Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Przerazające!. Strona: 4

Wysłany: 2008-05-10 10:21

[quote:3db0176921="Phantom"]

A wlasnie kiedy na wodke idziemy?:P

[/quote:3db0176921]

Szybko 8) Byleby nie było sucharów do zakąszania :lol:

Droga Lady Margoletto :) To, o czym mówisz, to naprawdę ładna wizja i optymistyczny scenariusz i życzę nam wszystkim żeby w miarę wzrostu naszej odwagi rósł poziom tolerancji w naszym społeczeństwie. Jednak chyba nie tędy droga. Tu potrzeba czegoś więcej, zmiany mentalności całych pokoleń a nie epatowania swoim imagem wg zasady "im więcej/częściej tym lepiej".
Ja nie jestem w stanie zliczyć ile razy słyszałam komentarze na temat swojego wyglądu. Nie od skinów bynajmniej, lecz od licznej populacji dresiarzy i blokersów, którzy umilają nam swoją obecnością czas i okolicę w całym kraju :)

Poza tym widzę pewną nieścisłość - najpierw pytasz gdzie są na codzień te wszystkie dziewczęta w latexach a potem piszesz, że nic dziwnego, że ludzie się na takich gapią - sama sobie dałaś odpowiedź na to pytanie.
A nawiasem mówiąc koturny za czasów świetności Spice Girls można było zobaczyć na każdej ulicy, więc... 8)

Ciekawi mnie również jak wyglądasz na codzień jako przeciwniczka "mas" :)

Mam też jeszcze jedno przemyślenie - z Twoich wypowiedzi zrozumiałam, że są pewne odpowiednie kolory, w których powinniśmy chodzić chcąc się wyróżniać i są pewne, w których nie powinniśmy bo to "masa" (vide zielony sweterek i dżinsy). Powiem tak: przy odrobinie wyobraźni i wyczucia stylu w zielonym sweterku (różowej bluzce, niebieskiej spódniczce itd. itp.) można wyglądać lepiej i klimatyczniej niż w czarnej zwiewnej kiecce, którą nosi 3/4 dziewcząt starających się być "truuuuu" :)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2008-05-10 10:47

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

Poza tym widzę pewną nieścisłość - najpierw pytasz gdzie są na codzień te wszystkie dziewczęta w latexach a potem piszesz, że nic dziwnego, że ludzie się na takich gapią - sama sobie dałaś odpowiedź na to pytanie.
A nawiasem mówiąc koturny za czasów świetności Spice Girls można było zobaczyć na każdej ulicy, więc... 8)

nie zrozumiałaś, poprzednio pisałam o sobie, że nie lubię lateksu. tamte dziewczęta - tak, więc niech go noszą jak lubią ale to było tylko omawianie pozy tamtejszej populacjii droga społeczności nic nie mam do waszych dżinsów i zielonych sweterków, niemniej Pani Kirie, mnie w takim stroju nie uraczysz pozdrawiam

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-10 11:04

[quote:858cd93092="Lady_Margolotta"]między innymi dlatego niebawem będę emigrować z polski[/quote:858cd93092]

Dzieki Ci Panie ktorykolwiek

Panna M. chyba nie moze zrozumiec, ze poza gotykiem przepasanym koronkami i innymi firanami sa jeszcze inne nurty

Zapraszam do Poznania - zaptaj jakas panne w lateksie czy jest gotka (kuzwa co to za wyraz w ogole?!) to obstawiam, ze jest duza szansa, ze dostaniesz salwe smiechu w twarz

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-10 11:30

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

oczywiście Doktorze, że najpierw psychika, ale z czasem poglądy dyktują też, że chcę wyglądać tak a nie inaczej. ale widzę że powoli cokolwiek bym nie napisała, z góry została mi zrobiona laurka 15stolatki która ubiera się w czarne szmaty, słucha najtfisza i w ogóle blablablaśmierć. w dalszym ciągu nazwa tematu wydaje się jak najbardziej aktualna.

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-10 11:30

No pewnie Doktorku Od samego poczatku istnienia DP zapisalem sie do wszelkich pupilskich kolek jakie istnialy

A tak juz 100% serio to moje wypowiedzi traktujcie jako moja prywatna krucjate przeciwko ludzkiej glupocie. Sama sobie panienko zrobilas ta laurke. Pretensje do samej siebie.

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-10 11:57

Mowi sie Doktorku, ze gdzie dwoch Polakow tam trzy opinie

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-10 16:30

dr. F To ze Ty piszesz duzo i sadzisz oklepanymi banalami (czasem ma to jakas spojnosc) to nie znaczy ze wszystko "pojoles". Jestes obecnie ksieciem a to do czegos zobowiazuje... . Chodzi mi o to ze latwo jest sie komus podklejac pod oczywiste slogany. Jednostka czasem takze ma wiele racji mimo iz 5 osob sadzi inaczej ... Naturalnie mozna sie z kims nie zgadzac lecz sztuka jest ripostowanie z klasa ... przerazajace

Wysłany: 2008-05-10 17:32

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

Doktorze, jeszcze jedno, jedyna okazja kiedy chyba póki co mogłeś mnie tró zobaczyć, to na fields of the nephilim i afterparty w no-mercy. charakterystyczne, ku mojemu zdziwieniu okazałam się jedyną w stricte statystycznej workowatej balowej sukni z rękawem do ziemi, koloru wiadomego :P. na koncercie w trzecim rzędzie na wprost karola, w no mercy na przemian na parkiecie, na przemian przy lozy, gdzie mój własny książę siedział efekty stania na wprost w linku ostatniego tematu o FotN. pozdrawiam

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-10 18:01

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

dokładnie tak :D a szanowny wokalista daimonion spojrzenie dla mnie miał wrogie takie jakby wielce oburzony był że na kolana nie padam o autograf prosząc, tylko widoki zasłania zwisając nad kolesiem siedzącym na stoliku obok kanapy. a na koncercie to po mej prawej stronie było wielkie stado kapeluszników,w tym 2 niewiasty ale oni wszyscy mówili że hiszpanie :P

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-10 18:07

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

aaa i jeszcze możesz sprawdzić Doktorze, czy jesteś na filmiku, prawa strona była częściej filmowana :P

http://www.torneberg.de/movies.html

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-20 20:15

Wampgirl (Bicz)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

W nawiązaniu do pierwszego postu ( nie mam siły brnąć przez cały temat)
Dawniej gotyk faktycznie kojarzony był tylko i wyłącznie z czernią i koronkami. Obecnie część populacji gothów i gothek została przy korzeniach. Owy nurt to oczywiście classic. Wykształcił się z niego również cyber kojarzony wymienionymi w powyższych postach "skrajnościach" dość często bardzo wyzywających, tudzież obscenicznych, czy nawet klasycznego gotyku nie przypominających. Również muzyka uległa znacznej transformacji. Moje osobiste preferencje łączą się tylko i wyłącznie z gotykiem klasycznym, aczkolwiek akceptuję wybór cyber gothów. Świat idzie naprzód, wraz z nim kultura gotycka. Dokonują się transformacje, które niekoniecznie wszystkim odpowiadają, co wcale nie znaczy, że są złe. Uważam, że pod tym względem powinno się wykazać tolerancję, choć zdawać się może, że wszystko dobre - ale z umiarem. Jak już wspomniałam : cyber gotyk i gotyk klasyczny to dla mnie dwie zupełnie inne bajki i naprawdę zdziwiona jestem, że niektórzy potrafią je połączyć w całość. Szacunek dla nich.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Wysłany: 2008-05-20 21:41

No wlasnie je polaczylas juz na samym wstepie swojej wypowiedzi. Parafrazujac: "cyber wyrosl z klasycznego gotyku". Bzdura jakich malo. Scena electroindustrial rozwijala sie i rozwija autonmicznie. Nie ma (i pewnie nie chce mniec) nic wspolnego z klasycznym gotykiem

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-27 17:30

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

a więc czym jest to brakujące ogniwo? :P

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-27 19:15

[quote:d543439a0c="Narea"][quote:d543439a0c="dr_Faustus"][color=green:d543439a0c]Cichaj Malenstwo...

...ale jesli chcesz stac ze mna to bede czul sie zaszczycony majac Ciebie u boku :)

P.S. Kreatur chyba nam pozwoli co?
[/color:d543439a0c][/quote:d543439a0c]
Misiek, Kreatur razem z nami tam będzie stał :twisted: już on się nie wywinie.... :wink:[/quote:d543439a0c]

I tak zrobisz jak będziesz chciała :P Ale się nie obrażę jeśli mi pozwolicie postać z Wami :)

A teraz do tematu
[quote:d543439a0c="Lady_Margolotta"]a więc czym jest to brakujące ogniwo? :P [/quote:d543439a0c]
A musi jakieś być? :wink:

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2008-05-28 14:49

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

no pewnie, pytam bo jakoś od razu nie przychodzi mi na myśl jakiś zespół co zestawił [dobrze] jedno z drugim

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-10-07 15:07

Ja tak samo preferuję zarówno klasyczny gotyk jak i cybergotyk, czasem lepiej do mnie przemawia jeden, czasem drugi, zależnie od nastroju i ochoty, częściej jednak jest to dark electro/industrial/ebm. Ale tak samo uwielbiam zarówno np Closterkellera jak i Hocico, nie oceniam, że "to jest bardziej gotyckie bo cośtam, a to mniej bo co innego, albo nie, myślę, że jednak na odwrót", do obydwóch odnoszę się w zupełnie innych kategoriach :)

Ale kiedy miałbym wybrać między gotką a cybergotką... Cóż, klasyk zwycięży

PS: A tak na marginesie... To i tak awangarda/black rządzi xD

"The fear is not the fate I seek. My destiny will build upon, the mighty turbulence beyond. If I fall I will rise again"

Wysłany: 2008-11-07 10:19

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Ja preferuje klasyczny Gotyk.

Czasami warto uciec od zycia...

Wysłany: 2008-12-30 20:09

[quote:82e3230d70="Phantom"]No wlasnie je polaczylas juz na samym wstepie swojej wypowiedzi. Parafrazujac: "cyber wyrosl z klasycznego gotyku". Bzdura jakich malo. Scena electroindustrial rozwijala sie i rozwija autonmicznie. Nie ma (i pewnie nie chce mniec) nic wspolnego z klasycznym gotykiem [/quote:82e3230d70]

Wiec czemu stało się tak, że electroindustrial jest teraz bardziej uważany i kojarzony z gotykiem? Przecież gotyk ma wiele wspólnego np. ze stanem ducha czy dekadentyzmem itp. Czy mógłbym mi ktoś wytłumaczyć jakie są cechy podobne muzyki cyber a gotykiem?

Et in Arcadia ego

Wysłany: 2008-12-31 00:43

wyrazy uznania dla pani powyżej, świetnie ujęte. powinno się to drukować na klimatycznych, czarnych blankiecikach i dodawać jako gratis do towaru w każdym internetowym gothshopie. najlepiej razem z dozą dystansu, choć to chyba towar deficytowy :P

life * is a state * of mind

Wysłany: 2008-12-31 01:12

Jakby po prostu ludzie nie mogli założyć tego, co im się podoba...

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło