Herbata.... Strona: 18

Dodano: 2009-01-17 03:25

A to rzeczywiście nie zrozumieliśmy się. Przepraszam :)
A jeżeli chcesz przytyć to lepiej rozbudować mięśnie. Jeżeli nie masz problemów z przyswajaniem białka to polecam jeść je + wysoko węglowodanowe posiłki + ćwiczenia fizyczne. Powiększając tkankę mięsniową przytyjesz w znaczeniu nabierzesz masy. Oczywiście mówię o normalnym zywieniu a nie szprycowaniu sie koksem. Poza tym... Tkanka tłuszczowa (zbyt duża) nie jest zdrowa

Dodano: 2009-01-17 03:30

SolitaryAngel napisał(a):
No to ma powód do zmartwień na porządku dziennym piję 4-6 kufli herbatki :) faktycznie każda herbatka zawiera śladowe ilości kofeiny lecz ta ilość zależy głównie od rodzaju herbaty, a podobno w tym Yeraba Mate jest duża zawartość kofeiny :)

Bez przesady... nie w każdej Mate jest kofeina. Poza tym Mate zawiera mateinę, która działa pobudzająco ale nie jest tak niedobra dla organizmu jak kofeina.
Testowałem na sobie. Wyniki w ambulatorium zadziwiły panie
Oczywiście jak najzdrowsze jedzenie (dużo warzyw) + herbaty typu Mate, zielona, czerwoan, biała, ziołowe (kawy nie pijam) + ruch (ale bez wyczynów) + rzadkie spozywanie alkoholu + nie palenie.

Dodano: 2009-01-19 08:30

janciovodnik napisał(a):
Poza tym jeżeli chce ktoś schudnąc powinien zacząć od zmniejszenie żołądka

yyy... operacyjnie? ;>
panowie, bez paniki. nie staniecie się nagle szkielecikiem obciągniętym skórą z powodu picia herbaty [jakiejkolwiek] :roll:

life * is a state * of mind

Dodano: 2009-01-19 08:44

Dla mnie nie ma poranka bez kubka herbaty :) Właśnie piję zwyczajną czarną by Tetley, do śniadanka idealna :)

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Dodano: 2009-01-19 15:03

zielona z wanilią:))) całkiem smaczna...tym bardziej, że nie przepadam za herbatą.

Dodano: 2009-01-19 15:17

Kirie napisał(a):
Dla mnie nie ma poranka bez kubka herbaty :)

o, dokładnie tak ;o) moja alternatywa dla porannej kawy.
herbata z drzewem sandałowym jest bossska... a czarna ze śliwką i cynamonem jeszcze lepsza <3

Dodano: 2009-01-19 16:59

Niezła jest herbatka z pomarańczą i cynamonem

Dodano: 2009-01-19 18:22

jeśli czarna, to tylko Earl Grey :)

"wybrednie w różach wymarzając kolor czarny"

Dodano: 2009-01-19 19:50

bananowo-wiśniowa ^^

Dodano: 2009-01-19 20:10

Czarna herbata z imbirem.

Dążenie do ...

Dodano: 2009-01-19 20:14

hmmm....ja piłam z imbirem i mango - świetnie rozgrzewa

Dodano: 2009-01-19 20:20

Giftmascherin napisał(a):
bananowo-wiśniowa ^^

A gdzie można taką dostać? Brzmi przepysznie :)

Dodano: 2009-01-19 20:25

A pyszna pyszna ^^ myślałam,że w Polsce nie jest dostępna,ale się miło zaskoczyłam.Znajdziesz ją w ...Rossmanie King's Crown ^^

Dodano: 2009-01-19 20:28

A pyszna pyszna ^^ myślałam,że w Polsce nie jest dostępna,ale się miło zaskoczyłam.Znajdziesz ją w ...Rossmanie King's Crown ^^

Dzięki! Zaskoczyłaś mnie tym Rossmanem. Ja ogólnie uwielbiam wszystko, co wiśniowe i bananowe więc jak przeczytałam o tej herbacie...

Dodano: 2009-01-19 20:36

Prosze i pyysznego rozkoszowania zycze :) zazwyczaj takowe herbatki z Niemiec sobie sprowadzałam...a teraz nie musze...są różniaste smaki waniliowo-malinowe itp. :)

Dodano: 2009-01-19 20:49

Prosze i pyysznego rozkoszowania zycze :) zazwyczaj takowe herbatki z Niemiec sobie sprowadzałam...a teraz nie musze...są różniaste smaki waniliowo-malinowe itp. :)

Chętnie spróbuję. Brzmi zachęcająco :)

Dążenie do ...

Dodano: 2009-01-19 21:21

CzarnaMamba napisał(a):
Czarna herbata z imbirem.

a pfe, mam awersję do imbirowej po spróbowaniu dilmah o takim właśnie smaku...
wspomniana wiśnia z bananem rzeczywiście dobra, choć ostatnimi czasy coś mi się zbrzydły wszelkie napary na hibiskusie. wolę rooibos z suszonym bananem i kostkami karmelu ^^

Dodano: 2009-01-22 07:52

Ze względu na wszech panującą grypę skusiłam się na herbatę z miodem i cytryną...bleee nie dla mnie

Dodano: 2009-01-22 13:55

efunia napisał(a):
Ze względu na wszech panującą grypę skusiłam się na herbatę z miodem i cytryną...bleee nie dla mnie

cytryna & miód - miodzio :)) ja natomiast popijam teraz miód i mięta - średnia dla podniebienia

Dodano: 2009-01-22 14:56

Właśnie popijam kupną herbatkę z dodatkiem mięty i muszę przyznać, że nijak się to ma do własnych mieszanek wywarów z ziół owoców dodawanych do przeciętnej herbatki:)

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Dodano: 2009-01-28 09:00

ostatnio popijam yerba mate , calkiem smaczna ale jakos niespecjalnie mnie ozywia , jednak co kawa to kawa :D

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2009-01-28 09:42

cold_sea napisał(a):
ostatnio popijam yerba mate , calkiem smaczna ale jakos niespecjalnie mnie ozywia , jednak co kawa to kawa :D

Kolega kupił sobie guaranę, co by mieć wiekszego kopa w pracy :D . Jednak stwierdził, że zdecydowanie nie działa, podobno tylko miał zawroty głowy i się spocił blee

Dodano: 2009-01-28 10:40

efunia napisał(a):
[quote:23f7c99270="cold_sea"]ostatnio popijam yerba mate , calkiem smaczna ale jakos niespecjalnie mnie ozywia , jednak co kawa to kawa :D

Kolega kupił sobie guaranę, co by mieć wiekszego kopa w pracy :D . Jednak stwierdził, że zdecydowanie nie działa, podobno tylko miał zawroty głowy i się spocił blee[/quote:23f7c99270]

moze chcialby sie spocic w wystepie reklamowym

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2009-01-28 10:57

efunia napisał(a):
[quote:b1c0785da1="cold_sea"]ostatnio popijam yerba mate , calkiem smaczna ale jakos niespecjalnie mnie ozywia , jednak co kawa to kawa :D

Kolega kupił sobie guaranę, co by mieć wiekszego kopa w pracy :D . Jednak stwierdził, że zdecydowanie nie działa, podobno tylko miał zawroty głowy i się spocił blee[/quote:b1c0785da1]
Na mnie działała podobnie.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2009-02-01 13:58

Yerba mate?

Mate piłam raczej przeróżne smakowe, ale raczej nie pijam tej herbaty z ranka, bo po paru godzinach zdarza się po niej mi mieć zjazd jak po kawie, dopada zmęczenie itd. Za to rewelacyjna sprawa na długie wieczory kiedy trzeba siedzieć nad projektem czy jakimś tekstem.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło