Seriale. Strona: 5

Dodano: 2008-09-23 16:45

Mi z seriali anime bardzo podobał się Cowboy Bebop a poza tym (sorki, ale znam tylko oryginalny tytuł - Higurashi no naku koro ni (niezły klimat a poza tym po obejrzeniu całości widz jest kompletnie zdezorientowany i nie do końca wiadomo o co chodzi :D).

Kiedyś bardzo podobało mi się "Z archiwum X" i "Miasteczko Twin Peaks" za to obecnie nie oglądam właściwie żadnych seriali

Co Cię nie zabije to Cię wzmocni. Zbliżam się ku nieśmiertelności.

Dodano: 2008-09-25 19:57

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

Tylko i wyłącznie Gothowe na wszystko były w stanie regularnie zatargiwać mnie przed Tv

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-09-25 22:08

A ja właśnie zmykam na CSI Kryminalne zagadki różnych pokemonów 8)

Dodano: 2008-09-28 13:34

Keidys specjalnie nie przepadalem za serialami ale jak juz nie bylo co ogladac wziałem sie za nie i znalazlem pare perełek.

Zdecydowanie moge polecic "Lost" Myslalem ze jak kupa ludzi to oglada to bedzie jakas masakra ale zostalem zaskoczony pozywytnie. Poza tym "Rome" - tez nie sodzilem ze spodoba mi sie serial i do tego historyczny. Z seriali SF goraco polecam "Firefly" i film z nim powiązany "Serenity" oraz pierwsze sezony "Farscape". Z kryminalnych "Dexter" ktorego kiedys polecil mi Phantom. Widzialem tylko pierwszy sezon ale slyszalem ze są nowe.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2008-09-28 18:49

amorphous napisał(a):
Z seriali SF goraco polecam "Firefly" i film z nim powiązany "Serenity"

obejrzałam latem całą serię i powiem szczerze, że serial mnie znudził, poza tym za bardzo westernowy :wink: jeszcze raz zdecydowanie optuję natomiast za genialnym Battlestar Galactica :twisted: i z neicierpliwością czekam do stycznia kiedy to mają wyjść kolejne odcinki 4tej serii 8)

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Dodano: 2008-10-08 17:48

z seriali jestem fanem Zagubionch, ponadto mam sentyment do starego juz serialu "łowcy koszmaru"

Dodano: 2008-10-10 09:30

Prison Break :D My name is Earl Dr.House :D M.A.S.H

Dodano: 2008-10-10 09:36

Stargate SG-1 :) Stargate Atlantis :) lol

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2008-10-10 14:12

racja zapomnialem o serialach medycznych czyli dr.House i chirurdzy:D

Dodano: 2008-10-10 15:46

dzizusu napisał(a):
Prison Break

Przy trzecim sezonie odpadlem. W kołko wchodzili i wychodzili do wiezenia. Znudziło mi się.

Life is complex: it has both real and imaginary components

Dodano: 2008-10-10 22:41

To i tak amorphousie długo wytrzymałeś ja odpadłem przed połową pierwszego sezonu hehe

Dodano: 2008-10-11 18:13

Chyb nikt nie wspominał o Twin Peaks. Dla mnie to serial No.1 wśród wszystkich mi znanych. Tajemnicza zbrodnia i zło czające się w lesie...

Telewizji u siebie w domu nie oglądam w ogóle odkąd mam internet, chyba że u koleżanki jak nam się strasznie nudzi to robimy sobie zbite z m jak miłość i innych podobnych gniotów. Propozycje serialowe telewizji publicznej są jak sama nazwa wskazuje dla ogółu społeczeństwa, a nie da się ukryć, że ludzie coraz bardziej głupieją-świadczyć o tym może choćby popularność wspomnianego powyżej m jak m...

Dodano: 2008-10-11 18:23

Twin Peaks nie wspomniałem o tym serialu bo to NR.1 :)

Dodano: 2008-10-11 18:54

HardKill napisał(a):

oj tak, popieram cie w 100%!
film tez byl elegancki

Dodano: 2008-10-12 13:54

Nikt chyba nie wspominiał do tej pory o "Cienkiej niebieskiej linii" z Rowanem Atkinsonem - przezabawne :lol: Swego czasu maniakalnie oglądałam Herkulesa Poirot - widziałam chyba wszystkie zekranizowane części jego detektywistycznych poczynań.
Obecnie jestem absolutną fanką "Włatców Móch"!! :lol:

Dodano: 2008-10-12 18:18

HardKill napisał(a):

"Twin Peaks" rządzi! Pamiętam, że jak byłam dzieciakiem, już fascynował mnie ten serial, choć niedużo wtedy z tego rozumiałam.

A z obecnych polecam "Dextera". Produkcja nie specjalnie wymagająca przemyśleń, czy główkowania, aczkolwiek ciekawa.

Dodano: 2008-10-12 18:28

Oglądam czasem "Dextera" ale jakoś taki dla mnie mało wciągający :D

Dodano: 2008-10-12 22:24

ja rowniez z poczatku napalilem sie na ten serial ale jakos juz pozniej nie mialem ochoty go dalej ogladac, wg mnie jest troche za nudny, niby jest jakas akcja ale jakas niemrawa jakos te zabojstwa nie robia na mnie najmniejszego wraznieja NUDA

Dodano: 2008-10-20 19:20

Wampgirl (Anciliae)
Wampgirl
Kraina Dreszczowców :Kraków

A ja dalej mam sentyment do Garfielda. Leci na TVP1 o 19 w poniedziałki jako dobranocka, ale zawsze przegapiam

"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi

Dodano: 2008-10-20 19:28

o nie wiedziałem:D mistrzowska bajka to jest:D

Bajeczka Dodano: 2008-10-21 08:06

Nie ma jak serial animowany "Simpsonowie" xD
Uwielbiam tą bajkę
Leci o 20:10 na "Canal+" lub o 7:20... oraz...
12:00 na "Canal+film"

Polecam! Bo to kultowy serial animowany!
Każdy pewnie zna Homera rodzinkę i miasteczko ^^

"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"

Dodano: 2008-10-29 16:30

Ostatnio powróciłem do oglądania serialu "ER". Niestety, w telewizji puszczają same gnioty, czasy takich potęg serialowych chyba już minęły, które tak trzymają w cholernym napięciu do ostatniego odcinka, więc trza po przypominać sobie te starsze
Przypominam sobie stare odcinki pierwszego sezonu. O dziwo - dalej pozostawiają wrażenie nie małe jak wówczas. I tak aż do piętnastego, więc długa droga przede mną

Re: Bajeczka Dodano: 2008-11-12 15:09

Drac-Moongroow napisał(a):
Nie ma jak serial animowany "Simpsonowie" xD
Uwielbiam tą bajkę
Leci o 20:10 na "Canal+" lub o 7:20... oraz...
12:00 na "Canal+film"

Polecam! Bo to kultowy serial animowany!
Każdy pewnie zna Homera rodzinkę i miasteczko ^^

Ostatnio oglądałam pałnometrażową wersję. Fajna:)

Dodano: 2008-11-12 17:27

Też oglądałem Efunia pełnometrażową wersje :] ale na szczęście bez polskiego da binga

"Dracofobijna przypadłość Moongrowasydy"

Dodano: 2008-11-12 17:52

Mogliby powtórzyć Twin Peaks w jakiejś rozsądnej porze.

Forever Begins.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło