Koty.... Strona: 30

Dodano: 2011-07-20 21:17

HardKill napisał(a):
Nie no co by nie mówić, zdarza się jej to tylko gdy stawia klocka, no i nie zbyt często, ale zdarza się jej nie trafić :) oczywiście siusiu robi elegancko z gracją jak dama, z prawą łapką uniesioną do góry :) oczywiście po zakończonych czynnościach zakopuje swe skarby. A że tak ma, że kupkę robi w narożniku kuwety, no cóż mi to nie przeszkadza :) a mleka nie lubi, tego kociego też.

To masz szczęście,bo Kicia dałaby sie pociąc za kroplę tego białego płynu :) a potem ... juz wiesz :) Kicia siusia śmiesznie ,bo kuca sobie po prostu jak kobietka .Może Wiktoria to on :o

Dodano: 2011-07-20 21:19 Zmieniono: 2011-07-20 21:20

ta rozmowa zaczyna mnie przerażać<lol>

Dodano: 2011-07-20 21:24

CatGirl napisał(a):
ta rozmowa zaczyna mnie przerażać<lol>
ghahahah :D temat Koty...Co robi kot? bawi się,je,śpi i ... no właśnie :D

Dodano: 2011-07-20 21:28 Zmieniono: 2011-07-20 21:28

broi?<lol> mój lubi remontować mieszkanie<lol> tak, na pewno o to chodziło...

Dodano: 2011-07-20 21:34 Zmieniono: 2011-07-20 22:13

CatGirl napisał(a):
broi?<lol> mój lubi remontować mieszkanie<lol> tak, na pewno o to chodziło...
ghahaah no oczywiście moja kotka bardzo remontuje zaprawę ma super :D Mówcie co chcecie ,ale Kicia właśnie zjadła i.. z rozpędu walneła głową w miskę z wodą :o ,rozlewając połowę :D co jest w tym żarciu ??

Dodano: 2011-07-20 23:26

CatGirl jak Miś tak bardzo lubi te remonty, to pewnie świetnie dogadywał by się z Viki, ona jest dobra w tapetach :) hehehe, szczególnie w ich ściąganiu, a raczej w rozrywanie na szczępy :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2011-07-21 09:18 Zmieniono: 2011-07-21 09:19

oj tak, tapety<lol> a tynk jaki jest fajny do zdrapywania:o no i oczywiście, jako dekorator wnętrz, pozbywa się wszystkich szklanych elementów ozdobnych które nie pasują do jego koncepcji:D

Dodano: 2011-07-21 22:01

Wiadomosc z ostatniej chwili Kicia podbiera mi fajki prosto z paczki :o

Dodano: 2011-07-21 23:12

Łe, to Shadow jest grzeczna w porównaniu z innymi kotami
Jedyne co troszkę poniszczyła, to odrapała krawędzie szafek na których lubi się przeciągać.
No i ma słabość do gryzienia twardych przedmiotów, takich jak klamki, długopisy czy moje okulary przeciwsłoneczne.
Za to nie tłucze szkła i nie wiesza się na firankach

Już wcześniej chciałam o to zapytać, a teraz mi się przypomniało: czy waszym kotkom też rozdwajają się pazurki?

Dodano: 2011-07-22 11:32 Zmieniono: 2011-07-22 11:32

Mojemu tak, ale to nie do końca rozdwajanie, tylko ta wierzchnia warstwa się złuszcza. Chyba, że nierówno mu przytnę, to czasem siętroszke rozdwoją, ale Miś szybko naprawia to sam.

Dodano: 2011-07-22 15:22

CatGirl napisał(a):
Mojemu tak, ale to nie do końca rozdwajanie, tylko ta wierzchnia warstwa się złuszcza. Chyba, że nierówno mu przytnę, to czasem siętroszke rozdwoją, ale Miś szybko naprawia to sam.
Tak to prawda Kici też sie rozdwajają tylko po kiepskim ich obcieciu,ale jak na dzikusa przystało radzi sobie ze wszystkim :)

Dodano: 2011-07-24 01:00

Dodano: 2011-07-24 09:49

Normalnie jak moja Viki, żebyście widzieli jakie ona numery wyprawia, górna część okien u mnie jest gdzieś na wysokości 3.5 m , ale dla niej to pikuś, co ona tam czasem wyprawia :) zmroziło by krew w żyłach nie jednemu <radocha>

Dodano: 2011-07-24 13:14

Dodano: 2011-08-03 00:09

No i post pod postem, ale jak można nie pisać o futerkach 9 dni? Więc, dziś Miś polował ze mną na robale które śmiały wejść przez otwarte okno(zapalone światło). Razem tworzymy bardzo skuteczny morderczy duet<lol> ja podsadzam(jeśli trzeba), Miś morduje. Od jakiegoś czasu chciałam zadać pytanie, czy wypuszczacie swoje kotki na dwór? Nie mówię tu o wychodzeniu z nimi na szelkach, tylko o normalnym puszczaniu samopas. Ja osobiście nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Ostatnimi czasy jak idę do pracy widzę po kilka kotków biegających sobie w najlepsze:), widać, że po prostu wyszły na spacer(zadbane). Prawdę mówiąc, nie rozumiem jak można tak po prostu dać kotu wyjść i nie martwić się, czy coś mu się stanie, ludzie są różni i różne straszne rzeczy mogą go spotkać Z doświadczenia wiem, że koty wypuszczane zwykle mają krótki żywot, i wieść o nich ginie... Więc, wypuszczacie?:)

Dodano: 2011-08-03 09:23

Mój śp. kot o intrygującym imieniu "Kot" zawsze sam wychodził Ja nie wyobrażam sobie wyprowadzania kota na smyczy. Drugi z kotów "Pirat" też hasa cały czas sam. Nazwałem go tak dlatego ponieważ kiedyś walczył z innymi kotami i stracił oko. Nic strasznego wypuszczać je same, niech mają trochę wolności

Dodano: 2011-08-03 18:48 Zmieniono: 2011-08-03 18:49

Nozdormu a gdzie mieszkasz w bloku czy w domku...? bo jeśli w domku, to rozumiem że koki mogą sobie latać, gdzie chcą :) a jeśli w bloku to raczej trudno mi wyobrazić sobie wypuszczanie kotka samego np. z 6go piętra <szok>

Dodano: 2011-08-03 19:01

Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o blok, bo wiadomo czym się kończy upadek z takiej wysokości.
Mieszkam w domu wielorodzinnym, ale też musiałem parę razy wchodzić po koty w różne miejsca, zwłaszcza wtedy kiedy były małe

Dodano: 2011-08-03 19:31 Zmieniono: 2011-08-03 19:34

Ja mieszkam w starej kamienicy, kupa dzieciaków na podwórku + masa psów , w bramie i na klatkę schodową domofon , wypuszczanie kotki samej w takiej sytuacji nie wchodzi w grę , dlatego w weekendy wychodzę z nią z rana na spacerki do parku , oczywiście na smyczy inna opcja nie wchodzi w grę z oczywistych powodów. Ale lepsze to jak by miała nigdzie nie wychodzić.

Dodano: 2011-08-03 19:43

W takim wypadku, to masz rację, ale jak kiedyś widziałem w Opolu jedną taką "damę", która targała kota na smyczy w jakimś ubranku, to do sprawy prowadzenia kota na smyczy jestem raczej negatywnie nastawiony Oczywiście w takiej sytuacji jaką wskazałeś smycz jest nawet wskazana

Dodano: 2011-08-03 20:23 Zmieniono: 2011-08-03 20:32

Nie żeby się Viki opierała czy miała coś przeciwko smyczy , a dokładnie szelkom :) nawet jej to widać odpowiada , paraduje wtedy w parku z ogonkiem w pionie <radocha> a u kotków to oznaka zadowolenia , dokładnie to ona wychodzi ze mną do parku na spacery , to ja za nią chodzę nie inaczej :) hehe

Dodano: 2011-08-03 20:43

Widocznie przyzwyczajona do szelek/smyczy

Dodano: 2011-08-04 10:46

Moja Kicia jakoś średnio zapatruje sie na szeleczki,ale nie ucieka ...Za to kiedy słyszy,ze wracam do domu( poznaje głos silnika ) :) wtedy szybko z parapetu okna laduje przy drzwiach i cieżko jest wchodzic żeby nie dała nogi :) Jak już jestem obładowana zakupami to jestem przygotowana na to,ze zaraz będę musiała ją gonic... Zazwyczaj wybiega tylko przed klatkę żre jak szalona kepy trawy i ucieka do domu spowrotem.Tylko ostatnio zaczęła chyżo chasac w podskokach do połowy bloku.Już myślałam,że jej nie złapię,ale jakoś ją zagoniłam...Nie puszczam jej samej,bo dużo psiaków ulica w pobliżu...no i jeszcze nie wysterylizowana,a kociaków to ja wiecej nie potrzebuję :)

Dodano: 2011-08-04 10:46 Zmieniono: 2011-08-04 10:54

Moja Kicia jakoś średnio zapatruje sie na szeleczki,ale nie ucieka ,jak juz w nich jest :)...Za to kiedy słyszy,ze wracam do domu( poznaje głos silnika ) :) wtedy szybko z parapetu okna laduje przy drzwiach i cieżko jest wchodzic żeby nie dała nogi :) Jak już jestem obładowana zakupami to jestem przygotowana na to,ze zaraz będę musiała ją gonic... Zazwyczaj wybiega tylko przed klatkę żre jak szalona kepy trawy i ucieka do domu spowrotem.Tylko ostatnio zaczęła chyżo chasac w podskokach do połowy bloku.Już myślałam,że jej nie złapię,ale jakoś ją zagoniłam...Nie puszczam jej samej,bo dużo psiaków ulica w pobliżu...no i jeszcze nie wysterylizowana,a kociaków to ja wiecej nie potrzebuję :)

Dodano: 2011-08-06 17:46

Dzisiaj Viki miała u wetki małe pedicure, nie była z tego powodu zbytnio zadowolona, no ale trzeba było, bo już miała długie pazurki :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło