Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

Filmy ulubione lub wręcz przeciwnie. Strona: 7

Wysłany: 2009-02-19 23:35

geralt2007 (Anciliae)
geralt2007
Bydgoszcz/Ostrów Wlkp.

Po obejrzeniu "The girl next door" czytałem w necie opis tego jak ta zbrodnia wyglądała. Jeśli ten film jest wiernym przedstawieniem faktów, to nie wiem czy chce go oglądać :?

"Ból i smutek wszystkim wielkim rzeczom za podstawę leżą."

Wysłany: 2009-02-20 10:21

sums (Diabolista)
sums
Grodzisk Wlkp./Poznań

[quote:b4469e8370="geralt2007"]Do filmów wartych zapamiętania napewno zalicza się "Requiem for a dream", dlugo zostaje w pamięci, można powiedzieć w pewnym stopniu szkouje. Natomiast ze stosunkowo swieżych produkcji, po których cieżko się otrząsnąć to polecam "The Girl next door" z 2007 roku (bazujące na powieści Jacka Ketchuma). Film dobrze pokazuje do czego może prowadzić bierność.[/quote:b4469e8370]

Requiem for a dream... przedwczoraj w końcu go obejrzałem. Wywarł na mnie niesamowite wrażenie.. chyba najsmutniejszy film jaki w życiu widziałem. Nie spodziewałem się też że Jared Leto jest aż tak dobrym aktorem.. teraz nieodmiennie kojarzy mi się z kolesiem spiewającym w strasznie zniewieściałej kapeli ;P

"W samym akcie oddania się złu nie ma jeszcze wykluczenia możliwości kochania" Anne Rice "Wampir Lestat"

Wysłany: 2009-02-20 10:25

[quote:d9a892a21d="Poltergeist"]A mój ulubiony film ostatnich lat to Labirynt Fauna niesamowita produkcja...................[/quote:d9a892a21d]

Też go oglądałam 8) Choć moim faworytem to on nie jest. Wolę Młodych Gniewnych :wink: i Łowcę Snów :wink:

carpe diem

Wysłany: 2009-02-20 11:45

[quote:0067de4a6f="noire"]
Nosferatu- Symfonia Grozy Friedricha Wilhelma Murnaua.

Dobra, niemiecka produkcja[/quote:0067de4a6f]

Ś w i e t n a !!!

Wysłany: 2009-02-20 15:14

Co do "Requiem for a dream": był to jeden z filmów wyświetlanych swego czasu na maratonach w multikinach, w ramach filmach "o życiu",. trzeba powiedzieć, że nawet im sie udało bo maraton to: wspomnainy wyżej film, Efekt motyla i...naprawdę dobry film "21 gramów". Recenzja może być bolesne przygnębienie z tłącym sie światłem nadziei...bez względu na wszystko.

Refuse/Resist

Wysłany: 2009-02-25 19:21

Labirynt Fauna nie zrobił na mnie wrażenia... Chyba nie oglądałam takiego filmu, w którym zakochałabym się...
Ale lubię tak co jakiś czas wracać do dobrych filmów np Skazany na Bluesa...

Paint it black

Wysłany: 2009-02-25 21:03

[quote:6c9d03b867="Paskievicz"]jedno z najgorszych gówien jakie kiedykolwiek widziałem do "Dark Water", stolec jakich mało[/quote:6c9d03b867]

Potwornie nudne i nie można się bać...
Już ciekawsze są japonskie bajki...

Paint it black

Wysłany: 2009-02-25 22:16

"Begotten" E.E. Merhige - genialny surrealizm czy bełkot? Co sądzicie o tym filmie?

Wysłany: 2009-02-25 23:11

[quote:1b97fb5868="Kapitan_Mineta"][quote:1b97fb5868="Gaia"]"Begotten" E.E. Merhige - genialny surrealizm czy bełkot? Co sądzicie o tym filmie?[/quote:1b97fb5868]

przede wszystkim straszna nuda. gdyby ten film trwał ze 25 minut to byłoby lepiej. poczatek gdy bóg popełnia samobójstwo jest świetny, ale potem przysypiałem.[/quote:1b97fb5868]

No właśnie ja dokładnie tak samo.

Wysłany: 2009-02-25 23:57

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

[quote:da4711fde3="Grim_demon"]Eragon (Adaptacja jest zniszczeniem dobrego imienia ksiazki. To ma byc smok?! Przeciez to kot skrzyzowany z sowa! A polski dubbing wola o pomste do nieba...).[/quote:da4711fde3]

Nie mogę się z tym nie zgodzić, najgorsza adaptacja książki jaką w życiu widziałam

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2009-02-26 00:07

ravenheart99 (Diabolista)
ravenheart99
Kotlina Kłodzka/Wrocław

Ulubione: Gnijąca Panna Młoda, Władca Pierścieni, Sweeney Todd, Charlie i fabryka czekolady, Requiem dla snu, Milczenie owiec, Oko, Labirynt Fauna, Gangi Nowego Jorku

Znienawidzone: Eragon, Freddy vs Jason, hollywoodzkie wersje japońskich horrorów (oprócz "The Eye"), American Pie

Muminki Cię widzą, Muminki Cię śledzą, Muminki Cię dorwą, zabiją i zjedzą

Wysłany: 2009-02-26 21:45

Viljar (Bicz)
Viljar
Gdańsk Oliwa

Filmów oglądało się dużo, więc ograniczę się do ostatnich produkcji kinowych:
Ulubione: V jak Vendetta, Sierociniec, Labirynt Fauna, Mroczny Rycerz, Marsz Pingwinów (no co, naprawdę :) )
Znienawidzone - na takowe do kina nie chodzę, ale jeśli już, to "Źródło" - największy zawód kinowy. Polecano mi to jako ciekawy film o poszukiwaniu nieśmiertelności, a tymczasem zobaczyłem kompletnie pokręcone kino, które może by do mnie dotarło, gdybym wypalił skręta, ale nie toleruję narkotyków w odległości mniejszej niż 100 m od siebie. W dodatku bolał mnie kark, bo dałem się namówić na seans w kinie studyjnym, a ekran był zawieszony gdzieś wysoko nad siedzeniami.

Wysłany: 2009-03-01 00:05

Genialny przykład kina niemieckiego: Edukatorzy. Świetny film o antyglobalistach.

"Hakuna Matata"

Wysłany: 2009-03-01 01:40

Film ulubiony - ciężko powiedzieć, bo filmów naprawdę dobrych, które mogę oglądać w kółko jest sporo, między innymi "Donnie Darko" "Blair witch" "Dogma" czy "Milczenie owiec". Ale jest coś, czego nienawidzę z całego serca - to Kiepscy. Żenua na całej linii. Tragedia, którą się widzi dookoła a co dzień i nie ma w niej nic śmiesznego, po prostu porażka.
[img:1aa489d825]http://gfx.efotek.pl/images/n2l3n2dnlj5d5o9cebne_thumb.jpg[/img:1aa489d825]

LunaMarket.pl

Wysłany: 2009-03-02 02:23

Mullholand Drive, American Beauty, Fight Club...
Amadeusz

In these days I’m breathing stone

Wysłany: 2009-03-02 16:32

ulubione jest tego troche przytocze tylko pare tytułów :Urodzeni mordercy ,California,Gorączka z(Deniro) ,300 -tu,Psy 1,2,Pulp Fiction,Leon Zawodowiec,Fan,Człowiek z blizną,Las vegas Parano,Torq,Pluton,Predator1,serja obcego,Ukryty wymiar,Zagadka nieśmiertelnosci,Pluton,Kill Bill 1,2,Plaża,ćma barowa ,Zostawić Las vegas no dobra wystarczy a hały to wiekszość filmów które obecnie wychodzą widać pomysły sie już wyczetrpały .Choć zdarzają sie perełki ale żadko :lol:

Wysłany: 2009-05-03 13:41

Ulubione:
Zielona Mila,Wywiad z Wampirem,wiekszosc filmów Tarrantino,Mullholand Drive,Fight Club,Milczenie owiec,Dracula,Requiem dla Snu,American history X o country For Old men,In Bruges(ogolnie mam słabośc do Collina Farrela)Telefon...

ZNienawidzone: jak ktos trafnie wspomnial wszytskie remak'y japonskich filmow.Durnowate komedie gdzie akcja toczy sie w akademikach,szkolach itp...

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Wysłany: 2009-05-03 14:56

Labirynt Fauna, Ojciec Chrzestny 1 i 2, Marzyciel, Pianista, Milczenie Owiec, Władca Pierścieni trylogia, Doberman, Edi, Tato(polski), Zapach Kobiety, Człowiek z Blizną, Morze Miłości, Pluton, Szeregowiec Ryan, Czas Apokalipsy i jeszcze troche by sie tego znalazło;].

Wszystko się kiedyś kończy

Wysłany: 2009-05-03 15:40

Nie to są jak najbardziej moje ulubione;]

Wszystko się kiedyś kończy

Wysłany: 2009-05-03 18:53

A mi się podobało "Pachnidło" 8)

Paint it black

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło