Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Herbata.... Strona: 6

Wysłany: 2007-01-11 23:07

Oj a mi się marzy taka dobra zielona w brązowej czareczce.... :roll:

Szalona, wariatka, marzycielka, romantyczka, ciepła, chodź i pyskata. Jestem wielkim kontrastem ^^

Wysłany: 2007-01-11 23:42

ja po czerwonej rewelacje zoladkowe mialam trzy lata temu, i potem sie balam pic takowej. Zielone mi jeszcze nie specjalnie przysmakowaly. A teraz zlapalam cytrynowa czerwona. Puerh, czy jak to sie tam zwie. Bedziem wzmacniac metabolizm:P

Wysłany: 2007-01-13 15:13

Dziś kupiłam sobie herbatę z melisy 8) i innych ziół. PONOĆ uspokaja i pomaga zasnąć ;P [ to coś dla mnie]
Ogólnie Maniakiem ich picia na pewno nie jestem więc jak już piję to mi wszystko jedno jaka i czy piję w kubku czy w szklance :P

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno gdu umrzesz"

Wysłany: 2007-01-14 18:53

ja sama z siebie spie duzo, wiec jakbym jeszcze melise pila to chyba spiaczka murowana:P.

Wysłany: 2007-01-14 21:46

No nie wiem bo mi zasnąć wogóle nie pomogła x(

"Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno gdu umrzesz"

Wysłany: 2007-01-20 14:46

Ostatnio piłem herbate o smaku grzenego wina i przyznam, że herbata prawie idealnie oddaje ten smak. Kolejną herbatą jest rum & wiśnia. Niesamowite....cóż za aromat, kolor, smak....gorąco polecam tym, którzy jeszcze nie pili albo nie słyszeli o tak owej herbacie.

Widziałem jeszcze o smaku cynamonu i pomarańczy. Ktoś pił może? Jeśli tak to serdecznie prosze o opinie bo nie wiem czy warto sobie kupić czy nie.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2007-01-20 14:50

grzane wino pilam. Rzeczywiscie bardzo smaczna herbata o specyficzny smaku:).

Wysłany: 2007-01-24 11:39

cynamon i pomarancza... dobre ale trzeba pamietac zeby wyjac torebke :D ostatnio sobie czesto robie herbatki w pracy i jak musze cos zrobic to sobie leza... i tak sie wlasnie stalo z pom cynam.... dziwna byla... ale jak sie wyjmie w czas torebke to b dobra...
na szczescie w pracy mam duzy wybor herbatek :) szef Vitax exlusive kupuje :) dobre sa :) nawet mieta mi smakowala bo z gruszka :) a ja nie zbyt przepadam za mieta...

polecam tez czerwona z cytryna PuEhr (tak to sie pisze? ) i zielona z kaktusem, ale nie moze byc zaparzana za dlugo w przeciwienstwie do czerwonej... nooo i zielona z opuncja, tez mniami :)

si vis amari, ama

Wysłany: 2007-01-24 12:06

smith666 (Bicz)
smith666
ogród_śmierci

ulubione harbatki to :
- czarna
- czarna z cytrynką
- czerwona z cytrynką
- zielona z cytrynką
- elgrey
- z cynamonem
- karmelowa
- owocowe (przeróżne)
- vaniliowe
- mięta
- czerwona i zielona z trawą cytrynową, czyli tzw. NIRVANA .

A piliście kiedyś herbatkę rosyjską :?: Ja jeszcze nie, ale się skuszę :)
Składniki: 8 filiżanek wody
5 torebek herbaty
1 filiżanka cukru
16 uncji soku pomarańczowego
8 uncji soku ananasowego
3 łyżki stołowe soku z cytryny
1 łyzeczka goździków
Przyrządzanie: Najpierw zaparz herbatę. Następnie dodaj do niej resztę składników. Odstaw na najwyżej pół godziny. Gotowa, roztacza piękny zapach.
8) niewiadomo co ze smakiem :P :P

Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.

Wysłany: 2007-01-24 18:27

To kto mi zrobi jakas pyszna herbatke? :twisted:
Kto bedzie taki kochhhhhany? :D

Wysłany: 2007-01-24 18:44

[quote:a8c9f6aaa0="alphar"]skonczyła mi sie herba i musze pic fusy [/quote:a8c9f6aaa0]

Od czego jest dzbanuszek do takiej hebatki? :) Ja czasem lubie dla odmiany własnie taka herbatkę wypić. Z miodem na dodatek :)

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2007-01-28 21:11

dzis mialo miejsce dziwne wydarzenie:)
Otóż od rana sie ucze na egzamin wkuwajac definicje i inne twierdzenia. Od samego rana w tempie zastraszajacym oproznialam pudelko z herbata lipton. W miedzyczasie miala tez miejsce mieta i cos tam innego... jakos okolo godziny 18 poczulam sie lekko pijana:) i zlapalam glupawke. Odurzenie herbata:D?

Wysłany: 2007-01-28 21:16

[quote:38d3c98b8d="Lathea"]W miedzyczasie miala tez miejsce mieta i cos tam innego... jakos okolo godziny 18 poczulam sie lekko pijana:) i zlapalam glupawke. Odurzenie herbata:D?[/quote:38d3c98b8d]

To by wyjasnialo dlaczego moj przyjaciel wiecznie herbate pije...uwaza nawet ze herbata jest dobra na wszystko :roll: Teraz juz chyba wiem dlaczego :!:

Trzeba zyc a nie tylko istniec

Wysłany: 2007-01-28 21:26

Bo jest, nawet bez takich dziwnych działań. Pół dnia siedziałam zmulona:D..

Wysłany: 2007-01-28 21:40

[quote:9728c54b1f="Lathea"]Bo jest, nawet bez takich dziwnych działań. Pół dnia siedziałam zmulona:D..[/quote:9728c54b1f]

Lipton mowisz...to moze sprobuje to zajarac :wink: Ma ktos bletki?

Trzeba zyc a nie tylko istniec

Wysłany: 2007-02-05 09:08

ok, lece do tesco

Wysłany: 2007-02-05 09:55

[quote:611d5e82a2="Ev"]pu-erh cynamonowo-jabłkową 8)
I teraz za ta pu-erh to bym się pokroić dała :P Jest pyszna :D I tak ładnie pachnie cynamonem, miodzio :D
[/quote:611d5e82a2]

mrrr... tez bym sie dala za nia pociac wiec rozumiem :D jest pyszzzna...

si vis amari, ama

Wysłany: 2007-02-05 10:51

[quote:d4d31b2bfa="Ev"]pu-erh cynamonowo-jabłkową 8)
I teraz za ta pu-erh to bym się pokroić dała :P Jest pyszna :D I tak ładnie pachnie cynamonem, miodzio :D [/quote:d4d31b2bfa]
kusisz... idę do sklepu ;D
tak sobie liczę co mówi Lathea z tym odurzeniem... w sumie taniej wyjdzie nadżazgać się Liptonem, a pozatym nie czuć od Ciebie alkoholu

moze jakaś wspólna libacja? :)

pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."

Wysłany: 2007-02-05 11:52

[quote:5778379895="czaki"]moze jakaś wspólna libacja? :)[/quote:5778379895]

Tak tak tak!!! w środe:)?

Wysłany: 2007-02-05 12:14

środa mi pasuje, jutro mam ostatni egzamin... jakieś konkret propozycje? może każdy weźmie swoją ulubioną herbatkę i zrobimy Dark Planet Tea Mix ?

pierwsze: 2Tm 2,3 a drugie to: "W górach jest wszystko co kocham..."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło