Najlepsze Waszym zdaniem MĘSKIE wokale. Strona: 8

Dodano: 2007-01-17 17:01

dymek (Bicz)
dymek
Ludomy (tudzież Poznań)

A'propos Noizzer:
:arrow: Noizzer
Oto link do oficjalnej strony zespołu. Udostępnione są tam 3 utwory w dziale 'Dyskografia', jednak nie są to covery FF (poprawcie mnie, jeśli się mylę), a kawałki z ich debiutanckiej, niewydanej jak na razie płyty.
Brzmią nawet podobnie do Fear Factory. Nienajgorzej, rzekłbym :)

[img:c20ec57fc2]http://images21.fotosik.pl/277/bb0cde48e364092a.jpg[/img:c20ec57fc2]

Dodano: 2007-01-17 17:23

Diabolek napisał(a):
Fafal, no na "Purgatory afterglow " pokazal ze potrafi czystym spiewac, vide pierwsz y utwor "Twilight" ;]

Mnie zniszczyło na płycie Infernal jak usłyszałem utwór "Losing Myself" rąbanka przez całą płyte az tu nagle buuuuuu cos pieknego zaśpiewał tak jakby nigdy w zyciu nieśpiewał mocno.

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2007-01-17 18:03

Bezkonkurencyjnie najlepszy męski wokal- PETER STEELE i FERNANDO RIBEIRO.

Dodano: 2007-01-17 18:03

sluchalem [tego Noizzer], nie powiem czym "logo" smierdzi;] A muzyka srednia...

To nie moje są słowa, to legenda ludowa.

Dodano: 2007-01-17 20:15

Hannah napisał(a):
PETER STEELE i FERNANDO RIBEIRO.
A w jakich kapelach ci panowie sie udzielają :wink: :?:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2007-01-17 20:51

Tim Aymar z pamiętnej płyty Fragile Art Of Existance Control Denied. Znakomity wokalista

Dodano: 2007-01-24 14:19

Zajebisy ma wokal B- Real z Cypress Hill lecz oni nie grają metalu , ale kawałek trouble był utrzymywany w klimacie Heavy.

Dodano: 2007-01-24 14:23

moze to inna kategorja ale mojemu lubemu nikt niedorowna w chrapaniu :D

nic sie nie dzieje bez powodu

Dodano: 2007-01-24 18:12

Mike Patton (np . Lovage)
Na penwo go znacie :D

Dodano: 2007-01-25 21:38

Endra napisał(a):
Mike Patton (np . Lovage)
Na penwo go znacie :D

Oooooo!! Patton jak najbardziej. Maniera wokalna nie do wyjebania. Właśnie zapodaje sobie Ashes To Ashes FNM tak na marginesie :)

Dodano: 2007-02-14 22:50

Wokalista Barre Assed (Gołodupcy) - kapela z Gniezna. Kto ładnie poprosi nagram płytę - są naprawdę na poziomie chłopaki. Dziwne, że nie grają na takich festiwalach jak np. Hunter Fest...

Kochac i byc kochanym...

Dodano: 2007-02-14 22:58

bezNicku napisał(a):
Wokalista Barre Assed (Gołodupcy) - kapela z Gniezna. Kto ładnie poprosi nagram płytę - są naprawdę na poziomie chłopaki. Dziwne, że nie grają na takich festiwalach jak np. Hunter Fest...

Umieścili w wp.mp3 5 kawałków: http://bareassed.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMTU0Ny5odG1s - jesli to kogoś interesuje.

Mi osobiście nie przypadli do gustu. ;]

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Dodano: 2007-02-15 15:39

No nie mów, że Catacumba jest zła :wink:

Kochac i byc kochanym...

Dodano: 2007-02-15 15:44

kurde zapomniałem wczoraj odpisac co z tym co tu piszecie Wokal niejest najlepszy zdecydowanie mówie to Ale niejest tez zły zeby gościu niemyślał że krytykuje go tak że z błotem mieszam Nie nie nie najlepszego niema ale śpiewac może no

Dodano: 2007-02-26 15:19

mój ponadczasowy bóg męskich wokali - mr. doctor [devil doll]. swym głosem miażdży, rozrywa na kawałki i rzuca na kolana [niekoniecznie w takiej kolejności ]

a ostatnimi czasy ci dwaj panowie:
sean brennan [london after midnight]
adrian hates [diary of dreams]

life * is a state * of mind

Wokal Dodano: 2007-02-28 14:50

Wdług mnie WOKALISTA S.O.A.D CHOCIASZ T ONIEJEST METAL ALE UWIELBIAM TEGO KOLESIA POZATYM WOLKAL Z B.FM.V

aVe

Dodano: 2007-03-03 13:45

Till Lindeman {Rammstein} zwlaszcza w kawalku Mein Teil

Gott weiss ich will kein Engel sein...

Dodano: 2007-03-06 21:23

Dosyć ciekawy wokal ma Nergal z Behemotha, i to również w swoich starych płytach i jak nowych, choć jego głos jest już troche przekształcany, a najlepszy wokal to oczywiście Dani z Cradle of filth, głos niedopodrobienia, inni wokaliście mogą tylko mu zazdrościć, a pięknym głosem dysponuje oczywiście Luca Turilli.

jak dają to biorę nie dają to żulę :D

Dodano: 2007-03-06 23:23

x_serene_x (Bicz)
x_serene_x
wrocław aka dirty city;]

no to tak, tych panów to chyba nikomu nie trzeba przedstawiać...
jonathan davis
brian molko
ozzy osbourne
robert smith
i jeszcze mike skinner za mocny, londyński akcent

żryj i daj żryć innym:P nie no, nie mam motta ani niczego w tym stylu. chwila, chociaż znam coś fajnego; ludzie odważni żyją krócej, ostrożni nie żyją wcale

Dodano: 2007-03-06 23:35

Gorax napisał(a):
Dosyć ciekawy wokal ma Nergal z Behemotha, i to również w swoich starych płytach i jak nowych, choć jego głos jest już troche przekształcany, a najlepszy wokal to oczywiście Dani z Cradle of filth, głos niedopodrobienia, inni wokaliście mogą tylko mu zazdrościć, a pięknym głosem dysponuje oczywiście Luca Turilli.

Moge spytać pana gdzie pan słyszał Luca Turillego jak śpiewa że piszesz że dysponuje pieknym głosem, w chórkach? Chyba że dał ci osobny koncert na którym ci zaśpiewał Bo ja przeczytwaszy ten twój post usilnie staram sie szukać gdzie luca spiewa i powiem ci za chiny znaleśc nieumie

Dodano: 2007-03-07 00:11

Z lubianych przezemnie stylów to:
Heavy Metal: Chris Bolthental z Grave Digger i Rock'n Rolf z Running Wild
Thrash: Mille Petrozza z Kreatora i Tom Araya ze Slayera
Death/Grind: Barney z Napalm Death i Henri Sattler z God Dethroned
GothRock: Carl McCoy z Fields of the Nephilim i Louis DeWray z Nosferatu(GB)

Keep Talking...

Dodano: 2007-03-07 08:11

Ma się kilka jego solówek Zanim został gitarzystą rhapsody to jeszce śpiewał gdzie niegdzie.

Dodano: 2007-03-07 10:04

Gorax napisał(a):
Ma się kilka jego solówek Zanim został gitarzystą rhapsody to jeszce śpiewał gdzie niegdzie.

To jesli masz takie popisy wokalne Luca turilliego to bardzo bym był rad je usłysze bo dla mnie cos naprawde niesamowitego. Niewiem ską je masz ale jesli masz to widocznie tak musi byc. Własnie w tej chwili przeczytałem biografie luca i tam niema nawet najmniejszej wzmianki o wokalu.

Dodano: 2007-03-07 18:00

FAFAL napisał(a):
[quote:b2f1bd786d="Gorax"]Ma się kilka jego solówek Zanim został gitarzystą rhapsody to jeszce śpiewał gdzie niegdzie.

To jesli masz takie popisy wokalne Luca turilliego to bardzo bym był rad je usłysze bo dla mnie cos naprawde niesamowitego. Niewiem ską je masz ale jesli masz to widocznie tak musi byc. Własnie w tej chwili przeczytałem biografie luca i tam niema nawet najmniejszej wzmianki o wokalu.[/quote:b2f1bd786d]

też czytałem, ale niepamiętam gdzie, i pisało o jego wokalu, a piosenki mam na kasetach więc przykro mi

Dodano: 2007-03-07 23:24

twórczośc turilliego znam od samego początku i mi sie niewydaje żeby on gdzies śpiewał chyba dziweczynie pod oknem syrenade wkońcu jest włochem

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło