Dodano: 2010-10-13 00:16
| Vika napisał(a): |
Jak o czymś już informujesz, to dawaj pełne info od razu: kto organizuje dany event, pełne sprawozdanie itp., itd. To taka mała uwaga na przyszłość - nie chciałam być złośliwa, nie tym razem |
Od tego są relacje tylko to nie ten portal by zamieszczać w nim tego typu artykuły. Jeśli już to szukaj ich na portalu RACJONALISTA PL
"God made me a cannibal to fix problems like you."
Dodano: 2010-10-13 22:49
| KostucH napisał(a): |
|
Od tego są relacje tylko to nie ten portal by zamieszczać w nim tego typu artykuły. Jeśli już to szukaj ich na portalu RACJONALISTA PL |
Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2010-10-14 00:54
| Wampgirl napisał(a): |
|
Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów. |
M. Giertych też jest osoba wykształconą, ale niektóre jego poglądy naukowe (i nie tylko), można o kant dupy potłuc. Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.
Dum Deus calculat, mundus fit.
Dodano: 2010-10-14 12:51
| Woland napisał(a): |
| Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów. |
Roman Giertych nie popełniał błędów. Ma po prostu inne poglądy, które z kolei dla innych są bardzo cenne i trafne. Każdy ma swoje inne autorytety.
Dodano: 2010-10-14 12:57
| KostucH napisał(a): |
| [quote:07eda022db="Woland"]Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów. |
Roman Giertych nie popełniał błędów. Ma po prostu inne poglądy, które z kolei dla innych są bardzo cenne i trafne. Każdy ma swoje inne autorytety. [/quote:07eda022db]
Kostuchu ino on o Maćku prawił, ale i tak co racja to racja autorytet nie równy autorytetowi co nie znaczy że ma być zły, lub gorszy od innego.
Aetas dulcissima adulescentia est
Dodano: 2010-10-14 13:32
| Gorg666 napisał(a): |
| Kostuchu ino on o Maćku prawił, ale i tak co racja to racja autorytet nie równy autorytetowi co nie znaczy że ma być zły, lub gorszy od innego. |
Ops, przepraszam. Zapędziłem się. W każdym bądź razie właśnie o to mi chodziło, że dla każdego coś dobrego i próba wartościowania wszystkich jednakowo nigdy się nie uda.
Dodano: 2010-10-16 11:28
| Woland napisał(a): |
| [quote:f813b69eaf="Wampgirl"]
Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów. |
M. Giertych też jest osoba wykształconą, ale niektóre jego poglądy naukowe (i nie tylko), można o kant dupy potłuc. Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.[/quote:f813b69eaf]
Oczywiście masz rację. Wszyscy popełniają błędy. W skrócie chodzi o to, że na racjonaliście ryzyko błędów jest zniwelowane do minimum ze względu na wykształcenie piszących. Tam ta zasada akurat się sprawdza. I nawet jeżeli w mniejszym stopniu przy błędach merytorycznych, to na pewno językowych, a przy ocenie artykułu to również ma znaczenie. Nie traktuję zbyt poważnie wypowiedzi upstrzonych rażącymi błędami.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2010-10-16 12:38
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
|
To, że ktoś jest katolikiem nie sprawi, że będzie szybciej i sprawniej obsłużony w urzędzie czy dostanie świeższe pieczywo w sklepie niż osoba "niewierząca". |
Oj żebyś się nie zdziwił.
| Benjamin_Breeg napisał(a): |
|
Sprawą jak najbardziej osobistą powinno być, w co kto wierzy. |
Ale tak nigdy nie było, nie jest i nie bedzie.
"Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011 w Polsce." - mówi Ci to coś ?
Dodano: 2010-10-16 13:33
| Wampgirl napisał(a): |
| Wszyscy popełniają błędy. W skrócie chodzi o to, że na racjonaliście ryzyko błędów jest zniwelowane do minimum ze względu na wykształcenie piszących. |
znam wielu wykształconych idiotów. cóż to za durny stereotyp ukazujący wykształconych jako mądrych ludzi?
Dodano: 2010-10-16 13:44
W rzeczy samej Pasek,gdzie jest napisane że wykształcenie = się mądrości...? to że koś ma przed nazwiskiem mgr. nie znaczy że nie może być debilem :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2010-10-16 18:04
tym bardziej, że aby zaliczyć studia, nawet doktoranckie, potrzeba jedynie dobrej zdolności zapamiętywania. jeśli ktoś ją posiada to ma 85% problemu z głowy.
dlategoż proponowałbym w takich wypadkach przed nazwiskiem zamiast mgr pisać *.txt bo taki człowiek to jedynie notepad z szybką opcją F3 ;]
Dodano: 2010-10-16 18:09
Ośmielam sie stwierdzić że obecnie nawet jak ktoś ma tylko licencjat to też uznaje się to za wykształcenie wyższe - cyrk. Może będe w tym momencie wredna ( trudno) ale np. nie potrafię na dłuższą mete wytrzymać w towarzystwie osoby która skończyła zawodówke. A że równowaga w przyrodzie musi być to z profesorami też nie wytrzymuje XD.
Dodano: 2010-10-16 18:50
| Paskievicz napisał(a): |
| [quote:b30747a3ee="Wampgirl"]Wszyscy popełniają błędy. W skrócie chodzi o to, że na racjonaliście ryzyko błędów jest zniwelowane do minimum ze względu na wykształcenie piszących. |
znam wielu wykształconych idiotów. cóż to za durny stereotyp ukazujący wykształconych jako mądrych ludzi?[/quote:b30747a3ee] i tu się z Tobą zgodzę,bo niestety nie często wykształcenie idzie w parze z inteligencją.Możliwośc zdania wszelkich egzaminów nie jest równoważna z wiedzą wyciagnietą z zajęc ,a tak na prawdę wszystko "wychodzi w praniu",czyli wynikiem nagromadzonej ewentualnej wiedzy są dobre wyniki w podjetej pracy(jeśli jest oczywiście związana z kierunkiem studiów).Aczkolwiek człowiek inteligentny poradzi sobie w każdym zawodzie,a "pozorantowi"nie pomoże nawet najlepszy dyplom...
Dodano: 2010-10-16 19:04
Ale "pozorant" może mieć dobre znajomości i dostanie prace z palcem w d****. I to mnie wku*wia :D.
Dodano: 2010-10-16 19:06
Kiedyś u mnie w pracy ,w pokoju obok wykształcony człowiek > wyższe studia, fakultetów kupe, magister docent i cholera wie czego tam jeszcze,nie wiedząc że jestem w pokoju obok tak powiedział do kolegi > cytuje: Dla mnie ludzie bez wyższego wykształcenia to śmiecie.
Strach pomyśleć nawet,jakie ma zdanie na temat ludzi po zawodówce.

Dodano: 2010-10-16 19:33
| Envy napisał(a): |
| Ale "pozorant" może mieć dobre znajomości i dostanie prace z palcem w d****. I to mnie wku*wia :D. |
Dodano: 2010-10-16 19:34
| HardKill napisał(a): |
| Kiedyś u mnie w pracy ,w pokoju obok wykształcony człowiek > wyższe studia, fakultetów kupe, magister docent i cholera wie czego tam jeszcze,nie wiedząc że jestem w pokoju obok tak powiedział do kolegi > cytuje: Dla mnie ludzie bez wyższego wykształcenia to śmiecie.
Strach pomyśleć nawet,jakie ma zdanie na temat ludzi po zawodówce. ![]() |
Dodano: 2010-10-16 20:06 Zmieniono: 2010-10-16 20:16
No tym kimś bez MGR z przodu byłem chyba ja,bo jakieś 30 minut wcześniej mieliśmy małą pogadankę w pewnej sprawie zawodowej,i troszkę chyba dałem mu do wiwatu :)
Dodam jeszcze że jestem jedną z tych osób z którymi to Envy na dłuższą mete nie jest w stanie wytrzymać,to znaczy w towarzystwie osoby która skończyła zawodówke,co za nie fart :) hehehe

Dodano: 2010-10-16 20:30
| No tym kimś bez MGR z przodu byłem chyba ja,bo jakieś 30 minut wcześniej mieliśmy małą pogadankę w pewnej sprawie zawodowej,i troszkę chyba dałem mu do wiwatu :)
Dodam jeszcze że jestem jedną z tych osób z którymi to Envy na dłuższą mete nie jest w stanie wytrzymać,to znaczy w towarzystwie osoby która skończyła zawodówke,co za nie fart :) hehehe ![]() |
mam wielu znajomych,którzy pomimo szkoły jaką ukończyli nie mogą narzekac na brak inteligencji"przetrwania",ze tak ja nazwię :)dla mnie liczy się to jakim kto jest człowiekiem a nie jaką szkołę ukończył...choc tak szczerze to miałam podobne dylematy świeżo po szkole :9 ale mi przeszło:) życie pokazuje ,ze nie szkoła "uczy":D
Dodano: 2010-10-16 20:32 Zmieniono: 2010-10-16 20:33
Zauważcie, że pisałam o dość hermetycznej grupie redaktorów portalu racjonalista.pl, a tam moja teza znajduje potwierdzenie - nawet jeśli ktoś nie zgadza się merytorycznie z treścią artykułów, to są one przynajmniej sensownie napisane i na ogół pozbawione błędów.
Dodano: 2010-10-16 20:43
Zatem droga Wampgirl co sugerujesz...?

Dodano: 2010-10-16 22:02 Zmieniono: 2010-10-16 22:08
|
Dodam jeszcze że jestem jedną z tych osób z którymi to Envy na dłuższą mete nie jest w stanie wytrzymać,to znaczy w towarzystwie osoby która skończyła zawodówke,co za nie fart :) hehehe |
Akurat nie o Ciebie w tamtym momencie mi chodziło tylko o naszego wspólnego znajomego :D.
Poza tym inaczej piszesz na forum a inaczej prywatnie, tutaj nie jesteś taki pRrrZZzE$$$Ł!T4$NnnYYy dlatego idzie jeszcze Twoje posty czytać oprócz "spamu" w "czego se słuchacie" XD.
Dodano: 2010-10-18 21:12
| Kiedyś u mnie w pracy ,w pokoju obok wykształcony człowiek > wyższe studia, fakultetów kupe, magister docent i cholera wie czego tam jeszcze,nie wiedząc że jestem w pokoju obok tak powiedział do kolegi > cytuje: Dla mnie ludzie bez wyższego wykształcenia to śmiecie.
Strach pomyśleć nawet,jakie ma zdanie na temat ludzi po zawodówce. ] |
No, ja kiedyś też znałam kolesia, który miał podobne podejście - uważał, ze ludzie bez matury to śmiecie.
Kilka lat temu dowiedziałam się, że popełnił samobójstwo.
Można, więc domyślić się, że ludzie o takich poglądach nie są za bardzo szczęśliwi i zakrywają swoje kompleksy.
A wracając do tematu, to fajnie, że ktoś decyduje się w ogóle organizować takie marsze. Tylko co to da?
Naród chyba jeszcze nie jest gotowy (niestety) na takie akcje.
Dodano: 2010-10-18 23:32
| sphinxia napisał(a): |
| [quote:dd7b8ad13d="HardKill"]Kiedyś u mnie w pracy ,w pokoju obok wykształcony człowiek > wyższe studia, fakultetów kupe, magister docent i cholera wie czego tam jeszcze,nie wiedząc że jestem w pokoju obok tak powiedział do kolegi > cytuje: Dla mnie ludzie bez wyższego wykształcenia to śmiecie.
Strach pomyśleć nawet,jakie ma zdanie na temat ludzi po zawodówce. ] |
No, ja kiedyś też znałam kolesia, który miał podobne podejście - uważał, ze ludzie bez matury to śmiecie.
Kilka lat temu dowiedziałam się, że popełnił samobójstwo.
Można, więc domyślić się, że ludzie o takich poglądach nie są za bardzo szczęśliwi i zakrywają swoje kompleksy.
A wracając do tematu, to fajnie, że ktoś decyduje się w ogóle organizować takie marsze. Tylko co to da?
Naród chyba jeszcze nie jest gotowy (niestety) na takie akcje.[/quote:dd7b8ad13d] I dlatego czas zacząc nasz naród ucywilizowywac :) W młodych siła
Dodano: 2010-10-19 08:18
Jestem ZA a nawet PRZECIW.
Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy