Herbata.... Strona: 19

Dodano: 2009-02-01 16:04

Ja ostatnio oprócz mate, herbata zielona z dodatkiem ziół, malin i różnych takowych (100 % natury )... albo sama zielona czy czerwona ( oczywiście tylko liściaste) :)

Dodano: 2009-02-09 22:39

Ktoś z was zaopatruje się na necie może w herbatki dobre? Albo może samemu składa coś?

Dodano: 2009-02-10 02:29

Lathea napisał(a):
Ktoś z was zaopatruje się na necie może w herbatki dobre? Albo może samemu składa coś?

Lubię wzbogacić herbatkę w zależne od potrzeby ziółka czy witaminki, niestety niektóre składniki są w naszym kraju niedostępne i tutaj z pomocą przychodzi net :)

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2009-02-10 14:06

cold_sea napisał(a):
ostatnio popijam yerba mate , calkiem smaczna ale jakos niespecjalnie mnie ozywia , jednak co kawa to kawa :D

oj racja :lol: ale mocna bez cukru i mleka to w ogóle :wink:

carpe diem

Dodano: 2009-02-11 10:23

Ariva Ice Tea muahahaha :lol: cytrynowa 8)

Dodano: 2009-02-13 22:41

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

cold_sea napisał(a):
ostatnio popijam yerba mate , calkiem smaczna ale jakos niespecjalnie mnie ozywia , jednak co kawa to kawa :D

Rany, nie wspominaj mi o tym. Strasznie negatywnie mi się to kojarzy z pewną nudną osobą, która non stop lata z całym "osprzętem" do parzenia yerba mate.
Podobno liście świetnie nadają się do podcierania pupy i gdzieś tak są wykorzystywane :lol:
Jeśli obrzydziłam, to wybacz
Teraz popijam winogronową, ciekawa w smaku.

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-02-13 23:15

Z herbat reflektuję na kapuczino z cynamonem i kroplą śmietany :twisted:

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-02-14 16:08

Lubie herbate zielona, fajnie uspokaja...chociaz, wszystkie herbaty sa dobre

Nitimur in vetitum - dążymy do tego co zakazane

Dodano: 2009-02-14 16:37

najlepsza jest herbatka we dwoje... .... :wink: szczególnie o tej porze roku....:) ^_^ mizi mizi...:)

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-02-14 17:10

W herbatce we dwoje to najlepsze jest to mizi mizi...

Dodano: 2009-02-14 20:09

nooo.....jeszcze.... lizu lizu...... :lol:

Dodano: 2009-02-14 21:06

i szast prast i hlast :twisted:
być może nie zrozumiałe :D

Dodano: 2009-02-15 20:56

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

We dwoje i mizi-mizi to ja wolę gorącą czekoladę ( nie mylić z przesłodzonym kakaem )

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-02-15 21:40

no tak... :wink: gorąca czekolada....:) też nada...^_^ hihihi...:) XD

Dodano: 2009-02-16 11:17

thistle89 napisał(a):
W herbatce we dwoje to najlepsze jest to mizi mizi...

Hell yeeeaah :twisted:

Dodano: 2009-02-16 23:27

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

To kto stawia ? :D

Dodano: 2009-02-17 02:32

Niech będzie ja stawiam dziewczyny.... :D tą gorącą czekoladkę.... :wink: przy najbliższej okazji...:lol: a co z mizi mizi... XD

Dodano: 2009-02-17 13:31

ja jestem trochę uczulona na czekoladę, więc wolę herbatkę lub kawkę 8)

Dodano: 2009-02-17 13:31

ja jestem trochę uczulona na czekoladę, więc wolę herbatkę lub kawkę 8)

Dodano: 2009-02-20 21:14

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

A ja reflektuję na czekoladkę :D Hardkill, przypomnę Ci tą propozycję, jak będziesz bliżej Krakowa

Dodano: 2009-02-20 22:35

Wampgirl napisał(a):
Hardkill, przypomnę Ci tą propozycję, jak będziesz bliżej Krakowa

Masz pecha - ze Szczecina bliżej do mnie ma - na Kaszuby :)
Temat herbata, a tu i czekolada i jakieś mizianie czy cuś...
Są inne fora do miziania 8)

Dodano: 2009-02-22 11:22

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Eh koleżanko, zburzyłaś cały mój światopogląd. :lol:
A tak serio -> wróćmy zatem do herbaty.
Ja ostatnio piję grejpfrutową, tylko zapomniałam jakiej firmy. Pyszna jest :) Lubię też miętową z dużą ilością cytryny.

Dodano: 2009-02-22 12:45

Grejphrut? Hmmm. Czerwony? :)
Z owocowych kiedyś przypadkiem wzięłam od mamy ananasową - pyszna. Na przeczyszczenie :?
O czyn nie miałam pojęcia. Ale teraz już jej nie produkują chyba.

Zaraz cały światopogląd - idzimy na całość - wszechświat :lol:

Dodano: 2009-02-22 13:15

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl

Tak, czerwony. Sprawdziłam - herbatka firmy bio-active. Z dodatkiem skrzypu podobno i soku z grejpfruta

Dodano: 2009-02-22 13:34

Wampgirl napisał(a):

Cytat:
A ja reflektuję na czekoladkę Hardkill, przypomnę Ci tą propozycję, jak będziesz bliżej Krakowa

Wampgirl...:) na pewno z przyjemnością przypomnę tobie o mojej propozycji jeśli będę w okolicach Krakowa... :wink: będę o tym pamiętać...:) .nio... herbatka tak...bardzo lubię herbatki owocowe...^_^

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło