wegatarianizm. Strona: 13

Dodano: 2008-12-15 18:14

powiem tak - nie jem mięsa, bo po prostu nie brzydzi. Ścięga, mięśnie, żyły - raczej za tym nie przepadam. Nie jest to normalne ani zdrowe, jeżeli się nie uzupełnia innymi produktami wysokocośtam, dlatego jak nie zjem niczego przez trzy dni, jak po ostatniej wizycie u stomatologa, wyglądam jak chrust. A poza tym człowiek jest zwierzęciem, takie prawa natury. I nie będę nikomu przy stole krzyczeć "o fuu to biegało". Spróbuję się tego oduczyć 8)

Dodano: 2008-12-15 20:13

_ina_ napisał(a):
powiem tak - nie jem mięsa, bo po prostu nie brzydzi. Ścięga, mięśnie, żyły - raczej za tym nie przepadam. Nie jest to normalne ani zdrowe, jeżeli się nie uzupełnia innymi produktami wysokocośtam, dlatego jak nie zjem niczego przez trzy dni, jak po ostatniej wizycie u stomatologa, wyglądam jak chrust. A poza tym człowiek jest zwierzęciem, takie prawa natury. I nie będę nikomu przy stole krzyczeć "o fuu to biegało". Spróbuję się tego oduczyć 8)

Gdyby nasi przodkowie byli wyłącznie roślinożerni, nie mogłabyś w tej chwili siedzieć przy kompie i pisać tego postu Ale osiągnęliśmy już ten poziom rozwoju, że możemy używać substytutów schabowego. Ja tam bez mięcha się nie obejdę. Kto nie chce niech nie je - De gustibus... :twisted:

Dobry Kot - martwy Kot

Dodano: 2008-12-15 20:19

a ja tam mięcho uwielbiam...dobry schabowy,golonka mniam mniam...&...nóżki w galarecie z odrobiną octu..uuu...pychotka ^_^ a szyneczka..ojojoj...miodzio ^_^

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

??? Dodano: 2008-12-15 20:40

Dla mnie wegetarianizm z czysto ideologicznych pobudek jest śmieszny - a szczególnie śmieszny jest wtedy gdy takiego wegetarianina, jakiś zwierzak zeżre

"Pestis eram vivus - moriens tua mors ero"

Re: ??? Dodano: 2008-12-15 20:53

Weles napisał(a):
Dla mnie wegetarianizm z czysto ideologicznych pobudek jest śmieszny - a szczególnie śmieszny jest wtedy gdy takiego wegetarianina, jakiś zwierzak zeżre

Wyobraź sobie, że jesteś zwierzątkiem przeznaczonym do uboju w celu konsumpcyjnym przez ludzi. Jak wiadomo warunki hodowli zwierząt pozostawiają do życzenia. :wink:
Niektórzy widzą cierpienie zwierząt i ich nie jedzą :wink: Nie ma w tym nic śmiesznego :twisted:
Polecam tobie film "Earthlings" z doskonałą narracją J. Phoenixa uwierz mi że inaczej na to spojrzysz :D

Dobry Kot - martwy Kot

Dodano: 2008-12-15 21:17

BehemotKot napisał(a):
Gdyby nasi przodkowie byli wyłącznie roślinożerni, nie mogłabyś w tej chwili siedzieć przy kompie i pisać tego postu

gwoli ścisłości: nim nasi przodkowie nauczyli się polować, BYLI wyłącznie roślinożerni, co do jednego osobnika
[uprzedzając wszelakie wątpliwości: nie, nie jestem zwolenniczką teorii, że człowiek jest z natury roślinożercą i powinien przy takiej diecie pozostać na wieki wieków amen.]

a jedynymi moimi ideologicznymi pobudkami, dzięki którym została wege są te, które pan kot tak zgrabnie ujął w poście powyżej ;o)

life * is a state * of mind

Dodano: 2008-12-15 21:21

jak to... a w "Rrrrr" polowali cały czas na zwierzęta..to mówicie, że ten film kłamie? ;d;d;d

...I forgot to remember to forget... /johnny cash

Dodano: 2008-12-15 21:31

widocznie w 'rrrr' ludzie byli już w bardzo zaawansowanym stadium ewolucyjnym a poważnie... przed wynalezieniem sprytnych, ostrych narzędzi i ognia to kiepsko z tą mięsożernością było.

Dodano: 2008-12-15 21:44

Nie ma tego wyleniałego Starucha, więc go zastąpię :wink:
Nasi przodkowie nie znali obróbki roślin, a także nie wiedzieli co to kalorie, dżule itp. Stąd byli mięsożerni. Kawałek antylopy czy mamuta na pewno był lepszy w smaku niż korzonki i inne pierdołki, na pewno bardziej można nim było się najeść. Dieta mięsna bogata w proteiny, doprowadziła do szybkiego rozwoju mózgu ludzkiego (jak czasami widzę nie u wszystkich) :wink: Co z kolei doprowadziło do odkrycia uprawy roślin i możliwości jakie ta dieta dawała. Reszta to już historia :)

Dum Deus calculat, mundus fit.

Dodano: 2008-12-15 22:20

a nie jest logicznym, że początkowo człowiek zjadł, co znalazł, a że mięsko mu smakuje dowiedział się dopiero później, jak nauczył się owo mięsko zmuszać do nieporuszania się? do uprawy i wszystkożerności dochodzimy dopiero później.

. Dodano: 2008-12-15 22:26

kiedyś, kiedy na kotleta trzeba było zapolować, czlowiek miał jeszcze szacunek dla zwierząt.

Dodano: 2008-12-16 00:06

Do polowania na mamuta to może potrzebował narzędzi. Ale z kotem czy szczurem, ewentualnie jakąś jaszczurką bez problemu sobie radził. Szczególnie jak zszedł z drzewa i jedzenie chodziło obok niego a nie pod nim.

Życie ssie.

Dodano: 2009-03-20 21:27

To nie jest mięso tylko zwierzęta do cholery!!!!!!
Nie nawidze jak ktoś mówi "to tylko zwierzęta"! A my jesteśmy tylko ludźmi i nie mamy prawa zabijać!!!

Zwierzęta i ludzie są sobie równi!!!

Dodano: 2009-05-18 13:36

jakbym musiał zjadłbym człowieka i powiedziałbym "to tylko cżłowiek".
Niektóre zwierzeta wpieprzają ludzi.
A jeżeli moge jeść świnie, krowy to to robie.
Lubie zwierzęta bo sa smaczne, a jak tak ci żal to spóbuj mi zabronić.

pierdol studia, zostań ninja

Dodano: 2009-05-18 15:24

wojak151 napisał(a):
Nie nawidze jak ktoś mówi "to tylko zwierzęta"! A my jesteśmy tylko ludźmi i nie mamy prawa zabijać!!!
LOL miazga poprostu :D ale biedne zwierzatka caly czas sie zabijaja i zjadaja a ze czlowiek jest na gorze łańcucha pokarmowego to zjada wszystkich i co z tego To tylko zwierzeta my tez nimi jestesmy no i dlatego jemy i zabijamy :D Jeszcze zacytuje tekst z monty pythona "Kocham zwierzeta, dlatego je zabijam. Nie zabilbym zwierzecia ktorego nie kocham "

Dodano: 2009-05-18 15:34

nie ma co zabraniać bo i tak nikt nie słucha, a że tacy prędzej pochorują i pomrą tym lepiej dla wegetarian 8) będzie więcej miejsca ... no może poza cmentarzami ale te akurat lubię :wink:

Dodano: 2009-05-18 15:41

wojak151 napisał(a):
ajajaj...ludzie niemalże od pocz¹tków swojego istnienia "wpieprzaj¹" zwierz¹tka. Człowiek to też zwierzę, jest mięsożerny (co wcale nie znaczy że się możemy pozjadać nawzajem 8)). I pomimo tego, że jestem wegetariank¹ uważam, że normalny człowiek nie funkcjonuje bez mięsa (nie mówię, że jesteœmy nienormalni..;])...

Dodano: 2009-05-18 16:33

wojak151 napisał(a):
jesteśmy tylko ludźmi i nie mamy prawa zabijać!!!

śmieszy mnie jak ktoś mówi o prawach zwierząt czy prawach człowieka. Co to znaczy? Kto niby te prawa nadaje? państwo? na pewno nie natura, bo praw natury jeszcze nikt nie złamał, a ludzie codziennie zabijają zwierzaki i siebie nawzajem. A i nierzadko rozdziobują nas kruki i wrony :D Może lepiej byłoby odnieść się do etyki niż prawa. Uważam że zatłuczenie świnaka tak aby nie znał dnia ani godziny i żeby nie poczuł zbytnio tego momentu jest jak najbardziej etyczne

Dodano: 2009-05-28 16:50

zwierzęta same też się nawzajem zjadają więc dlaczego ja miałabym tego jako człowiek nie robić :D

Dodano: 2009-05-28 17:09

ide na kebsko idzie ktos ? xD

Dodano: 2009-05-28 20:04

ja z checia. dajcie spokoj i tak za 50 lat bedzie na ziemi taki burdel, ze lepiej najesc sie zawczasu poki jescze nie smierdzi

"Zwycięskie wojska radzieckie wracają spod Berlina na paradę zwycięstwa w Moskwie. Nagle po drodze słychać wybuchy i strzelaninę. - Czyżby to już strzelano na wiwat? - Nie, to 6 Armia w dalszym ciągu zdobywa Wrocław."

Dodano: 2009-05-29 11:55

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Nie chcę dożyć tych czasów i patrzeć na to.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-05-29 15:31

Ja mowiac krotko nie mam nic do wegetarianinow ale sama dnia nie moge wytrzymac bez miechaaa (szyderczy smiech) ^^

use condoms

Dodano: 2009-05-29 15:39

A mnie rozwala wręcz na łopatki stwierdzenie że jest sie tym co sie je...hmmm...no to jakby nie patrzeć chce być człowiekiem do cholery :D Ktoś da się schrupać ? :twisted:

Dodano: 2009-05-30 11:48

Ja się dam tobie Envy schrupać :wink: kiedy tylko chcesz :D XD

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło