Wysłany: 2008-09-25 13:59
[quote:6c02efd266="Vammp"]Po swoim przykladzie sam widze ze bardziej panuje moda na metal niz rock.[/quote:6c02efd266]
A ja tam wole rocka
Samotność jest czymś pięknym
Wysłany: 2008-09-25 15:09
ej od przeszło 10 lat słucham ciężkiej muzyki i jakoś mi nie przechodzi!!!
Ale ja upodobań muzycznych nigdy nie zaliczyłabym do mody lecz miłości.
Bo jak można słuchać czegoś co się na przykład nie podoba a jest popularne??
Nie rozumiem...
No ale też nie rozumiem zafascynowania Tokio Hotel... 8)
"Istnieć znaczy zmieniać się, zmieniać się - to dojrzewać, dojrzewać zaś - to nieskonczenie tworzyć Samego Siebie..."
Wysłany: 2008-10-02 19:34
[quote:655595bf4f="Rudzik"]ej od przeszło 10 lat słucham ciężkiej muzyki i jakoś mi nie przechodzi!!!
Ale ja upodobań muzycznych nigdy nie zaliczyłabym do mody lecz miłości.
Bo jak można słuchać czegoś co się na przykład nie podoba a jest popularne??
Nie rozumiem...
No ale też nie rozumiem zafascynowania Tokio Hotel... 8)[/quote:655595bf4f]
Zgadzam sie z tobo.
Sam slucham tego co mi sie podoba i mam daleko gdzies co inni o tym sadza.
Czasami warto uciec od zycia...
Wysłany: 2008-10-02 19:53
a ja se nie słucham ani metal ani rocka , odkąd pamiętam to jest od hohoho... słucham Electro-Future-Synth -Pop-Gotyk-Dark Wave i podobne ,i słuchać tego będę hohohoho......a może i dłużej :P ,ale niemam nic przeciwko ciężkiej muzie czasem też sobie troszku posłucham od ciasu do ciasu :)
[img:68166b99da]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:68166b99da]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2008-10-22 21:24
Moje upodobania z cięższą muzyką zaczęły się w 6. klasie szkoły podstawowej, z małymi zmianami innowacjami do dziś i jakoś nie wydaje mi się, by istniała jakiekolwiek opcja, że ot tak zmieni mi się gust i zadowolę się jakąś tandetną komerchą.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Wysłany: 2008-10-23 12:42
U mnie tak jak i u ciebie nie zapowiada sie ze zaczne sluchac jakiegos po*** techna, disko czy hip hopa. :twisted: :twisted: :twisted:
Wysłany: 2008-11-07 10:23
nie slyszalem
.... Wysłany: 2008-12-18 22:04
Co wy w sumie chcecie od Avril? Robi muzę, jaką uważa za stosowne, ma swoich odbiorców... nie jej wina że ją słuchacze szufladkują.
Wysłany: 2009-01-14 00:20
wydaję mi się, że teraz ludzie uważają "rock" za coś całkiem innego niz kiedyś..
Wysłany: 2009-02-09 22:31
Można teraz zapytać, co znaczy "kiedyś" :D
Różnorodność odmian rocka jest tak wielka, że niemal każde wyobrażenie ma w sobie element prawdy.
Inna sprawa, że niewiele osób uważa za rock muzykę Pink Floyd, a pojęcie "rock progresywny" znają tylko z Wikipedii.
Wysłany: 2009-02-24 21:23
No, niektórzy twierdzą, że bez Led Zeppelin metal nigdy by nie powstał. Coś w tym jest.
Wysłany: 2009-02-24 21:29
To już bardziej bez Black Sabbath :)
...and music? Well, it's just entertainment folks.
Wysłany: 2009-02-25 20:03
Raczej Deep Purple :) Można się kłócić, ale wiele zespołów miało w powstanie danego gatunku swój wkład. Niedawno usłyszałem, że bez Pink Floyd rock progresywny by nie istniał, na co przypomniała mi się płyta Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band i nie byłbym taki pewny tamtej opinii...
Wysłany: 2011-09-22 12:57 Zmieniony: 2011-09-22 12:58
[quote:07e00bc1bf="Viljar"]Niedawno usłyszałem, że bez Pink Floyd rock progresywny by nie istniał, na co przypomniała mi się płyta Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band i nie byłbym taki pewny tamtej opinii...[/quote:07e00bc1bf]
Widzę, ze nie odróżniasz rocka psychodelicznego od progresywnego. Zarówno "Sgt. Pepper", jak i wczesne płyty Floydów to psychodelia. Pierwszy progrockowy album PF to "Meddle". Rok 1971, a więc dwa lata później niż debiut King Crimson.
Z drugiej strony, za pierwszy utwór mający cechy rocka progresywnego można uznać "Happiness is a Warm Gun" Beatlesów. Oni też [i:07e00bc1bf]wymyślili[/i:07e00bc1bf] metal - utwory "Helter Skelter" (1968) i "I Want You (She's So Heavy)" (1969). Co ciekawe w '69 roku Floydzi też nagrali bardzo ostry, jak na tamte czasy, utwór - "The Nile Song".
Deep Purple metal (a może raczej hard rock) zaczęli grać dopiero na swoim czwartym albumie, "In Rock" (czerwiec 1970), a więc później niż Led Zeppelin i Black Sabbath, którzy grali ciężko już na debiutanckich albumach (wydane odpowiednio: styczeń 1969 i luty 1970). Chociaż dla mnie Led Zepps to bardziej ciężki blues, niż metal.
http://pablofrompoland.blogspot.com/
Wysłany: 2011-11-27 20:32 Zmieniony: 2011-11-27 20:36
Z tego co mi wiadomo twórczość Led Zeppelin składa się z następujących stylów muzycznych:
- hard rocka
- blues rock
- heavy metal
a nawet: rockabilly, reggae, soulu, funku, muzyki klasycznej.
Także droga Nadine,twórczość Led Zeppelin nie składa się tylko i wyłącznie z hard rocka,ale z wielu innych stylów muzycznych,w ich muzyce usłyszymy także wpływy muzyki celtyckiej, indyjskiej, arabskiej,latynoskiej i country :)
[img:44386e6c51]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:44386e6c51]
Wysłany: 2011-11-27 20:42 Zmieniony: 2011-11-27 21:03
No alkomatu nie posiadam niestety trudno mi powiedzieć ile % w ich muzyce zawiera heavy metal,ale nie wątpliwie jakiś procent tam jest,czy ile % zawierają inne wspomniane prze zemnie style w ich muzyce,na pewno nie jest to zespół tylko i wyłącznie hard rockowy,aczkolwiek uważa się ich za jednych z pionierów hard rocka,Led Zeppelin ewoluował i wchłaniał z biegiem lat po drodze inne style muzyczne,co by nie powiedzieć byli genialni i olać to całe szufladkowanie :)
[img:702ea94ef9]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:702ea94ef9]
Wysłany: 2015-03-19 10:16
Również nie przepadam za szufladkowaniem. Sami artyści też tego nie lubią.
Co do rocka, od zawsze lubiłam rocka z lat 70, ten obecny do mnie nie przemawia. Ogólnie współczesna muzyka nie ma w sobie tego czegoś...
http://start4event.pl/