Sens życia w.g. Was - Byle szczerze.. Strona: 6

Dodano: 2011-01-18 11:43

Yngwie (Anciliae)
Yngwie
Wrocław / Częstochowa

Harlequin napisał(a):
[quote:5ae2cf270f="slania"]Żyć tak, aby chcieć z radością powtórzyć swoje życie bez zmian.

Chyba najmądrzejsza i najbardziej trafna wypowiedź w tym temacie :)[/quote:5ae2cf270f]

Hahaha, jeśli odgrzebać Twoją wcześniejszą wypowiedź w tym temacie, że Twoim sensem życia jest jedzenie kaszanki, to wyobrażam sobie, że ta kaszanka musi być naprawdę zajebista :):):).

od czasu do czasu warto wrócić do źródła

Dodano: 2011-01-18 12:03

No ba ! nadal uważam że sensem życia jest jedzenia kaszanki :) i kiszki ziemniaczanej :)

.

Dodano: 2011-01-20 23:19

Sens życia na dziś: powalić świat na kolana, grać koncerty, patrzeć w Te oczy, które kocham.

Nie ma rzeczy niemozliwych

Dodano: 2011-07-01 19:50

Sens życia? Każdy sam odpowiada na to pytanie. Dla niektórych jest to rodzina, praca czy kasa

Dodano: 2011-07-01 23:18

Sens życia dla mnie to po prostu życie.

Dodano: 2011-07-02 15:30

Sens życia to pytanie, na które od wieków ludzie próbują znaleźć odpowiedź. Z tych też poszukiwań początek wzięły wierzenia w życie pozagrobowe, w to, że to co teraz jest tylko stadium przejściowym pomiędzy wiecznością a wiecznością.
Dla mnie nie jest to aż tak... podniosłe. Fakt - Istnieję. Jestem stworzeniem, które ma swoje potrzeby, pragnienia, jakieś cele. W czasie swego życia pozwalam na przedłużenie ciągłości gatunku, na wymianę genów. I umrę kiedyś, tak jak miliardy innych żyjątek. Cała filozofia :)

"You are what you create... ... you create what you are",

Dodano: 2011-07-11 23:10

Właściwie, to kto powiedział, że życie musi mieć sens, nie musi mieć go w ogóle. Jeśli już, to szuka się sensu życia, albo sensu w życiu, ja wybieram to drugie.

A jaki jest sens sensu? Myślę, że ludzie szukają po prostu celowości w życiu/a, stałego gruntu.

Sam staram się unikać tego pytania.

Praktycznie każdemu twierdzeniu można przeciwstawić kontrtwierdzenie i znaleźć dla niego równie silne uzasadnienie

Dodano: 2011-07-11 23:40

Oto jestem, żyję, tutaj. To jest sens. Samo istnienie. Wypełniane marzeniami, uczuciami, bagażem doświadczeń. Znaczenie życiu nadajemy sami, możemy również je odebrać, jakie nasze działanie, taki i skutek.

Dodano: 2011-09-18 17:35

Żyć tak by nie ograniczać innych ani siebie. Kreować swoje życie każdego dnia od nowa. Stawiać sobie wyraźne i osiągalne cele. Cieszyć się z drobnych niespodzianek życiowych i nie rozdrapywać niepowodzeń. Szanować siebie a wtedy inni też będą mieli szacunek. Traktować każdy dzień tak jakby miał być ostatnim. Wtedy życie ma sens jeżeli czerpiesz z niego radość .

Dodano: 2011-09-19 00:00

Wg mnie to żyć tak by doświadczyć jak najwięcej wrażeń, cały czas rozwijać się, dążyć do szczęścia i doświadczyć tego, że to jak postępujemy to do nas zawsze wraca.

Dodano: 2011-09-19 14:59

Sens życia...to wg spełnianie się w pracy, którą się kocha, nawet jeśli nie jest ona wiele płatna..to dążenie do spełniania marzeń..to bycie wiernym swym ideałom...to smakowanie życia w każdym jego przejawie i aspekcie, nawet tym przykrym...to czerpanie radości z rzeczy małych, codziennych, pozornie powszednich i nieistotnych..to uśmiech obcego człowieka na ulicy, uścisk bliskiej osoby...otwarcie oczu w poniedziałkowy ranek i stwierdzenie "rety, jak ja nie lubię poniedziałków" ...to spędzanie czasu tak, jak się lubi i odkrywanie czegoś nowego..to podejmowanie wyzwań..smakowanie zwycięstw i porażek..To po prostu istnienie pełną piersią, każdego dnia na maksa, do bólu...

"Beata est vita conveniens naturae suae"... (Najszczęśliwsze, najlepsze jest życie w zgodzie z własną naturą)

Dodano: 2011-10-08 12:06

Dla mnie życie ma sens, gdy jest dla kogo żyć.

"Marność nad marnościami, powiada Kohelet, marność nad marnościami - wszystko marność." Koh 1,2

Dodano: 2011-10-08 12:14

Kuboleo napisał(a):
Dla mnie życie ma sens, gdy jest dla kogo żyć.

To prawda.

Dodano: 2011-10-08 18:43

lacrima napisał(a):
Sens życia...to wg spełnianie się w pracy, którą się kocha, nawet jeśli nie jest ona wiele płatna..to dążenie do spełniania marzeń..to bycie wiernym swym ideałom...to smakowanie życia w każdym jego przejawie i aspekcie, nawet tym przykrym...to czerpanie radości z rzeczy małych, codziennych, pozornie powszednich i nieistotnych..to uśmiech obcego człowieka na ulicy, uścisk bliskiej osoby...otwarcie oczu w poniedziałkowy ranek i stwierdzenie "rety, jak ja nie lubię poniedziałków" ...to spędzanie czasu tak, jak się lubi i odkrywanie czegoś nowego..to podejmowanie wyzwań..smakowanie zwycięstw i porażek..To po prostu istnienie pełną piersią, każdego dnia na maksa, do bólu...
Doskonale napisane :) podpisuje się obiema rękoma :) Nic dodac nic ujac.

Dodano: 2011-10-18 12:27

a wg. mnie:
- przyjemność, święty spokój, potem turystyka, jak najmniej pracować, jak najwięcej muzyki, zabawy, przyjemności, seksu , żeby nikt nie przeszkadzał, nie zakłócał, żeby ludzie dookoła byli mili i sympatyczni
ogólnie "święty spokój i przyjemność" to coś co kocham , najlepiej to wygrać w totka, harem, nic nie robić poza turystyką i seksem :)

Dodano: 2011-10-30 19:41

sens zycia hmmmmm
sens życia zaczyna sie po 15 00 jak wychodze z roboty :) ide do piwnicy, siadam za gary i gram to jest sens życia. Cała reszta to dodatek jak do gazety

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2011-10-30 20:42

Sensem życia jest zapewnić sobie permanentną samoświadomość (pierwszym stopniem jest uzyskanie jej w czasie snu a jednym z kolejnych również po śmierci)i nieśmiertelność

Dodano: 2011-10-30 20:46

Zapewne niebawem osiągniesz nieśmiertelność - błagam, osiągnij ją jak najprędzej i skonfrontuj się z dziesięcotonową Scanią! Jak będziesz miał samoświadomość to nie dość, że nic Ci się nie stanie, to jeszcze z zaczepy posypią się monety, takie jak w Mario! Sprawdź, serio!

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-10-30 20:57

Bardzo to mądre co napisałeś,aż se skopiuję i wkleję :D serio.

Dodano: 2011-10-30 21:05 Zmieniono: 2011-10-30 21:17

Durante napisał(a):
Zapewne niebawem osiągniesz nieśmiertelność - błagam, osiągnij ją jak najprędzej i skonfrontuj się z dziesięcotonową Scanią! Jak będziesz miał samoświadomość to nie dość, że nic Ci się nie stanie, to jeszcze z zaczepy posypią się monety, takie jak w Mario! Sprawdź, serio!

DURANTEE ; D TO BYŁO ZAJEMOCNEE -- ZE SCANIĄ BUAHAHAHAHAHAHAHAAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Leżę i kwiczę

Dodano: 2011-11-08 22:00

Sensem życia jest odnalezienie jego celu, a cel każdego z nas jest inny l)

Dodano: 2011-11-08 22:51

Sensem życia jest ciągła ewolucja w coś doskonalszego...

Dodano: 2011-11-09 09:36

Durante napisał(a):
ghahaha z ładunkiem 24 tonowym dla lepszego efektu

sens życia Dodano: 2011-11-09 16:40

-dla kogoś, czegoś?
-dla bycia i wQrwiania ludzi :)
-żyć żeby się cieszyć, że możesz coś dotknąć, spróbować, wierzyć i ciekawić się irytującym pytaniem "co będzie po śmierci"...taka niewiadoma

jeśli jest życie po życiu...jeśli istnieje i ja po śmierci będę błąkającym się duszkiem, to zalicze wszystkie koncerty kata i metallici :D
ciekawość...niby zła, ale wkurzające jest wiedzieć za dużo

Dodano: 2011-11-09 16:47 Zmieniono: 2011-11-09 17:03

Access denied

wystarczy to wszystko nadmuchać a wszystko samo sie rozpierdoli c fs

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło