II Marsz ateistów i agnostyków. Strona: 6

Dodano: 2010-10-19 08:21

ja czekam na marsz zwolenników dopalaczy. taki miałby przynajmniej jakikolwiek sens bo podatki odprowadzane z tych sklepów do budżetu były całkiem spore ;]

Dodano: 2010-10-19 08:23

Paskievicz napisał(a):
ja czekam na marsz zwolenników dopalaczy. taki miałby przynajmniej jakikolwiek sens bo podatki odprowadzane z tych sklepów do budżetu były całkiem spore ;]
i obrót w handlu zwłokami takze ....eh

Dodano: 2010-10-19 08:30

bibunia napisał(a):
i obrót w handlu zwłokami takze ....eh

Jestem fanatycznym zwolennikiem selekcji naturalnej.

Dodano: 2010-10-19 08:37

jestem fanatycznym zwolennikiem płatków kukurydzianych

Dodano: 2010-10-19 12:11

-mruq napisał(a):
[quote:a1b6cc5737="bibunia"] i obrót w handlu zwłokami takze ....eh

Jestem fanatycznym zwolennikiem selekcji naturalnej.[/quote:a1b6cc5737] po głębszym zastanowieniu się stwierdzam,ze masz rację.Również bliższy jest mi bardziej kult silnej jednostki,ale czasem dopalacze trafiaja na młode osoby często nie zdajace sobie sprawy z tego co zarzywaja...mam ambiwalentne odczucia w takim przypadku.Chociaż z drugiej strony...

Dodano: 2010-10-19 16:53

-mruq napisał(a):
[quote:97495c0707="bibunia"] i obrót w handlu zwłokami takze ....eh

Jestem fanatycznym zwolennikiem selekcji naturalnej.[/quote:97495c0707]

bibunia, mruq, a co, jeśli ktoś Was zaliczyłby do słabszych jednostek? <LOL>

Dodano: 2010-10-19 22:31

A propo marszu, zrobić taki na 50 km to się wszystko okaze, podejrzewam ,że wierzący mogą mieć przewagę, bo trenują na pielgrzymkach.

Bo ja z przeklętych jestem tego świata, Ja bywam dumny i hardy

Dodano: 2010-10-19 22:49

Vika napisał(a):
[quote:b347ae628c="-mruq"][quote:b347ae628c="bibunia"] i obrót w handlu zwłokami takze ....eh

Jestem fanatycznym zwolennikiem selekcji naturalnej.[/quote:b347ae628c]

bibunia, mruq, a co, jeśli ktoś Was zaliczyłby do słabszych jednostek? <LOL>[/quote:b347ae628c]

Sęk w tym żeby nie dać się zaliczyć do słabych jednostek :) Zasada przetrwa silniejszy działa w dwie strony :) Jeśli boisz się że ktoś Cię do takich zaliczy zrób coś z tym :) Myślę że to też po części motywuje "marszowców" wszelakiej maści :)
W obawie przed degradacją społeczną wychodzą na ulicę by pokazać że się nie dadzą :) Fajne to... takie... ludzkie :)

Aetas dulcissima adulescentia est

Dodano: 2010-10-20 09:09

Owa "selekcja naturalna" wypchnęła chrześcijan na piedestał, spychając resztę na margines. Owa mniejszość próbuję w różny sposób przejąć pałeczkę, ale sądzę że jeszcze przez długi czas nie będzie to możliwe. Ludzie są przyzwyczajeni do życia, opartego na moralności chrześcijańskiej, to zwykły konformizm, aczkolwiek aby jakiekolwiek zmiany nastąpiły, potrzeba zainteresować społeczeństwo czymś nowym, czymś ponad albo narzucić nową moralność siłą, na co raczej nikt się nie pokusi.

Dum Deus calculat, mundus fit.

Dodano: 2010-10-20 12:07

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

bibunia napisał(a):
[quote:6a612bf356="sphinxia"]

A wracając do tematu, to fajnie, że ktoś decyduje się w ogóle organizować takie marsze. Tylko co to da?
Naród chyba jeszcze nie jest gotowy (niestety) na takie akcje.
I dlatego czas zacząc nasz naród ucywilizowywac :) W młodych siła[/quote:6a612bf356]

Toteż cieszę się, że mogłam tam być. I drobna poprawka - oprócz "młodych" (studentów) byli także ludzie w wieku 50-60 lat, co było miłym zaskoczeniem.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej pró&#380;ni czemu drwisz, kiedy ta pró&#380;nia nie drwi z ciebi

Dodano: 2010-10-20 12:07

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

bibunia napisał(a):
[quote:d219ab0060="sphinxia"]

A wracając do tematu, to fajnie, że ktoś decyduje się w ogóle organizować takie marsze. Tylko co to da?
I dlatego czas zacząc nasz naród ucywilizowywac :) W młodych siła[/quote:d219ab0060]

Toteż cieszę się, że mogłam tam być. I drobna poprawka - oprócz "młodych" (studentów) byli także ludzie w wieku 50-60 lat, co było miłym zaskoczeniem. Marszu nie można nazwać jedynie wymysłem młodych.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej pró&#380;ni czemu drwisz, kiedy ta pró&#380;nia nie drwi z ciebi

Dodano: 2010-10-20 12:08

Vika napisał(a):
[quote:4cfdbf869a="-mruq"][quote:4cfdbf869a="bibunia"] i obrót w handlu zwłokami takze ....eh

Jestem fanatycznym zwolennikiem selekcji naturalnej.[/quote:4cfdbf869a]

bibunia, mruq, a co, jeśli ktoś Was zaliczyłby do słabszych jednostek? <LOL>[/quote:4cfdbf869a] ...vika bez komentarza ... jak zwykle bardzo błyskotliwe.

Dodano: 2010-10-20 12:10

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

bibunia napisał(a):
[quote:ecaaaca3ee="sphinxia"]

I dlatego czas zacząc nasz naród ucywilizowywac :) W młodych siła[/quote:ecaaaca3ee]

Toteż cieszę się, że mogłam tam być. I drobna poprawka - oprócz "młodych" (studentów) byli także ludzie w wieku 50-60 lat, co było miłym zaskoczeniem. Marszu nie można nazwać jedynie wymysłem młodych.

Dodano: 2010-10-20 12:11

Woland moralność jest zawsze taka sama - tylko szyldy się zmieniają.

Dodano: 2010-10-20 12:19

Wampgirl napisał(a):
[quote:81fdce63d0="bibunia"][quote:81fdce63d0="sphinxia"]

I dlatego czas zacząc nasz naród ucywilizowywac :) W młodych siła[/quote:81fdce63d0]

Toteż cieszę się, że mogłam tam być. I drobna poprawka - oprócz "młodych" (studentów) byli także ludzie w wieku 50-60 lat, co było miłym zaskoczeniem. Marszu nie można nazwać jedynie wymysłem młodych.[/quote:81fdce63d0] cóż za radośc :) ludzie w podeszłym wieku ...:) jednak nasz naród nie jest tak mocno od podszewki nasiąknięty....,ze tak to ujmę hipokryzja :)

Dodano: 2010-10-20 12:26

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Początkowo myślałam, że to starsze pokolenie jest częścią opozycji. Kiedy przyłączyli się do marszu, moje zdziwienie było ogromne, bo idee agnostycyzmu/ateizmu głoszone przez osoby starsze to rzadkość.

Dodano: 2010-10-20 12:31 Zmieniono: 2010-10-20 12:33

black_gothic napisał(a):
Woland moralność jest zawsze taka sama - tylko szyldy się zmieniają.

No to właśnie strzeliłaś sobie w kolano.

Wampgirl napisał(a):
Początkowo myślałam, że to starsze pokolenie jest częścią opozycji. Kiedy przyłączyli się do marszu, moje zdziwienie było ogromne, bo idee agnostycyzmu/ateizmu głoszone przez osoby starsze to rzadkość.

Jaki są te idee?

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2010-10-20 12:34

Wampgirl napisał(a):
dlatego też mocno mi sie twarz rozjaśniła jak to czytałam :) to musiało byc wspaniałe uczucie :)pozazdrościc takich dziadków :)

Dodano: 2010-10-20 18:23

"Gdybym dziś wierzyć miał.
To nie lepiej... w wesołą Mickey Mouse?
W duchy snów
W duchy drzew
I w bez krwi czekoladowe msze..." o tak mi się pomyślało na ten temat :)

jak ktoś chce się obnosić ze swoją wiarą czy niewiarą to niech się obnosi, skoro odczuwa taką potrzebę... mi to nie przeszkadza.

Różni ludzie, różne potrzeby. Ot co.

Dodano: 2010-10-20 18:46

Mylisz się, ja i moja wierzaca kolezanka mamy te same priorytety w moralności, nie zabijaj, nie kradnij, nie krzywdz itp - reszta to tradycja.
Nie ma definicji kiedy zaczyna się ludzkie zycie- to mas rózni.
Nie można odwoływać się do natury w naszych czasach bo nasze życie mało ma wspólnego z naturą.Zyję bo kiedyś podano mi antybiotyk, żyję bo biore codziennie leki, widzę bo nam okulary, myślę lepiej bo biorę witaminy i mikroelementy , wyglądam dobrze dzieki dobrym kosmetykom i diecie.
Żyjąc zgodnie z naturą umarłabym już parę razy.

Dodano: 2010-10-20 23:14

black_gothic napisał(a):

Mylisz się, ja i moja wierzaca kolezanka mamy te same priorytety w moralności, nie zabijaj, nie kradnij, nie krzywdz itp - reszta to tradycja.

De facto tradycja chrześcijańska. Zasady moralne są różne w zależności od wyznawanej religii, "nie zabijaj" nie znajdziesz w każdej z nich.
black_gothic napisał(a):

Nie ma definicji kiedy zaczyna się ludzkie zycie- to mas rózni.

Na jakim etapie rozwoju, nazywasz istotę człowiekiem??
black_gothic napisał(a):

Nie można odwoływać się do natury w naszych czasach bo nasze życie mało ma wspólnego z naturą.Zyję bo kiedyś podano mi antybiotyk, żyję bo biore codziennie leki, widzę bo nam okulary, myślę lepiej bo biorę witaminy i mikroelementy , wyglądam dobrze dzieki dobrym kosmetykom i diecie.
Żyjąc zgodnie z naturą umarłabym już parę razy.

Mrowisko zbudowane przez mrówki, też jest rzeczą naturalną. Wszystko co napisałaś również, jako że człowiek jest częścią natury. Niektóre rzeczy mogą wydawać się niekiedy nienaturalne, z powodu tego że obracają się przeciw naturze.

Dum Deus calculat, mundus fit.

Dodano: 2010-10-21 07:55

Wolandzie ale piękne ostatnie zdanie.Lepiej bym tego nie ujeła.

Dodano: 2010-10-22 20:40

black_gothic napisał(a):
Wolandzie ale piękne ostatnie zdanie.Lepiej bym tego nie ujeła.

Też tak uważam, chyba najmądrzejsze w tej dyskusji do tej pory. :)

Dodano: 2010-10-22 21:55 Zmieniono: 2010-10-22 22:11

bibunia napisał(a):
ale czasem dopalacze trafiaja na młode osoby często nie zdajace sobie sprawy z tego co zarzywaja...

Małolaty sięgają po wszystko. To co, teraz należy zakazać wszystkiego? Tu akurat pole do popisu mają rodzice.
W gruncie rzeczy produkt dostępny od 18 roku życia jest produktem dostępnym od 18-go roku życia. To wolny, świadomy wybór. Jak się ktoś do tej pory nie nauczył, to już się nie nauczy. Nie można trzymać ludzi za rączkę do końca życia.

Vika napisał(a):
bibunia, mruq, a co, jeśli ktoś Was zaliczyłby do słabszych jednostek?

Podejrzewam, że znajdą się tacy, którzy mnie do takich zaliczą. I co z tego? Absolutnie nic.

Gorg666 napisał(a):
Jeśli boisz się że ktoś Cię do takich zaliczy zrób coś z tym Myślę że to też po części motywuje "marszowców" wszelakiej maści

Ta, &#8222;w kupie siła&#8221;. Akurat parcie na przynależność do stada nie jest cechą silnych jednostek ;d

Ten cały marsz, jest jak parada równości.

Czy nie? ;d

Dodano: 2010-10-23 09:13

-mruq napisał(a):
[quote:1d7c8cd18a="bibunia"] ale czasem dopalacze trafiaja na młode osoby często nie zdajace sobie sprawy z tego co zarzywaja...

Małolaty sięgają po wszystko. To co, teraz należy zakazać wszystkiego? Tu akurat pole do popisu mają rodzice.
W gruncie rzeczy produkt dostępny od 18 roku życia jest produktem dostępnym od 18-go roku życia. To wolny, świadomy wybór. Jak się ktoś do tej pory nie nauczył, to już się nie nauczy. Nie można trzymać ludzi za rączkę do końca życia.
[/quote:1d7c8cd18a] Zgodzę się z Tobą,że główną role odgrywają rodzice jednak w życiu kazdego nastolatka jest taki czas ,kiedy niestety zdanie rodziców liczy sie nieco mniej...W tym czasie właśnie młodzi ludzie mogą(choc nie muszą)popełnic kilka znaczących błędów-czasami źle sie kończącymi.Wiadomo ,ze wszystko jest dozwolone od lat 18.Realia są jednak nieco inne nie oszukujmy sie zdarzają sie miejsca,gdzie małolaty kupią to czego potrzebują ,a jeśli nie to zawsze się znajdzie ktoś pełnoletni kto pomoże.I najważniejsze myśle,że niewiele osiemnastoletnich osób jest juz w pełni "ustabilizowanymi"istotami:)Jestem całkowicie przeciwna prowadzeniu za rękę kogokolwiek...tak na marginesie:) Uważam,że dobrzy rodzice dają wędkę ,a mądre dziecko złowi rybę tak podsumowując ogólny mój poglad na ten temat

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło