Castle Party 2010 Dodano: 2009-07-28 11:20
Niestety mamy już za sobą CP 2009 i zawsze wtedy powstaje jakaś pustka,bo minęło coś na co czekamy a potem chwila i już po...Z uśmiechem ogląda się fotki,czasem przypomina urwany film.Życie ucieka i w jakiś sposób ten festiwal wyznacza jakby nieustanny rytm.Czas dzieli się na ten przed i po Bolkowie.Teraz pozostaje jakiś niedosyt,że wszystko co fajne tak szybko uleciało,że to znów czeka nas czas czekania.Spotkamy się za rok na CP 2010.To bardzo długo ale wierzę,że odnajdziemy w tym czasie wspomnienia tego co było.Wspomnienia ludzi,przyjaciół i muzyki,która nas otaczała.Czekamy na pierwsze zwiastuny,bo tym teraz żyjemy.Oby Castle Party 2010 spotkał nas znów razem...ps pozdrawiam wszystkich,których mogłem poznać w tym roku.
...umieranie trwa,więc żyjmy za życia życiem...jeśli jest.
Dodano: 2009-07-30 20:59
Pierwszym potwierdzonym zespołem jest Qntal
.
Własne skrzydła pożerając oswojon zostałem...
Dodano: 2009-07-30 21:27
Ja poproszę o Ashbury Heights, Apoptygmę i VNV Nation :)
A Qntal widziałam w tym miesiącu i trochę przynudzali jak dla mnie :?
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2009-07-31 04:07 Zmieniono: 2009-08-05 07:05
ja też chcę VNV i koniecznie Nahtmachr :idea: :idea: :idea:
Dodano: 2009-07-31 12:23
Też chcę Nahtmahra
FallenAngelsParty.wordpress.com
Dodano: 2009-07-31 13:04
Ja też, bo tupnę nóżką i najlepiej na urodziny poproszę 31 lipca
Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy
Dodano: 2009-07-31 16:13
A Mi to się marzy FiutEngel... :roll: Chociaż i tak nie przyjadą, bo to przecie PANY teraz są i gwiazdy.
Dodano: 2009-07-31 18:20
cos z gothic rocka , The House Of Usher , Nosferatu lub IKON
Dodano: 2009-07-31 20:43
Suicide Commando i Ashbury Heights (akurat nowe płyty wyjdą), Nitzer Ebb już ponoć dogadany, w dogadanie się z And One nie wierzę, do tego jakiś drugoligowy metal i mamy cały fest :wink: aha, Burzum wyszedł z pierdla, to by było coś :twisted:
<....>
Dodano: 2009-08-04 10:50 Zmieniono: 2009-08-04 10:53
Jak dla mnie to mogli by dać coś z tego (a najlepiej wszystko :twisted: )
ULVER
KORPIKLAANI (świetny koncert na Woodstocku dali....)
UNHELIG
CORVUS CORAX
TANZWUT
ZEROMANCER
THE GATHERING
FIELDS OF THE NEPHILIM
OOMPH!
S.I.T.D
CORDE OBLIQUE (tak raczej spoza nurtu, ale czemu nie :D http://www.myspace.com/cordeobliqueunofficial
W ramach odgrzewanych kotletów
ARCANA
L`AME IMMORTELLE
DEINE LAKAIEN
THE BIRTHDAY MASSACRE
a za QNTAL to jestem baaardzo wdzięczna, od dawna chciałam ich zobaczyć na żywo, tylko jakoś tak nigdy nie miałam okazji :roll:
Re: CO 2010 Dodano: 2009-08-04 10:52
| Katatonia777 napisał(a): |
VNV NATION I SISTERS OF MERCY A CO!!![]() |
wg mnie, drugie tak, pierwsze nie
Dodano: 2009-08-04 11:12
| Anya napisał(a): |
|
UNHELIG |
zapewne chodziło Ci o Unheilig - tylko nie to :x to prawdziwe niemieckie niby-metalowe Ich Troje, które podobno reprezentuje "Neue Deutsche Härte", jak dla mnie niesamowicie męczący, ale kwestia gustu :wink:
Dodano: 2009-08-04 11:22
| minawi napisał(a): |
| [quote:ddd86efb2d="Anya"]
UNHELIG |
zapewne chodziło Ci o Unheilig - tylko nie to :x to prawdziwe niemieckie niby-metalowe Ich Troje, które podobno reprezentuje "Neue Deutsche Härte", jak dla mnie niesamowicie męczący, ale kwestia gustu :wink:[/quote:ddd86efb2d]
kiedyś, jakoś w 2005 roku, mój 1szy facet mi ich puścił na kompie i jakoś mnie nie zachwyciło, trochę chłopcy przynudzają. I faktycznie, na 100% Unheiling a nie Unhelig. (Unheilig = dosłownie: Nie-święty)
Re: Castle Party 2010 Dodano: 2009-08-04 12:16
| aegis napisał(a): |
| Teraz pozostaje jakiś niedosyt,że wszystko co fajne tak szybko uleciało,że to znów czeka nas czas czekania.Spotkamy się za rok na CP 2010.To bardzo długo ale wierzę,że odnajdziemy w tym czasie wspomnienia tego co było. |
Jak dla mnie to ten rok przeleciał jak jeden dzień
Quid quid latinum dictum sid, altum videtur
Dodano: 2009-08-04 21:56
ja bym chciał żeby WRESZCIE zagrało tam coś, co gra death rock albo cold wave, a nie prawie wyłącznie elektroniczne rzeczy :roll: nie mam nic przeciwko ebm, bardzo lubię wręcz, ale bez przesady :roll: i żadnego metalu, bo to nie Metalmania!
jest przecież w polsce kilka zajebistych zespołów cold wave, jak choćby DHM, Cieplarnia, Hatestory, Wieże Fabryk, itd. czemu żaden pajac ich nie zaprasza?? tego nie wie nikt :roll: ci organizatorzy to jakieś lamusy.
z ebm bardzo chciałbym zobaczyć Combichrist.
i jeszcze the Birthday Massacre jako gwiazda.
Dodano: 2009-08-04 23:39
Właśnie właśnie! Fani elektroniki mają jej w nadmiarze na CP a brak jest klasyki! Niech organizatorzy trochę się wysilą i chociażby Norweski zespół SIRENIA zaproszą!
Brakuje brakuje ostrego brzmienia i pięknych kobiecych głosów....
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Dodano: 2009-08-04 23:45
Tristania była by za droga, ale, Sirenia czemu by nie Jestem, za:) z tym że choćby było i 10 za czy to coś zmieni... :roll:
Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat
Dodano: 2009-08-04 23:49
Hmmm jakby tak zebrać z 300-500 osób do kupy jeżdzących na CP i wspólnie wysłać petycję do organizatorów to na pewno by się coś wskórało...
Więcej black metalu, death metalu, gothic rocka itp.
Elektroniki jest od cholery, klasyki jak na lekarstw.
Czemu by nie starać się o Sirenię, skrzyknąć fanów na forum DP i CP i działamy.
Bierne zakładanie rąk niczego nie zmieni...
"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."
Dodano: 2009-08-05 04:51
ja mogę aktywnie się pod tym nie podpisywać bo jak dla mnie elektroniki jest za mało 8)
Dodano: 2009-08-05 05:34
| DarkTom82 napisał(a): |
|
Czemu by nie starać się o Sirenię.. |
Może lepiej się nie starać po tym, co Sirenia zaprezentowała w Warszawie w Progresji w maju :roll:
Dodano: 2009-08-05 06:05
| DarkTom82 napisał(a): |
| Więcej black metalu, death metalu,.. |
No ale człowieku po co tam taka muzyka?? Nie róbmy z CP festiwalu dla metaluchów no :roll: To już wolę ebm niż metal :roll:
A Siernia i Tristania to syf jakich mało, więc bez takich propozycji proszę :roll: Nienawidzę takiej muzyki.
Dodano: 2009-08-05 06:56
| Raoul_Duke napisał(a): |
|
z ebm bardzo chciałbym zobaczyć Combichrist. |
też bym nie narzekał ale jakby wpadli w końcu sukcesywnie z Icon of Coil to też by nie było źle
| Raoul_Duke napisał(a): |
|
i jeszcze the Birthday Massacre jako gwiazda. |
a to, to swoją drogą ale jako gwiazda to chyba trochę za wysoko, direct support by im starczył albo 3 od góry bo przecież na czymś przed gwiazdą trzeba się wys... i nachlać, a załatwianie takich potrzeb na TBM byłoby nie do pomyślenia hehe :wink:
no i koniecznie Hocico :idea: :idea: :idea: albo chociaż side projekty kuzynostwa 8)
Dodano: 2009-08-05 07:16
IOC to chyba juz nie zobaczymy na scenie
Se Komor wiaz i powiedzial wala to moja muza i koncert bedzie jak sie zgodze
Poki co sie nie zgodzil 
"Tonight's the night..."
Dodano: 2009-08-05 07:19
| Paskiewicz napisał(a): |
| Nachtmahr :idea: :idea: :idea: |
też bym chętnie zobaczyła Nachtmahr, ale nie w takim wykonaniu jak ostatnio L'ame Immortelle... jeśli Thomas podchodzi do każdego projektu z takim samym profesjonalizmem, koncerty w końcu przestaną się odbywać...