II Marsz ateistów i agnostyków. Strona: 5

Dodano: 2010-10-13 00:16

Vika napisał(a):
Jak o czymś już informujesz, to dawaj pełne info od razu: kto organizuje dany event, pełne sprawozdanie itp., itd. To taka mała uwaga na przyszłość - nie chciałam być złośliwa, nie tym razem

Od tego są relacje tylko to nie ten portal by zamieszczać w nim tego typu artykuły. Jeśli już to szukaj ich na portalu RACJONALISTA PL

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2010-10-13 22:49

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

KostucH napisał(a):

Od tego są relacje tylko to nie ten portal by zamieszczać w nim tego typu artykuły. Jeśli już to szukaj ich na portalu RACJONALISTA PL

Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2010-10-14 00:54

Wampgirl napisał(a):

Polecam artykuły na racjonaliście nie tylko ze względu na treść, ale i styl popularno-naukowy. Są dobrze skonstruowane nie tylko pod względem merytorycznym ale też stylistyczno-składniowym. Reasumując - są pisane przez wykształcone osoby, co eliminuje ryzyko wszelkiego rodzaju błędów.

M. Giertych też jest osoba wykształconą, ale niektóre jego poglądy naukowe (i nie tylko), można o kant dupy potłuc. Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.

Dum Deus calculat, mundus fit.

Dodano: 2010-10-14 12:51

Woland napisał(a):
Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.

Roman Giertych nie popełniał błędów. Ma po prostu inne poglądy, które z kolei dla innych są bardzo cenne i trafne. Każdy ma swoje inne autorytety.

Dodano: 2010-10-14 12:57

KostucH napisał(a):
[quote:07eda022db="Woland"]Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.

Roman Giertych nie popełniał błędów. Ma po prostu inne poglądy, które z kolei dla innych są bardzo cenne i trafne. Każdy ma swoje inne autorytety. [/quote:07eda022db]

Kostuchu ino on o Maćku prawił, ale i tak co racja to racja autorytet nie równy autorytetowi co nie znaczy że ma być zły, lub gorszy od innego.

Aetas dulcissima adulescentia est

Dodano: 2010-10-14 13:32

Gorg666 napisał(a):
Kostuchu ino on o Maćku prawił, ale i tak co racja to racja autorytet nie równy autorytetowi co nie znaczy że ma być zły, lub gorszy od innego.

Ops, przepraszam. Zapędziłem się. W każdym bądź razie właśnie o to mi chodziło, że dla każdego coś dobrego i próba wartościowania wszystkich jednakowo nigdy się nie uda.

Dodano: 2010-10-16 11:28

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Woland napisał(a):
[quote:f813b69eaf="Wampgirl"]

M. Giertych też jest osoba wykształconą, ale niektóre jego poglądy naukowe (i nie tylko), można o kant dupy potłuc. Zasłanianie się wykształceniem wcale nie oznacza, że nie popełnia się błędów.[/quote:f813b69eaf]
Oczywiście masz rację. Wszyscy popełniają błędy. W skrócie chodzi o to, że na racjonaliście ryzyko błędów jest zniwelowane do minimum ze względu na wykształcenie piszących. Tam ta zasada akurat się sprawdza. I nawet jeżeli w mniejszym stopniu przy błędach merytorycznych, to na pewno językowych, a przy ocenie artykułu to również ma znaczenie. Nie traktuję zbyt poważnie wypowiedzi upstrzonych rażącymi błędami.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2010-10-16 12:38

Benjamin_Breeg napisał(a):

To, że ktoś jest katolikiem nie sprawi, że będzie szybciej i sprawniej obsłużony w urzędzie czy dostanie świeższe pieczywo w sklepie niż osoba "niewierząca".

Oj żebyś się nie zdziwił.

Benjamin_Breeg napisał(a):

Sprawą jak najbardziej osobistą powinno być, w co kto wierzy.

Ale tak nigdy nie było, nie jest i nie bedzie.

"Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011 w Polsce." - mówi Ci to coś ?

Dodano: 2010-10-16 13:33

Wampgirl napisał(a):
Wszyscy popełniają błędy. W skrócie chodzi o to, że na racjonaliście ryzyko błędów jest zniwelowane do minimum ze względu na wykształcenie piszących.

znam wielu wykształconych idiotów. cóż to za durny stereotyp ukazujący wykształconych jako mądrych ludzi?

Dodano: 2010-10-16 13:44

W rzeczy samej Pasek,gdzie jest napisane że wykształcenie = się mądrości...? to że koś ma przed nazwiskiem mgr. nie znaczy że nie może być debilem :)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2010-10-16 18:04

tym bardziej, że aby zaliczyć studia, nawet doktoranckie, potrzeba jedynie dobrej zdolności zapamiętywania. jeśli ktoś ją posiada to ma 85% problemu z głowy.

dlategoż proponowałbym w takich wypadkach przed nazwiskiem zamiast mgr pisać *.txt bo taki człowiek to jedynie notepad z szybką opcją F3 ;]

Dodano: 2010-10-16 18:09

Ośmielam sie stwierdzić że obecnie nawet jak ktoś ma tylko licencjat to też uznaje się to za wykształcenie wyższe - cyrk. Może będe w tym momencie wredna ( trudno) ale np. nie potrafię na dłuższą mete wytrzymać w towarzystwie osoby która skończyła zawodówke. A że równowaga w przyrodzie musi być to z profesorami też nie wytrzymuje XD.

Dodano: 2010-10-16 18:50

Paskievicz napisał(a):
[quote:b30747a3ee="Wampgirl"]Wszyscy popełniają błędy. W skrócie chodzi o to, że na racjonaliście ryzyko błędów jest zniwelowane do minimum ze względu na wykształcenie piszących.

znam wielu wykształconych idiotów. cóż to za durny stereotyp ukazujący wykształconych jako mądrych ludzi?[/quote:b30747a3ee] i tu się z Tobą zgodzę,bo niestety nie często wykształcenie idzie w parze z inteligencją.Możliwośc zdania wszelkich egzaminów nie jest równoważna z wiedzą wyciagnietą z zajęc ,a tak na prawdę wszystko "wychodzi w praniu",czyli wynikiem nagromadzonej ewentualnej wiedzy są dobre wyniki w podjetej pracy(jeśli jest oczywiście związana z kierunkiem studiów).Aczkolwiek człowiek inteligentny poradzi sobie w każdym zawodzie,a "pozorantowi"nie pomoże nawet najlepszy dyplom...

Dodano: 2010-10-16 19:04

Ale "pozorant" może mieć dobre znajomości i dostanie prace z palcem w d****. I to mnie wku*wia :D.

Dodano: 2010-10-16 19:06

Kiedyś u mnie w pracy ,w pokoju obok wykształcony człowiek > wyższe studia, fakultetów kupe, magister docent i cholera wie czego tam jeszcze,nie wiedząc że jestem w pokoju obok tak powiedział do kolegi > cytuje: Dla mnie ludzie bez wyższego wykształcenia to śmiecie.

Strach pomyśleć nawet,jakie ma zdanie na temat ludzi po zawodówce.

Dodano: 2010-10-16 19:33

Envy napisał(a):
Ale "pozorant" może mieć dobre znajomości i dostanie prace z palcem w d****. I to mnie wku*wia :D.
no i otóż to -to prawda,ale myślę,że nasz kraj trochę podnosi się z tego "szału" znajomości na tyle,aby nie tolerowac kogoś tylko dlatego,że jest znalomym...Myślę,że jednak dobre firmy stawiają na przedsiębiorczych ludzi,a tu niestety inteligencja jest bezapelacyjna :)

Dodano: 2010-10-16 19:34

HardKill napisał(a):
Kiedyś u mnie w pracy ,w pokoju obok wykształcony człowiek > wyższe studia, fakultetów kupe, magister docent i cholera wie czego tam jeszcze,nie wiedząc że jestem w pokoju obok tak powiedział do kolegi > cytuje: Dla mnie ludzie bez wyższego wykształcenia to śmiecie.

Pewnie delikwent ma jakiś problem ze sobą :) Może dokopał mu inteligencją ktoś bez MGR:))

Dodano: 2010-10-16 20:06 Zmieniono: 2010-10-16 20:16

No tym kimś bez MGR z przodu byłem chyba ja,bo jakieś 30 minut wcześniej mieliśmy małą pogadankę w pewnej sprawie zawodowej,i troszkę chyba dałem mu do wiwatu :)

Dodam jeszcze że jestem jedną z tych osób z którymi to Envy na dłuższą mete nie jest w stanie wytrzymać,to znaczy w towarzystwie osoby która skończyła zawodówke,co za nie fart :) hehehe

Dodano: 2010-10-16 20:30

HardKill napisał(a):
No tym kimś bez MGR z przodu byłem chyba ja,bo jakieś 30 minut wcześniej mieliśmy małą pogadankę w pewnej sprawie zawodowej,i troszkę chyba dałem mu do wiwatu :)

Dodam jeszcze że jestem jedną z tych osób z którymi to Envy na dłuższą mete nie jest w stanie wytrzymać,to znaczy w towarzystwie osoby która skończyła zawodówke,co za nie fart :) hehehe

heheh no ja mam coś więcej niż zawodówę ,ale nie oceniam ludzi poprzez wykształcenie.. mam wielu znajomych,którzy pomimo szkoły jaką ukończyli nie mogą narzekac na brak inteligencji"przetrwania",ze tak ja nazwię :)dla mnie liczy się to jakim kto jest człowiekiem a nie jaką szkołę ukończył...choc tak szczerze to miałam podobne dylematy świeżo po szkole :9 ale mi przeszło:) życie pokazuje ,ze nie szkoła "uczy":D

Dodano: 2010-10-16 20:32 Zmieniono: 2010-10-16 20:33

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Zauważcie, że pisałam o dość hermetycznej grupie redaktorów portalu racjonalista.pl, a tam moja teza znajduje potwierdzenie - nawet jeśli ktoś nie zgadza się merytorycznie z treścią artykułów, to są one przynajmniej sensownie napisane i na ogół pozbawione błędów.

Dodano: 2010-10-16 20:43

Zatem droga Wampgirl co sugerujesz...?

Dodano: 2010-10-16 22:02 Zmieniono: 2010-10-16 22:08

HardKill napisał(a):

Akurat nie o Ciebie w tamtym momencie mi chodziło tylko o naszego wspólnego znajomego :D.

Poza tym inaczej piszesz na forum a inaczej prywatnie, tutaj nie jesteś taki pRrrZZzE$$$Ł!T4$NnnYYy dlatego idzie jeszcze Twoje posty czytać oprócz "spamu" w "czego se słuchacie" XD.

Dodano: 2010-10-18 21:12

HardKill napisał(a):

]

No, ja kiedyś też znałam kolesia, który miał podobne podejście - uważał, ze ludzie bez matury to śmiecie.
Kilka lat temu dowiedziałam się, że popełnił samobójstwo.
Można, więc domyślić się, że ludzie o takich poglądach nie są za bardzo szczęśliwi i zakrywają swoje kompleksy.

A wracając do tematu, to fajnie, że ktoś decyduje się w ogóle organizować takie marsze. Tylko co to da?
Naród chyba jeszcze nie jest gotowy (niestety) na takie akcje.

Dodano: 2010-10-18 23:32

sphinxia napisał(a):
[quote:dd7b8ad13d="HardKill"]Kiedyś u mnie w pracy ,w pokoju obok wykształcony człowiek > wyższe studia, fakultetów kupe, magister docent i cholera wie czego tam jeszcze,nie wiedząc że jestem w pokoju obok tak powiedział do kolegi > cytuje: Dla mnie ludzie bez wyższego wykształcenia to śmiecie.

]

No, ja kiedyś też znałam kolesia, który miał podobne podejście - uważał, ze ludzie bez matury to śmiecie.
Kilka lat temu dowiedziałam się, że popełnił samobójstwo.
Można, więc domyślić się, że ludzie o takich poglądach nie są za bardzo szczęśliwi i zakrywają swoje kompleksy.

A wracając do tematu, to fajnie, że ktoś decyduje się w ogóle organizować takie marsze. Tylko co to da?
Naród chyba jeszcze nie jest gotowy (niestety) na takie akcje.[/quote:dd7b8ad13d] I dlatego czas zacząc nasz naród ucywilizowywac :) W młodych siła

Dodano: 2010-10-19 08:18

Jestem ZA a nawet PRZECIW.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło