Co będzie po śmierci ?? W co wierzycie jakie są wasze pogląd. Strona: 18

Dodano: 2011-07-30 20:53

bibunia napisał(a):
[quote:d804432bcc="Masterdeath"]Gdy ktoś z was umrze niech mi przyjdzie powiedzieć jak tam jest po drugiej stronie ; p
Jeszcze nikt nie wrócił...,wiec można sie domyślec,ze jest NIC :D[/quote:d804432bcc]

Ja tam czuje duszę, istnieje świat niematerialny ; p

Dodano: 2011-07-30 20:56

Masterdeath napisał(a):
[quote:bda9b46445="bibunia"][quote:bda9b46445="Masterdeath"]Gdy ktoś z was umrze niech mi przyjdzie powiedzieć jak tam jest po drugiej stronie ; p
Jeszcze nikt nie wrócił...,wiec można sie domyślec,ze jest NIC :D[/quote:bda9b46445]

Ja tam czuje duszę, istnieje świat niematerialny ; p[/quote:bda9b46445] Tak tak ,ale o tym gdzieś juz pisałam o mocy i trwałosci podświadomosci..pewnie tutaj ,ale wcześniej.A ja tam też czuję moc ghahah :D

wiara jest mocą człowieka Dodano: 2011-07-30 21:04

bibunia napisał(a):
[quote:051dc07e6f="SanguineVenari"][quote:051dc07e6f="bibunia"][quote:051dc07e6f="wojges"]Pismo Święte uczy nas, że „ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują” (1 Kor 2, 9)
Jak będziemy to szczęście przeżywać?

– Żeby spróbować udzielić odpowiedzi na to pytanie, musimy odrzucić sposób ziemskiego rozumowania, czyli kategorie tzw. radości ziemskich i szczęścia pojmowanego w naszej rzeczywistości, tu i teraz. Tam, w stanie totalnego szczęścia, będziemy ciągle przenikani miłością Bożą; nasza dobroć, miłość i nasze człowieczeństwo będą w zenicie szczęśliwości, będziemy dawać naszą miłość Bogu i wszystkim zbawionym i nieustannie będziemy przenikani miłością i dobrocią Boga, i wszystkich zbawionych – będziemy posiadać królestwo Boże…
Wybacz,ale nie widzę tam mowy o przenikaniu miłosci,ani innych takich.Jest to wyobrażenie ludzkim umysłem ogarniete,wiec poniekad zaprzeczasz temu cytatowi:) Nie wiesz co bedzie po śmierci według tego,a moze byc wszystko i nie jest powiedziane czy w pojeciu ludzkim bedzie to miłe czy też nie :)[/quote:051dc07e6f]

Och, Objawianie zapowiada, że będzie wspaniale i zarys tego, co będzie jest dosyć wyraźny.[/quote:051dc07e6f]Cudowna ironia Tak dla niektórych to jest aż nadto oczywiste :D[/quote:051dc07e6f]

Bibuniu, to nie była ironia.;D W Objawieniu są podane informacje na temat przyszłego życia (opisywanego de facto jako wspaniałe), ale to już kwestia wiary

Dodano: 2011-07-30 22:15

Odnosiłam sie do przytoczonego wątku..a tam niestety uzytkownik raczej źle dobrał według mnie fragment :)

Dodano: 2011-07-30 22:34

"Nie zważysz tego ani nie zmierzysz, jeśli nie zechcesz to nie uwierzysz"

Jeden z fajniejszych cytatów moich ulubionych Grajków... wtrącając się do tematu, chyba wiele nie wymyślicie w tej kwestii... mam tylko nadzieje że się po... nie rozczarujemy się...
a nawet jeśli?

Dodano: 2011-07-30 22:38

SalomonKain napisał(a):
"Nie zważysz tego ani nie zmierzysz, jeśli nie zechcesz to nie uwierzysz"

Jeden z fajniejszych cytatów moich ulubionych Grajków... wtrącając się do tematu, chyba wiele nie wymyślicie w tej kwestii... mam tylko nadzieje że się po... nie rozczarujemy się...
a nawet jeśli?
Fajnie sie rymuje,ale nie jestem zwolenniczka cytatów wyrwanych z kontekstu...Chętnie bym przeczytała cały tekst,ponieważ ten kawałek za wiele mi nie mówi.:)

Dodano: 2011-07-30 22:45

Masz rację, trochę wyrwałem zdanie z innej beczki, ale myślę że dobrze obrazuje temat, sam sobie ryję łeb często co będzie, ale cholera jakoś nic nie wymyśliłem... opierając się na czymkolwiek, zawsze dochodzę do jednego wniosku, TO CHYBA KWESTIA WIARY.

Dodano: 2011-07-30 22:51

SalomonKain napisał(a):
Masz rację, trochę wyrwałem zdanie z innej beczki, ale myślę że dobrze obrazuje temat, sam sobie ryję łeb często co będzie, ale cholera jakoś nic nie wymyśliłem... opierając się na czymkolwiek, zawsze dochodzę do jednego wniosku, TO CHYBA KWESTIA WIARY.
:) To na pewno tylko kwestia wiary.. Ja nie mam tego problemu :) Po śmierci pewnie dłuższy czas(z racji sporego "duch" wewnętrznego,tempetamentu czy czego tam)będę "załatwiac" to czego nie zdąże załatwic za życia,a potem nicośc ot koniec egzystencji :)

Dodano: 2011-07-30 22:54

skoro nicość i koniec egzystencji, to co i jak po tej śmierci będziesz załatwiać ?

Dodano: 2011-07-30 22:58

SalomonKain napisał(a):
skoro nicość i koniec egzystencji, to co i jak po tej śmierci będziesz załatwiać ?
siłą woli bede kierowac najbliższymi taki ekscentryczny wymysł

Dodano: 2011-07-30 23:06

Co ma być to "bendzie"
Odpowiedź każdy otrzyma po śmierci, teraz nie ma się czym martwić, trzeba grać w grę o nazwie "życie" i czekać na zmianę planszy

Dodano: 2011-07-30 23:07

No to dość ekscentryczny, mnie się wydaje że albo nicość albo byt, albo wpływ albo brak kontaktu. Nie pozostawiaj sobie furtki: "dopilnuje to czego nie zdążyłam". Tak się nie da według mnie, raczej myślę że Ci co zostaną mogą nas utrzymać przy sobie dłużej, niż my wspomóc ich jakoś po śmierci.

Ja wierzę w to że jednak się nie kończy... a jeśli pozostawimy coś nie tak, biada nam, ktoś będzie cierpiał, my lub ten kto pozostanie.

Dodano: 2011-07-31 13:37

SalomonKain napisał(a):
No to dość ekscentryczny, mnie się wydaje że albo nicość albo byt, albo wpływ albo brak kontaktu. Nie pozostawiaj sobie furtki: "dopilnuje to czego nie zdążyłam". Tak się nie da według mnie, raczej myślę że Ci co zostaną mogą nas utrzymać przy sobie dłużej, niż my wspomóc ich jakoś po śmierci.

Ja wierzę w to że jednak się nie kończy... a jeśli pozostawimy coś nie tak, biada nam, ktoś będzie cierpiał, my lub ten kto pozostanie.
Wiara jest odczuciem subiektywnym i jestem za tym,aby kazdy miał jednak wolnosc we własnych przekonaniach,więc pozwól,ze tak sobie to wyobrażę :)

Dodano: 2011-07-31 14:21

niech będzie, jest demokracja, ale brak tu konsekwencji, tak po mojemu...

Dodano: 2011-07-31 14:29 Zmieniono: 2011-07-31 14:33

SalomonKain napisał(a):
niech będzie, jest demokracja, ale brak tu konsekwencji, tak po mojemu...
Na stronie 26 pokrótce opisałam o co chodzi w moim mysleniu .I tak sie tego bedę trzymac.Nie ma w tym mowy o żadnych "nadnaturalnych"bytach i miejscach. Przynajmniej jak dla mnie... Chyba że psychikę ludzką uznamy za "nadnaturalną".

Dodano: 2011-10-29 13:07

Tybetańska Księga Umarłych

http://www.kino-online.name/index.php?id=5190&odstrona=wyswietl

http://mahajana.net/teksty/tybetanska_ksiega_umarlych.pdf

Dodano: 2011-10-29 13:39 Zmieniono: 2011-10-29 13:40

Pastafariańskie analizy śmierci w oparciu o burzliwy żywot pirata do znalezienia w księgach dostępnych poniżej:

http://kosciol-spaghetti.pl/lunzy-kanon.html

Zaprawdę powiadam Wam!

"15Moja rada dla Was, zmartwionych pastafarian jest taka, że powinniście zorganizować cokolwiek zechcecie, by stało się z Waszym truchłem po śmierci.
16Nie ma gwarancji, że to nastąpi, ale ostatecznie, to prawdopodobnie i tak nie ma znaczenia."

Tak mówi Księga.

(ja także chcę trochę miru za wklejenia linka do fascynujących brewerii!)

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-11-02 21:54

co będzie po śmierci?? po mojemu? to robole nos zezrom i tyla z tego bydzie

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Dodano: 2011-11-02 21:57

FAFAL PRAWDĘ RZECZE

Co cię nie zabije, to cię wkurwi

Dodano: 2011-11-02 23:13

FAFAL napisał(a):
co będzie po śmierci?? po mojemu? to robole nos zezrom i tyla z tego bydzie

Ale, że głodne chińskie robotniki?

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2011-11-03 05:52

jak prztargają tyla kilosów to moga być i chińskie. Bez różnicy. Czy chińskie czy malezyjskie czy z kongo tak samo sie najedzą ;]

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

poo smierci Dodano: 2011-11-03 10:10

jest życie na bank...bo by duchów nie było co ma byc to będzie każdego to czeka, więc żyjmy z całych sił bo życie jest krótkie i kochajmy bo im świeca też zgaśnie

Dodano: 2011-11-08 20:17

Po śmierci znajdę się w czarnych komnatach, będę tam słuchać zespolów takich jak Epica i arkona, popijać driny, tańczyć pogo i poznawać inne dusze. A jakaś maleńka cząstka mojej duszy poleci do jakiegoś żyjącego człowieka.

Dodano: 2011-11-08 20:55

czarna-inna napisał(a):
Po śmierci znajdę się w czarnych komnatach, będę tam słuchać zespolów takich jak Epica i arkona, popijać driny, tańczyć pogo i poznawać inne dusze. A jakaś maleńka cząstka mojej duszy poleci do jakiegoś żyjącego człowieka.
Więcej innych kapel i wchodzę w to ! :)

Dodano: 2011-11-08 21:36

Po śmierci znajdę się na wyspie kobiet gdzie będą tylko i wyłącznie kobiety , syrenki i te sprawy...
(vide anime One Piece wyspa kobiet an której rządzi Boa Hancock)

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło