Co będzie po śmierci ?? W co wierzycie jakie są wasze pogląd. Strona: 11

Dodano: 2007-10-25 11:00

Heeh :)
Lovecraft to musi mieć fajne życie po życiu w tym swoim świecie xDD. To samo twórcy horrorów wszelkiego rodzaju.

Poza tym, jeśli o mnie chodzi, chętnie wskoczę w świat, który sobie wyobrażam, który zrysowuję na papier i czasami opisuję xDD

Dodano: 2007-10-25 13:52

Wild_Child napisał(a):
Poza tym, jeśli o mnie chodzi, chętnie wskoczę w świat, który sobie wyobrażam, który zrysowuję na papier i czasami opisuję xDD
Hmmm, dobry pomysł tyle, że ja wyladowałbym w świecie, który wyobrażam sobie komponując utwory :wink:

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Dodano: 2007-10-25 15:59

terefere... 8)

Dodano: 2007-10-25 19:04

Przekonamy się po śmierci... Moim zdaniem przestajemy istnieć. Przestaje działać podświadomość... i nie ma już nic. Można to nazwać pewną formą wolności.

"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata, nierozsądny stara się przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych. " G.B. Shaw

Dodano: 2007-10-25 22:16

Aria_de_Bloodvarie napisał(a):
Przekonamy się po śmierci... Moim zdaniem przestajemy istnieć. Przestaje działać podświadomość... i nie ma już nic. Można to nazwać pewną formą wolności.

mam dokładnie ten sam pogląd. nicość, niebyt... nie ma nas...

Yttligare Ett Steg Närmare Total Jävla Utfrysning...

Dodano: 2007-10-25 22:33

KostucH napisał(a):
[quote:8c80bf6866="Selene69"]Kostuch wciśnij "reset" i po sprawie :wink:
A gdzie to sie wciska :roll: :?: [/quote:8c80bf6866]
kup Glocka i wciśnij :wink: :twisted: a raczej pociągnij

Dodano: 2007-10-26 03:07

Selene69 napisał(a):
kup Glocka i wciśnij :wink: :twisted: a raczej pociągnij
A może wyciśniej :twisted:

Dodano: 2007-10-28 20:47

KostucH napisał(a):
A może wyciśniej :twisted:

tez może byc :twisted: bang bang i po sprawie :wink: Tylko potem wróc i napisz jak tam jest :lol:

... Dodano: 2007-10-28 21:42

......(...)" błekit ogladał szkielet przepysznej budowy,
Co w kwiat rozkwitał jaskrawy,
Smród zgnilizny tak mocno uderzał do głowy,
Żeś omal nie padł na trawy.
Brzęczała na tym zgniłym brzuchu much orkiestra
I z wnętrza larw czarne zastępy
Wypełzały ,ściekając z wolna jak ciecz gęsta
Na te rojące sie strzępy....
Po sakramentach ostatnich,
Gdy zejdziesz pod ziół urodę kwietną,
By gnić w śród kości bratnich....
C.B "Padlina"
Nic dodać, nic ująć...każdy trafi do ziemi i zacznie sie rozkładać...a co pozostaje po zmarłym???pamięć odchodząca w zapomnienie i duch- błądzący po świecie....

Dodano: 2007-10-29 07:43

MOWY NIE MA! Mnie maja spalić i rozsypać w jakimś pięknym lesie.
Dziękuję

Dodano: 2007-10-29 15:54

Selene69 napisał(a):
Tylko potem wróc i napisz jak tam jest :lol:
Wszystko fajnie dopóki nie zacznie śmierdzieć :lol: :twisted:

Dodano: 2009-03-09 19:39

Jak dla mnie to nic nie ma po śmierci. Ciało się rozkłada, a powstałe atomy i cząsteczki budują nowe organizmy. I to jest ta nieśmiertelność - obieg materii w przyrodzie. Chociaż za kilkadziesiąt lat może się okazać, że wszystkie te teorie są nic nie warte. Ale ja tam żyję teraźniejszością

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Dodano: 2009-03-10 13:26

A ja wierzę, że odrodzę się znów, aż dusza dojdzie do pewnego, bliżej dla mnie nieokreślonego stanu - dążenie do doskonałości, albo może napotkanie tej właściwej bratniej duszy ?. I znów kiedyś spotkam pewne osoby. Często mam wrażenie, że niektóre osoby to już znałem w poprzednim życiu :)

Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret!

Dodano: 2009-03-10 14:48

CrommCruaich napisał(a):
(...) Często mam wrażenie, że niektóre osoby to już znałem w poprzednim życiu :)

Ja też :)
Po śmierci nic nie będzie - będziemy żyć innym życiem nie wiadomo gdzie i nie będziemy wiedzieli, że żyliśmy inaczej kiedyś, zanim umarliśmy, a zarazem urodziliśmy się.

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-03-10 14:51

No to wiadomo, że jeśli nikt z nas nie uzyska oświecenia w obecnym życiu będzie kontynuował wędrówkę wcieleń. Natomiast to czy odrodzimy się w tym świecie czy w jakiś innym nie jest raczej możliwe do przewidzenia, choć zapewne ma związek z etapem przebudzenia duchowego...

Rzadko tu bywam, ale panny modelki zapraszam na: www.dryp.maxmodels.pl

Dodano: 2009-03-10 14:54

I tu wracamy do największego pytania wszechświata z "Autostopem przez Galaktykę" - ile dróg musisz przejść ? :)
A tak na serio, to ciekawe jaki miałby być ostateczny cel tej wędrówki.

Dodano: 2009-03-10 16:21

mnie po śmierci zjedzą robaczki...i to tyle...co się ze mną stanie... :wink: to pewne...

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...

Dodano: 2009-03-10 16:58

CrommCruaich napisał(a):

A tak na serio, to ciekawe jaki miałby być ostateczny cel tej wędrówki.

Mi się tak wydaje, że celem tej wędrówki jest przeżycie życia w pełni szczęśliwie - bez smutku.
Nierealne - więc moim zdaniem pasuje :wink:
Zawsze będziemy błądzić tu i tam...

Aliquando praeterea rideo, jocoro, ludo, homo sum.

Dodano: 2009-03-18 21:30

hmmm mój znajomy na tapecie w komputerze ma obrazek, w zasadzie to dyptyk: po lewej stronie narysowanie jest piekło, w którym groźna bestia pochłania potępione dusze...po prawej stronie natomiast jest ukazany Bóg jako staruszek z brodą, który...także zjada dusze - ale te idące do nieba

:wink:

Wg Kumpla morał jest z tego taki: "Każdy po śmierci zostanie zjedzony." :wink:

Dodano: 2009-03-18 22:59

niema nic brak problemow czarna dziura dlatego trzeba korzystac zycia na calego.

jowisz i poza nieskończoność... Dodano: 2009-03-18 23:20

http://www.youtube.com/watch?v=c1IPrx-zC1Y&feature=related

Dodano: 2009-03-18 23:44

Uważam że w życiu mamy do osiągnięcia pewien cel, każdy z nas ma inny, takie zadanie na to wcielenie, heh a jak się nie uda no to bach! w następnym "przerabiamy" to samo...i do skutku ;] w kolejnych wcieleniach kroczymy dalej, dążąc do doskonałości...tylko taką teorię czuję i taka ma dla mnie sens. To by było straszne marnotrawstwo energii gdybyśm po prostu "przemijali"...

"psy patrzą na nas z szacunkiem, koty z pogardą, a świnie jak na równych sobie"

Dodano: 2009-03-19 15:22

TatumiMorgan napisał(a):
To by było straszne marnotrawstwo energii gdybyśm po prostu "przemijali"...

Energia w przyrodzie nie ginie, tylko przepływa, ciągle zmieniając swoją formę.

Prawda jest córą czasu poczętą w przypadkowym i krótkotrwałym romansie ze zbiegiem okoliczności.

Dodano: 2009-03-19 20:57

Mam szczerą nadzieję, że po śmierci nie ma nic. Po prostu - zasypiasz i przestajesz istnieć.

Dodano: 2009-03-19 21:13

Alpha-Sco napisał(a):
Mam szczerą nadzieję, że po śmierci nie ma nic. Po prostu - zasypiasz i przestajesz istnieć.

Dlaczego? Rozwiń myśl.

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło