Zmierzch Bogów
Wracać wciąż do domu Le Guin

WĄTEK KŁÓTLIWY. Strona: 13

Wysłany: 2009-08-17 17:01

[quote:2e13f99c83="Gabriela"]W poważnych tematach udowadnia się niewiedzę,nie głupotę.W poważnych tematach można powymieniać poglądy,nie obrażając drugiego.[/quote:2e13f99c83]

Pomyliłaś dyskusję z teleturniejem, w którym zazwyczaj rzeczywiście kluczowe znaczenie ma wiedza zawodnika. Dyskusja to także nie lekcja w szkole.
Zastanów się zanim coś napiszesz, wtedy zaistnieje szansa, że napiszesz z sensem. Tworzysz okrągłe, nicnieznaczące zdania, które prawdopodobnie mają udowadniać Twoją elokwencję. Być może znaczy to, że w gruncie rzeczy nie masz wyrobionego zdania na dany temat, ale odczuwasz silną potrzebę dowartościowania się przez (pseudo)inteligentne wypowiedzi. Najpierw myśl a potem pisz - są ludzie, którzy tak robią, naprawdę, i to działa :)
Jesteś albo bardzo młoda albo infantylna. Jako że wierzę w ludzi, przypuszczam, że to pierwsze - podrośniesz to zmądrzejesz a i wiedzy być może przybędzie. Proszę, byś potraktowała moją wypowiedź jako życzliwą radę, zachętę do refleksji . Pomyśl czy to co robisz jest naprawdę takie imponujące jak się Tobie wydaje. Naucz się rozpoznawać ludzi, od któych możesz się czegoś nauczyć i miej trochę pokory w rozmowie z nimi a jednocześnie staraj się myśleć samodzielnie zamiast kopiować frazesy albo zlepiać ładne słowa w ładne, ale zupełnie puste zdania.

Życzę powodzenia.

Sądzę, że Carmen może sobie również wziąć powyższe do serca. Przepraszam, wy dwie mylicie mi się.

Wysłany: 2009-08-17 17:07

[quote:67861e791b="Gabriela"][quote:67861e791b="Pan"]Gabrielo - już wyłącznie z wiatrakiem walczysz, przeciwnik obserwuje cię ze wzgórza, uśmiecha się. :)[/quote:67861e791b]

A co wiatraki ci przeszkadzają? To weź bombę jakąś puść,tylko uważaj,żeby cię nie zdmuchło.O o o tak widzę,widzę przeciwnika...o cholera...ale jebło...[/quote:67861e791b]

Uciekaj stamtąd! Dym po wybuchu może być toksyczny!

Wysłany: 2009-08-17 17:17

[quote:f9c8cb848f="Gaia"]

Pomyliłaś dyskusję z teleturniejem, w którym zazwyczaj rzeczywiście(...)

[/quote:f9c8cb848f]

Nie,nie pomyliłam z teleturniejem,to ty nie wiesz na czym polega dyskusja,rzeczowa ,kulturalna dyskusja.Kłócić też się można bez wyzwisk i umniejszania komuś inteligencji.
Widzę,że ty się czegoś od kogoś już nauczyłaś.

Wysłany: 2009-08-17 17:20

[quote:a688944c46="Carmen"][quote:a688944c46="Gabriela"][quote:a688944c46="Pan"]Gabrielo - już wyłącznie z wiatrakiem walczysz, przeciwnik obserwuje cię ze wzgórza, uśmiecha się. :)[/quote:a688944c46]

A co wiatraki ci przeszkadzają? To weź bombę jakąś puść,tylko uważaj,żeby cię nie zdmuchło.O o o tak widzę,widzę przeciwnika...o cholera...ale jebło...[/quote:a688944c46]

Uciekaj stamtąd! Dym po wybuchu może być toksyczny![/quote:a688944c46]

Racja,dym już się pojawił...

Wysłany: 2009-08-17 17:21

[quote:5a9783345a="Pan"]Gabrielo, poczekam, aż przestaniesz się bać odpowiedzieć na wcześniejszy długi post wskazujący miejsca, w których mylisz się w ocenie mojej osoby. :)

Umniejszanie komuś inteligencji oznacza, że ten ktoś ją ma, a próbuje się temu zaprzeczyć.
NIKT na tym forum NIGDY nie stwierdził, że brakuje ci czegoś, co w rzeczywistości posiadasz. [/quote:5a9783345a]

:lol:

Wysłany: 2009-08-17 17:22

Gabrielo, Bóg z Tobą, dziecko.

Wysłany: 2009-08-17 17:28 Zmieniony: 2009-08-17 17:30

No pewnie Gabrielo, że się nauczyła - sektę se zakładają. Ich główne przykazania to:
- odejmuj komuś lat. Nieważne, ile ma - ty i tak masz więcej;
- pisz to samo, co Guru, nie wolno ci zmienić ani jednego słowa!;
- nawet jeśli jesteś głupi, to i tak zawsze jesteś najmądrzejszy;
- twoja choroba psychiczna w rzeczywistości wcale nią nie jest - to inteligencja.

Wysłany: 2009-08-17 17:30

Carmen, Bóg z Tobą, dziecko.

Wysłany: 2009-08-17 17:32

"Bóg z tobą, dziecko" ???

Mówiłam, że to sekta! 8)

Wysłany: 2009-08-17 17:35

[quote:735fefbfe9="Pan"]Gabrielo, poczekam, aż przestaniesz się bać odpowiedzieć na wcześniejszy długi post wskazujący miejsca, w których mylisz się w ocenie mojej osoby. :)

Umniejszanie komuś inteligencji oznacza, że ten ktoś ją ma, a próbuje się temu zaprzeczyć.
NIKT na tym forum NIGDY nie stwierdził, że brakuje ci czegoś, co w rzeczywistości posiadasz. [/quote:735fefbfe9]

Wtrącę się: ja też nigdy nie wyzwałam tu od psychopatów ludzi, którzy nimi nie są.

Oooops - jeden post pod drugim. Kiedy moja egzekucja, wielki geniuszu?

Wysłany: 2009-08-17 17:42

A ty mi pokażesz miejsce, w którym się przdstawiłam jako idiotka?

Wysłany: 2009-08-17 18:46

[quote:95583d9b40="thistle89"]Chyba po to wątek jest, żeby mogli się wyżyć ludzie? Jak nie znają innych sposobów [/quote:95583d9b40]
Ja wiem po co jest ten wątek :) Chcę tylko uświadomić, że nawet skakanie sobie do gardeł ma pewne granice :wink: Z kolei gdy się ją przekroczy, pojawiam się ja z buldożerem i równam wątek z ziemią 8) :twisted:

Dziękuję za uwagę i życzę miłego lotu :)

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2010-04-11 23:37 Zmieniony: 2010-04-11 23:38

Mysl co chesz :0
Usilnie wszystkim próbujesz udowodnic że tylko twoje poglady sa poprawne i tylko ty masz racje a wszelka krytyka czy tez inne zdanie nazywane jest przez ciebie glupota i nie nadążaniem za twoimi myslami
Chcesz,przenoszac i masowo usuwajac posty minute po ich zamieszczeniu tylko dlatego ze nie zgadzaja sie z twoja postawa(a NIE NARUSZAJA REGULAMINU) ok twoja sprawa.
Jak juz wspomnnialam w ktoryms ze wczesniejszych postow twoje zycie musi byc strasznie puste i smutne skoro namiastka"wladzy"na forum sprawia i tyle radosci
Odnosnie tematu "Żaloba..." nie tylko moje posty byly usuwane i takze nie bylo w nich wulgaryzmów,wiec najwyrazniej dzis zamiast płakac po swoim prezydencie siedziales i usuuwales posty-ot taka namiastka władzy

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Wysłany: 2010-04-12 10:19

Zabawne jak preznetujesz wszytskie te cechy :)
Za wikipedia

Mania – zaburzenie psychiczne o charakterze zaburzeń afektywnych; zespół objawów, które można podzielić na cztery grupy:

* emocjonalne: nastrój wzmożony, euforyczny, ekspansywny i podwyższony, często towarzyszy mu irytacja i drażliwość, gniewność
* poznawcze: wielkościowy charakter myśli (w skrajnych przypadkach są UROJENIA WIELKOSCIOWE); gonitwa myśli, ZAWYZONA SAMOOCENA
* motywacyjne: nadmierne pobudzenie (zwiększenie napędu psychoruchowego) , nadaktywne zachowanie - np.GADATLIWOSC

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Wysłany: 2010-04-12 10:42

Nie musze ich słyszeć,wystarczy to co prezentujesz na stronach tegoz forum.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło