Seriale. Strona: 9

Dodano: 2009-01-07 07:55

LadyWitch napisał(a):
[quote:6102517c5c="thistle89"]Ja tu na axn oglądam 3 raz 1 sezon!!!

nie mogłabym tak tylko po jednym odcinku dziennie... czasem zdarzało mi się obejrzeć 5-6 pod rząd [/quote:6102517c5c]

Raz zdaje sie byl weekend z housem na axn, caly sezon w dwa dni... obejrzalem ;] Mogli by to powtorzyc i z kolejnymi sezonami, a z tego co widze to wciaz walkuja 1 sezon. Wczoraj chyba nawet sie skonczyl. Moze teraz puszcza drugi.

Prawde mowiąc sciagac z netu mi sie nie chce, wiec pozostaje mi tv, ale jak patrze czasami na ramowke axn i pokrewnych stacji to wymiekam, sam chlam... jakies dark angel, angel, star trek, wzory, itp. i najczesciej powtarzaja poprzednie sezony.

Z mini seriali ktore ostanio widzialem, choc i to nie do konca to 'generation kill' :]

Dodano: 2009-01-07 08:10

Rzadko kiedy w ogóle mam czas, żeby oglądać :cry:
Ale po Housie odczekam trochę i mam bardziej przyziemny humor w Scrubs'ach :)
i innych dziwnych serialach na comedy central..

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-01-07 11:24

widziałam chyba ze 3 odcinki 'scrubs' i więcej nie chcę, nie odpowiada mi ten typ seriali. poza tym wszystko tam jest zbyt mocno naciągane. choć przyznać muszę, że kilka momentów im wyszło :D ale ogólnie bardziej mnie męczy, niż bawi.

life * is a state * of mind

Dodano: 2009-01-07 12:01

Czy męczy czy bawi - to zależy od człowieka, dnia, nasroju itp.
Jeszcze dobry serial to " Zagubiony pokój ".
Ten kto to stworzył to miał wizje dopiero :lol:
Jak po meksykańskiej garści traw :wink:

Dodano: 2009-01-07 14:16

Jak już wiele osób wspomniało "Kryminalne zagadki LV/Miami/NY" ale i tak moim najbardziej ulubionym serialem wprawdzie animowanym jest SOUTH PARK ^^ póki co 12 sezonów obejrzane po kilka razy plus odcinki nieemitowane i trudno dostępne ^^

If only I knew what I know today... I would hold you in my arms, I would take away the pain...

Dodano: 2009-01-09 13:33

Fringe ... kurde mam mieszane uczucia , to taka podrobka X-files , z jednej strony niby fajnie sie to oglada , a z drugiej ten stary swir wie wszystko bo sam to wymyslil wczesniej , i ten szef glownej bohaterki ktory tez wszystko wie ale ma opory do dzielenia sie wiedza ... troche na sile robiony klimat tajemniczosci.

South Park chetnie bym wciagnal pierwsze sezony bo byly najbardziej pojechane

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2009-01-17 22:13

Ja ostatnio oglądam Drawn Together. Niezła parodia Big Brother, która nawiązuje do wielu filmów i programów TV.

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2009-01-18 19:09

hah, swego czasu widziałam całkiem sporo odcinków motyw z podmianą mechanizmu mówiącego lalki barbie i figurki jezusa rządzi :D

life * is a state * of mind

Dodano: 2009-01-21 09:12

Wczoraj widziałam 1-szy odcinek "Cudownego dnia" w TVN Style. Fajny, raczej skuszę się na dalsze oglądanie.

Dodano: 2009-01-21 13:29

Dryp napisał(a):
Zapewne malo kto zna lub nawet kojarzy serial Carnivale. A wg.mnie to jeden z najlepszych seriali jakie ostanimi czasy nakrecono. Nie jest moze tak dynamiczny jak Heroes czy Lost, a poczatkowo wydaje sie wrecz nudny, ale fabula i sposob przedstawienia rzeczywistosci czynia go jednam z najbardziej oryginalnych seriali. To w sumie taka zagadkowa opowiesc o czyms w rodzaju zmagania sily dobra ze zlem. Polecam szczegolnie.

Chyba żartujesz, każdy szanujący się fan seriali to zna O_o szkoda, że przerwali ten serial, a wszystko przez "Rzym" :< Kreacja księdza jest fajna.

Dodano: 2009-03-02 23:31

Ja nie dawno zacząłem oglądać serial brytyjski z roku 2008 - Apparitions(Objawienia). Jak na razie jest dostępny pierwszy sezon(podobno ma być i drugi)który składa się z sześciu jedno godzinnych odcinków.

Trochę fabuły:

Ojciec Jacob (znakomity Martin Shaw) zajmuje się badaniem cudów, a w chwili obecnej pochłonięty jest sprawą uleczonego z trądu, za wstawiennictwem Matki Teresy, młodego kandydata na księdza. Watykan jednak stanowczo odmawia uznania uzdrowienia Vimala (Elyes Gabel) za cud. Wszystko komplikuje się jeszcze bardziej , kiedy pewna dziewczynka zgłasza się do kapłana z prośbą o egzorcyzmowanie jej ojca, który, jak twierdzi, jest opętany przez demona. Jednak to tylko czubek góry lodowej, bowiem wszystkie te sprawy wydają się być powiązane a siły nieczyste zdają się interesować ojcem Jacobem. Tymczasem główny egzorcysta Watykanu, Monsignor Vincenzo twierdzi, że ojciec Shawn powinien zostać egzorcystą, ponieważ demony nadzwyczajnie się go obawiają...

Z pozoru może się wydawać, że oklepana fabuła, ale uwierzcie, to tylko pozory, a egzorcyzmy, krytyka Kościoła, jak i ateizmu są tutaj poruszane na serio.
Serial jest znakomicie przemyślany, bardzo dobry scenariusz, i klimat jak z rodu pierwszego "Egzorcysty", więc nie zabraknie bardzo drastycznych scen. Serial trzyma w napięciu i mocno wciąga. Do tego całość jest opatulona bardzo mroczna i niepokojącą muzyką.

Polecam!!!!.

Dodano: 2009-05-03 13:45

Zdecydowanie DR.HOuse :D

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2009-05-03 13:49

Moj nr 1 to oczywiście Moda na sukces :twisted: :lol: Ponad czasowy serial... :lol:

Paint it black

Dodano: 2009-05-03 13:58

nr.1 to Stargate Atlantis.... :D

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-05-03 13:59

Helllish napisał(a):
Moj nr 1 to oczywiście Moda na sukces :twisted: :lol: Ponad czasowy serial... :lol:

stawiam piwo temu, który powie mi jak się zakonczy ten serial :lol: :lol: :lol:

...and music? Well, it's just entertainment folks.

Dodano: 2009-05-03 14:07

HardKill napisał(a):
nr.1 to Stargate Atlantis.... :D

Yyy, chyba SG1 jak już .

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Dodano: 2009-05-03 14:28

To także... :D Stargate SG-1... :wink:

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-05-03 14:44

ostatnio moim faworytem jest serial "Scrubs" ("Hoży doktorzy") :lol: :lol: :lol:

Dodano: 2009-05-03 15:50

Dr. House i wszystko jasne;]

Wszystko się kiedyś kończy

Dodano: 2009-05-03 17:55

HardKill napisał(a):
To także... :D Stargate SG-1... :wink:

Nie ma także, atlantis to tylko add on do właściwego serialu .
House dobry, ale mimo wszystko wtórny.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Dodano: 2009-05-03 18:07

House, Scrubs, ER, Chirurdzy i wszystko co z lekarzami. No i Futurama - dla mnie to serial :)

Dodano: 2009-05-15 10:29

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Tylko "Gothowe na wszystko" :D
http://img33.imageshack.us/img33/4835/cgothowenawszystkobyuag.jpg

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2009-05-15 15:19

House, Bones i chyba jeszcze Herosi :D

Dodano: 2009-05-15 15:59

Ja właśnie skonczyłam piątą serię Lost'ów oraz czwartą (ostateczną) Battlestar Galactica i właśnie się zastanawiam, co teraz oglądać :lol:

na pewno nie seriale o lekarzach - straszna nuuuuda jak dla mnie :wink: :roll:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2009-05-15 16:03

minawi napisał(a):
... i właśnie się zastanawiam, co teraz oglądać :lol:

Jeśli lubisz Lostów to polecam Zagubiony pokój - czy jakoś tak. Ciekawy nawet serial :)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło