Seriale. Strona: 11

Dodano: 2009-07-31 20:51

Twin Peaks?
To ja mówię Sex & The City :D

Najlepszy motyw: "Mam KU*WA 40 lat!"
I : "Twoja sperma jest kwaśna, taka dziwna w smaku..."

Uwielbiam to!
Tzn serial - nie blow job

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-08-01 07:20

Z seriali polecam Carnivàle
http://www.filmweb.pl/f110868/Carniv%C3%A0le,2003

Dodano: 2009-08-01 08:01

Moja wielka czworka- 1.Sex and the city(Samantha jest swietna,niektore jej teksty zmiataja na podloge-"Men cheat for the same reason that dogs lick their balls... because they can."2. Californication.3.True blood.4.House.Poza tym Opowiesci z krypty, Mala Brytania, Tudors,Archiwum X,Twin peaks, Rzym, Buffy tez lubie a co :lol: No i niesmiertelni Przyjaciele i Joey.Jak bylam mlodsza uwielbialam na Fox kids bodajze Gesia skorke :wink:

zwątpiwszy w miłość i cnotę, zostaje rozpusta.

Dodano: 2009-08-01 18:02

Raoul_Duke napisał(a):
Najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał to oczywiście Twin Peaks. Jak ktoś nie oglądał to niech się zabije.
Z tych nowych, to tylko Weeds oglądam, całkiem spoko, a i tematyka blisko mojemu sercu :twisted:

Twin Peaks jest rewelacyjne, kto nie widział, powinien kiedyś zobaczyć.

Forever Begins.

Dodano: 2009-08-01 21:11

Sleeping_Giant napisał(a):
[quote:3920ce4e78="Raoul_Duke"]Najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał to oczywiście Twin Peaks. Jak ktoś nie oglądał to niech się zabije.
Z tych nowych, to tylko Weeds oglądam, całkiem spoko, a i tematyka blisko mojemu sercu :twisted:

Twin Peaks jest rewelacyjne, kto nie widział, powinien kiedyś zobaczyć.[/quote:3920ce4e78]

No sorry, kto dzisiaj nie widział "Twin Peaks"?
Dwunastolatek?
I wcale nie jest taki fajny ten serial. Może był piętnaście lat temu, ale nie jest to coś uniwersalnego
Już lepsza była " Strefa Zmroku"

Jesnak nic nie pobije "X-files" !!!

Szczerze nie rozumiem seriali typu " Kryminalne zagadki..." bo wg mnie to czysta podpowiedź jak ułatwić morderstwo laikowi.
Zresztą ta seriale o morderstwach są tak podobne, że łatwo się pomylić który jest jest który i co jest co?
Ostatnimi czasy dobry serial to "mr Monk" choć z pozoru naiwny to jednak wciągający.
Fascynujący jest przypadek fobii głównego bohatera
Generalnie preferuję seriale w których dzieje aię jakaś akcja, a nie tylko seks. Dlatego wolę już naiwną akcję ale bez zbędnego tandectwa... ( mam na myśli bo reżyserzy preferują blondynki z big cycem) no więc wolę jak coś się dzieje, choć bez większego sensu, ale żebym nie musiała patrzeć na tlenioną silikonową szmatę wijącą się udając orgazm.
Ogólnie Hollywood jest do dupy, ale coś poza nim stwarza perpektywy
Czekam więc na jakiś kolejny sensowny serial nie z Hollywood

Dodano: 2009-08-02 07:27

Zapomniałem jeszcze o jednym z najlepszych seriali komediowych czyli Latającym cyrku Monty Pythona

Dodano: 2009-08-02 07:55 Zmieniono: 2011-03-11 17:51

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-08-26 19:21

Do obejrzenia:
:arrow: Twin Peaks, Harper's Island oraz Psychoville (angielski humor, czarny na dodatek, mało odcinków, a duży ubaw :wink:)
Do oglądania:
:arrow: Dr. House, Ugly Betty (wersja amerykańska jest moim ulubionym serialem, uwielbiam Amandę i Marka :D ), Desperate Housewifes (ale ostatnio bardziej z przyzwyczajenia,bo co nowy sezon tym gorzej :roll: ), Grey's Anatomy (zdecydowanie dla bab :wink: duuużo romansów, wzruszeń etc. :wink: )
No i na koniec absolutny hit :twisted: Bones :!:
Za humor, fabułę, aktorów itd. Rewelacyjny serial do pośmiania się, wzruszenia, a do tego jeszcze zbrodnia, krew, mordercy itd. :twisted: Jak ktoś lubi seriale pokroju CSI, to polecam, bo Kości są o niebo lepsze :)

A potem to zostaje telewizyjna sieczka typu "Archiwum X", czy inni Kiepscy 8) Monk od czasu do czasu również :wink:

Bo wypadek to dziwna rzecz... Nigdy go nie ma dopóki się nie zdarzy.

Dodano: 2009-08-26 19:39

Twin Peaks to tutaj klasyk, Wyspa Harpera wciągnęłam nawet moją mamę :D

Housa to każdy zna i ogląda. Brzydula Betty nawet jak nie gra to jest ugly :|

Gotowe na wszystko - hm - trzeba to trawić.

A Kości owszem - ciekawy serial - niestety w tv bardzo niewiele go leciało i wiem, że w tv ze słońcem - a aktualnie tego ni mam - nie jestem na bieżąco.

Ja tam oglądam Detektyw Conan :D AXN 9:00 :D

Dodano: 2009-08-26 19:43

ja mam pare ulubionych ale starych seriali tj.: "Airwolf", "Nieustraszony" i "Drużyna A" a w chwili obecnej to oglądałem: "Knight Rider 2008" i "Czystą krew" całkiem fajne...

Dodano: 2009-08-26 19:51

Drużyna A. - moja siostra zawsze mówiła, że Mardock to mój mąż :| Nie wiem czy ktoś kojarzy jeszcze serial Dark Angel - Mroczny anioł lub Cień anioła - o X5. Fajne to jest :)
Ale i tak nic nie pobije Futuramy :D

Dodano: 2009-08-27 07:54

thistle89 napisał(a):
A Kości owszem - ciekawy serial - niestety w tv bardzo niewiele go leciało i wiem, że w tv ze słońcem - a aktualnie tego ni mam - nie jestem na bieżąco.

Teraz jest przerwa wakacyjna, ale od września ma lecieć kolejna seria. Nie wiem, która, bo ja "lecę" do przodu i czekam na premierę nowej serii 8)

Futurama :lol: No tak,zapomniałam o serialach rysunkowych :wink:

Dodano: 2009-08-27 09:46 Zmieniono: 2011-03-11 17:51

Czarna Żmija, angielski humor, z Jasiem Fasolą:) szczegolnie dobra jest 3 seria, gdzie obok Rowan Atkinson występuje Dr.House:) w kolejnej również ale jak dla mnie nie jest już tak zabawnie

...and music? Well, it's just entertainment folks.

Dodano: 2009-08-27 11:22

Tak, tak :D Ostatnio obejrzałam wszystkie serie. Trzecia i druga mi się najbardziej podoba :D Czwarta jakoś do mnie nie trafiała :wink:
Pierwszy raz jak to oglądałam, to smarkata jeszcze byłam i "Jasia" kojarzyłam tylko jako angielskiego przygłupa. "Czarna żmija" to moim zdanie kwintesencja talentu komediowego Rowan'a :)

Dodano: 2009-08-27 11:39

ja natomiast preferuje starego "Nieustraszonego", a z nowszych to "Czysta krew" i "Knight rider 2008". Reszte nie warto ogladac chyba ze ktos cierpi na bezsennosc. Takie moje zdanie :) Chciaz w sumie do zniesienia jest tez CSI :wink:

Dodano: 2009-08-27 12:27

Knight rider 2008? Toż to taki crap, że w ogóle bez sensu są Twoje słowa. To jest co najwyżej przydługawa reklamówka Forda. A NCIS zjada wszystkie CSI na śniadanie.

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Dodano: 2009-08-27 15:30

Niezły był taki serial komediowy "Pod osłoną nocy". Emitowali jakiś czas temu na tvp1. Sczególnie podobał mi się odcinek, kiedy jednemu wampirowi kolejka w wesołym miasteczku ucięła głowę :) .
"Dr House" też da się oglądać.

Dodano: 2009-08-31 20:08

"Dr House" też da się oglądać"..
Jak dla mnie jest to jeden z najlepszych seriali
Swego czasu ogladalam maniakalnie wszytskie seriale typu Battlestar Gallactica,Stargete Atlantis itp...owczesny wspollokator mnie wciagnal...potem troche sie w nich pogubilam

"..Przed nikim czoła nie chylę Odrzucam te chwile I wszystkie słowa, którymi Złamali, opętali Odrzucam boga, dogmaty, świętości, herezje Odrzucam pustą poezję "

Dodano: 2009-08-31 22:02

Tylko "Black Books"...
Sama znalazłam i się wciągnęłam, bez współlokatora 8)

seriale Dodano: 2009-09-13 06:38

Jak dla mnie Świat wg Bundych jest bezkonkurencyjny,zawsze poprawia mi humor.Oprócz tego True Blood,chociaz ostatnio się zagmatwał wątek

carpe diem

Dodano: 2009-09-13 06:59 Zmieniono: 2011-03-11 17:52

ostatnio serial Sci-Fi SANCTUARY

ze znaną z ról w serialach: Stargate SG-1 oraz Stargate Atlantis Amandą Tapping

moje ulubione seriale to oczywiście Stargate SG-1 ,a obecnie także Stargate Atlantis :wink: i ostatnio właśnie...

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-09-13 10:38

buehehe, ja jestem zagubiona w LOSTach ;D totalne uzaleznienie [juz sie boje jak dojde do ostatniej serii ;O]

Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również w nas. - Fryderyk Nietzsche

Dodano: 2009-09-13 11:03

W moim przypadku strzałem w dziesiątkę okazał się IT Crowd. Trzeba przyznać, że specyficzne poczucie humoru mają (Anglicy), ale zrywać boki z nich można... No i Monk rzecz jasna 8)

Dodano: 2009-09-13 18:41

No tak dobry to nie ale jak mowie - z braku laku...

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2009-09-14 09:47

Ja już pisałem. Z początku jak większosć seriali może czasem nawet wzbudzić niesmak, ale druga połowa sezonu robi dziurę w mózgu ;].

Co nas nie zabije, to nas sponiewiera.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło