Co będzie po śmierci ?? W co wierzycie jakie są wasze pogląd. Strona: 15

Dodano: 2010-10-05 20:55

[quote:7652d55d1d="Mortis96"]Samo pytanie jest błędnie sformułowane.
Powinno ono brzmieć co będzie po życiu.
Po śmierci nie będzie nic, to logiczne.
Chyba że ktoś wierzy w boga czy bogów, reinkarnacje,śniętego mikołaja,raje, podwodne cywilizacje itp.
Wierzcie w co chcecie lub nie wierzcie w nic, bo będzie jak chcecie lub tak jak nawet nie przypuszczacie :) Cóż za podobieństwo poglądów:) tu również sie zgadzam .Ktoś tam napisał,że w niebie bedzie robił co będzie chciał...Osobiście nie wierzę w życie po życiu niebo i piekło,ale jeśli miałabym się kierowac ogólnymi stereotypami i poglądami to w niebie kolego bedziesz brzdąkał całą wiecznośc na harfie a w piekle ...to będą sami grzesznicy:) więc sporo by sie wydarzyło.

Dodano: 2010-10-05 21:08

Ephrel (Bicz)
Ephrel
Edinburgh ( Scotland)

A tu sie zgadzam z kolezanka. Spoleczenstwo przjyjelo norme, ktora zostala narzucona przez kosciol i wszystkich cholernych kapturnikow.. nie wierze w brednie, ktore ludzie masowo wrecz, przedstawiaja w tv, o jasnym swietle, ktore wskaze droge... Pragne zauwazyc, iz Lucyfer jest przedstawiany rowniez jako swiatlosc, wiec, kto ma 100% pewnosc, ze to wlasnie jezus "wyciaga" swa jakze dobroduszna dlon do homo sapiens.. Wybaczcie male litery w imionach "swietych" ale ja uznaje Nieswietosc.. Tak wiec brak szacunku do wszystkiego co zwiazane z bogiem - jest uzasadniona.. Tlumaczyc sie nie mam zamiaru, bo "wiecej grzechow nie pamietam".. HAIL

Dodano: 2010-10-05 21:11

ghaha:D więcej grzechów nie pamiętam...:) doskonałe droga koleżanko i niech światłośc upadłego będzie z tobą

Dodano: 2010-12-04 20:14

Uważam, że po śmierci, każdy z nas spotka i zobaczy to, w co wierzy teraz.
Z racji mojego stanowiska jakie zajmuję w tej kwestii, wraz z ustaniem pracy mojego serca nie zobaczę nic...

Nie ma nieśmiertelności, gdyż nasz świadomość jest śmiertelna.

Dodano: 2010-12-04 20:29

mysle ze cos tam dalej jest ale na pewno nie taka wizja jak wyobrazaja i wmawiaja pod kara piekla biednym owieczkom panowie w koloratkach swiaty rownolegle moze

Kropla drąży skałę

Dodano: 2011-03-06 13:58 Zmieniono: 2011-03-06 14:21

Wiem jakie będzie Życie po życiu. To musi być prawda. Wszystkiego dowiedziałem się z tej strony:
http://smierc-zycie.com

Dodano: 2011-03-06 14:41

Ja nie myślę o śmierci,czy też gdzie potem będę.
Ale obawiam się...
Gdzie moje życie może znowu się zacząć...

Dodano: 2011-03-06 15:16

LordLard (Anciliae)
LordLard
Biała Podlaska\Lublin\Kuldahar

ja myśle że po śmierci badziemy widzieć czerń a potem bardzo powoli zacznie działać nasza wyobraźnia i bedziemy tam gdzie marzyliśmy lub graliśmy kiedyś...

Życie jest wyjątkową grą RPG - żyjesz żeby się rozwijać i przetrwać!

Dodano: 2011-03-06 18:04

Myślę, a wręcz jestem przekonany, że jak tylko wyłączy mi się system to mnie zakopią i na tym moja egzystencja się skończy. Skoro zwierzęta tak mają to my też i jakoś nie chce mi się w to bardziej wgłębiać, bo według mnie sprawa jest prosta.

Noc jest ciemna i pełna strachów.

Dodano: 2011-03-07 00:45

A ja sobie wymyśliłam wczoraj... Że może po śmierci będzie to co było w moich snach...
To niesamowite piękno do którego pragnę wracać.
Dzika przyroda...
Mam nadzieję, że tak będzie. Chcę tam trafić. Choć na chwilę.

Dodano: 2011-03-07 07:02

Po śmierci nie ma nic.

Dodano: 2011-03-09 09:47

xCHAOSx napisał(a):
Po śmierci nie ma nic.

Skąd ta pewność że nie ma nic?...

A ŻYCIE PRZED ŻYCIEM?? Dodano: 2011-03-11 22:29

Wierzę,w życie po życiu-inaczej nasze istnienie nie miałoby sensu..zastanawiacie się czasem kim byliście w poprzednim wcieleniu?
http://smierc-zycie.com/zycie-przed-zyciem.html

A ŻYCIE PRZED ŻYCIEM?? Dodano: 2011-03-11 22:43

iwona2568 napisał(a):
Wierzę,w życie po życiu-inaczej nasze istnienie nie miałoby sensu..zastanawiacie się czasem kim byliście w poprzednim wcieleniu?
http://smierc-zycie.com/zycie-przed-zyciem.html

W horoskopy i inne cuda nie wierzę, ale czasem mam wrażenie, że w poprzednim wcieleniu byłam jakimś gestapowcem - bez kitu, kiedyś nawet zemdlałam w muzeum obozu koncentracyjnego mając niewytłumaczalne poczucie winy
Ale prędzej, to już efekt tego, że jestem niechcianym dzieckiem, bo wtedy przez całe życie ma się takie poczucie, iż cały wszechświat cie nienawidzi

Dodano: 2011-03-14 21:04

nie wierzę w życie po śmierci, ale jeśli się myle, to mam nadzieję że będą tam dziwki, zioło i piwo!

Dodano: 2011-03-14 21:55

To ambitnie, tak trzymaj.

Who is The Pied Piper?

Dodano: 2011-03-14 22:06

dobrze, będę.

Dodano: 2011-03-15 01:43

Myślę, że po śmierci będzie to samo, co przed naszym poczęciem... Czyli bezkresna pustka i nicość...

Dodano: 2011-03-15 09:47

Nie będzie niczego, ot co.

Alleluja i do przodu.

Dodano: 2011-03-15 11:26

ja tam wierzę w reinkarnację,bo pustką nie możemy być...

Dodano: 2011-03-15 12:20

Ceiphied (Bicz)
Ceiphied
Nowa Sól - Zielona Góra

Co będzie po śmierci ? Zobaczymy dalszą sytuacje Japonii...tylu niewinnych osób zginęło.

''Sztylet rani ciało, słowo - umysł.'' - Menander

Dodano: 2011-03-15 12:32

Ceiphied napisał(a):
Co będzie po śmierci ? Zobaczymy dalszą sytuacje Japonii...tylu niewinnych osób zginęło.

A co ma piernik do wiatraka?

Dodano: 2011-03-15 13:36

ten_co_niesie_swiatlo napisał(a):
A co ma piernik do wiatraka?

Tyle samo liter

Wierzę w Boga, Ojca Wszechmogącego ...

Dodano: 2011-03-28 23:27

Benjamin_Breeg napisał(a):
[quote:60324133da="ten_co_niesie_swiatlo"]A co ma piernik do wiatraka?

Tyle samo liter[/quote:60324133da]

hehheeee nie ma jak refleks!!

Ceiphied chyba miał/a na myśli koniec świata o którym się coraz częściej mówi tu i ówdzie:))

Ocean czasu – chcemy czy nie – zawsze zwraca nam to, co w nim kiedyś pogrzebaliśmy.

Dodano: 2011-03-28 23:29

pewnie nic... zgaśniemy wraz z naszą świadomością

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło