nie ma, ale niezależność jednostki jest i być musi bo jeśli tego nie ma to wtapiasz się w kogoś innego i sam jesteś szczątkiem
Wysłany: 2007-12-15 07:58 Życie polega na ryzyku. Jeśli decydujesz się komuś zaufać to jest możliwość, że nic z tego nie wyjdzie. Ale przecież może wyjść też prawdziwa przyjaźń.
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw Wysłany: 2007-12-15 12:06 Najlepiej chyba nie traktować,tego w kategoriach ryzyka,będzie co ma być ,czegoś się uczymy a nawet jeśli nie to lepiej że coś się dzieje-ciągle się mijamy i na siebie wpadamy idąc pośród ludzi tłumu Fuck the mainstream Wysłany: 2007-12-15 12:30 Ja nie widzę poznawania siebie w samotności jak twierdzi pani z Gliwic i tez nikomu tego nie życzę. Bo w tym nie ma nic pięknego. Ciągły smutek, apatia, krzyk którego nikt nie słyszy. Ja nie poznaje siebie gnijąc w samotności. Tak samo jak ktoś szukał piękna kiedyś w samobójstwie tak i teraz w samotności. Nie ubierajmy wyczerpania, tęsknoty, samotności nie do wytrzymania w szaty piękna. Samotność to czysty ból. "Norweskie schody nie tylko prowadzą do góry" Wysłany: 2007-12-15 15:08 [quote:ed62129498="pseudonim"]Ciągły smutek, apatia, krzyk którego nikt nie słyszy. Ja nie poznaje siebie gnijąc w samotności.[/quote:ed62129498]To zależy od jednostek więc jeśli możesz to nie uogólniaj :wink: No popatrz, ja jestem samotnikiem i jakoś dobrze sie bawie. Z tego co piszesz wynika, że samotność polega na zamykaniu sie w domu i doliniarstwie. Tu chodzi o zwykłą sucha niezależność wobec nikogo i w ten sposób korzystam z życia. "God made me a cannibal to fix problems like you." Wysłany: 2007-12-15 17:27 Każdy wybiera, co woli...
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw Wysłany: 2007-12-15 17:53 Tak,Kostuch i Aria maja racje-samotnosc nie koniecznie musi byc przymusem,dla niektorych jest przyjemnoscia,oddechem,ucieczka do tego lepszego wlasnego swiata (nie mam tu na mysli wariactwa itp.)
Wysłany: 2007-12-15 19:31 Lepszym... mocniejszym... i jest możliwość poznania siebie... :)
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw Wysłany: 2007-12-15 21:23 Samotnosc na dluzsza mete nie jest fajna . Czlowiek jest zwierzetkiem ktory powinnien zyc w stadzie xD dlatego nie zamykajcie sie moi drodzy w sobie :twisted: Schuld und Sühne Wysłany: 2007-12-15 22:48 Swięte słowa, moi Drodzy, święte... :twisted:
Wysłany: 2007-12-15 23:05 Samotnosc jest ciezkim i nieodzownym warunkiem istnienia Jest nikim ten, co nie ulepsza świata. Wysłany: 2007-12-16 12:04 [quote:a83684f59b="Death_Dealer"]dlatego nie zamykajcie sie moi drodzy w sobie :twisted:[/quote:a83684f59b]Płace stówe jeśli znajdziesz gdzieś w tekście, że dążę albo lubię zamykać się w sobie :wink:
"God made me a cannibal to fix problems like you." Wysłany: 2007-12-16 15:06 [quote:5f0b0df02c="Mscigniew"]Samotnosc jest ciezkim i nieodzownym warunkiem istnienia [/quote:5f0b0df02c]
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw Wysłany: 2007-12-18 12:15 Ostatnio tylko samotność daje mi chwilę wytchnienia i okazję do odprężenia i pozbierania myśli. Myślę, że chwila samotności jest tak samo niezbędna do życia, jak i chwile spędzane z bliskimi. Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret! Wysłany: 2007-12-19 21:11 [quote:408ba3e7c8="CrommCruaich"] chwila samotności jest tak samo niezbędna do życia, jak i chwile spędzane z bliskimi [/quote:408ba3e7c8]
[url=http://www.lastfm.pl/user/bloodflower_87/?chartstyle=purple] [img:c7f7fdac9a]http://imagegen.last.fm/purple/recenttracks/4/bloodflower_87.gif[/img:c7f7fdac9a][/url] Wysłany: 2007-12-19 21:12 [quote:2afa436141="nimdraug"]Miejscami mam swoich TAK dosyć, że samotny spacer po lesie bardzo mi wtedy służy...
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw Re: Samotność Wysłany: 2007-12-20 22:49 [quote:8eaf95ddd7="Allanon23"]Jak radzicie sobie z samotnością?
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi Wysłany: 2007-12-24 21:59 [quote:cf188744d2="Death_Dealer"]Samotnosc na dluzsza mete nie jest fajna . Czlowiek jest zwierzetkiem ktory powinnien zyc w stadzie xD dlatego nie zamykajcie sie moi drodzy w sobie :twisted:[/quote:cf188744d2]
enjoy the violence |