Decadence Cafe - note: dress code. Strona: 196

Dodano: 2008-02-06 07:09

Pierwszy!
Witam w kolejnym cieżkim dniu &ltrzynajmniej dla mnie>.
Smacznej kawy i sukcesów życzę!

Pozdrawiam z połówką...tygodnia 8)

Koniec i bomba, a kto czytał, ten trąba ! Witold Gombrowicz.

Dodano: 2008-02-06 07:22

I Tobie Grzesiu powodzenia.
Właśnie jestem po nocnym szwendaniu się naookoło głównej atrakcji Golęcina (pozdrowienia dla Kasi), który to jednak bardzo chętnie wymieniłam na Cytadele.
Na dzień dobry dowiedziałam się kilka urzekających zdań o sobie. Taka właśnie ze mnie ponoć dziwka. Nocna. :wink:
Ale, ale ale biała herbatka w łapkę i mykam na trening na Wolę. Dziś na rowerze.
(...) Tak, tak przepadnij dniu, dzisiaj w końcu też będzie noc :) [/youtube]

Facet z moich marzeń pieści tak, że przestałam szukać ziemskich kochanków. ;D

Dodano: 2008-02-06 07:54

Saluto

Semek pracusiu <graba> - teraz juz wiem skad masz ten komputerek :wink:
Kinia - witam w naszych progach. Jesli Ty jestes dziwka nocna to ja jestem mistrzem parkietu :lol:

Wczoraj spotkalem sie z okresleniem, ze szatan jest cool wiec co? Po szatanku...?

Goracym, rzecz jasna :twisted:

Pozdrawiam Was

Dodano: 2008-02-06 10:15

eIcILipse napisał(a):
Taka właśnie ze mnie ponoć dziwka. Nocna. :wink:

8O Córeczko! Nie poznaję Cię kochanie 8O
Ściskam i całuję Cię Kiniuś 8)

:arrow: Dottore <grabka> , lej szatanka.

Dodano: 2008-02-06 10:22

:arrow: Kiniu :* Dawno Cię nie widziałam. Niedługo być może znowu się gdzieś spotkamy na wydziale :D
I pewnie - jak znam życie - nie poznam Cię po tej Twojej metamorfozie

:arrow: Doktorze :* Semek :* Witajcie!

Ja nawet wiem, Doktorze, gdzie Ty się spotkałeś z tym określeniem, że Szatan jest cool.
Trza się stuknąć tymi kubkami z kawą za to fantastyczne sformułowanie :D

.....a ja już chcę gdzieś, gdzie ludzie mówią w normalnym języku .... :roll:

... myślę nad problemem tym, czy można być bez duszy złym ...

Dodano: 2008-02-06 10:29

Faustusie, Semjanie, Selene, Chinko :* Witajcie! Mam nadzieję, że dobrze się miewacie.

Poproszę jednego szatanka. :)

I prefer to remain silent

Dodano: 2008-02-06 10:35

Cześć Marta.... uuups 8O

No to zdaje się, że już będą wiedzieć, kimże jest tajemnicza M. Ale to nic nie szkodzi, bo wszakże widzimy się przy najbliższej okazji wszyscy w Poznaniu, fiu fiu fiu - ja nic nie wiem, mnie tam nie ma.

Ładnie Kochaniutka tak zaniedbywać urzędnicze obowiązki ?

Dodano: 2008-02-06 10:37

Witaj Siostra :* witaj Martula (vel Solitary :lol: ) :*

Tak mi sie przypomnialo. Dokonalem ostatnio odkrycia w Danzigu.

Kojarzycie slynna scene przedstawiajaca "Theatre du Vampires" z niezapomnianego "Wywiadu..."? Znajomi mi pokazali niesamowite miejsce na Starowce. Gdy ujrzalem to na wlasne oczy odrazu nasunely mi sie skojarzenia z tamta scena. Sami zerknijcie:

Niesamowity klimat ma ten kosciol, za pierwszym razem jak tam sie zjawilem, poczulem niesamowity dreszcz emocji na plecach, co lepsze odbywaja sie w nim koncerty...W zyciu w takim kosciele nie bylem. Poza tym jest siedziba bohemy artystycznej nie tylko gdanskiej...

HOT SZATAN DLA WSZYSTKICH :wink:

Dodano: 2008-02-06 10:41

dr_Faustus napisał(a):
Niesamowity klimat ma ten kosciol, za pierwszym razem jak tam sie zjawilem, poczulem niesamowity dreszcz emocji na plecach, co lepsze odbywaja sie w nim koncerty...W zyciu w takim kosciele nie bylem. Poza tym jest siedziba bohemy artystycznej nie tylko gdanskiej...

Genialne miejsce ... i jeszcze Cię tam nie było, no niemożebne!
Coś mi mówi, że proponujesz zrobić spotkanie u siebie :D

Dodano: 2008-02-06 10:51

Siostra - cos mi mowi, ze spisz jeszcze :wink: no niemozebne :wink:
Gdybym nie byl i na wlasne oczy nie zobaczyl to bym nie uwierzyl, ze mam cos takiego pod nosem :twisted:

Spojrz Chineczko na te schody przy oltarzu oraz sam oltarz, normalnie wypisz-wymaluj - TEATR VAMPIROW :twisted:

Co do spotkania to czemu nie - tutaj tak ostatnio odkrywam, calkiem sporo jest takich ciekawych miejsc, nie wspomne juz o okolicy Trojmiasta...

Dodano: 2008-02-06 11:03

Nie Brat - nie śpię... chyba.... Treść materii, którą probuję sobie przyswoić mnie zmuliła.

Takie ładne miejsca pod nosem, a Brat dopiero teraz to odkrył :D

Ale co tam - ja nie znam prawie wcale Poznania.
Na takich jak ja mówi się tutaj "eine Bande von Ignoranten" :)

Coś mi mówi, że muszę uzupełnić te braki :D

Dodano: 2008-02-06 11:11

Little_China_Girl napisał(a):

Takie ładne miejsca pod nosem, a Brat dopiero teraz to odkrył :D

Ale co tam - ja nie znam prawie wcale Poznania.
Na takich jak ja mówi się tutaj "eine Bande von Ignoranten" :)

Coś mi mówi, że muszę uzupełnić te braki :D

No wlasnie Siostrzyczko, moze czas skonczyc z ignorancja. Moze bysmy zapoczatkowali jakies wloczegi po Polsce spod znaku "poznaj magiczne miejsca". W koncu zamiast siedziec w weekendy w domu, ewentualnie wloczyc sie po knajpach i z reguly zalewac smutki, moze by tak pojsc w tym kierunku? Co Ty na to? W ciagu tygodnia wynajdujemy miejsca, a w week ruszamy. Ekipe mamy. Wiem, ze Semkowi ten pomysl by sie spodobal, z reszta z tego co kojarze to on sam uskutecznial takie wloczegi...

Dodano: 2008-02-06 11:19

Pomysł prześwietny.
Z resztą doskonale wiesz, że mam żyłkę podróżnika - vide moje fotki

Sęk w tym, że lepiej znam inne kraje, niż samą Polskę. Już nawet mam troszkę planów, gdzie chcę wyruszyć. Najpierw góry za Bolkowem - już mam tam "metę" nawet, a co do reszty się zobaczy :D

Dodano: 2008-02-06 11:21

dr_Faustus napisał(a):

W ciagu tygodnia wynajdujemy miejsca, a w week ruszamy. Ekipe mamy. Wiem, ze Semkowi ten pomysl by sie spodobal, z reszta z tego co kojarze to on sam uskutecznial takie wloczegi...

Wypisz , wymaluj to JA :D

wszakże widzimy się przy najbliższej okazji wszyscy w Poznaniu, fiu fiu fiu - ja nic nie wiem, mnie tam nie ma.

Jaki Poznań?? 8O To se neda :lol:

Tak wogole to....Ściskam i całuję Chineczko :*** Droga ! Solitary, witam koleżanko.

Dodano: 2008-02-06 11:25

Teraz to Semkowi się usnęło, nie Doktorze?
My tutaj od kilku postów dojrzewamy do myśli, gdzie by się tak wybrać.

I wcale nie Poznań :D
Jeszcze sobie tam pomieszkam, więc mogę wyściubić nos też gdzieś dalej, o ile tylko czas i priorytety mi na to pozwolą.

Dodano: 2008-02-06 11:35

witam , kawy ... po wczorajszym zapijaniu konca sesjii troche czuje sie zmeczony

ps. jezeli idzie o poznan to chetnie oprowadze jezeli trzeba przewodnika :D

Nigdy nie kłóć sie z idiotą, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a później wygra doświadczeniem

Dodano: 2008-02-06 11:37

Teraz to Semkowi się usnęło, nie Doktorze?
My tutaj od kilku postów dojrzewamy do myśli, gdzie by się tak wybrać.

I wcale nie Poznań :D
Jeszcze sobie tam pomieszkam, więc mogę wyściubić nos też gdzieś dalej, o ile tylko czas i priorytety mi na to pozwolą.

Brat nie tyle zaspany, co ostatnimi czasy zapracowany ponad miare, a co do wloczeg to wroc w koncu z tej dojczelandii i uzgodnimi co i jak. Semek jako najbardziej wprawiony, niech bedzie nam wodzem :wink: i ruszymy... Poza tym pamietaj Olcia - sa priorytety i prioryteciki :wink:

P.S. Odnosnie Twej znajomosci zagranicy, a Polski juz nie to kiedys rozmawialismy na ten temat, wiec podtrzymuje to co wowczas stwierdzilem, o ile sobie przypomne co zem rzekl wtedy :wink:

Dodano: 2008-02-06 11:52

dr_Faustus napisał(a):
(...)odnosnie Twej znajomosci zagranicy a Polski, juz kiedys rozmawialismy na ten temat, wiec podtrzymuje to, co wowczas stwierdzilem, o ile sobie przypomne co zem rzekl wtedy :wink:
... no i mam już świetny humor :D Cały Ty :)

Dobra Kochani. Na mnie już czas.
Zakaszam rękawy i się biorę za robotę.
Życzę miłego dnia Wam wszystkim.
A Ty Semek może sobie jakiś urlop wykombinuj :*

Dodano: 2008-02-06 11:58

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

Ściskać i całować wszystkich Semjan :*, Chinuś :*, Dottore :*, Solitary :*, Cold :* :)

Dottore Gdańsk to stare, duże miasto i na pewno jeszcze wiele odkryjesz, tylko trzeba dobrze powęszyć. Może nawet coś bardzo interesującego jest bliżej niż Ci się wydaje? 8) Może niedaleko Twego miejsca zamieszkania? 8)
A co do kościółka - fakt, wnętrze robi wrażenie...tylko...o co chodzi z tą biblioteką?

I skoro hot szatan for all...to gdzie mój?

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2008-02-06 12:02

Cześć Marta.... uuups 8O

No to zdaje się, że już będą wiedzieć, kimże jest tajemnicza M. Ale to nic nie szkodzi, bo wszakże widzimy się przy najbliższej okazji wszyscy w Poznaniu, fiu fiu fiu - ja nic nie wiem, mnie tam nie ma.

Ładnie Kochaniutka tak zaniedbywać urzędnicze obowiązki ?

No ładnie tak szastać moimi danymi osobowymi? :wink: :twisted:

A co do obowiąków urzędniczych... cóż, dzisiaj to głównie robota koncepcyjna, w której udzielanie się tutaj niespecjalnie mi przeszkadza :wink:

I prefer to remain silent

Dodano: 2008-02-06 12:06

Hej hej, droga Dżej.
Musiałam jeszcze wrócić do kawiarenki, żeby jeszcze dać Ci buziaka :*

Martuś - wiesz jak to jest ... co w rodzinie, to nie zginie

Nie wiem, kiedy wpadnę następnym razem, ale dzięki Wam za urocze przedpołudnie.
Trzymajcie się.

Dodano: 2008-02-06 12:18

Witaj Dzej :*

:arrow: Siostra - wiem, wiem - ciezko od nas wyjsc :lol:

:arrow: Dzej - odnosnie biblioteki - to wszystko odnosi sie do kosciola... Odkrycie tego kosciola zmobilizowalo mnie, zeby ruszyc tylek szlakiem Gdanskich zabytkow. Kto sie przylacza? Z Semjanem jakies kroki poczynilismy jakis czas temu odnosnie spotkania :wink:

A tutaj cos dla zainteresowanych, mianowicie link do pewnego forum w temacie m.in zabytkow:

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=147078

Oczywiscie Dzej - szatanek i dla Ciebie sie znajdzie, czestuj sie do woli, HOT ili COOL - your choice :wink:

Dodano: 2008-02-06 12:35

nomay (Bicz)
nomay
Włocławek/Bergen/Praga/Kopenhaga

<z rumieńcem i bananem na twarzy> Ooooo Chinuuuuś :oops: :D
Wracaj szybko W specjalnej szafce czeka na Ciebie Twoja własna dekadencka filiżanka do kawy 8)

Dottore - ja się chętnie przyłączę do wałęsania się w poszukiwaniu ciekawych miejsc, obiektów :) Strasznie lubię takie eskapady...ehh...żebym jeszcze miała konkretny sprzęt fotograficzny <marząco wzdycha>

Co do kościoła, którego fotki umieszczono na w/w przez Ciebie forum...ha! Ja wiem gdzie to jest :lol: Tylko do środka nie wchodziłam &ltluje sobie w brodę>
:arrow: Semjan - pamiętasz? Harfista nam o tym kościele z wielkim zapałem opowiadał. Nawet pokazywał paluchem gdzie on stoi. Pamiętasz Harfistę?

"...większość śpi nadal, przez sen się uśmiecha, a kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie. Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa, na rusztach łóżek milczy przerażenie" [img:672c732866]http://www.avatary.ork.pl/avatary/3095.gif[/img:672c732866]

Dodano: 2008-02-06 13:09

nomay napisał(a):
Co do kościoła, którego fotki umieszczono na w/w przez Ciebie forum...ha! Ja wiem gdzie to jest :lol: Tylko do środka nie wchodziłam &ltluje sobie w brodę>
:arrow: Semjan - pamiętasz? Harfista nam o tym kościele z wielkim zapałem opowiadał. Nawet pokazywał paluchem gdzie on stoi. Pamiętasz Harfistę?

Wieze tego kosciola widze wlasnie z okna mojej firmy, tuz po drugiej stronie Motlawy :lol: z reszta cala Starowke mam jak na dloni. Aha, jeszcze jedno - wczoraj zostalem uswiadomiony, ze pewna wieza zostala odremontowana, jak wpadniecie, zrobimy tam nocny wypad. To co widac z tej wiezy, a szczegolnie wlasnie noca, zapiera dech w piersi..

Dodano: 2008-02-06 14:49

:arrow: Nomay , Pamiętam Harfistę, dlaczego miałbym zapomnieć?:D

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło