Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Sny. Strona: 3

Wysłany: 2006-09-12 21:07

GORO (Anciliae)
GORO
Poznań / st Michel

jaK czytalam ta historie... myslalam, ze golabek powie : MAMA :?: :!:
:D

ja nie sądzę, ja wiem ;)

Wysłany: 2006-09-12 21:12

Nie no to by było za proste gdyby powiedział-MAMA :D

Wysłany: 2006-09-14 17:04

[quote:74e110d8a5="alphar"]Noone mi sie co noc tacy śnią, chcesz to Ci jednego odstąpię:P

MAJĄ naprawde duże poczucie humoru, np ostatni, który wyglądał nieco jak Bill z Tokio Hotel :D :P tylko był starszy i dojrzalszy mówił mi, ze mnie kocha no i że fajnie, po czym po numerlku powiedział, ze musi wracac do swojego męża :D:D

straszne;P[/quote:74e110d8a5]

No no, Świntucha już mamy, teraz Świntuszka nam rośnie :lol: I to jeszcze taka, co nie wzgardzi homo... :D Hania, mi jeszcze lesbijki się nie sniły :?

.

Wysłany: 2006-09-14 17:25

Ja teraz po paru latqach znowu zacząłem mieć sny. Są piękne a jednocześnie dołujące bo pokazują to co chciałbym żeby się zdarzyło w moim życiu a raczej miejsca mieć nie będzie Nie wiem z czego to wynika bo w prorocze sny jakoś nie wierzę jeszcze nigdy żadnego nie miałem. Może to odzwierciedlenie stanu mojego umysłu bo aktualnie od dłuższego czasu cierpię na dołka i nie wiem czy piękne sny to nie sposób jaki mój umysł sobie znalazł na chociaż chwilowe wprawienie mnie w dobry nastrój. Chyba musi jeszcze popróbować bo jak na raize to po przebudzeniu pamiętam dużo z tych snów ale bynajmniej nie jestem w lepszym nastroju bo mam świadomość że to był tylko sen a ja tak bardzo bym chciał żeby tos ię działo naprawdę...

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2006-09-16 16:26

[quote:026f0f1ab5="alphar"]Gniewko to byla trauma a nie przyjemny sen:P[/quote:026f0f1ab5]

Biedactwo Ciesz się że normalnie to Ciebie nie spotkało :twisted:

.

Wysłany: 2006-09-16 20:56

Ja tez wybieram erotyczne :twisted:

.

Wysłany: 2006-09-29 21:30

No..... Nigdy nie pampietam albo wogole nic mi sie nie sni .. a jak pamietam sen to juz pamietam go na stele np. jakies 2 tygodnie temu snilo mi sie ze moj wojek zostal zakonnica i palil ze mna papierosa .. a czytalam o takich jakdyby testach zeby pamietac zawsze co sie komus snilo .. i wiecie ze to dziala .. ale przestalam to robic i znow nigdy nic nie pamietam :?

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-09-29 21:58

A ja nigdy nie mialam snow proroczych Ani nawet nie snilam na jawie a baaaaardzo bym chciala, podobno jest to bardzo ciekawe i dosc przyjemne"..sni mi sie cos 1 na rok ale pamietam do konca zycia .. fajne jest to ze pamietam nawet teraz sny ktore mialam kilka lat temu .. a mi sie codziennie cos sni tylko nigdy nie pamietam :?

"Nie ma nieba, wielkiej jasności, i piekła w którym smażą sie grzesznicy. Tu i teraz jest nasz dzień panowania. Tu i teraz jest dzień naszej radości. Tu i teraz jest nasza okazja. "

Wysłany: 2006-09-29 22:09

lili (Bicz)
lili
kristiansand

Ja rzadko kiedy pamiętam co mi się śni. Ostatnio mi się śniło jak się topię w czasie łowienia ryb 8O wesołe to nie było :? :?

między fiordami a fieldami

Wysłany: 2006-11-25 08:37

A ja znowmialam ten sen ze leze na luzku i nie moge sie poruszac, krzcze szarpie sie, proboje wstac ale to na nic.. juz 4 raz ten sam okropny sen :? I co to ma być? :?

Wysłany: 2006-11-25 17:47

Niektóre sny są prorocze inne to tylko wytwór naszego chorego umysłu więc nie wiem......

http://www.basilicaigni.xlx.pl

Wysłany: 2006-11-25 18:01

[quote:4aaa240cf3="Karola"]A ja znowmialam ten sen ze leze na luzku i nie moge sie poruszac, krzcze szarpie sie, proboje wstac ale to na nic.. juz 4 raz ten sam okropny sen :? I co to ma być? :?[/quote:4aaa240cf3]

Sny mają różne funkcje, ale z pewnością wiążą sie silnie z naszą psychiką i podświadomością. Pomagają uporządkować wsponienia, myśli, przedstawiają nasze pragnienea lub obawy, czasem informują, ostrzegają, pokazują to, co poznaliśmy i gdies tam połączyliśmy fakty, przewidzieliśmy rezultaty... Ale świadomie nie zdajemy sobie z tego sprawy.. Ponadto odzwierciedlają nas samych. Dlatego trudno jest o jednoznaczną interpretację snów, jednak mozna chociaż zbliżyć się do prawdy...

Możliwe jest, że Twoje sny odnoszą się bezpośrednio do tego, co się z Tobą dzieje, do stanu znieolenia i niemocy na jawie. Być może czujesz się przez kogoś ograniczana, albo sama się ogrniczasz, nie potrasisz się podźwignąć , rozwijać tak jak byś chiała, spełniać...

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-11-25 19:15

Taie realistyczne sny potrafią być bardzo przyjemne, ale mogą też być utrapieniem. Już nawet nie mówię o tym, można się pogubić w tym i mieć problemy z odróżnieniem co miało miejsce na jawie... Ale uświadomienie sobie tego bywa czasem zbyt bolesne... Głód wzrasta, gdzy czujemy zapach jedzenia, widzimy je, a jednak wiemy, że nie skosztujemy go, że nie istnieje... Heh...

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-11-26 01:36

Świadomie śniłam kilka razy w życiu, ale właśnie najbardziej lubię te sny, które wydają się być podczas śnienia prawdziwe (nawet, jeśli są nierealne) i które robią silne wrażenie, one sa po prostu dla mnie ciekawsze. Ale fakt, że samo zjawisko kierowania swoimi snami jest ciekawe...

bez tytulu Wysłany: 2006-11-26 19:12

[quote:e7cdf904fa="regis"]Ponoć możliwe jest zaprogramowanie snu tak, by przyniósł odpowiedź na nurtujące nas pytanie...[/quote:e7cdf904fa]
Mozesz rozwinac? Ciekawi mnie to

A swoja droga... wierzycie w znaczenie snow? Ja nie, chociaz wiele razy przytrafily mi sie dziwne sny. Czasem po prostu... zabawne :D Raz snilo mi sie, ze w mojej szkole byl oboz koncentracyjny i razem z moimi przyjaciolkami uciekalysmy stamtad takim mini-trabantem, w ktorym bylo pelno sniegu, mimo ze na dworze byl upal... A raz mi sie snilo, ze moja babcia urodzila 3letnie dziecko o blond wlosach do ramion z obcieta grzywka na sali gimnazstycznej podczas mojej lekcji wfu... A u nas nikt nie jest blond 8O :D
Raz zdarzylo mi sie, ze we snie przyszla do mnie jakas kobieta... Ubrana w stroj ludowy. Twarzy jej nie bylo widac, zamiest tego byla czarna przestrzen. Ja lezalam w lozku, a ona... z gestow wygladalo to tak, jakby cos mi opowiadala. W koncu chciala mnie gdzies zabrac, czy cos pokazac. A ja zaczelam krzyczec. Przybiegla mama, zapalila swiatlo i... kobieta znikla. Innego razu na wakacjach snilo mi sie, ze obudzilam sie, a kolo mnie siedzial taki przejrzysty wilk... I balam sie poruszyc, albo krzyknac, bo myslalam ze nie zaatakuje. Musialam zasnac w takiej pozycji w jakiej sie obudzilam - na wznak ze zlozonymi rekoma...
Dziwne to bylo... Wam tez sie tak zdarza?
Snic swiadomie? To znaczy?

"Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym" /Karol Bath/ "Każde życie - nawet najmniej znaczące dla ludzi - ma wieczną wartość przed oczami Boga"

Wysłany: 2006-11-26 20:11

Miewałem czasami wspaniałe sny. To one sprowokowały mnie do zainteresowania się ponadczasowością, to właśnie przez niezaczołem pisać. Chciałem utrwalić na kartkach to co ulotne i nieprzewidywalne, choć odzwierciedlające mnie samego. Wiem, że są to moje fantazje i pragnienia, które być może nigdy nie doścignę i dlatego powstało wiele utworów literackich. Są to głównie wiersze. Czasami gdy je czytam zastanawiam się czy nie powinienem żyć w całkiem innych czasach. Zadaje sobie tylko pytanie " W JAKICH?"

Jestem za stary na ten Świat, a może na odwrót Tak naprawdę to sam nie wiem co mogę o sobie napisać może tylko to że nazywają mnie arhanioł (i tylko znajomi wiedzą dlaczego) http://r5.bloodwars.interia.pl/r.php?r=36206

Wysłany: 2006-11-26 21:53

Co do znaczenia snów i wiary w nie - ja nie wierzę raczej w rzeczy, których ne poznam, chociaż też nie odrzucam, dopuszczam do siebie różne możliwości i staram się wychwycić wśród nich właściwe odpowiedzi... Więc co do uniwersalnych symboli, nie jestem przekonana, niejednokrotnie się sprawdzają, ale to może byc podświadome, celowe ukazanie właśni tych symboli, może dostosowanie się do wzorców, czy oczekiwań, może próba uświadomienia czegoś samemu dobie... Ale jestem prawie przekonana, że ogólnie sny mają sens, a przekazywane w nich tresci nie są bezcelowe i moga nas sporo powiedzieć - o samych sobie, ale trudno o jedną interpretację, obiktywizm jest praktycznie niemożliwy. Psychologia ma swoje sposoby objaśniania nocnych wizji, niektóre bardzo trafne, choć sądzę, że so wszystkiego należy podejść z pewnym dystansem.

Snem świadomym nazywamy taki, w którym zdajemy sobie sprawę z tego, że otaczający nas świat jest wytworem naszej psychiki i to pozwala nam na celowe wpływanie na niego, kreowanie. Świadomi, że śnimy.

Niektórym przychodzi coś takiego łatwo, innim trudno jest to osiągnąć, mimo, że chcą, ale da się nad tym pracować.Pierwszym krokiem jest często intensywne myślenie o czymś przed snem. Jest taki sposób, że kojarzymy jakiś widok i gdy zauważymy go podczas snu, przypominamy sobie myśl z przed zaśnięcia, a co za tym idzie sam fakt śnienia. Osobiście nad tym nie pracowałam, za to zdarzały mi się spontaniczne, świadome sny, które przychodziły mi samoistnie - choć zazwyczaj sypiam "normalnie" - jeśli w ogóle.

Wysłany: 2006-11-26 23:40

a mi się śnily zęby...i się obawiam... :?

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Wysłany: 2006-12-01 16:57

Śniło mi się, że jadłam Snickersa, he he.Sprawdziłam w sennkilu (z którego mi i wilu osobom zaskakująco dużo rzeczy się sprawdza) symbolikę jedzenia słodyczy i okazało się, że to może oznaczać strawę duchową, wedłóg niego ii yć bardzo pozytywną wróżbą. :) W to mogę uwierzyć.

Wysłany: 2006-12-01 17:11

smith666 (Bicz)
smith666
ogród_śmierci

a mi się śnią trupy ... :/ to chyba dlatego, że w rodzinie zmarły mi dwie bliskie osoby

Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło