Wysłany: 2010-04-11 22:19
Moze ogłosimy konkurs kto jest wiekszym patriota i lepiej dowali blizniemu z okazji zaloby narodowej?
Life is complex: it has both real and imaginary components
Wysłany: 2010-04-11 22:22 Zmieniony: 2010-04-11 22:24
Ja proponuje konkurs na to kto jest CZLOWIEKIEM???
Nikt tu nikomu "nie dowala" , ale nie mozna pozostac obojetnym czytajac niektore posty...
All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”
Wysłany: 2010-04-11 22:24 Zmieniony: 2010-04-11 22:25
nie trzeba być patriotą ,czy też wielkim patriotą,by uszanować takie tragedie jak ta pod Smoleńskiem...nie patrzmy tylko na czubek własnego nosa...oddanie komuś hołdu i chwili zadumy,czy to tak wiele..?
[img:ecbccffdd3]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:ecbccffdd3]
Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Wysłany: 2010-04-11 22:29
Wiec kto chce niech wylaczy komputer i odda hold zamiast organizowac polowania na czarownice.
Wysłany: 2010-04-11 22:30
[quote:631c68fa7f="HardKill"]nie trzeba być patriotą ,czy też wielkim patriotą,by uszanować takie tragedie jak ta pod Smoleńskiem...nie patrzmy tylko na czubek własnego nosa...oddanie komuś hołdu i chwili zadumy,czy to tak wiele..?
[img:631c68fa7f]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:631c68fa7f][/quote:631c68fa7f]
Jak widac dla pewnych uzytkownikow DP jest to niemozliwe
All is only illusion...all except the music! "Music is a place to go to take refuge. It is a sanctuary from mediocrity and boredom. It is innocent and it is a place you can lose yourself in thoughts and memories and intricacies.”
Wysłany: 2010-04-11 22:34
[quote:0e16552ca8="amorphous"]Wiec kto chce niech wylaczy komputer i odda hold zamiast organizowac polowania na czarownice.[/quote:0e16552ca8]
Z calym szacunkiem Panie Redaktorze, ale nikt tu na nikogo nie poluje...
Po za tym gdzie wolnosc slowa i mysli?
Wysłany: 2010-04-11 22:41
[quote:683f9328d8="Gothic_sun"]Po za tym gdzie wolnosc slowa i mysli?[/quote:683f9328d8]
no wlasnie, a jednak jak ktos z brakiem empatii sie wypowie, to zaraz jest karcony i nazywany NIE-CZLOWIEKIEM.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche
Wysłany: 2010-04-11 22:46
[quote:f85091dd35="josefine"][quote:f85091dd35="Gothic_sun"]Po za tym gdzie wolnosc slowa i mysli?[/quote:f85091dd35]
no wlasnie, a jednak jak ktos z brakiem empatii sie wypowie, to zaraz jest karcony i nazywany NIE-CZLOWIEKIEM.[/quote:f85091dd35]
a skadze...ja jedynie ubolewam nad brakiem empatii..
Wysłany: 2010-04-11 22:47
już nam kiedyś ZSRR ograniczył wolność słowa i myśli ,dla naszego wspólnego dobra.
[img:39287f1307]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:39287f1307]
Wysłany: 2010-04-11 22:54
[quote:73fd01770a="Pan"]Albo pozwalamy na wszystko, wtedy osoby, które chcą np. Lecha Kaczyńskiego dziś poobrażać - mogą to zrobić, albo trzymamy poziom, wtedy nikt nikogo nie będzie obrażać.
Macie jedną szansę na decyzję, potem zdecyduję ja.[/quote:73fd01770a]
Nie naduzywaj swojej "wladzy" Panie Moderatorze
Nikt tu nikogo nie obraza...wyrazamy kulturalnie swoje poglady, a dyskusja "trzyma poziom"
Wysłany: 2010-04-11 22:55 Zmieniony: 2010-04-12 00:44
Nie powinno dojsc na tym forum do obrazania ani bylego prezydenta ani nikogo innego. Natomist moze rzeczywiscie jest dzis za wczesnie do rzeczowej rozmowy na temat przyczyn katastrofy, oceny przerwanej prezydentury czy jej dalszych implikacji skoro emocje odbieraja mozliwosc racjonalnego myslenia i wypowiedzi.
Wysłany: 2010-04-11 22:55 Zmieniony: 2010-04-11 22:56
nie widzę najmniejszego powodu,by kogokolwiek obrażać, nie w tym temacie,szczególnie w tym temacie...w żadnym temacie...
[img:e1264c4339]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:e1264c4339]
Wysłany: 2010-04-11 23:05 Zmieniony: 2010-04-11 23:07
Napisalam - podobno. Nie mialam zamiaru nikogo obrazic, jesli tak sie stalo - przepraszam. Wyrazilam swoje zdanie bo mam do tego prawo jak kazdy.I tyle. Dyskusje uwazam za skonczona, bo nie trzeba dodawac nic wiecej, kazdy z nas ma swoje zdanie w tej sprawie.
Non Serviam
Wysłany: 2010-04-12 08:05
Różne są zdania na temat samej katastrofy.
Trudno nie zgodzić się z anonimowym osobnikiem ktorego uslyzalem dziś w radiu.
Powiedzial że ta katastrofa to jedyny sposób by "zwalić ze stolkow ludzi którzy okupowali je od 30 lat,co otworzy szansę mlodym i perspektywicznym ludziom ze świeżym spojrzeniem na świat".
Brutalne to co powiedział ale jakby nie było trochę prawdy w tym jest.
Teraz tylko żaluję że Prezydent nie wziął Jaruzelskiego na pokład...
enjoy the violence
Wysłany: 2010-04-12 11:21
[quote:b5a1ed8c24="Luk"][quote:b5a1ed8c24="Violator"]
Teraz tylko żaluję że Prezydent nie wziął Jaruzelskiego na pokład...[/quote:b5a1ed8c24]
A szkoda, szkoda.
[/quote:b5a1ed8c24]
A ja się cieszę, że nie było tam Generała. I szkoda mi wszystkich, którzy w tym samolocie siedzieli. Nie zasłużyli na taki koniec, a w szczególności tak prędko.
Byli tam ludzie mniej lub bardziej znani, szanowani i lubiani. Mam nadzieję, że po tej tragedii wiele się zmieni, a w szczególności w stosunkach między poszczególnymi partiami.
Wypadek Casy z Polskimi lotnikami niczego nie nauczył to może śmierć głowy państwa i innych prominentnych czegoś nauczy.
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Wysłany: 2010-04-12 13:21
O preferencjach politycznych wypowiadać sie nie będę, ale w obliczu śmierci tych osob nie wypada szydzić, stroić sobie zartów - jakimi politykami by nie byli - lubiany, nielubianymi, dobrymi, czy nierobami - Ci ludzie mieli rodziny, dzieci i nic nie zmieni teraz ich sytuacji - czy zbiorowa żałoba, czy to zbiorowe chlanie.
Ja dla mnie należy najzupełniej przejsc do porządku dziennego, gdyż codziennie giną na drogach dziesiatki osób o których sie nie wspomina - oni też mieli rodziny, a jakos nikt ich zbiorowo nie żałuje.
Zapewne troche też w tym jest magii nazwisk, których juz nie uraczymy w tv, ale nie zmienia to faktu, że człowiek to człowiek, a śmierć, która przyszła nagle i niespodziewanie wydaje sie być bardziej bolesna i trudniej sie z nia pogodzić.
.
Wysłany: 2010-04-12 14:01
Umarł prezydent i wysoko postawieni urzędnicy państwowi. Żałoba jest potrzebna aby chociaż na tę chwilę uczcić ich pamięć. Nie jest mi szkoda Kaczyńskiego jako prezydenta, nie głosowałam na niego itd. ale szkoda mi człowieka. Nie życzyłam mu śmierci ani nic w tym rodzaju mimo iż za nim nie przepadałam. Starał się coś zrobić dla państwa i chociażby za to należy mu się chciaż pośmiertny szacunek i pamięć. Tyle.
Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą
Wysłany: 2010-04-12 15:59
[quote:ef17b506d6="ravenheart99"] Nie jest mi szkoda Kaczyńskiego jako prezydenta.[/quote:ef17b506d6]
Nie mowi sie żle o czlowieku , a szczegolnie po tak tragicznej smierci .Szczegolnie ze to Byl Preztdent Rzeczpospolitej POLSKI ,jaki on by nie byl (:
Chwytac chwile ?
Wysłany: 2010-04-12 17:18
Parade patriotyzmu i polowanie na czarownice już sie zaczęło ale tragadia dopiero sie zacznie gdy armie "namaszczoncyh smiercia" zaczną swoją krucjatę. Okaże się że winni śmierci prezydenta beda ci co sie z niego wprost nabijali a takze przeciwnicy polityczni.
Bedzie ona prowadzona w duchu prałata Zbigniewa Suchego, posła Górskiego czy Rydzyka
Wysłany: 2010-04-12 17:53 Zmieniony: 2010-04-12 18:02
Co do winnych (winnego) śmierci Prezydenta i pozostałych pasażerów,należy szukać w śród pasażerów tego tragicznego lotu.W momencie próby lądowania w Smoleńsku pasażerowie tego lotu mieli około 30 min. na to by dostać się na uroczystości w Katyniu,po za tym wieża kontrolna przekierowała samolot na lotnisko oddalone o 100 km,co wiązało się z trzygodzinną drogą powrotną do Katynia,oznaczało by spóżnienie całej Polskiej delegacji o około 3godz. na uroczystości Katyńskie.Dlaczego doświadczony pilot wojskowy zdecydował się jednak ,mimo złych warunków lądować w Smoleńsku...? według mnie któryś z wysoko postawionych generałów nakazał (wywarł presje na pilocie by ten mimo wszystko lądował),by nie doszło do spóżnienia całej polskiej delegacji.Według czarnej skrzynki samolot był w pełni sprawny technicznie.To takie moje przemyślenia mogło tak być i nie.Ale coś na pewno jest nie tak.
[img:7488b0e016]http://www.clanofxymox.com/images/xydial.gif[/img:7488b0e016]