Najlepsze Waszym zdaniem MĘSKIE wokale. Strona: 9

Dodano: 2007-03-08 11:14

SzalonyKapelusznik napisał(a):
Z lubianych przezemnie stylów to:
Heavy Metal: Chris Bolthental z Grave Digger i Rock'n Rolf z Running Wild
Thrash: Mille Petrozza z Kreatora i Tom Araya ze Slayera
Death/Grind: Barney z Napalm Death i Henri Sattler z God Dethroned
GothRock: Carl McCoy z Fields of the Nephilim i Louis DeWray z Nosferatu(GB)

Zgadzam się z heavy i thrash :) Ogólnie dobrych męskich wokalistów jest od groma i jeszcze troszkę... W ogóle wolę męskie głosy niż kobiece, jeśli chodzi o ten rodzaj muzyki. Dodałabym jeszcze Dickinsona, chociaż troszeczkę mu się ostatnio pogorszyło, co nie znaczy oczywiście, że teraz jest jakoś bardzo źle po prostu hmm starzeje się heh no dalej... hmm Dio, młody Kiske, Mathew Barlow (ex-Iced Earth), Quorthon, Vorph (Samael), Darren Travis (Sadus), no i Zieliński
cholera
po dokładniejszym przeglądnięciu tematu muszę podopisywać:
do Mlodego: Dani się już kończy...
cd: No Axl to dopiro wył :D jeee po prostu jak słucham ballad g'n'r to robi mi się miękko
do fana Billa, nie pamiętam nicku- najlepszy był jeszcze przed mutacją :D teraz jest zbyt męski
konkurs na męskie pośladki? a widziałaś tyłek któregoś ze "znanych i lubianych"? Jak się podzielisz zdjęciami mogę głosować jak już gdzieś pisałam w którymś temacie chętnie zaciągnęłabym do łóżka Petrozzę mrr ^^
no i jak mogłam zapomnieć o Kurschu <wali głową w ścianę>

"Kto ma miękkie serce, musi mieć twardą dupę"

Dodano: 2007-03-08 17:47

FAFAL napisał(a):
twórczośc turilliego znam od samego początku i mi sie niewydaje żeby on gdzies śpiewał chyba dziweczynie pod oknem syrenade wkońcu jest włochem

cuż moze masz racje i ja się tylko mylę, ale po co ta kłotnia? może zostałem kiedyś wprowadzony w błąd?

jak dają to biorę nie dają to żulę :D

Dodano: 2007-03-08 19:37

Absolutny numer 1: Daniel Heiman - Heed, Lost Horizon
2. Michael Luppi - Vision Divine
3. Khan - Kamelot
4. Fabio Lione - Rhapsody
5. Edu Falaschi - Angra

Luca Turilli ma ladny glos, ale nie spiewal ani w Rhapsody (Lione) ani w swoich solowych projektach, tam spiewa tez dosc dobry Olaf Hayer

Najlepsi wokalisci Dodano: 2007-03-08 19:53

Shagrath- Dimmu Borgir
Dani -Cradle of Filth
Vortex- dimmu Borgir / Arcturus
Nergal- Behemoth
Fernando Ribeiro- Moonspell
Ville Vallo- HIM
James Hetfield- Metallica
Corey Taylor- Slipknot

Ruchac, jebać nic się nie bać

Dodano: 2007-03-10 13:10

Hetfield,Mercury,Araya,Plant,Wiwczarek we wcześniejszych albumach

Dodano: 2007-03-10 13:15

RhythmOfDragonheart napisał(a):
Absolutny numer 1: Daniel Heiman - Heed, Lost Horizon
2. Michael Luppi - Vision Divine
3. Khan - Kamelot
4. Fabio Lione - Rhapsody
5. Edu Falaschi - Angra

Luca Turilli ma ladny glos, ale nie spiewal ani w Rhapsody (Lione) ani w swoich solowych projektach, tam spiewa tez dosc dobry Olaf Hayer

no i to jest zestaw ;]

A tak wogóle co bierzecie pod uwage gdy piszecie wasze typy najlepszych wokalistów ??

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2007-03-10 13:30

ja biore pod uwage ostrość głosu i czy potrafi wykrzyczec Master of puppets i zapodać jakąś balladke.
No i oczywiście,jak radzi sobie z muzyka,jak do niej podchodzi i czy nie marnuje sie

Dodano: 2007-03-10 13:41

bardzo dobre podejście dlatego czasem nierozumie jak podają ludzie że świetny wokal ma przykładowo Chris Barnes gdzie słyszymy tylko grrrrrr wrrrr i brrrr tego naprawde nierozumie

Dodano: 2007-03-10 14:25

mara (Primogen)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

Aaron Stainthorpe. Peter Steele. (...)
Meski wokal musi miec jaja i nie chodzi mi o ghhhhrrrrrr uuuugggghhhhrrrr wwwhhhhrrrrr, tylko o umiejetne wykorzystanie glosu na rozne sposoby i odpowiednie zestawienie go z muzyka i tekstem.

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Dodano: 2007-03-10 14:54

To kwestia gustu.
Szkoda,że niekt nie wspomniał o Niemenie.Koleś zna się na rzeczy.To fenomen!!Ideał.Taki głos jest na 6 !

Dodano: 2007-03-10 16:12

Taa , ale repertuar Niemena nie jest metalowy

Dodano: 2007-03-11 16:15

No zobacz,trafne spostrzeżenie !
Ale zauważ,że w temacie,ani rozwinięciu go,nie jest wspomniane,jaki ma być typ muzyki ;>

Dodano: 2007-03-11 22:16

A faktycznie x) to chyba powinnam przepraszać teraz na kolanach

Dodano: 2007-03-12 00:51

hmmm no w sumie mam kilku faworytów... Jonathan z KoRn, Robert z Machine Head, Chino z Deftones, oczywiście Freddie... od nas faktycznie Piotrek z Comy robi wrażenie... no i muszę wspomnieć o Taffie z Rootwater :D nie darowałby mi jakbym zapomniała (joke) hehe a tak na poważnie to naprawdę fajny wokal ma

nie masz po co żyć?! żyj na złość innym ];>

Dodano: 2007-03-12 07:26

Ooo tak wielki hołd dla Frediego :D

Dodano: 2007-03-12 18:07

Z polskich wokali:
śp. Rysiek Riedel,
Maciej Balcar,
Drak z Huntera

Zagraniczne wokale:
Dani Filth z Kerdek :wink: (uwielbiam te jego piski :roll: ) ,
Alexi Laiho z Childrenów,
Kai Hansen z Gamma Ray,
Joacim Cans z Hamerfall
...hmm i jeszcze dorzuce na dokładkę wokaliste Devil Drivera :twisted:

Dodano: 2007-03-12 18:57

Bloodwing napisał(a):
...hmm i jeszcze dorzuce na dokładkę wokaliste Devil Drivera :twisted:

Dez ma zajefajny głos muszę się zgodzić 8)

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Dodano: 2007-03-12 19:17 Zmieniono: 2007-03-13 10:12

Bloodwing napisał(a):
Z polskich wokali:
śp. Rysiek Riedel,
Maciej Balcar,

Zagraniczne wokale:

Alexi Laiho z Childrenów,
Kai Hansen z Gamma Ray,
Joacim Cans z Hamerfall
:

te typy są naprawde dobre :) bardzo mi sie podoba wkońcu ktos z upodobaniem blusowym ;] a nie olgadac tylko mozna grrrrrrr i wrrrrrrrrr hehehehe

Dodano: 2007-03-12 22:04

FAFAL napisał(a):
[quote:177f604ed2="RhythmOfDragonheart"]
A tak wogóle co bierzecie pod uwage gdy piszecie wasze typy najlepszych wokalistów ??

Zgadzam sie, ze ekspresja, barwa i technika wokalisty sa dla sluchaczy kwestia gustu I kazdy ma tutaj swoja racje

Ja wylacznie kieruje sie umiejetnoscia czystego spiewania nie chodzi mi zupelnie o growling ani temu podobne sprawy Uwazam, ze charczec (bez obrazy) i growlowac umie prawie kazdy, a z czystym (w tonacji) spiewem jest u nas ludzi roznie:D

Hehe, pewnie wlozylem kij w mrowisko

Dodano: 2007-03-12 22:54

wyjców z comy i huntera to by sklasyfikował jako największe porachy muzyczno/mentalne 8) męczenników z siebie robią pajace. zresztą cały hunter to poracha, ostanio modne satło sie biadolenie głupot na tematy polityczne odnośnie kaczyńskich i ich rządów i wydawanie osądów czy sie ma do tego podstawy czy nie, hunter podłapał tę durną fale co udowodnił na MF no ale męczeńsko/''politycznym'' zawodzeniem widać można skutecznie dotrzeć do młodzieży hehehehehe coma chociaż muzycznie daje rade
eeeeeech młodzieży...... posłuchajta lepiej 100% rockowego gardełka. Doogie White z Cornerstone jest warty uwagi zdecydowanie. szczególnie na płycie Human Stain

Dodano: 2007-03-12 23:57

Drak ma zajebisty głos i jak dla mnie Hunter wymiata :twisted:

Dodano: 2007-03-13 09:56

Drak świetnie brzmi szczególnie na żywo.

Dodano: 2007-03-13 16:57

No właśnie i to cenie u wokalistów, że na koncertach też wymiatają :twisted: jeśli fałszują to znaczy że zespół jest gówno warty :wink:

Dodano: 2007-03-13 21:53

niechce sie wymądrzać ale moim zdaniem woklaista huntera niema tak trudnych partii wokalnych żeby wspomniec o nim. Czym on jest przy Hansenie którego tez wymieniłeś ?? Niewiem czy do chórków w Gammie by sie nadał

Dodano: 2007-03-13 22:59

Ano nie ma co nie znaczy że jest złym wokalistą.
Anyway:
Do każdego stylu muzyki pasują w ogole inne wokale i trudno wymagać żeby np Hansen spełnił się w jakiejś blackowej kapeli...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło