Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

NIE - tolerancja.... Strona: 10

Wysłany: 2013-02-12 13:30

Zupełnie przypadkiem po napisaniu tego postu zobaczłem na fejsowych wallu, nie jestem jakiś zagorzałem zwollenikiem Korwina, jednak nie sposób się nie zgodzić w pewnych sprawach :)

http://www.youtube.com/watch?v=OAeHtzIEpCo

Coco jambo i do przodu

Wysłany: 2013-03-21 21:25

saurus (Anciliae)
saurus
Stare Bojanowo//Leszno//Poznań

Nie dokonca się zgodze.
Dzisiejszy świat w XXI wieku jest tak
posrany że nawet ludzie z zwierzętami to robią.
Ale za dawnych czasów np za czasów Słowian
Pulabskich była surowa doktryna jeszcze przed chrystializacja uwazano że jeżeli było by więcej mężczyzn niż kobiet takie plemię jest bardziej podatne na stratę.
Lecz jeżeli było by więcej kobiet niż mężczyzn
wten czas plemię ma większe szansę na
przetrwanie.
W ameryce północnej u indian homooseksualizm
był uważany za trzecia płeć.
Takie osoby nie mogły mieszkać w obozie lecz jeżeli
na uboczu.
Więc nietolerancja dla homoseksualizmu
pamięta grubo czasy przed chrześcijańskie.

Ludzie byli dawniej bliżsi sobie. Musieli. Broń nie niosła daleko.

Wysłany: 2013-03-21 22:06

Kwestia kultury. Inaczej wyglądało to w starożytnej Grecji, a inaczej pewnie na wyspach Polinezji.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Wysłany: 2015-03-19 10:25

Co do pedo i zoo. W Islamie od zawsze największym seksualnym spełnieniem było zgwałcenie małego chłopca. O kozach już wspominać nie trzeba. Islam się nic nie zmienił. Chociaż wielu twierdzi, że zmiany nastąpiły ostatnio. Islam od zawsze taki był.

http://start4event.pl/

Wysłany: 2015-08-10 13:08

Ja uznaję ograniczoną wolność, ale nie nakazaną przez osoby z zewnątrz, a w porozumieniu z ich wskazówkami, wybranym punktem odniesienia (wiara, przekonania) oraz z samym sobą. Dzięki temu możemy być prawdziwie wolni, bo będziemy posiadać najważniejszą cnotę - samoświadomość.

Wyciskam życie jak cytrynę ;)

Wysłany: 2015-12-28 18:55

Nietolerancja jest potrzebna po to aby cały mechanizm dobrze i długo funkcjonował. Tak jak go stworzono i zaplanowano. ( Zgodnie z naturą ) Im większe luzy w silniku tym gorsza jego praca a w efekcie nieunikniona destrukcja. Co ważne inne części i podzespoły także zaczynają cierpieć i przestają pracować prawidłowo.

Jeśli chodzi o mnie jestem dumny że natura obdarzyła mnie cechami naturalnego antyciała które zwalcza każdą chorobę. Radykalizm jest dla mnie dobry. Ponad to pozwala przetrwać tradycji i tożsamości narodu. Wszelkie odstępstwa od norma robią coś wręcz odwrotnego. I to nie prawda że stanowcze NIE jest czymś złym i nietolerancyjnym. Stanowcze NIE jest " Naturalne ".

Dopóki Walczysz Jesteś Zwycięzcą

Wysłany: 2015-12-31 14:24

Fanatyzm religijny polaczony z inwazyjnym podejsciem czesto jest wykorzystywany w szastaniu zasobem ludzkim w imie wiary,a nawet ziemi. Slabo ta jednostke ludzka wyzwolona i nie podlegla widze w najblizszym czasie.Zacznij piac o wyzwoleniu "poslancy"dojada nawet na live.Wiele portow jest tak przeprogramowanych by latwo mozna sie bylo polaczyc,i na patencie nagrody po smierci puszczac w swiat zywe bomby.
Nie ma odpowiednich emisariuszy w mediacjach?

Wysłany: 2016-01-02 22:36

Ja jestem u siebie wśród swoich. Nie muszę się o nic martwić. Wiem kim byli moi przodkowie i co uczynili. Nie muszę się spierać o to kim sam jestem. Nawet nie muszę tego bronić. Czyny same to robią. W czasie wojny i konfliktu wszyscy będą zdani na takie jednostki jak ja. Które doskonalą swe umiejętności właśnie wtedy gdy panuje względny spokój. Nie rozumiem tylko orła udającego kurę , który nie lata i nisko schyla głowę ku ziemi. Jest zdany tylko na pośmiewisko albo pożarcie wśród tych którzy latają nad nim wysoko.

Dopóki Walczysz Jesteś Zwycięzcą

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło