Castle Party 2010. Strona: 3

Dodano: 2009-08-09 07:31

Coby rozładować napięcie - drugi potwierdzony zespół to Kirlian Camera.

Własne skrzydła pożerając oswojon zostałem...

Dodano: 2009-08-09 08:13

Kifer napisał(a):
Coby rozładować napięcie - drugi potwierdzony zespół to Kirlian Camera.

TAK!!! Super! Tylu narzekalo na Spectre Paris, a po prostu pani Fossi wybadala grunt i w nastepnym roku przyjedzie juz z prawdziwym zespolem Na Kirlian Kamere czekalem latami.

Dodano: 2009-08-19 07:02

fajnie by było jakby do zestawu wskoczył And One 8)

Dodano: 2009-08-19 09:42

verdammt napisał(a):
Ci, którzy smętów nie lubią mają wtedy okazję na "odpoczynek".

Nie nazwałabym muzyki deathrockowej "smętami".

Dodano: 2009-08-19 09:55

fx napisał(a):
[quote:efae02e188="verdammt"] Ci, którzy smętów nie lubią mają wtedy okazję na "odpoczynek".

Nie nazwałabym muzyki deathrockowej "smętami".[/quote:efae02e188]

A jednak

"Tonight's the night..."

Dodano: 2009-08-19 11:10

fx napisał(a):
[quote:dc103c9d22="verdammt"] Ci, którzy smętów nie lubią mają wtedy okazję na "odpoczynek".

Nie nazwałabym muzyki deathrockowej "smętami".[/quote:dc103c9d22]
ja nazwałbym to nawet lepiej ale zaraz ktoś mi wrzuci, że przeklinam hehehe :wink:

co nie znaczy, że smętów posłuchać czasem nie lubię - lecz na pewno nie na CP :idea:

Dodano: 2009-08-19 11:23

ta Kamera i Qntal to smety i nic wiecej. brak dobrego gotyckiego rocka np Star Industry ,The House of Usher itp :twisted:

Dodano: 2009-08-19 14:12

A mi brakuje oldschoolowego ebm :D
I kazdy teraz bedzie tak marudzil i marudzil podtrzymujac odwieczna dyskusje ze zespol/plyta/itpitd A jest lepszy od B, a B jest za duza a C za malo i tak wkolko :)
Jak juz Minawi wspomniala o Amphi - wszystkie duze festiwale na zachodzie to zbieranka wszelkiego rodzaju niezaleznych rzeczy - i ktos tam narzeka?
To niestety taka polska checha - ponazekajmy to moze bedzie lepiej :D

i'm.the.bitch.you.hate

Dodano: 2009-08-20 07:38

rndhcs napisał(a):
A mi brakuje oldschoolowego ebm :D
I kazdy teraz bedzie tak marudzil i marudzil podtrzymujac odwieczna dyskusje ze zespol/plyta/itpitd A jest lepszy od B, a B jest za duza a C za malo i tak wkolko :)
Jak juz Minawi wspomniala o Amphi - wszystkie duze festiwale na zachodzie to zbieranka wszelkiego rodzaju niezaleznych rzeczy - i ktos tam narzeka?
To niestety taka polska checha - ponazekajmy to moze bedzie lepiej :D

Nie sa to rzeczy niezalezne, na warunki niemieckie sa to rzeczy jak najbardziej komercyjne Na Amphi jest tak, ze zagraja tylko ci, ktorzy maja dobre uklady z agencja Protain, to tajemnica poliszynela. Nie mam mowy o rzeczach niezaleznych, tylko graja tam zespoly ktore generuja szmal i sa powiazane z trzema niemieckimi mayorsami, tj 3 wielkimi niemieckimi wytworniami. Reszta idzie na drzewo.
Dlatego Protain robi latem komercyjny festiwal Etrocity, a wczesniej robi 3 sylwestry z takimi popowymi popluczynami jak np Covenant czy dziwadlami w stylu Unheilig czy Welle Erdball, ktore sa zgrywane na kazdym festiwalu niemilosiernie
Suicide Commando tez zaczelo sie pojawiac na imprezach protainow po tym, jak Van Roy posypal glowe popiolem i po experymentach z niezalezna wytwornia wrocil do Out Of Line (na czym np stracily mlode zespoly typu Dioxyde ktore tym samym zostaly bez wydawcy). Kasa misiu kasa....
Rozmawialem po koncercie z wokalista Dioxyde - poniewaz po nich gral duzy zespol Funker Vogt, to Dioxyde nie mogli w zadnym wypadku ich przycmic i mieli nawet zapisane w umowie ze nie moga miec wizualizacji do kawalkow, ze najwiekszy ich hit "Words of Judas" musi poleciec na poczatku wystepu, jako kawalek nr 2 itd itd. Tak to sie kreci.
Ale mimo to i tak jest tam w Rajchu sto razy lepiej. Oni nie narzekaja tylko stadnie chodza na koncerty, nawet jesli nie graja wielkie gwiazdy, bo po prostu ludzie wspieraja swoja scene i jest tam miejsce i dla duzych zespolow i dla malych, sa duze komercyjne kolosy typu Amphi czy Mera Luna i mniej komercyjne typu swietny Black Over Bones Festival - a laczy je podrecznikowa organizacja. Itd itd, nie chce tutaj wychodzic na typowego polskiego marude to juz koncze

Dodano: 2009-08-27 20:19

Potwierdzone zespoly na CP 2010:

AND ONE (de)
ANNE CLARK & THE BAND (uk)
ALEC EMPIRE (de)
KIRLIAN CAMERA (it)
QNTAL (de)
THEATRES DES VAMPIRES (it)
WIEŻE FABRYK (pl)

Dla And One to się wybiorę

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2009-08-28 03:59

no teraz to zaszaleli :idea: :idea: :idea: :idea: skład robi się coraz bardziej syty 8)

Dodano: 2009-08-28 09:23

Nenar (Primogen)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

And One cieszy mnie i to bardzo :D

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Dodano: 2009-08-28 09:42

CLAN OF XYMOX poprosze!!! Ostatnio byli w 2006! Wiem że ostatnio czesto przyjeżdzają do nas, byli w kwietniu w Warszawie, ale na CP też mogliby się zjawić.
PRIDE AND FALL poprosze!!! Jeden z najlepszych zespolów electro musi byc na CP 2010.
VNV NATION równiez poprosze!!! Pride and Fall i VNV Nation razem na CP 2010 - to byloby wydarzenie...
FIELDS OF THE NEPHILIM!!! Chyba da radę ich zaprosić?!
DEINE LAKAIEN ponownie!
HOCICO!!!
na razie tyle.

"Niech Mrok bedzie z Wami"

Dodano: 2009-08-28 18:23

Xymox napisał(a):
CLAN OF XYMOX poprosze!!! Ostatnio byli w 2006! Wiem że ostatnio czesto przyjeżdzają do nas, byli w kwietniu w Warszawie, ale na CP też mogliby się zjawić.
PRIDE AND FALL poprosze!!! Jeden z najlepszych zespolów electro musi byc na CP 2010.
VNV NATION równiez poprosze!!! Pride and Fall i VNV Nation razem na CP 2010 - to byloby wydarzenie...
FIELDS OF THE NEPHILIM!!! Chyba da radę ich zaprosić?!
DEINE LAKAIEN ponownie!
HOCICO!!!
na razie tyle.

w sumie to jestem za 8)

Dodano: 2009-08-28 18:58

cholera, żeby tylko dojść na to And One :D

Dodano: 2009-08-29 03:49

CzarnaKucharka napisał(a):
cholera, żeby tylko dojść na to And One :D

zawsze możesz zamówić holowanie :wink:

Dodano: 2009-08-29 11:39

A ja nadal czekam na informację że pojawi się band z naprawdę mocnym wykopem...tak jak Crematory w tym roku 8)

Dodano: 2009-08-29 12:02

SalomonKain napisał(a):
A ja nadal czekam na informację że pojawi się band z naprawdę mocnym wykopem...tak jak Crematory w tym roku 8)

do dupy z takim graniem

wykop oni mają jak fasolki :wink: dodatkowo taka profanacja The Temple of Love ...

Dodano: 2009-08-29 12:22

No każdemu podoba się co innego...ja wolę mocne uderzenie i ograniczę się do tego, nie będę pisał co myślę o paru innych których tu wymieniono, każdy ma swój gust i należy to uszanować...

Sk

Dodano: 2009-08-29 12:49

SalomonKain napisał(a):
No każdemu podoba się co innego...ja wolę mocne uderzenie

jak chcesz mocne udeżenie to nie takie popiołki pierdziuszki, a Brutal Truth poproś. jak mocno to mocno 8)

Dodano: 2009-08-29 13:11

Jak już powiedziałem...o gustach się nie dyskutuje...

Dodano: 2009-08-29 18:37

Hehe, to może theatre of tragedy :D inne kapele z wymienianych tutaj nie maja problemu z zagraniem w Polsce samodzielnego koncertu a ToT odwolali...

<....>

Dodano: 2009-08-30 08:16

K_101 napisał(a):
Hehe, to może theatre of tragedy :D inne kapele z wymienianych tutaj nie maja problemu z zagraniem w Polsce samodzielnego koncertu a ToT odwolali...

no ja się nie dziwię, w końcu to sataniści :idea:

CP 2010 Dodano: 2009-08-30 14:04

Eldarion (Anciliae)
Eldarion
Poznań (no, pod Poznaniem ;) )

Castle Party to nie impreza dance, na którą przychodzi się poskakać do muzyki tanecznej. Mimo, że nie jest to już (niestety) festiwal gotycki, nadal jednak jest DARK independent. Paskievicz i Phantom - żal się człowiekowi robi, jak widzi waszą nietolerancję. Powiecie mi, że bronicie tylko muzyki elektronicznej, ale to nieprawda - najeżdżacie zwyczajnie na ludzi, którzy mają prawo żądać goth rocka, post punku czy nawet gothic metalu. To także muzyka, do której jak najbardziej pasuje określenie dark independent. Więcej - bez post punku, zespołów takich jak Joy Division czy Sisters of Mercy nie byłoby dzisiejszej "mrocznej elektroniki" (jak dla mnie od całych tych Combichristów i Noisuf X'ów bardziej mroczny jest np Aphex Twin ale ok). Może wybierzcie się na Sunrise czy inne the Gathering? Tam sobie pohasacie do woli przy skocznych dźwiękach dobywanych z wnętrza komputerów i syntezatorów i nikt nie będzie wam psuł zabawy żadnymi wymagającymi kompozycjami, mrocznym wokalem i gitarowymi akordami.

Co do proporcji - na takim WGT czy innych europejskich festiwalach panuje równowaga - po połowie brzmień okołorockowych i elektroniki. Na CP takie rozwiązanie byłoby jak najbardziej logiczne. Że teraz też przyjeżdżają tłumy? Zajrzyjcie na forum CP - duża część forumowiczów stwierdza wprost, że przyjeżdża już tylko dla klimatu bo za dużo tam elektro. Festiwal zapomina o korzeniach, jak niektórzy w tej dyskusji.

Poruszono tu też kwestię metalu na CP. Zespoły z tego nurtu także bywają mroczne. Dlaczego odmawiać im wstępu na CP? Raoul_Duke, wiesz, że w 2001 roku w Bolkowie grał Behemoth? Słuchałeś takich zespołów jak Egrimonia, Moonspell, Therion, Type O Negative? Czy one nie są mroczne, gotyckie? Odrobinę tolerancji. (Polecam tez dyskusję na forum CP: http://www.castleparty.com/forum/viewtopic.php?t=4862&amp;start=0 )
Sam jestem fanem postpunku, rocka wszelakiego i metalu, a mimo to nie unikałem zespołów elektronicznych na tegorocznym (moim pierwszym) CP.

Ja w 2010 roku najchętniej zobaczyłbym Egrimonię i Moonspella. Ale panowie z Portugalii zapewne zostaną w sferze marzeń...

&quot;Darkness inprisoning me, all I see, absolute horror!&quot;

Dodano: 2009-08-30 14:44

No właśnie...Eldarion...no właśnie...zgadzam się nawet w 200%...ale obawiam że pewne rzeczy niestety pozostaną w sferze marzeń...a szkoda...co do elektroniki też na CP nie unikałem, ukłon w stronę Fading Colours, ale rzeczywiście to nie festiwal dance, musi być równowaga.

Sk

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło