Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Przerazające!. Strona: 3

Wysłany: 2008-05-08 07:57

mara (Anciliae)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

[quote:dcce34ac17="Lady_Margolotta"]th, to że mimo wszystko uważam, że każdy kto na prawdę czuje ten mhrrrok w duszy nie chodziłby na co dzień w wesołych kolorach, tak jak ludzie [/quote:dcce34ac17]
Bo ten, kto czuje ten mhrrrrok w duszy to gothhh. A gothy to nie ludzie 8) :twisted:

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2008-05-08 08:02

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

Ten mrrrrok w duszy.
Z nim trzeba sie urodzic.

Czasami warto uciec od zycia...

Wysłany: 2008-05-08 08:22

mara (Anciliae)
mara
Kotlina Kłodzka, Wratislavia

[quote:6637a78ce9="Vammp"]Ten mrrrrok w duszy.
Z nim trzeba sie urodzic.[/quote:6637a78ce9]
A jak się rodzą gothy? Są jajo czy żyworodne? To ssaki czy ptaki? :lol:

"Nagość, phoszę państwa, jest demagogiczna, jest wphost socjalistyczna, bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!"

Wysłany: 2008-05-08 12:25

Sa wiatropylni

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-08 13:16

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Chłopaki to mnie rozbawiliście. Turlam się w pracy niemal :lol: :lol: :lol: :lol:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2008-05-08 14:07

Spoko Chomik kichne dla ciebie specjalnie suicidami

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-08 14:49

Vammp (Diabolista)
Vammp
Wszedzie i nigdzie

[quote:0d3cf432a1="mara"]
A jak się rodzą gothy? Są jajo czy żyworodne? To ssaki czy ptaki? :lol:[/quote:0d3cf432a1]

Goci rodza sie jak kazdy czlowiek (tak mi sie wydaje), sa zyworodne, a ich gatunku nie mozna jednoznacznie opisac.

Czasami warto uciec od zycia...

Wysłany: 2008-05-08 15:52

[quote:6cfc21c101]A prawdziwi goci to wygineli jakos w III/IV wieku.[/quote:6cfc21c101]
W ósmym proszę pana. Wiem co miał pan na myśli, ale wypadałoby sprawdzić zanim się coś napisze :)

:)

Wysłany: 2008-05-08 19:16

Zgadzam sie wygineli w VIII wieku. Moj blad. Badz co badz ciesze sie, ze moj przekaz zostal odebrany wlasciwie. Prawdziwych gotow juz nie ma Pozostala jedynie mlodziez z mhrokiem w.....

Pozdrawiam, nosiac na ustach haslo

SEX DRUGS 'N' INDUSTRIAL ! 8)

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-09 12:23

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

fantomie, chodzi po prostu o to, że nie czuję się masą, więc nie będę wyglądać jak masy. może jak miałam 15 lat byłam mądrzejsza, bo słuchałam muzyki mw co teraz, ale chodziłam w dżinsach. cest la vie

maro, słuszna uwaga, goci to nie ludzie

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-09 17:41

[quote:db5456fa02="Lady_Margolotta"]fantomie, chodzi po prostu o to, że nie czuję się masą, więc nie będę wyglądać jak masy. może jak miałam 15 lat byłam mądrzejsza, bo słuchałam muzyki mw co teraz, ale chodziłam w dżinsach. cest la vie

maro, słuszna uwaga, goci to nie ludzie[/quote:db5456fa02]

Z tego co piszesz wynika, że gothką jestes tylko po to by sie odróżnić od innych - nie być jak masa. Ponadto czujesz, że dzięki temu jesteś lepsza od innych ludzi.
Uwazasz również że bycie "tró" wymaga od kogoś by codziennie wyrazał to za pomoca stroju, bo jesli jedynie na impreze "ubiera plastiki" lub ubiera się na czarno jedynie w 4 dni w tygodniu to oznacza, że jest pozerem.

Czy to chciałas nam powiedziec w swoich kilku postach w tej dyskusji? Z tego wynika, że ten mhrok by być gothem nie trzeba miec w duszy lecz w swojej szafie.

P.S.
Twoje Ulubione zespoły sa takie nie "tró", :P :P :P :twisted:

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2008-05-09 18:01

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

th, moje zainteresowania muzyczne są również w kierunkiu tró jak to mówisz, ale zaznaczam, klasycznego chłodnego, nie techno electro, ale co kto lubi, może kiedyś przyjdzie nam okazja porozmawiać i zmienisz zdanie odnośnie mej nieludzkiej osoby.

a o ludziach jakich wspomniałeś wyżej, tak, takich właśnie uważam za pozerów. takie jest np hamburskie gotyckie środowisko. kiedyś byłam na koncercie zespołu rockowego [nie tró mhrocznego gotyckiego, własnie rockowego w stylu QOTSA] i tam w hali obok ku mej wcześniejszej niewiedzy odbywało się jakieś electro party, lateksy, koturny, prawie golizna itp, ale kilka tez dam w koronkach było więc ok, no ale: była ich cała horda. a przepraszam bardzo, gdzie oni są za dnia? może udało mi się z 5 osób wskroś hamburga spotkać i uśmiechnąć się do nich. więc owszem, tak uważam, czujesz się inny, pokaż to. wstąpiłam do dp niedawno, myślałam że znajdę ludzi, z którymi mogłabym dzielić tró mhhrroczne pasje, może się myliłam. zobaczymy. nie ubliżam nikomu. wyraziłam swoje zdanie. peace & love :P

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-09 18:21

Koleżanka Lady M. z pewnoscią wie że "odpowiednie" stroje mogą służyć jedynie podkresleniu swego inwiduum.W pewnym stopniu moga odzwierciedlać stan duszy.

Na początku także myslalem że forum DP jest po to aby móc przedstawiac swe teorie i co najwyżej beda one poddawane probą...
Jednak jesli ktos ma inne zdanie to zaraz mafia pupilkow wskakuje na niego... i to jest Tru- fals

Wysłany: 2008-05-09 18:30

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

dziękuję Lucianie, o to właśnie chodziło

Carpe jugulum

Wysłany: 2008-05-09 18:56

Ale jeśli ktoś się dobrze czuję w lateksowych wdziankach i rurkach w głowie, to nic złego. W taki sposób się wyraża, a taki strój to także osobliwy rodzaj sztuki.

:)

Wysłany: 2008-05-09 19:16

[quote:7e389b28a5="dr_Faustus"][color=green:7e389b28a5]To co Tehacjuszu, moze umowimy sie na jakies wiatrem-zapylanie, jak na "zjajemzyworodnych" pozerow przystalo? Moze wyjdzie z tego jakis zielony industrial w dzinsach... [/color:7e389b28a5][/quote:7e389b28a5]

Z przyjemnością. :twisted: Musze tylko włożyć swoje ulubione różowe dzinsy i białe adidasy. :D

A tak powaznie. Przyjełem do wiadomości poglądy Lady_Margolotta. Są dla mnie zrozumiałe i w pełni je akceptuje. Jednak jako uzytkownik równiez posiadam możliwość (jak kazdy z nas) do wyrazania własnych pogladów i komentowania postów innych.

Masa moich znajomych słucha Pink Floyd, Tool, Dead Can Dance, Sigur Ros, Ulver, Hey, Kult (które btw sa bardzo fajnymi zespołami :D - no może oprócz Hey :/). I żaden z nich nie wie, że gdyby zaczał chodzic na czarno to byłby gothem.

Szczerze to miałem nadzieję, że po tym jak napisałem kilka wniosków z Twoich postów tu i spytałem Cię czy naprawde Ci o to chodzi zaprzeczysz im. Nie myslałem, że bycie "gothem" dla Ciebie (jakkolwiek to interpretujesz) jest tak powierzchowne i płytkie.
Może faktycznie to wszystko co napisałas jest prawdą :D - nie wiem nie znam się - nie jestem gothem a jedynie pozerem ;D

[quote:7e389b28a5]Koleżanka Lady M. z pewnoscią wie że "odpowiednie" stroje mogą służyć jedynie podkresleniu swego inwiduum.W pewnym stopniu moga odzwierciedlać stan duszy.
[/quote:7e389b28a5]

Drogi kolego L. Nie chodzi o to co wyrazają "odpowiednie stroje" Bo to jest oczywista sprawa. Czy jednak fakt, że założe do pracy lub szkoły dzinsy lub garnitur a nie glany, spodnie i koszule gotycką sprawia, że jestem pozerem i szara masa? ;>

Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D

Wysłany: 2008-05-09 19:32

To jest tak jak z niektorymi zespolami bm ktore posaidaja zajebisty "tru" image. Co z tego ze wygladaja jak benkarty szatana skoro muzyka jest niskiego poziomu i wowczas nastepuje przerost formy nad trescia.
Th jesli zalozysz do pracy dzinsy, garnitur i przez to bedziesz nieszczery- sam odpowiedz sobie na to pytanie
:wink:

Wysłany: 2008-05-09 21:56

Lady Margoletto, tak zupełnie szczerze: wyobrażasz sobie na POLSKIEJ ulicy paradujące jak gdyby nigdy nic dziewczęta w lateksach i koturnach? Bo ja jakoś niespecjalnie. Pomijam tu kwestie "techniczne" (gorąco, niewygodnie itp.) ale najważniejsza sprawa to chyba poziom tolerancji społeczeństwa, a ten jest niestety u nas szczątkowy.

Pytanie numer dwa: "im bardziej ktoś jest wymyślnie ubrany na imprezę w plastiki i lateksy tym bardziej świadczy to że na co dzień taka osoba chodzi w dżinsach i zielonym sweterku" -> wybacz ale nie rozumiem tej logiki... Na jakiej ilości osób sprawdziłaś tę tezę? Swoją drogą zawsze wydawało mi się, że imprezy są m.in. po to żeby pokazać się na nich w czymś niecodziennym...

Jeśli nie chcesz wyglądać jak "masy" to po prostu rób swoje i tyle :) Aha, i nie sądzę aby dżinsy i zielony sweterek były wyznacznikami przynależności "do masy".

A na koniec mały apel do wszystkich: Nośmy to co lubimy i dajmy innym nosić to, co lubią, bez przyklejania im jakichś etykietek typu "masa", "nie-masa" itp.! Zaprawdę nie szata zdobi człowieka a i książki nie ocenia się po okładce Tyle ode mnie.

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Wysłany: 2008-05-10 08:04

Kirie, Th i Doktor dobrze gadaja, polac im !!

A wlasnie kiedy na wodke idziemy?:P

A zeby wyrozniac sie sposrod "masy" UGRYZ SUCHARA !! 8)

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2008-05-10 09:50

Lady_Margolotta (Bicz)
Lady_Margolotta
Uberwald / Barlinek

Kirie Napisał:
Lady Margoletto, tak zupełnie szczerze: wyobrażasz sobie na POLSKIEJ ulicy paradujące jak gdyby nigdy nic dziewczęta w lateksach i koturnach? Bo ja jakoś niespecjalnie.

Szanowna Pani Kirie,
Póki co przed skinami uciekałam tylko raz, ale szczeniacko powiem, że im więcej osób będzie się zdobywać na odwagę inaczej się ubrać, tym większa jest szansa na przestanie wytakania palcami na ulicy. między innymi dlatego niebawem będę emigrować z polski, chcę ubierać się tak jak lubię, nie wzbudzając sensacji na ulicach. pomijam lateksy i koturny, bo to nie w moim stylu, za bardzo uderza w erotykę, więc nic dziwnego, że sie ludzie gapią.

a co do stroju roboczego to ja akurat w bielli:D a jak się już przebiorę to mnie szatniarka ledwo poznaje pozdrawiam

th, uwielbiam garnitury:)

Carpe jugulum

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło