Wracać wciąż do domu Le Guin
Zmierzch Bogów

Castle Party 2010. Strona: 1

Castle Party 2010 Wysłany: 2009-07-28 11:20

Niestety mamy już za sobą CP 2009 i zawsze wtedy powstaje jakaś pustka,bo minęło coś na co czekamy a potem chwila i już po...Z uśmiechem ogląda się fotki,czasem przypomina urwany film.Życie ucieka i w jakiś sposób ten festiwal wyznacza jakby nieustanny rytm.Czas dzieli się na ten przed i po Bolkowie.Teraz pozostaje jakiś niedosyt,że wszystko co fajne tak szybko uleciało,że to znów czeka nas czas czekania.Spotkamy się za rok na CP 2010.To bardzo długo ale wierzę,że odnajdziemy w tym czasie wspomnienia tego co było.Wspomnienia ludzi,przyjaciół i muzyki,która nas otaczała.Czekamy na pierwsze zwiastuny,bo tym teraz żyjemy.Oby Castle Party 2010 spotkał nas znów razem...ps pozdrawiam wszystkich,których mogłem poznać w tym roku.

...umieranie trwa,więc żyjmy za życia życiem...jeśli jest.

Wysłany: 2009-07-30 20:59

Pierwszym potwierdzonym zespołem jest Qntal .

Własne skrzydła pożerając oswojon zostałem...

Wysłany: 2009-07-30 21:27

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

Ja poproszę o Ashbury Heights, Apoptygmę i VNV Nation :)

A Qntal widziałam w tym miesiącu i trochę przynudzali jak dla mnie :?

"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"

Wysłany: 2009-07-31 12:23

Faust66 (Bicz)
Faust66
Görlitz/Zgorzelec

Też chcę Nahtmahra

FallenAngelsParty.wordpress.com

Wysłany: 2009-07-31 13:04

Nenar (Anciliae)
Nenar
Bielsko-Biała / Gliwice

Ja też, bo tupnę nóżką i najlepiej na urodziny poproszę 31 lipca

Ja mam 20 lat, ty masz 20 lat ... i tak wszyscy umrzemy

Wysłany: 2009-07-31 16:13

A Mi to się marzy FiutEngel... :roll: Chociaż i tak nie przyjadą, bo to przecie PANY teraz są i gwiazdy.

Wysłany: 2009-07-31 20:43

K_101 (Diabolista)
K_101
Warszawa/Chełm

Suicide Commando i Ashbury Heights (akurat nowe płyty wyjdą), Nitzer Ebb już ponoć dogadany, w dogadanie się z And One nie wierzę, do tego jakiś drugoligowy metal i mamy cały fest :wink: aha, Burzum wyszedł z pierdla, to by było coś :twisted:

<....>

Wysłany: 2009-08-04 10:50 Zmieniony: 2009-08-04 10:53

[color=violet:93d8088003]Jak dla mnie to mogli by dać coś z tego (a najlepiej wszystko :twisted: )

ULVER

KORPIKLAANI (świetny koncert na Woodstocku dali....)

UNHELIG

CORVUS CORAX

TANZWUT

ZEROMANCER

THE GATHERING

FIELDS OF THE NEPHILIM

OOMPH!

S.I.T.D

CORDE OBLIQUE (tak raczej spoza nurtu, ale czemu nie :D http://www.myspace.com/cordeobliqueunofficial

W ramach odgrzewanych kotletów

ARCANA

L`AME IMMORTELLE

DEINE LAKAIEN

THE BIRTHDAY MASSACRE

a za QNTAL to jestem baaardzo wdzięczna, od dawna chciałam ich zobaczyć na żywo, tylko jakoś tak nigdy nie miałam okazji :roll: [/color:93d8088003]

Wysłany: 2009-08-04 11:12

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:73a35ff250="Anya"]
UNHELIG
[/quote:73a35ff250]

zapewne chodziło Ci o Unheilig - tylko nie to :x to prawdziwe niemieckie niby-metalowe Ich Troje, które podobno reprezentuje "Neue Deutsche Härte", jak dla mnie niesamowicie męczący, ale kwestia gustu :wink:

Re: Castle Party 2010 Wysłany: 2009-08-04 12:16

Luthien_Carnesir (Matuzalem)
Luthien_Carnesir
Toruń/Gdynia/Warszawa

[quote:f8d5e2750d="aegis"]Teraz pozostaje jakiś niedosyt,że wszystko co fajne tak szybko uleciało,że to znów czeka nas czas czekania.Spotkamy się za rok na CP 2010.To bardzo długo ale wierzę,że odnajdziemy w tym czasie wspomnienia tego co było.[/quote:f8d5e2750d]
Jak dla mnie to ten rok przeleciał jak jeden dzień

Quid quid latinum dictum sid, altum videtur

Wysłany: 2009-08-04 23:39

Właśnie właśnie! Fani elektroniki mają jej w nadmiarze na CP a brak jest klasyki! Niech organizatorzy trochę się wysilą i chociażby Norweski zespół SIRENIA zaproszą!
Brakuje brakuje ostrego brzmienia i pięknych kobiecych głosów....

"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."

Wysłany: 2009-08-04 23:45

SolitaryAngel (Bicz)
SolitaryAngel
Zachodniopomprskie

Tristania była by za droga, ale, Sirenia czemu by nie Jestem, za:) z tym że choćby było i 10 za czy to coś zmieni... :roll:

Non interest, quid morbum faciat, sed quid tollat

Wysłany: 2009-08-04 23:49

Hmmm jakby tak zebrać z 300-500 osób do kupy jeżdzących na CP i wspólnie wysłać petycję do organizatorów to na pewno by się coś wskórało...
Więcej black metalu, death metalu, gothic rocka itp.
Elektroniki jest od cholery, klasyki jak na lekarstw.
Czemu by nie starać się o Sirenię, skrzyknąć fanów na forum DP i CP i działamy.
Bierne zakładanie rąk niczego nie zmieni...

"Wyrażać siebie i tylko siebie, własną unikalność, nie być baranem w stadzie szarości i schematów.."

Wysłany: 2009-08-05 05:34

minawi (Moderator)
minawi
Poznań / Iława

[quote:7abdd78c0c="DarkTom82"]
Czemu by nie starać się o Sirenię..[/quote:7abdd78c0c]

Może lepiej się nie starać po tym, co Sirenia zaprezentowała w Warszawie w Progresji w maju :roll:

Wysłany: 2009-08-05 07:16

IOC to chyba juz nie zobaczymy na scenie Se Komor wiaz i powiedzial wala to moja muza i koncert bedzie jak sie zgodze Poki co sie nie zgodzil :P

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2009-08-07 22:13

Jestem gotów zapłacić nawet 50 zl więcej za karnet 3 dniowy ale niech zagra cos naprawdę z górnej pólki klasycznego gitarowego brzmienia!

np.Nightwish,
inna bajka zwariowana Theatres of the Vampires.
Wiecej klasyki ,wiecej klasyki na CP 2010!!!

Właśnie i Dark Wave brakuje....bardzo ..
a Stare Kino to już mi się z jakąś dyskoteką kojarzyło...

Wysłany: 2009-08-08 09:08

Dla kapel metalowych to są inne festiwale jak np. Metalmania. W tym roku fani gitarowego grania nie mogli narzekać. Dla równowagi mam nadzieję, że przyszły rok będzie obfitował w projekty ze średniej i wyższej półki dark electro.

Suicide Commando
Hocico
Nachtmahr
Nurzery [Rhymes]
Taktical Sekt
God Module

"Tonight's the night..."

Wysłany: 2009-08-08 10:14

Jeden z finałów faktycznie zawsze powinien być jeśli nie metalowy, to co najmniej rockowy. Tu się całkowicie zgodzę. Oczywiście w granicach rozsądnego metalu gotyckiego, żadnych Vaderów, Slayerów, czy Iron Maiden Tristania, Sirenia, Epica, Theatre des Vampires :twisted:

Wysłany: 2009-08-08 10:41

Myślę że powinno zagrać electro disco polo gotyk i powinni wystawić bum boksy....i byłoby bum bum bum i jazda. Sorry ale gotyk to nie samo Elektro do jasnej cholery. Może organizatorzy to uwzględnią. Na takim festiwalu samo electro to trochę za mało, tym bardziej że przyjeżdżają ludzie którzy nie tylko electro słuchają!
Jedna gotycka Doda(Artrosis) już się lansowała....jeśli tak ma wyglądać CP....to ja dziękuje...Na szczęście zespoły z cięższym graniem ratowały honor...

Wysłany: 2009-08-08 11:20

[quote:8897f5db33="DarkTom82"]Myślę że powinno zagrać electro disco polo gotyk i powinni wystawić bum boksy....i byłoby bum bum bum i jazda. Sorry ale gotyk to nie samo Elektro do jasnej cholery. Może organizatorzy to uwzględnią. Na takim festiwalu samo electro to trochę za mało, tym bardziej że przyjeżdżają ludzie którzy nie tylko electro słuchają!
Jedna gotycka Doda(Artrosis) już się lansowała....jeśli tak ma wyglądać CP....to ja dziękuje...Na szczęście zespoły z cięższym graniem ratowały honor...[/quote:8897f5db33]

Widzę, że czytanie ze zrozumiem przewyższa percepcję niektórych osób. Spłycę temat zatem. Nikt ci nie napisał, że gotyk to samo electro. Niech nas wszystko chroni od tego aby dark electro miało cokolwiek wspólnego gotykiem. Na szczęście do tej pory nie miało i nie ma. Nie lubię się powtarzać ale zrobię wyjątek. Napisałem, że w przyszłym roku dla zrównoważenia tegorocznego CP miło by było gdyby wystąpiły dobre projekty ze sceny dark electro. Wymieniłem przykłady w poprzednim poście. Zanim mi odpiszesz przeczytaj trzy razy, przemyśl sprawę, odpisz później.

PS. Ja się tam nie znam ale Artosis to chyba zespół z kręgów okołogotyckich. A zatem gotyk czy nie gotyk ?

"Tonight's the night..."

Login

Password

Załóż konto / Odzyskaj hasło