Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Piosenki na doła. Strona: 4

Wysłany: 2006-12-07 19:11

gothic_girl (Bicz)
gothic_girl
Skierniewice/Warszawa

hunter - kiedy umieram
hunter - pomiędzy niebem a piekłem
frontside - naszym przeznaczeniem jest płonąć

...pójść na wrzosowisko i zapomnieć wszystko...

Wysłany: 2006-12-07 20:46

[quote:f9907ea075="Narea"]Iced Earth "Melancholy"[/quote:f9907ea075]
Popieram :D Zresztą nie tylko ten kawałek a cała epka mi pomaga na kiepski humor :D

"You gotta put your faith in a loud guitar..."

Wysłany: 2006-12-08 07:33

Therion - Son Of The Sun

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-09 15:47

smith666 (Bicz)
smith666
ogród_śmierci

Britney Spears wtedy to jest dolina :P:P:P

Przychodzi zawsze nocą Porywa mnie przez sen To postać jest złych mocy Przerywa piękny sen Bezbronna jestem gdy Próbuje opętać mnie Więc nawet juz nie krzyczę Oddając mocy ciało swe.

Wysłany: 2006-12-10 17:25

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Jako że mam największego doła od nie pamiętam kiedy to ta piosenka pasuje do mojego nie-humoru: http://www.myspace.com/folkrockandcountryrockclassicrockfolkacoustic i "all thats left"

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2006-12-10 18:21

thy disease - my serpent
troszku daje

Wysłany: 2006-12-11 12:21

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

Jak se włącze slayera to z kazdego doła mnie wyciągnie hehe;]

Wódki nie pij, trawy nie pal, słuchaj tylko HEAVY METAL

Wysłany: 2006-12-11 15:34

Khamill (Anciliae)
Khamill
Toruń/Września

utwory SDM-u, Moonlight no i jak już jest ze mna naprawde źle to Dissonance (jak tego słucham łeb mnie tak boli, że o dołku myśleć nie mogę ; :twisted: :twisted: 8) )

...miej żabę zawsze pod ręką

Wysłany: 2006-12-11 15:40

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

ja niewiem jak można słuchac wolnych kawałków kiedy sie ma doła przecie to by mnie wyprowadziło z równowagi :PP ja to musze se zawsze odbiegnąc od normy :D jakoś tak dziwnie ale swojsko

Wysłany: 2006-12-12 08:57

Daab - Fala ludzkich serc

AMO ERGO SUM / "najlepszy sposób na uniknięcie krytyki- nic nie robić i nic nie znaczyć" / "Every passing minute is another chance to turn it all around"

Wysłany: 2006-12-12 23:43

[quote:3c8ba0ff20="Narea"]Moonlight "Luna"....[/quote:3c8ba0ff20]

Zgadzam się całkowicie.

Wysłany: 2006-12-13 20:21

Leviathan (Bicz)
Leviathan
Wodzislaw Sl.

Satyricon, a szczególnie płyta Dark Medieval Times

Wysłany: 2006-12-14 19:04

Darzmat - Moon Has Imprisoned Me In Her Shine

Wysłany: 2006-12-16 10:25

Third Eye Blind - Horror Show

Wysłany: 2006-12-16 10:42

FAFAL (Anciliae)
FAFAL
Piekary Śląskie

Chodź doła lub zły humor mam raz na dekade :P to chyba nic tak niewyciąga z doła jak ????????
HAAAAAA.....
IRA - KALIFORNIA!!!!!!!!
zaraz człowiek przestaje myśleć o złych rzeczach chyba że ma fes spaprane nerwy :P ale to już niemój problem hehehe

Wysłany: 2006-12-16 23:49

Na specyficzny nastrój, kiedy trzeba się zastanowić, ukoić nerwy, uspokoić myśli... Smuyne i może pewnie niektórych bardziej zdołować, ale czasem właśnie taka muzyczka jest najlepsze - na przykład dla mnie, pozwala mi się trochę zdystansować, wyrzućić żale... Jakby unosiły mnie w stronę nrzegu morskie fale, tak lekko, pięknie...

Moja mała lista ballad, trochę gotycko:

01. Edenbridge - The Canterville Prophecy (Intro)
02. Edenbridge - Elsewhere
03. Apocalyptica feat. Linda - Faraway (Radio Edit)
04. Xandria - Eversleeping
05. Epica - Solitary Ground
06. Delight - The Sun
07. Elis - Ballade
08. Leaves' Eyes - Lovelorn
09. Flowing Tears - Pitch Black Water
10. Nightwish - Forever Yours
11. Blackmore's Night - Ghost Of A Rose
12. After Forever - Eccentric
13. Mortal Love - Everything
14. Within Temptation - Our Farewell
15. Midnattsol - Unpayable Silence
16. Sirenia - Save Me From Myself
17.The Gathering - Broken Glass (Piano Version)
18. Lacuna Coil - Comalies
19. Magica - Samhain

Wysłany: 2006-12-16 23:59

[quote:fdb672c101="Morgana"]Lacuna Coil - Comalies[/quote:fdb672c101]

Comalies jako płyta czy utwór? Bo jeśli utwory to winnas jeszcze dodac II utwór: Haven's A Lie oraz IV utwór: Humane. Wstyd aby zapomniec otych utworach.

Na doła? Coś ostrego! żywiołowego aby sie ożywić! a jak nie ma sie ochoty to ballady...i w kółko je wałkować az sie rzygać będzie chciało od nich.

"God made me a cannibal to fix problems like you."

Wysłany: 2006-12-17 00:11

[quote:1b0b005df4="KostucH"][quote:1b0b005df4="Morgana"]Lacuna Coil - Comalies[/quote:1b0b005df4]

Comalies jako płyta czy utwór? Bo jeśli utwory to winnas jeszcze dodac II utwór: Haven's A Lie oraz IV utwór: Humane. Wstyd aby zapomniec otych utworach.

Na doła? Coś ostrego! żywiołowego aby sie ożywić! a jak nie ma sie ochoty to ballady...i w kółko je wałkować az sie rzygać będzie chciało od nich.[/quote:1b0b005df4]

Och, wybacz KostucHu! Mam się wstydzić? Nie będę, chociaż nnie mogę się nie zgodzić co do tych utworów.
Rzygać balladami? Tymi naprawdę dobrymi - NIGDY! Ale można nie mieć na nie ochoty. U mnie (i chyba nie tylko) muzyka często odzwierciedla stan, to jak się czuję - z pewnymi upiększeniami - i wyładowuje emocje za mnie...

Wysłany: 2006-12-17 17:16

Harry Belafonte - Day O i Jump the line. To utwory z Beetlejuice, swietnie poprawiaja nastroj

A jak jestem wkurzony dosc powaznie, to Witchmaster - Fuck off and die

To nie moje są słowa, to legenda ludowa.

Wysłany: 2006-12-17 17:30

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Green Carnation i cały album akustyczny "The Acoustic Verses", zwłaszcza kawałek "The Burden Is Mine...Alone"...

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło